Nieuws: Heb je vragen over de werking van het 3railforum? Krijg deze beantwoord in de Forumtips.
+  3railforum
|-+  Modelbesprekingen
| |-+  Ombouwen Märklin H0 Modellen
| | |-+  ICE 3671 ombouwen GELUKT
0 leden en 1 gast bekijken dit topic. « vorige volgende »
Pagina's: [1] 2   Omlaag

Auteur Topic: ICE 3671 ombouwen GELUKT  (gelezen 8699 keer)

Riny

  • Gast
ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Gepost op: zaterdag 02 december 2006, 15:06:58 »

Wie heeft er evaring in het ombouwen van deze set?
Er zitten twee Faulhaber motoren in.
De decoders is een grote print, volgens mij een uit zijn jas gegroeide 6080.

Ik heb twee 60905 decoders liggen (had ze toch maar terug gehaald).
Ik zal er maar een nodig hebben maar ja hoe sluit je zoiets aan???

Als er iemand informatie of documentatie heeft zou ik daar graag mee geholpen worden.

Who make my day.

« Laatst bewerkt op: zaterdag 16 december 2006, 22:57:35 door Riny »
Gelogd

Sprinter

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
    • Perrongeluk
Re: ICE 3671 ombouwen
« Reactie #1 Gepost op: zaterdag 02 december 2006, 19:07:19 »

En hier heb je de aanpassing, aansluitgegevens voor de sleper omschakeling.

http://www.jus-kn.de/schleif.htm
Gelogd
Alleen de waarheid ligt in het midden....

Riny

  • Gast
Re: ICE 3671 ombouwen
« Reactie #2 Gepost op: zaterdag 02 december 2006, 19:19:11 »

Mijn simpele gedachten gingen naar het volgende uit.

Ik praat nu dus even alleen over de motoren (er zitten er twee in)

Ik ga 1x 60905 gebruiken.
Als ik van de twee motoren de negative aansluiting samen op de de bruine draad aansluit en de twee overgebleven posifieve van 1 motor de aansluiting op de blauwe plaats en van de andere motor op de groene aansluit moet dit bij de rijrichting-omschakeling toch werken?

Of zie ik dit te simpel en verkeerd?

Note: ik begin er toch niet aan voordat ik begrijp waar ik mee bezig ga.
Gelogd

Riny

  • Gast
Re: ICE 3671 ombouwen
« Reactie #3 Gepost op: zaterdag 02 december 2006, 19:39:42 »

Als ik van de twee motoren de negative aansluiting samen op de de bruine draad aansluit en de twee overgebleven posifieve van 1 motor de aansluiting op de blauwe plaats en van de andere motor op de groene aansluit moet dit bij de rijrichting-omschakeling toch werken?

De slepers kunnen volgens mij bij elkaar "geknoopt" worden "dacht ik".
Het ging mij eigenlijk meer om het geen in mij citaat staat.
Gelogd

marklinfan

  • Gast
Re: ICE 3671 ombouwen
« Reactie #4 Gepost op: zaterdag 02 december 2006, 19:53:01 »

ik heb ook een ice de 33712 die had ook zo grote printplaat maar die kon niet omgebouwd worden
Gelogd

Riny

  • Gast
Re: ICE 3671 ombouwen
« Reactie #5 Gepost op: zaterdag 02 december 2006, 21:30:44 »

ik heb ook een ice de 33712 die had ook zo grote printplaat maar die kon niet omgebouwd worden

Met alle respect, maar naar mijn mening is alles om te bouwen.
Het een zal wat moeizamer/moeilijker gaan dan de ander maar ik heb zoiets van, "kan niet, bestaat niet".

Gelogd

marklinfan

  • Gast
Re: ICE 3671 ombouwen
« Reactie #6 Gepost op: zaterdag 02 december 2006, 23:15:28 »

gaat niet

er is wat met de verlichting ik heb hem al een keer omgebouwd maar dat is niet gelukt.

de verlichting op die plaat geschakeld en zelfs kneuterman zei dat deze ice niet om te bouwen is
Gelogd

Riny

  • Gast
Re: ICE 3671 ombouwen
« Reactie #7 Gepost op: zaterdag 16 december 2006, 21:16:37 »

Beste forumleden,

Het is mij gelukt om de ICE om te bouwen maar wel met de hulp van Freak (Peter).

