Nieuws: Voor de 3railwiki zoeken wij altijd foto's en/of teksten!! Wil je helpen? Lees in de oproep hoe dat kan!
+  3rail Forum
|-+  Modelbesprekingen
| |-+  Problemen, Reparatie & Onderhoud alle modellen/merken
| | |-+  Frontverlichting Br023 roco uit (en weer AAN, update 19 feb)
0 leden en 5 gasten bekijken dit topic. « vorige volgende »
Pagina's: 1 [2] 3   Omlaag

Auteur Topic: Frontverlichting Br023 roco uit (en weer AAN, update 19 feb)  (gelezen 17784 keer)

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Frontverlichting Br023 roco uit
« Reactie #50 Gepost op: maandag 31 januari 2011, 18:34:57 »

Hallo Jan

dus ga je hem te koop zetten  :help: :help:

ik wil best helpen om het probleem op te lossen
Gelogd
Groetjes John -

44er

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Blij dat ik met koploper rij....
    • http://forum.3rail.nl/index.php?topic=31133.0
Re:Frontverlichting Br023 roco uit
« Reactie #51 Gepost op: maandag 31 januari 2011, 18:36:50 »

Grapje John,  :D
Gelogd





Intellibox,Loconet,6021,MS2, Koploper,S88n,Lok met Faulhaber,

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Frontverlichting Br023 roco uit
« Reactie #52 Gepost op: maandag 31 januari 2011, 18:39:12 »

Grapje John,  :D

Hallo Jan

 :P :P :D :D

je kan zeker niet meer foto's maken van de printplaat
Gelogd
Groetjes John -

44er

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Blij dat ik met koploper rij....
    • http://forum.3rail.nl/index.php?topic=31133.0
Re:Frontverlichting Br023 roco uit
« Reactie #53 Gepost op: maandag 31 januari 2011, 18:46:41 »

John,

Wat wil je zien? Printplaat zelf ligt keurig opgesloten en kan niets doen kwa bewegen oid, draadje was mn hoop maar dat was het enige zichtbare , gisteren toch maar nog even de decoder op de esu tester gezet , niets mis mee.
Dus.....
Lok staat weer op de baan, richting modelhoogoven :| ;)
Groet, Jan
Gelogd





Intellibox,Loconet,6021,MS2, Koploper,S88n,Lok met Faulhaber,

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Frontverlichting Br023 roco uit
« Reactie #54 Gepost op: maandag 31 januari 2011, 18:51:31 »

Hallo Jan

 :error: :error: :error: :error: :error: :error: :error:

voor de modelhoogoven

oké het licht aan de + van het lampje terug naar de decoder

misschien moet de diode eruit
Gelogd
Groetjes John -

Freak

  • Gast
Re:Frontverlichting Br023 roco uit
« Reactie #55 Gepost op: maandag 31 januari 2011, 19:24:07 »

Hallo Jan,

De verlichting zit voor in de kap en rust met contacten op de print. Maken deze nog goed contact ?.

Mvg,
Peter
Gelogd

44er

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Blij dat ik met koploper rij....
    • http://forum.3rail.nl/index.php?topic=31133.0
Re:Frontverlichting Br023 roco uit
« Reactie #56 Gepost op: maandag 31 januari 2011, 20:46:43 »

Dag Peter,

Lampje zit in metalen behuizing en wordt op het bekende puntje aangedrukt door een koperen lipje , zit onder voorloopwielen, ernaast zit de aansluiting voor rookgen. Heb beide gezien en zitten keurig gesoldeerd op de printplaat.
Spanning voor lampje komt vanaf de multiculti stekker in/op de tender via deze printplaat naar voren , Alle zwarte draden komen van printplaat naar de tender stekker, voeding van sleper gaat met bruine draad naar printplaat en zit vast naast de zwarte dradenzoals te zien op laatste kiekje.
Ik zit er uiteraard nog over na te borrelen en ik denk dat ik mij eens ga storten op de aansluitingen in de tender, alleen ik wil eens kijken voor kleine , heel, heeeeel, heeeeell, kleine pennetjes om te meten,
Misschien heb jij een idee hiervoor?

