Nieuws:

Bekijk eens een willekeurig artikel in onze informatieve Stichting 3rail Wiki.

Recente berichten
Modelbaanbouw / Re: Een nieuw begin van een tr...
Hi Henk,

Kijk!! Dat is een goede voorzet. Ik zal morgen (vandaag geen tijd) het wissel open maken en kijken of ik het kan verhelpen.
Heel veel dank!!!
Ik laat het weten.

Groet

Kaj
Modelbaanbouw / Re: Windhovense projecten - Va...
Citaat van: Lobomotion69 op donderdag 18 juli 2024, 04:08:2590 Ledjes dat is niet mis, ook allemaal afzonderlijk schakelbaar? dan zul je een behoorlijke draadbundel moeten gaan verwerken.
Je had het aantal iets naar beneden bij kunnen stellen door de hoekkamers als een geheel te houden. Nu zie ik daar schuine tussenschotjes en dat vind ik niet realistisch. Maar goed, dat is mijn mening.
Achter de kamers komt een matrix waarop de leds worden aangesloten. Vanaf de matrix lopen in het totaal 21 draden naar de printplaat die de leds regelt (15 kolommen en 6 rijen, het zijn 30 ramen per etage). De aansturingsprint voor de leds bevat onder andere een teller ic en schuifregister ic's. Tussen de led aansturingsprint en de hoofdprint zit een stekker met 16 draden.
De schuine tussenschotjes zijn misschien niet realistisch maar hebben in dit geval een ander doel. Realisme was voor dit gebouw ook niet direct het hoofddoel zo worden de kamers ook niet voorzien van een interieur, daarvoor zijn de kamers veel te klein. De schotjes zitten er om vlakken te kunnen maken. De aansturing kan worden gebruikt om een lichtkrant (tekst) op het gebouw weer te geven. En in dat geval geeft het een iets betere weergave op de hoeken als de vlakken plat zijn dan dat ze de hoek om gaan.

Citaat van: Lobomotion69 op donderdag 18 juli 2024, 04:08:25Die afgebroken/missende delen van het onderstation waren origineel niet in de doos van het bouwpakket of eigen falen tijdens de eerste bouwpogingen? Altijd goed om te weten of een fabrikant de fout in gaat of niet.
De afgebroken delen ontbraken veelal al vanaf de fabrikant. Maar dat is niet zo gek. Het is een resin bouwpakket. En als je dan randjes heb van minder dan 0,5 millimeter dik dan is dat ook erg kwetsbaar. Dit kan natuurlijk al direct vanuit de mal mis zijn gegaan. Maar ook in de zakjes waarin de onderdelen zitten. En ook als je eraan aan het werk bent zijn die dunne delen erg kwetsbaar.
Ook in het bouwverslag van deze kit op Het Groterdam Project (5e foto en verder op de pagina) zijn de afgebroken randjes te zien. Daar hebben ze ervoor gekozen om de onderste rand rond de transformator maar helemaal weg te halen en de bovenste rand op de hoeken schuin te maken.
Ook zijn de gaten waarin de messing onderdelen moeten worden gemonteerd niet allemaal goed aanwezig. Sommige gaten zijn te ondiep andere gaten zijn zelfs nauwelijks te zien. Aangezien het rechthoekige gaten zijn en boortjes rond zijn moet je wat creatief zijn met meerdere gaatjes naast elkaar proberen te boren en dan verder uithollen. Nu zit er voor deze grote delen elk één reserve exemplaar in het pakket, maar dan nog is het kiezen tussen welke het minste nabewerking nodig heeft. Maar goed bij resin weet je dat er nabewerking nodig zal zijn alleen is het in dit geval best veel en vooral onhandig.
Modelbaanbouw / Re: Marceltal, Bergheim afgewe...
Hallo, bedankt voor de leuke reacties. De berg is niet altijd goed bereikbaar voor close foto's. Ik kan wel alle sporen bereiken voor het geval van storingen, maar het vraagt wat behendigheid.
Volgende deel is Marceltal zelf met een groot kopstation en een loc-stelplaats met draaischijf. Dat wordt een grote uitdaging qua bereikbaar houden van alle sporen. Maar dat wordt iets voor het najaar denk ik. Nu ga ik eerst wat laten rijden en wat voorbereidende werken uitvoeren zoals enkel ringleidingen voor stroomtoevoer voor locs, wissels en seinen.

Ik maak nog wel eens een filmpje van de toerende treinen.

Luc
Modelbaanbouw / Re: Cargodorf Tp V/VI......gro...
Sander,

Durven met groen, dat zouden meer mensen moeten doen :thumbup:.

Groeten,
Wico 
Banenplan ontwerpen / Re: vlakke baan
Epibreren is een woord dat zich goed leent, hoewel niet helemaal zuiver. Schijnt verzonnen door een ambtenaar die iets nog niet af had en ook niet zo'n zin had dat te doen. Dus zei hij dat de stukken eerst nog geëpibreerd moesten worden. Nu konden ze onmogelijk al meegegeven worden.

En dit baanontwerp zal ook pas klaar zijn na zorgvuldige epibratie.

Groet,

Peter


Modelbaanbouw / Re: Windhovense projecten - Va...
Lekker bezig Johan aan de vele leuke projectjes. :thumbup:

Groet Michel
Modelbaanbouw / Re: Marceltal, Bergheim afgewe...
Het afgemaakte hoek(je) mag er zijn Luc. :thumbup:
Vele leuke details goed te zien op de eerste foto wat het kijken zeer leuk maakt alleen zijn sommige foto's ik denk door het uitvergroten een beetje wazig dus niet helder zoals de eerste foto wat het kijken niet ten goede komt.

Maar wat staat nu op de planning om afgemaakt te worden Luc ?

Groet Michel
Modelbaanbouw / Re: Tony's simpele banen.........
Heerlijke update weer Tony. :thumbup:
Prachtige paradebaan en ook wat opstelspoortjes erbij wat je in mijn ogen nooit genoeg kan hebben.
Blijft toch het mooiste rails neerleggen en kijken of het goed aanvoelt zo niet opnieuw neerleggen totdat het een goed gevoel geeft.

Groet Michel 
Modelbaanbouw / Re: Cargodorf Tp V/VI......gro...
Mooi Sander heel erg mooi dat aangebrachte groen. :thumbup:

Groet Michel
Modelbaanbouw / Re: Crabbedam; De bouw
Respect voor je monnikenwerk wat betreft het inkrassen van de muren van je prachtige gebouw in wording Martin. :thumbup:
Het ziet er strak en mooi uit. :thumbup:
Ja het was weer een plezier om naar je vorderingen te kijken.

Groet Michel