Iedereen beweerde dat het met dit type niet zou kunnen.
Met alle respect, zelfs Keuterman mailde mij retour, na een vraag, dat dit niet mogelijk was.

Het is dus wel mogelijk.
Het heeft hoofdbrekers gekost en noagal wat uurtjes, maar wat is tijd.

Hier onder een paar foto's van het gebeuren.



Op deze manier gaat de kap er makkelijk af, ook handig voor andere locs of wagons.



Eerst maar even een printje op maat gemaakt, moet de decoder toch ergens kwijt.



Met de nodige moeite alles los gesoldeerd want de lint aansluiting moest hergebruikt worden.



Voor de rest was het de decoder plaatsen (onderin) want bovenop is er geen ruimte betreffende de kap.

Oh ja, de wisselende (front/sluit-verlichting werkt zoals het hoort en de binnenverlichting van de rijtuigen worden met F1 aan en uit gezet.

In ieder geval, het allemaal goed gekomen met nogmaals mijn dank aan Freak (Peter).

En nog iets: Kan niet bestaat niet.




« Laatst bewerkt op: zaterdag 16 december 2006, 21:26:00 door Riny »
Gelogd

Treinofiel

  • Vaste Gast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Märklin; what else?
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #8 Gepost op: vrijdag 26 juli 2013, 23:35:15 »

Ik ga deze set ombouwen met de ESU sleperomschakelprint 51966 en ESU Lokpilot 64614.

Heeft iemand meer informatie over de functie van de aansluitingen van de flatcable die door het treinstel loopt?
Gelogd
M.vr.gr.,
Rolf.

Volg de bouw van mijn baan.
Märklin C-Rails, ECoS II, Koploper, Windows 10

PietB

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Forum member sinds 2006
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #9 Gepost op: vrijdag 26 juli 2013, 23:45:41 »

Moet je even met Riny of Peter(Freak0 contact op nemen.
Riny via zijn site www.modelspoorh0.nl en Peter komt hier regelmatig.

grt Piet.
Gelogd
Schaal N Intellibox 650 DCC besturing + loconet communicatie + S88detectie

Spoorman

  • Gast
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #10 Gepost op: zaterdag 27 juli 2013, 05:38:23 »


Heeft iemand meer informatie over de functie van de aansluitingen van de flatcable die door het treinstel loopt?


Dat kun je hier zien:

http://www.digital-bahn.de/bau_fzg/ice.htm

Met groet, Ben.
Gelogd

Seinwezen

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • A member of the Duurstede Group®
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #11 Gepost op: zaterdag 27 juli 2013, 08:53:52 »

Ik ga deze set ombouwen met de ESU sleperomschakelprint 51966 en ESU Lokpilot 64614.

Heeft iemand meer informatie over de functie van de aansluitingen van de flatcable die door het treinstel loopt?

Ik heb deze onlangs ook omgebouwd.
Met een multi meter kan je gewoon de kabel doormeten, dan weet je precies welke ader voor wat is.

Persoonlijk heb ik gewoon de printbanen gevolgd en zo alles aangesloten.
Als ik iets ombouw sloop ik al het oude er uit en begin dan gewoon opnieuw.
Want ook de oude lampjes tbv de binnenverlichting zijn er uit en vervangen voor de bekende ledstrip vanaf de rol :D.

En nog een filmpje van het resultaat >:-D.



Groeten Sander
« Laatst bewerkt op: zaterdag 27 juli 2013, 11:35:33 door Seinwezen »
Gelogd

PietB

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Forum member sinds 2006
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #12 Gepost op: zaterdag 27 juli 2013, 11:19:52 »

Bij mij weigert je filmpje dienst
Gelogd
Schaal N Intellibox 650 DCC besturing + loconet communicatie + S88detectie

nobody

  • Vaste Inboedel
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2011
  • ......semper idem......
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #13 Gepost op: zaterdag 27 juli 2013, 12:27:15 »

Ik kan je video wél bekijken. Browser: Nieuwste versie van Mozilla Firefox.
Gelogd
Met vriendelijke groet: Wim.                                  Met kleine onderbreking (ban), lid sinds 2009.
 