Dank,

Groeten, Jan
Gelogd





Intellibox,Loconet,6021,MS2, Koploper,S88n,Lok met Faulhaber,

44er

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Blij dat ik met koploper rij....
    • http://forum.3rail.nl/index.php?topic=31133.0
Re:Frontverlichting Br023 roco uit ( en nog steeds uit op 7feb update )
« Reactie #57 Gepost op: maandag 07 februari 2011, 19:39:53 »

Belangstellende lezers,

Na de adviezen ter harte genomen van het de bovenstaande forumleden heb ik  de lok nu volledig uit elkaar gehaald ,( printplaat zit "verstopt"onder de ketel) en printplaat blootgelegd. Alles doorgemeten zover ik dit kan doen met mijn beperkte kennis .Hulp gekregen van de Spoorman die zich erop gestort heeft en mij ook adviezen heeft gegeven, De tender volledig losgehaald want daar ligt de oorsprong van dit verhaal, ombouw van standaard motor naar Faulhaber aandrijving. Alles bekeken en gemeten geen onderbreking te vinden.Spoorman heeft iedere meet mogelijk toegepast edoch , niets. Ik heb de montage maar weer opgepakt en vandaag alles weer in elkaar gezet. Kwam tot de onaangename verrassing dat er 5 draden van de decoder waren losgeraakt door het vele in en uithalen vanuit de tender. Alles weer gesoldeerd met mn Lidl soldeersetje, lekker klein puntje zit erbij.Dus maar weer op de rollenbank gezet en ALLES doet het , op 1 ding na, jaja frontlicht doet het niet! :? :important:

Groeten, Jan 
Gelogd





Intellibox,Loconet,6021,MS2, Koploper,S88n,Lok met Faulhaber,

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Frontverlichting Br023 roco uit
« Reactie #58 Gepost op: maandag 07 februari 2011, 19:41:46 »

Hallo Jan

 :? :?

dat ding moet en zal gaan werken

heb al een idee
Gelogd
Groetjes John -

44er

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Blij dat ik met koploper rij....
    • http://forum.3rail.nl/index.php?topic=31133.0
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 07feb)
« Reactie #59 Gepost op: maandag 07 februari 2011, 20:00:49 »

Ben benieuwd John :idea:

Groeten, Jan
Gelogd





Intellibox,Loconet,6021,MS2, Koploper,S88n,Lok met Faulhaber,

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 07feb)
« Reactie #60 Gepost op: maandag 07 februari 2011, 20:02:58 »

Hallo Jan

gewoon een draadje van het lampje naar de decoder

het moet ook op een andere manier kunnen maar die kan ik vanaf hier niet uitleggen
Gelogd
Groetjes John -

44er

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Blij dat ik met koploper rij....
    • http://forum.3rail.nl/index.php?topic=31133.0
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 07feb)
« Reactie #61 Gepost op: maandag 07 februari 2011, 20:06:22 »

John,

Heb daar ook aangedacht maar dit paardemiddel nog niet toegepast,
Hou dit even in gedachten ,
Bedankt,

Greetzzzz.., Jan
Gelogd





Intellibox,Loconet,6021,MS2, Koploper,S88n,Lok met Faulhaber,

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 07feb)
« Reactie #62 Gepost op: maandag 07 februari 2011, 20:07:35 »

Hallo Jan

dan heb je tenminste  :idea:  :D
Gelogd
Groetjes John -

Spoorman

  • Gast
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 07feb)
« Reactie #63 Gepost op: maandag 07 februari 2011, 20:16:20 »

Jan en ik hebben zitten meten. Ik dacht het wel even op te lossen. Samen hebben we de intelligentie van twee en we hadden 2 multimeters, 3 soldeerapparaten en een loeplamp voor ogen van middelbare leeftijd maar we snappen er niets van. :D

Het lampje zit aan de lokbehuizing, zeg maar de massa. Maar we meten geen verbinding tussen lokbehuizing en de stroomafnemertjes van de wielen, zowel van de lok als van de tender. Wel meten we de verbinding tussen functieuitgang licht-voor (wit) naar het lampje, dat werkt goed. Lampje moet dus branden tussen lokmassa en functiedraad wit.

