Nieuws: Nog niet alle 15 jaar 3railforum jubileum setjes zijn opgehaald!! Lees hier verder hoe je je bestelling alsnog kunt ophalen!
Pagina's: [1] 2 3 ... 10
 1 
 Gepost op: Vandaag om 01:01:47 
Gestart door Peter Alex - Laatste bericht door Kappa
Peter,

Zijn die 4 melders die het niet doen, 4 opeenvolgende melders in één S88 module?
Of zijn deze verspeid over de diverse S88 modules?

 2 
 Gepost op: dinsdag 09 augustus 2022, 23:43:43 
Gestart door Peter Alex - Laatste bericht door Hans V200.0
Misschien is dit filmpje behulpzaam bij wat je misschien niet snapt aan mijn uitleg ;)


 3 
 Gepost op: dinsdag 09 augustus 2022, 23:33:31 
Gestart door Peter Alex - Laatste bericht door Hans V200.0
Hoi Peter-Alex,

Opnieuw wil ik je vragen hoe zit de link S88 aangesloten op jouw CS 3 en gebruik je daarvoor de kabel die aan je link S88 vast zit of sluit je hem aan de onderkant aan?

De Link S88 hoort via de kabel aangesloten te zijn op de CS3, de andere poort op de onderzijde van de CS3 is voor de oude S88 die werken met 5 volt en niet met 12 zoals de link S88 dat wel kan.
Aangeraden wordt er een aparte voeding aan te hangen, zodat de 12 volt niet uit je CS3 gehaald hoeft te worden.

Dan pas zal de rest ook naar behoren werken mits de kabels van de LinkS88 wijzen, en de Link S88 ook aan massa hangt (omgekeerde T en de andere S88 hoeven dan niet meer verbonden te zijn ), en daarna kun je op verschillende manieren verder.
Eén manier is met pachtkabel als er geen oude S88 voorhanden zijn, en dan kun je de link ook op 12 volt zetten immers de nieuwste bezetmelders werken daar prima op.
Ook de volgende bezetmelder aansluiten op Bus 1 en dan via de pijl naar de volgende S88 en van daaruit naar de volgende S88.
Ik schets dit beeld even omdat ik hoop dat je het zo hebt zitten, maar zoals ik lees maakt jouw compositie het niet mogelijk.

Waarom 4 niet en 46 wel?
Dan zit er dus iets niet goed aangesloten dan wel geconfigureerd.

M.v.g.

Hans V200.0 4 
 Gepost op: dinsdag 09 augustus 2022, 22:53:17 
Gestart door frank-103 - Laatste bericht door frank-103
@Tony: ik heb nog wat foto’s te gaan voor we bij de vette hap zijn aanbeland! We hebben nog wat treinstellen gezien en diverse trams. En dan moeten we ook nog naar Hilden!

@Baanloos: het is net alsof je er bij bent geweest! Al ben ik geen oom van mijn neven, maar ook een neef. Onze moeders waren zussen.
En veel van de wetenswaardigheden komen uit de Railmagazines die ik krijg van neef Richard. En die ik nu niet meer krijg, ze vonden de verhalen heel slaapverwekkend!  :-)

 5 
 Gepost op: dinsdag 09 augustus 2022, 22:23:32 
Gestart door frank-103 - Laatste bericht door Baanloos
Ik kan me bijna een soort voorstelling maken hoe het er aan toe is gegaan Frank! :D
Dat zou ongeveer als volgt kunnen zijn verlopen:
Al maanden verheugen beide neven zich op het jaarlijkse uitje met Frank. In gedachten loopt bij allebei het water uit de mond als ze al denken aan de overheerlijke pizza's. Natuurlijk wil Oom Frank er altijd een complete dag uit van maken en zo raakten ze verzeild op Dusseldorf Hbf. Oom Frank fotografeerde dat het een lieve lust was, ondertussen aan de neven docerend over Wittenberger koppen en het verschil tussen ICE 1 t/m 4. De neven moesten hun aandacht verdelen tussen alle wetenswaardigheden die over hun uit werden gestort door hun overenthousiaste oom en de knappe jonge Duitse meisjes die het station bevolkten. Toch zouden ze geen van allen deze dag voor geen goud willen missen!
Voldaan gingen ze s'avonds weer huiswaarts. De neven droomden die nacht over grote Pizza's en mooie Duitse schonen. Oom Frank droomde dat een BR103 met een TEE aan de haak het station Dusseldorf in rolde.