PietB

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Forum member sinds 2006
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #14 Gepost op: zaterdag 27 juli 2013, 12:48:59 »

Bij mij nu ook, Sjokweef was uitgeschakeld.

grt Piet.
Gelogd
Schaal N Intellibox 650 DCC besturing + loconet communicatie + S88detectie

Treinofiel

  • Vaste Gast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Märklin; what else?
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #15 Gepost op: zaterdag 27 juli 2013, 14:59:41 »

Bedankt voor de tips mannen!
Ga maar eens gewoon doormeten ;-)
En via de huidige print kan ik ook al een aantal aansluitingen herleiden.

@Sander:
Heb je een linkje voor mij waar ik die LED's op rol kan bestellen? Ik gebruik nu strips van Hufing-Tronic (punt de).
Neem aan dat je front- en sluitverlichting ook vervangen hebt door LED's ?
Gelogd
M.vr.gr.,
Rolf.

Volg de bouw van mijn baan.
Märklin C-Rails, ECoS II, Koploper, Windows 10

Treinofiel

  • Vaste Gast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Märklin; what else?
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #16 Gepost op: zaterdag 27 juli 2013, 15:29:17 »

Ik ben er al achter waarvoor de 8 aansluitingen van de flatcable zijn!
Door de achterste motorwagen open te maken, kon ik aan de print heel makkelijk zien waar de aansluitingen naar toe gingen

Hieronder het overzicht:
1. Motor voorin groene draad / Motor achterin zwarte draad
2. Motor voorin zwarte draad / Motor achterin groene draad
3. Sleper (of bovenleiding)
4. Massa (behuizing)
5. Verlichting voor rood / achter wit
6. Massa verlichting
7. Binnenverlichting
8. Verlichting voor wit / achter rood

Doe er je voordeel mee; ik in ieder geval wel :-)
« Laatst bewerkt op: zaterdag 27 juli 2013, 20:53:33 door Treinofiel »
Gelogd
M.vr.gr.,
Rolf.

Volg de bouw van mijn baan.
Märklin C-Rails, ECoS II, Koploper, Windows 10

Treinofiel

  • Vaste Gast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Märklin; what else?
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #17 Gepost op: zaterdag 27 juli 2013, 15:33:55 »

@Peter

Bedankt, maar volgens mij heb ik die niet nodig, want ik ga de ESU Sleperomschakelprint 51966 gebruiken.
Daaraan kan ik de verlichting en motoren ook aanlsuiten.
Of zie ik nu iets over het hoofd?

Waar kun je overigens dit soort prints bestellen?
Gelogd
M.vr.gr.,
Rolf.

Volg de bouw van mijn baan.
Märklin C-Rails, ECoS II, Koploper, Windows 10

Spoorman

  • Gast
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #18 Gepost op: zaterdag 27 juli 2013, 19:34:00 »


Ik ben er al achter waarvoor de 8 aansluitingen van de flatcable zijn!


Heel goed want aan mijn link had je trouwens niets. :( :D

Met groet, Ben.
Gelogd

Jasperkc

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2007
  • mooie 44er bij de VSM
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #19 Gepost op: zondag 28 juli 2013, 10:52:59 »

Hallo Allemaal,

Ik heb eens gelezen op de site van Hans Günther Heisterholt dat het mogelijk is. Ik zoek het zo even uit.

Groet, Jasper
Gelogd

Seinwezen

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • A member of the Duurstede Group®
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #20 Gepost op: zondag 28 juli 2013, 20:05:01 »

@Sander:
Heb je een linkje voor mij waar ik die LED's op rol kan bestellen? Ik gebruik nu strips van Hufing-Tronic (punt de).
Neem aan dat je front- en sluitverlichting ook vervangen hebt door LED's ?