Lampje is goed, decoder is goed.

Simpel probleem maar we bijten onze tanden er op stuk haha. :(

Gr, Ben.
Gelogd

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 07feb)
« Reactie #64 Gepost op: maandag 07 februari 2011, 20:19:42 »

Hallo Ben

stop maar met bijten  :P :D

het zit dus in de massa van het lampje naar de wielen (was ik ook al achter  ;))

ik kan vanaf hier niet zien hoe het daar in elkaar zit maar ik denk zelf gewoon een draadje terug naar de decoder

(dan is gelijk het knipperen opgelost)
Gelogd
Groetjes John -

44er

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Blij dat ik met koploper rij....
    • http://forum.3rail.nl/index.php?topic=31133.0
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 07feb)
« Reactie #65 Gepost op: maandag 07 februari 2011, 20:25:52 »

Nu ga ik misschien wartaal praten, ( nog geen drank op :P) maar volgens mij ligt + aan frame waar lampje in zit en komt massa vanaf printplaat naar koperen lipje? Zei het ik ben grote nitwit/gup vwb deze electronica, dus sla mij niet als ik onzin uitkraam, trouwens men mag geen flaters slaan, deze zijn nu beschermd......... :)
Gelogd





Intellibox,Loconet,6021,MS2, Koploper,S88n,Lok met Faulhaber,

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 07feb)
« Reactie #66 Gepost op: maandag 07 februari 2011, 20:27:37 »

Hallo Jan

de decoder zend - uit
Gelogd
Groetjes John -

44er

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Blij dat ik met koploper rij....
    • http://forum.3rail.nl/index.php?topic=31133.0
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 07feb)
« Reactie #67 Gepost op: maandag 07 februari 2011, 20:31:33 »

John, zei het toch , wartaal,

Zie plaatje van ESU bron en Ben , deze decoder is het, wat zijn de 2 blauwe draden + en +  ?(midden)

Jan
Gelogd





Intellibox,Loconet,6021,MS2, Koploper,S88n,Lok met Faulhaber,

Cees B

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Cees Bier
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 07feb)
« Reactie #68 Gepost op: maandag 07 februari 2011, 20:34:46 »

Jan,
Zet de loc op de baan in vooruit met snelheid 0, geen kap erop.
Meet aan de schacht van de lamp of je spanning hebt, bij een onderbreking moet je hier spanning hebben.
Zoja prik een by-pass draad aan schacht lamp en een goed punt loc behuizing, lamp zal moeten gaan branden.
met vr gr Cees
Gelogd


Knalseinen zijn seinen als er problemen zijn.

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 07feb)
« Reactie #69 Gepost op: maandag 07 februari 2011, 20:36:32 »

Hallo Jan

ja

Jan,
Zet de loc op de baan in vooruit met snelheid 0, geen kap erop.
Meet aan de schacht van de lamp of je spanning hebt, bij een onderbreking moet je hier spanning hebben.
Zoja prik een by-pass draad aan schacht lamp en een goed punt loc behuizing, lamp zal moeten gaan branden.
met vr gr Cees

Hallo Cees

de decoder is nog goed en hij krijgt ook stroom het licht alleen aan de massa van de loc

ps: dit bedoel ik dus met een extra draadje solderen
Gelogd
Groetjes John -

Cees B

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Cees Bier
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 07feb)
« Reactie #70 Gepost op: maandag 07 februari 2011, 20:38:15 »

Jan,
Met een lamp contact makend met het frame worden de blauwe draden niet gebruikt voor verlichting, alleen bij massa vrije verlichting.
met vr gr Cees
Gelogd


Knalseinen zijn seinen als er problemen zijn.