Zit ik er heel ver naast?

 6 
 Gepost op: dinsdag 09 augustus 2022, 22:23:18 
Gestart door frank-103 - Laatste bericht door Tony
Da's wel heel veel witte trein, Frank.
Zoveel, dat ze er zelf een streep door hebben gezet.
Gelukkig waren er wel lekkere versnaperingen, al mis ik deze keer de vette hap.
Maar ja, zelfs geen loc gekocht...........dan krijg je dat !

Nog een geluk, dat je niet met de Ferrari was.
Die had je anders op F1 moeten parkeren en hadden wij deze fraaie foto gemist  O:-D

Grtz Tony

 7 
 Gepost op: dinsdag 09 augustus 2022, 21:45:30 
Gestart door MrAdmiral - Laatste bericht door ronaldk
Hoi,

Wat vindt je van de kleurencombinaties in je bergen en in je groen? Op de foto's lijkt het allemaal ongeveer dezelfde kleur. Niet echt veel verschil. Als je de detailfoto's ziet zit er al meer kleur in. Met andere woorden: Je hebt veel te weinig licht boven je baan. Het landschap komt zo helemaal niet tot zijn recht. Wil je het echt goed doen zal je meer licht boven je baan moeten hangen.

 8 
 Gepost op: dinsdag 09 augustus 2022, 21:36:11 
Gestart door frank-103 - Laatste bericht door frank-103
Met al die witte treinen wordt het ook wel weer een beetje saai. Zeker als een 147.5 met een sleep IC rijtuigen ook fraai wit met een rood streepje rondrijdt.

 9 
 Gepost op: dinsdag 09 augustus 2022, 21:35:02 
Gestart door NL-modelspoor - Laatste bericht door NL-modelspoor
Ok, het heeft toch nog weer een paar dagen langer geduurd dan de planning was. Maar uiteindelijk is dit project voor nu afgerond.

En als bewegende beelden, mocht iemand willen zien hoe de wieken draaien ;)


Mocht iemand interesse hebben voor dit unieke bouwwerk dan mag dat per PB.

 10 
 Gepost op: dinsdag 09 augustus 2022, 21:32:50 
Gestart door frank-103 - Laatste bericht door frank-103
In de mailtjes die in van Op De Rails krijg vragen ze om foto's gemaakt langs de vrije baan. Dat geeft leukere foto's dan die op een station, zoals jullie aan de vele stationfoto's in dit topic goed kunnen zien!

Als treinspotters in Duitsland moesten we natuurlijk de diverse ICE's op de foto zetten. We hebben een uitgebreide discussie gevoerd over hoe de ICE 1, 2, 3 en 4 van elkaar te onderscheiden zijn, ze zijn allemaal wit met een rood streepje.
Ja, zo'n opmerking wordt waarschijnlijk toch veroorzaakt door de auto op een vrouwenparkeerplek te zetten! Heel hachelijk!  ;)

De kenner zal vast roepen dat de ICE 1 uit 14 delen bestaat waarvan de buitenste 2 een locomotief en ergens in het midden een restauratiewagon met een verhoogd dak. De ICE 2 is een halve ICE 1, bestaat uit 7 delen waarvan 1 locomotief en 1 stuurstand. De ICE 3 heeft bolle ramen en de ICE 4 heeft gewoon een lelijke vierkante neus.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10
Powered by MySQL Powered by PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2019, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Pagina opgebouwd in 0.019 seconden met 21 queries.