Hier kan je ze lekker voordelig bestellen.
http://www.ebay.de/itm/160746017443?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

De front en sluitverlichting heb ik niet aangepast naar LED.
Was ook niet nodig naar mij idee.

Groeten Sander
Gelogd

Treinofiel

  • Vaste Gast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Märklin; what else?
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #21 Gepost op: maandag 29 juli 2013, 08:40:17 »

Overigens heb ik nog wel een uitdaging  :?

Zowel bij mijn oplossing met ESU 51966 & ESU 64614 decoder, als bij de oplossing die Peter voorstelt en ook de oplossing die op de site van digital-bahn punt de staat
zie ik geen voorziening voor het omschakelen van sleper naar pantograaf...

Op de originele print uit de ICE zit een klein draaischakelaartje die daar wel in voorziet.

@Sander: hoe heb jij dit opgelost?
Gelogd
M.vr.gr.,
Rolf.

Volg de bouw van mijn baan.
Märklin C-Rails, ECoS II, Koploper, Windows 10

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #22 Gepost op: maandag 29 juli 2013, 11:07:33 »

Hoi Rolf,

Waarom wil je digitaal rijden via de bovenleiding?
Dit wordt ook afgeraden, vanwege slechter elektrische contact tussen de panto en draad.
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

Treinofiel

  • Vaste Gast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Märklin; what else?
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #23 Gepost op: maandag 29 juli 2013, 11:16:53 »

Hoi Rolf,

Waarom wil je digitaal rijden via de bovenleiding?
Dit wordt ook afgeraden, vanwege slechter elektrische contact tussen de panto en draad.
Ok, punt gemaakt; geen uitdaging meer ;-)
Gelogd
M.vr.gr.,
Rolf.

Volg de bouw van mijn baan.
Märklin C-Rails, ECoS II, Koploper, Windows 10

nobody

  • Vaste Inboedel
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2011
  • ......semper idem......
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #24 Gepost op: maandag 29 juli 2013, 12:15:13 »

Hoi Rolf,
Waarom wil je digitaal rijden via de bovenleiding?
Dit wordt ook afgeraden, vanwege slechter elektrische contact tussen de panto en draad.
Ok, punt gemaakt; geen uitdaging meer ;-)
Bij al m'n modellen van elektrische lokomotieven heb ik (waar mogelijk) de panto's doorverbonden met de sleper.
Voor nóg beter contact... :idea:
Gelogd
Met vriendelijke groet: Wim.                                  Met kleine onderbreking (ban), lid sinds 2009.
 

Jasperkc

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2007
  • mooie 44er bij de VSM
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #25 Gepost op: maandag 29 juli 2013, 20:27:44 »

Hallo Iedereen,

HgH heeft inderdaad een dragerprint in het assortiment gehad van de ICE experimental. Is nog steeds te bestellen. Wat ik van hem begreep. Ik had hem nl. vandaag aan de telefoon.

Groet, Jasper
Gelogd

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #26 Gepost op: maandag 29 juli 2013, 22:43:31 »

Bij al m'n modellen van elektrische lokomotieven heb ik (waar mogelijk) de panto's doorverbonden met de sleper.
Voor nóg beter contact... :idea:
Het is je goed recht Wim ;), maar daar een panto het veelvoud van een sleper kost, vervang ik liever een sleper en laat de panto in tact.
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

Treinofiel

  • Vaste Gast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Märklin; what else?
ICE 3671 ombouwen
« Reactie #27 Gepost op: woensdag 08 februari 2017, 23:22:09 »

Afgelopen weekend heb ik mijn ICE 3671 definitief omgebouwd met de print van Sven Brandt.
Deze print is trouwens ook als kant en klare print te krijgen, maar ik heb gekozen voor zelfbouw.
Onderdelen bij Reichelt.de besteld en voorzien van ESU LokPilot M4 (64610).