44er

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Blij dat ik met koploper rij....
    • http://forum.3rail.nl/index.php?topic=31133.0
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 07feb)
« Reactie #71 Gepost op: maandag 07 februari 2011, 20:44:26 »

Dag Cees,
Dank voor je advies,
Met je advies ga ik aan de gang, maar hoe ik dit ga doen zal ik nog even uitpluizen , de kap kan er nl niet af zoals een M* lok
ligt iets anders met Roco, maar we gaan het toch doen, wordt vervolgd.
waar een wil is is een zandpad......
Groeten, Jan
Gelogd





Intellibox,Loconet,6021,MS2, Koploper,S88n,Lok met Faulhaber,

44er

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Blij dat ik met koploper rij....
    • http://forum.3rail.nl/index.php?topic=31133.0
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 07feb)
« Reactie #72 Gepost op: maandag 07 februari 2011, 21:11:29 »

Cees,Ben,John,

Even snel naar  zolder geweest en vlug wat geprobeerd (honden doen dat ook soms :-))
Kan heel moeilijk bij frame komen waar lampje in zit , ik moet in alle rust even goed bekijken
Ga er morgen mee verder en ga het jullie laten weten,
bedankt zover,

Gr. Jan
Gelogd





Intellibox,Loconet,6021,MS2, Koploper,S88n,Lok met Faulhaber,

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 07feb)
« Reactie #73 Gepost op: maandag 07 februari 2011, 21:47:14 »

Jan, je zegt dat het lampje maakt massa via het frame.
Maar is het frame elektrisch verbonden met de massa van de print?
Ontbreekt er niet ergens een verbinding tussen de printmassa en het frame?
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

44er

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Blij dat ik met koploper rij....
    • http://forum.3rail.nl/index.php?topic=31133.0
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 07feb)
« Reactie #74 Gepost op: maandag 07 februari 2011, 21:53:11 »

Halldo Ad,

Zoals je kan lezen in bericht 65 van mij, ik ben echt een leek op electronica gebied , ik volg trouw wat mij geadviseerd wordt , goed of niet dat kan ik niet onderscheiden, maar ik ga morgen weer verder met advies van Cees, je gaat het lezen morgen,
Bedankt voor je aandacht,
Gr, Jan
Gelogd





Intellibox,Loconet,6021,MS2, Koploper,S88n,Lok met Faulhaber,

Spoorman

  • Gast
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 07feb)
« Reactie #75 Gepost op: maandag 07 februari 2011, 21:56:32 »


Ontbreekt er niet ergens een verbinding tussen de printmassa en het frame?


Ad,

Onderstaand heb ik Jan net gestuurd via PB n.a.v. wat jij tipt.

Heb nog een tip, probeer eens uit.

Zet de lok op de baan zonder kap. Spanning op de baan (of rollenbank). Licht aandoen vooruit.

Maak dan eens een verbinding van de spoorstaaf naar het metalen lokframe met een los draadje of zo. Het lampje moet dan gaan branden.

Ben benieuwd.


Gr, Ben.
Gelogd

Cees B

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Cees Bier
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 07feb)
« Reactie #76 Gepost op: maandag 07 februari 2011, 22:20:50 »

Jan,
Nog eens kijkend naar de foto's komt er mij iets vreemd over;
In bericht 9 foto 1196 zit een kruis-schroef, is dat origineel?
In bericht 23  foto 1200 heb je de voorloop veer met die schroef verwijderd en zie je een vierkant plaatje, isoleren materiaal?
De volgende foto is dit plaatje ook weg en zie je dun koperen plaat zitten voor stroomvoorziening lamp en rook generator.
Die schroef vind ik gevaarlijk dicht langs dat koper lopen met sluiting als risico.
Hoort dit niet van oorsprong een rivet schroef te zijn gevat in fiber?
Het is meedenken, want de lamp moet probleemloos branden.
met vr gr Cees
Gelogd


Knalseinen zijn seinen als er problemen zijn.