Maar nu heb ik het probleem dat er helemaal niets gebeurt....  :-( :-(
De decoder is nieuw uit de verpakking maar voor de zekerheid getest in een andere loc; no problem!
De stroom komt goed binnen op de printplaat; gemeten met de multimeter.
Echter de decoder wordt op het programmeerspoor van de ECoS niet herkent en gewoon aansturen op default adres 3 lukt ook niet.

Iemand enig idee wat hier aan de hand kan zijn ???

Bijgaand nog wat foto's van het geheel.






Gelogd
M.vr.gr.,
Rolf.

Volg de bouw van mijn baan.
Märklin C-Rails, ECoS II, Koploper, Windows 10

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #28 Gepost op: woensdag 08 februari 2017, 23:38:18 »

Rolf,

Je zegt dat de stroom komt goed binnen op de printplaat, hoe bedoel je dat?
Bedoel je dat als dat de (midden)rail verbonden is met de correcte aansluiting op de NEM stekker van de decoder?

Als ik het schema even snel bekijk lijkt het me namelijk dat er een tussenrijtuig nodig is voor de massa.

De massa wordt dus via de schroef waarmee de print vastzit geregeld.
« Laatst bewerkt op: woensdag 08 februari 2017, 23:42:42 door Looney Tunes »
Gelogd
Groetjes John,
Kalender-items:

Treinofiel

  • Vaste Gast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Märklin; what else?
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #29 Gepost op: woensdag 08 februari 2017, 23:48:26 »

Hoi John,

Ik heb gemeten tussen de schroef (voor de massa idd) en de sleperdraad aangesloten op de print.
Op de pennen van de decoder heb ik nog niet gemeten....
Gelogd
M.vr.gr.,
Rolf.

Volg de bouw van mijn baan.
Märklin C-Rails, ECoS II, Koploper, Windows 10

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #30 Gepost op: donderdag 09 februari 2017, 00:03:35 »

Hi Rolf,

Misschien dat dan eens proberen. ;)
Mocht de spanning daar niet aanwezig zijn is het handig om ook even te meten tussen de schroef en de rode draad van de decoder en tussen de aansluiting van de sleper en de bruine draad vd decoder.
Of om de multimeter in doorpiep stand te zetten en te kijken of de middenrail verbinding maakt met de rode pin van de decoder, en hetzelfde voor de massa. Dan wel even de spanning van de rail afhalen.
Dan weten we in welke verbinding het mis zit.
Gelogd
Groetjes John,
Kalender-items:

Treinofiel

  • Vaste Gast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Märklin; what else?
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #31 Gepost op: donderdag 09 februari 2017, 00:23:39 »

3 metingen:

1. Spanning op de decoder pennen 4 & 8: NOT Ok
2. Massa doorgemeten tussen massa-schroef en pen 4 (zwart) van de decoder: Ok
3. + doorgemeten tussen sleper-aansluiting en pen 8 (rood) van de decoder: NOT Ok Hierbij hoor ik geen zuiver piep geluid van de multimeter maar een vreemde knisperende "piep"... Nooit eerder gehoord.
Gelogd
M.vr.gr.,
Rolf.

Volg de bouw van mijn baan.
Märklin C-Rails, ECoS II, Koploper, Windows 10

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #32 Gepost op: donderdag 09 februari 2017, 00:33:22 »

Rolf,

En wat meet je aan spanning tussen de massa schroef en het soldeervlakje rot1 naast de schroef?
« Laatst bewerkt op: donderdag 09 februari 2017, 00:43:41 door Looney Tunes »
Gelogd
Groetjes John,
Kalender-items:

Treinofiel

  • Vaste Gast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Märklin; what else?
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #33 Gepost op: donderdag 09 februari 2017, 00:45:31 »

Zelfde spanning als tussen de schroef en vakje ROT waar de sleperdraad op aangesloten zit.
Spanning op de multimeter schommelt tussen de 14 en 18 Volt
Gelogd
M.vr.gr.,
Rolf.

Volg de bouw van mijn baan.
Märklin C-Rails, ECoS II, Koploper, Windows 10

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #34 Gepost op: donderdag 09 februari 2017, 00:54:06 »

Dat is prima.

Wat meet je als spanning tussen de massaschroef en de omcirkelde plekken?

Gelogd
Groetjes John,
Kalender-items:

ikke650

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2014
  • Geen brug is te ver.
    • Hembrug
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #35 Gepost op: donderdag 09 februari 2017, 14:46:57 »

Hallo,

Interessant allemaal.
Zelf heb ik de 3371 liggen. Al jaren niet meer mee gereden.
Moet hem maar weer eens tevoorschijn halen.
Maar kan je deze ook ombouwen op deze manier ?

Alleen mis ik nu in de overgangen de zwarte ringen. Zijn geheel verdroogd.

Maar wat ik niet helemaal snap is dat je 1 decoder nodig heb?
Of heb ik het niet juist.

Alvast bedankt.
Misschien ook eens aan beginnen.

M.vr.gr. Erwin
Gelogd
M.vr.gr. Erwin



Baanbouw met brug: Klikkie

Grootspoor: Klikkie

PaT

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2015
  • Hoe sneller, hoe mooier!
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #36 Gepost op: donderdag 09 februari 2017, 15:07:49 »

De 3371 is heel makkelijk om te bouwen naar digitaal met de print van Sven Brandt (www.digital-bahn.de). Het is letterlijk printje los solderen, nieuw printje er in, decoder er aan en klaar!

Zie hiervoor https://forum.3rail.nl/index.php?topic=35894.msg647323#msg647323
« Laatst bewerkt op: donderdag 09 februari 2017, 15:10:21 door PaT »
Gelogd

ikke650

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2014
  • Geen brug is te ver.
    • Hembrug
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #37 Gepost op: donderdag 09 februari 2017, 15:20:59 »

Hallo Patrick,

Bedankt voor je reactie. Op het einde van de link zei je moet nog even kijken naar de verlichting. Is dit nu allemaal gelukt ?

Moet hem dan toch maar eens tevoorschijn halen.

Zag wel dat ik nog de eerste versie heb.

M.vr.gr. Erwin
Gelogd
M.vr.gr. Erwin



Baanbouw met brug: Klikkie

Grootspoor: Klikkie

PaT

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2015
  • Hoe sneller, hoe mooier!
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #38 Gepost op: donderdag 09 februari 2017, 16:04:50 »

Ik heb front en sluitverlichting voorzien van de LGB lampjes.  Interieurverlichting heb ik niet meer aangepast.  Dat 'ik moet er nog even naar kijken' moet nog steeds gebeuren.  Tot nu toe brandt het nog steeds.

Treinofiel

  • Vaste Gast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Märklin; what else?
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #39 Gepost op: donderdag 09 februari 2017, 21:33:52 »

John,

Tussen de omcirkelde punten en de massaschroef meet ik tussen de 4,5 en 5 Volt.
Bij alle drie de relais trouwens ;-)
Gelogd
M.vr.gr.,
Rolf.

Volg de bouw van mijn baan.
Märklin C-Rails, ECoS II, Koploper, Windows 10

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #40 Gepost op: donderdag 09 februari 2017, 21:35:41 »

Woh, dat is wel wat laag.
Als het goed is staan beide pads die ik omcirkelt heb namelijk direct verbonden met de sleper (en rot1).
Werkt het eigenlijk wel als je de verlichting even los soldeert?
Gelogd
Groetjes John,
Kalender-items:

Treinofiel

  • Vaste Gast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Märklin; what else?
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #41 Gepost op: donderdag 09 februari 2017, 21:47:43 »

Nope...... :-(
Gelogd
M.vr.gr.,
Rolf.

Volg de bouw van mijn baan.
Märklin C-Rails, ECoS II, Koploper, Windows 10

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #42 Gepost op: donderdag 09 februari 2017, 21:53:59 »

Dat is jammer  :-(

Dan even wat anders proberen, als je de draad van de sleper aan de rode of gele omcirkelde pad soldeert, is de decoder dan wel benaderbaar?
Gelogd
Groetjes John,
Kalender-items:

Treinofiel

  • Vaste Gast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Märklin; what else?
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #43 Gepost op: donderdag 09 februari 2017, 22:15:11 »

Sleper zit nu aan de geel omcirkelde pad (van het 1e relais), maar helaas geen respons...