Freak

  • Gast
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 07feb)
« Reactie #77 Gepost op: maandag 07 februari 2011, 23:47:43 »

De diode op de print in post #49 waar zit deze tussen ?.

Mvg,
Peter
Gelogd

44er

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Blij dat ik met koploper rij....
    • http://forum.3rail.nl/index.php?topic=31133.0
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 07feb)
« Reactie #78 Gepost op: dinsdag 08 februari 2011, 00:01:11 »

Hallo Peter,

Volgens de beschrijving vd lok moeten deze ( 2 stuks)er uit geknipt worden als men een rookgenerator gaat gebruiken.
Als ik het goed begrijp althans.
tekst als volgt:
Quote Roco:
Nur bei Einbau des decoder 10745 oder LE131
fur dieDampfentwicklerfunction (ein/aus)


Is voor mij  :help:

ER zal best iets fout zitten maar waar , ik weet het niet.

Groet, Jan


Gelogd





Intellibox,Loconet,6021,MS2, Koploper,S88n,Lok met Faulhaber,

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 07feb)
« Reactie #79 Gepost op: dinsdag 08 februari 2011, 09:06:43 »

ER zal best iets fout zitten maar waar , ik weet het niet.
Jan, probeer eerste eens een draadje van het frame naar de rail te maken.
Ik denk dat je probleem daar zit.
Maar waarom deze elektrische verbinding ontbreekt is wel vreemd.
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

44er

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Blij dat ik met koploper rij....
    • http://forum.3rail.nl/index.php?topic=31133.0
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 07feb)
« Reactie #80 Gepost op: dinsdag 08 februari 2011, 12:47:58 »

Jan,
Nog eens kijkend naar de foto's komt er mij iets vreemd over;
In bericht 9 foto 1196 zit een kruis-schroef, is dat origineel?
In bericht 23  foto 1200 heb je de voorloop veer met die schroef verwijderd en zie je een vierkant plaatje, isoleren materiaal?

Ad,Cees,Ben,John en andere meelezers,
Heb de lok op zn rug liggend in zacht foam :P van spanning voorzien + aan sleper en - aan tenderhuis, een massadraadje naar lipje van de lamp gelegd. Lampje brand !! zodra ik het huis aanraak is er sluiting, dus betekent in mijn simpele denken dat er + op het frame staat? Hier staakt mijn kennis.
Zie foto's waar het omgaat , 2e foto is zonder voorloopwielen en isolatieplaatje.
Cees, alles is orgineel en niets vervangen of gewijzigd voor, zei het al , alleen de motor vervangen
Gr. Jan
« Laatst bewerkt op: dinsdag 08 februari 2011, 12:55:22 door 44er »
Gelogd





Intellibox,Loconet,6021,MS2, Koploper,S88n,Lok met Faulhaber,

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 08feb)
« Reactie #81 Gepost op: dinsdag 08 februari 2011, 15:02:55 »

Hallo Jan

kan je ook een foto maken van het voorloop draaistel ??
Gelogd
Groetjes John -

44er

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Blij dat ik met koploper rij....
    • http://forum.3rail.nl/index.php?topic=31133.0
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 08feb)
« Reactie #82 Gepost op: dinsdag 08 februari 2011, 16:49:42 »

John,

Is de foto 1 van vorige bericht niet duidelijk, wat wil je graag zien?