Maar ik heb wat ontdekt op de print wat niet goed is....
Of de foto's die ik gepost heb is dit echter niet te zien.

Vanaf de bovenkant gezien moet er spoortje op de printplaat lopen van de pen rechtsonder van de decoder (bij de motor aansluitingen) naar een eilandje midden boven de 8 pennen van de decoder aansluiting. Dit spoortje is bij de decoderpen onderbroken. Ter controle heb ik de print in de andere motorwagen vergeleken, en daar loopt dit spoortje door. Eea heb ik ook doorgemeten met de multimeter in "piepstand".
Gelogd
M.vr.gr.,
Rolf.

Volg de bouw van mijn baan.
Märklin C-Rails, ECoS II, Koploper, Windows 10

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #44 Gepost op: donderdag 09 februari 2017, 22:21:49 »

Kijk, dat zal het probleem dan mogelijk verklaren.
Misschien de breuk met een druppel soldeertin overbruggen, mogelijk dat het dan wel gaat werken :)
Gelogd
Groetjes John,
Kalender-items:

Treinofiel

  • Vaste Gast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Märklin; what else?
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #45 Gepost op: donderdag 09 februari 2017, 22:48:35 »

YES !! Dat was het euvel!

De printbreuk overbruggen met tin lukte niet.
Uiteindelijk heb ik een draadje vanaf de pen van de decoderaansluiting naar de gele soldeerpad gelegd ;-)

Wederom bedankt voor de support John!!! Super service  :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Gelogd
M.vr.gr.,
Rolf.

Volg de bouw van mijn baan.
Märklin C-Rails, ECoS II, Koploper, Windows 10

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #46 Gepost op: donderdag 09 februari 2017, 22:57:29 »

Kijk, fijn dat er nog een ICE bij je omgebouwd is :)

Draadje is ook een prima oplossing  :thumbup:
En graag gedaan, we zijn tenslotte op dit forum om elkaar te helpen ;)
Gelogd
Groetjes John,
Kalender-items:

Treinofiel

  • Vaste Gast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Märklin; what else?
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #47 Gepost op: vrijdag 10 februari 2017, 18:59:36 »

Maar helaas ben ik er nog niet....

Ik weer eens ruzie met de front/sluit verlichting goed ingeregeld te krijgen in de ESU decoder.
Verlichting brandt zoals het hoort bij vooruit rijden, maar na om schakelen brandt er helemaal niets meer. Er staat dan ook geen stroom op de betreffende - en + van de verlichting op de print.
Decoder is als volgt geconfigureerd:
Vooruit, F0: Front[1]
Achteruit, F0: Front[1]

Daarnaast doet de binnenverllchting die op AUX1 zou moeten zitten het ook niet.

Ik vrees toch dat er meer met het printje aan de hand is....  :-(
Gelogd
M.vr.gr.,
Rolf.

Volg de bouw van mijn baan.
Märklin C-Rails, ECoS II, Koploper, Windows 10

hmmglaser

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2014
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #48 Gepost op: vrijdag 10 februari 2017, 19:25:12 »

Gebruik je een lokprogrammer zo ja dan zou je even een printscreen kunnen maken is het wat duidelijker :)
Gelogd
Mvg Mark

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re: ICE 3671 ombouwen GELUKT
« Reactie #49 Gepost op: vrijdag 10 februari 2017, 19:36:07 »

Rolf,

Hmm, dat hoort bij achteruit F0 Rear[1] te zijn. Laad anders even leeg bestand in en programmeer die. (Of CV8=8)
Hoor je wel een relais klikken bij aanzetten van f1? En 2 bij het wisselen van de rijrichting?
Gelogd
Groetjes John,
Kalender-items:

Pagina's: [1] 2   Omhoog
 

Powered by MySQL Powered by PHP SMF 2.0.17 | SMF © 2019, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Pagina opgebouwd in 0.098 seconden met 29 queries.