Gr Jan
Gelogd





Intellibox,Loconet,6021,MS2, Koploper,S88n,Lok met Faulhaber,

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 08feb)
« Reactie #83 Gepost op: dinsdag 08 februari 2011, 17:00:33 »

Hallo Jan

alleen het losse draaistel

dan vanaf de kant van de bovenkant
Gelogd
Groetjes John -

Cees B

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Cees Bier
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 08feb)
« Reactie #84 Gepost op: dinsdag 08 februari 2011, 17:09:40 »

Jan,
Dit is verklaarbaar, er staat spanning op het huis en op de huls van de lamp.
Je maakt een massa verbinding met de kern van de lamp, door op het lipje een massa draad er tegen aan te drukken.
Gevolg lamp gaat branden.
Met die massa draad maak je verbinding huis gevolg sluiting, kan ook niet anders zie eerst regel.
Conclusie Het plaatje heeft twee verbindingen welke ergens onderbroken zijn.
Meet met een AVO meter e.e.a door voor dit stukje, plaatje en de overgang in de print.
We denken verder.
met vr gr Cees
Gelogd


Knalseinen zijn seinen als er problemen zijn.

44er

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Blij dat ik met koploper rij....
    • http://forum.3rail.nl/index.php?topic=31133.0
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 08feb)
« Reactie #85 Gepost op: dinsdag 08 februari 2011, 18:39:57 »

Cees,

Lipje "verdwijnt "naar printplaat (zie pic.)en zit daar vast , gesoldeerd.

Ga weer meten, (had dit al eens gedaan en moet wel de lok weer uitelkaar halen, pfffffff) resultaat volgt hier weer uiteraard

Bedankt en groeten, Jan
Gelogd





Intellibox,Loconet,6021,MS2, Koploper,S88n,Lok met Faulhaber,

44er

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Blij dat ik met koploper rij....
    • http://forum.3rail.nl/index.php?topic=31133.0
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 08feb)
« Reactie #86 Gepost op: dinsdag 08 februari 2011, 19:00:54 »

John,

Astublaf, :D

Gr, Jan
Gelogd





Intellibox,Loconet,6021,MS2, Koploper,S88n,Lok met Faulhaber,

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 08feb)
« Reactie #87 Gepost op: dinsdag 08 februari 2011, 19:02:19 »

John,

Astublaf, :D

Gr, Jan

Hallo Jan

dukublaf  :D
Gelogd
Groetjes John -

Spoorman

  • Gast
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 08feb)
« Reactie #88 Gepost op: dinsdag 08 februari 2011, 19:03:56 »


Astublaf, :D


Mooie plaat maar daar gaat het licht echnie mee branden. :P

Gr, Ben.
Gelogd

44er

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Blij dat ik met koploper rij....
    • http://forum.3rail.nl/index.php?topic=31133.0
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 08feb)
« Reactie #89 Gepost op: dinsdag 08 februari 2011, 19:04:49 »

 :idea: :D
Gelogd





Intellibox,Loconet,6021,MS2, Koploper,S88n,Lok met Faulhaber,

44er

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Blij dat ik met koploper rij....
    • http://forum.3rail.nl/index.php?topic=31133.0
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 08feb)
« Reactie #90 Gepost op: dinsdag 08 februari 2011, 19:07:06 »

Ben,

Ik ga maar de lok uitelkaar halen om bij de printplaat te komen zoals Cees aangeeft om te kijken waar er iets onderbroken is, maar A. ik meet wel maar wat? en B. had dit al eens gedaan en jij ook , dus de zin hiervan :help:

Gr, Jan
Gelogd





Intellibox,Loconet,6021,MS2, Koploper,S88n,Lok met Faulhaber,

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 08feb)
« Reactie #91 Gepost op: dinsdag 08 februari 2011, 19:07:31 »

Hallo Jan

waar heb je nu stroom (aan de onderkant van het lampje of het midden)



Ben,

Ik ga maar de lok uitelkaar halen om bij de printplaat te komen zoals Cees aangeeft om te kijken waar er iets onderbroken is, maar A. ik meet wel maar wat? en B. had dit al eens gedaan en jij ook , dus de zin hiervan :help:

Gr, Jan

Hallo Jan

ik denk dat dit geen nut heeft want er is al tig keer gemeten en tekens niks nopes nada licht
Gelogd
Groetjes John -

44er

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Blij dat ik met koploper rij....
    • http://forum.3rail.nl/index.php?topic=31133.0
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 08feb)
« Reactie #92 Gepost op: dinsdag 08 februari 2011, 19:09:08 »

John,

Als ik massa aan lipje zet gaat lampje branden :idea:

heeft niets met loopstel te maken

Gr, Jan
Gelogd





Intellibox,Loconet,6021,MS2, Koploper,S88n,Lok met Faulhaber,

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 08feb)
« Reactie #93 Gepost op: dinsdag 08 februari 2011, 19:10:23 »

Hallo Jan

thanks

volgens mij moet dat plaatje toch echt naar het loopstel
Gelogd
Groetjes John -

Spoorman

  • Gast
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 08feb)
« Reactie #94 Gepost op: dinsdag 08 februari 2011, 19:16:33 »


Als ik massa aan lipje zet gaat lampje branden :idea:

heeft niets met loopstel te maken


Dat klopt. Want daarmee krijgt het lokhuis massa.

Maar we zijn nog niet verder: hoe komt het dat het lokhuis geen massa krijgt van het printje waar ook de massa stroomafnemertjes op zitten. Dat is het raadsel.

Resolute oplossing: dun draadje solderen aan het lipje en dat aan massa leggen vanaf het printje. Dan gaat het licht branden. :idea: :D


volgens mij moet dat plaatje toch echt naar het loopstel


John: nee, dat is niet de bedoeling. Massa neem je niet af van alléén een voorloopwiel. Het lipje is slechts bedoelt om het voorloopwiel op de rail te drukken.

Gr, Ben.
Gelogd

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 08feb)
« Reactie #95 Gepost op: dinsdag 08 februari 2011, 19:20:52 »

Hallo Ben

oke

ik zeg draadje solderen of terug naar Roco
Gelogd
Groetjes John -

44er

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Blij dat ik met koploper rij....
    • http://forum.3rail.nl/index.php?topic=31133.0
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 08feb)
« Reactie #96 Gepost op: dinsdag 08 februari 2011, 19:23:09 »

Ben ,John,

idd, heb net nog op de tekening gekeken en het hoort echt zo te zitten , lipje tegen rijrichting in ,

Heb dit geprobeerd naar voren 180 gr gedraaid maar ontsporing is gevolg.

Ben, ga maar een een dun draadje aanleggen denk ik.
Gr, Jan
Gelogd





Intellibox,Loconet,6021,MS2, Koploper,S88n,Lok met Faulhaber,

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 08feb)
« Reactie #97 Gepost op: dinsdag 08 februari 2011, 19:24:26 »

Hallo Jan

ooit van roco service gehoord en garantie ??
Gelogd
Groetjes John -

Spoorman

  • Gast
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 08feb)
« Reactie #98 Gepost op: dinsdag 08 februari 2011, 19:28:17 »

John, de lok is al helemaal gerevideerd door Jan met een tiptop motor en allang uit de garantie.
Gelogd

44er

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Blij dat ik met koploper rij....
    • http://forum.3rail.nl/index.php?topic=31133.0
Re:Frontverlichting Br023 roco uit (en nog steeds uit update 08feb)
« Reactie #99 Gepost op: dinsdag 08 februari 2011, 19:29:00 »

John,

Garantie na 9 jaar? service,?
goed bedoeld maar dit wordt binnenshuis opgelost  8o
Ken je deze spreuk,

Vanwege de vele klachten geven wij geen service en garantie meer.

Slaat niet op Roco , maar vind m wel leuk. :D

Gr Jan
Gelogd





Intellibox,Loconet,6021,MS2, Koploper,S88n,Lok met Faulhaber,
Pagina's: 1 [2] 3   Omhoog
 

Powered by MySQL Powered by PHP SMF 2.0.17 | SMF © 2019, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Pagina opgebouwd in 0.059 seconden met 25 queries.