Nieuws:

Heb jij al een (of een stammetje) 17,5 jaar 3railforum jubileum jubileum koelwagen(s) besteld? Dit kan in onze webshop.

Recente berichten
Elektronicatechniek / Re: M83 knippert wel wissel do...
Goedemorgen,

zoals je het omschrijft lijkt mij het in de bedrading te zitten
De gele al eens losgehaald en weer vast gezet?
Je kan hem ook op een andere uitgang zetten om de uitgang 10 uit te sluiten

succes!
Digitale Besturing ESU / Re: Sound file inlezen in ESU ...
Bedankt voor alle moeite, ik heb 2 x de locprogrammer open staan, één keer met het geluidsbestand op scherm 1, en degene uitgelezen uit de oude decoder op scherm 2. Ik voer handmatig alles in. Zoveel werk is dat eigenlijk niet.

Wel jammer dat ESU dat niet simpeler maakt.
Elektronicatechniek / M83 knippert wel wissel doet n...
Goedemorgen,

Ik heb jullie hulp nodig, ik heb 4x de Marklin Decoder M83 op een rijtje gezet (16 wissels) alle werken goed behalve nr. 10 de lampjes branden wel als ik schakel op de decoder. Heb van te voren alles wisselaandrijving nog getest, heb de blauwe draadjes ook al eens omgedraaid. Hoor het graag, alvast bedankt! Gr. Max
Digitale Besturing ESU / Re: Sound file inlezen in ESU ...
je moet niet inlezen in het sound bestand.Mss makkelijker : maak dat beide bestanden dezelfde versie decoder hebben.Laad dan eerst sound bestand in en copieer de aux tabel en print af.Sluit programmer en herstart en laad het gewone bestand in .copieer en print af.Telkens wegschrijven en dan zou het moeten lukken.Zo gaat het hier althans goed.
Modelbaanbouw / Re: Wico's Donnerwetter Alm .....
Freek,

Dat had ik ook bedacht ... achteraf O:-D.

Groeten,
Wico
Foto/Videohoekje Grootspoor / Re: Italiaanse puko's
Raar soort puko's ...
Modelbaanbouw / Re: Wico's Donnerwetter Alm .....
Dus als ik het goed begrijp Wiko had je beter op de beurs een foto kunnen maken van die zgn. Opel. Beetje vergroten en dan had je dus kunnen zien dat het geen Opel was.
Banenplan ontwerpen / Hulp gevraagd bij bepalen posi...
Hoi allemaal,

Mijn naam is Pier en na een aantal maanden op dit forum mee te lezen, heb ik mezelf geregistreerd om een vraag te stellen.

Ik ben eind 30 en heb afgelopen jaar mijn Märklin treinen - een baantje uit mijn jeugd - weer 'uit het vet' gehaald, omdat mijn zoons (tegen de 10) inmiddels grote belangstelling hebben. Om wel een leuke baan te maken, maar het ook weer niet al te ingewikkeld te maken qua scenery e.d. heb ik besloten een Noch Fertiggelände als basis te pakken. Het is de 'Mühltal' geworden.

Omdat het aan de andere kant ook niet al te simpel moet worden, wil ik er wel wat seinen op plaatsen die idealiter via contactrails waar mogelijk automatisch weer op rood springen.

Nu kom ik overal wel uit, alleen niet echt waar ik het beste de seinen en de contactrails kan plaatsen die ze weer automatisch op rood zetten. Aangezien hier wel vaker wordt gevraagd mee te denken zag ik, vroeg ik me af of iemand het leuk zou vinden mij hierin op weg te helpen? Bijvoorbeeld door dit globaal in te tekenen op de plattegrond van de baan (zie bijlage)? Daarin staan 2 seinen aangegeven, maar dat lijkt me wat weinig. Ook worden hier geen contactrails gebruikt voor het omzetten.

Daarbij ben ik ook benieuwd of het mogelijk is om twee kanten op te rijden, of dat de combinatie van seinen en contactrails ervoor zorgt dat er - om dit correct te laten werken - nog maar één kant op kan worden gereden?

Ik was van plan om alleen gebruik te maken van seintype 7188. Dus verder geen voor- of blokseinen o.i.d. Maar als iemand daar een beter idee bij heeft, houd ik me aanbevolen.

Mocht je nog iets missen in mijn verhaal, vraag gerust. Dank alvast voor je aandacht.

Voor wie interesse heeft: ik rij M-rails met Delta decoder, dus max. 4 treintjes tegelijkertijd. Is niet erg modern, maar wel lekker nostalgisch.
Digitale Besturing Märklin / Re: Hulp gevraagd Mfx naar dcc...
Het is nergens voor nodig om de draaischijf om te zetten naar dcc om te functioneren in i-Train.
Kijk op het forum van i-Train in dit topic https://berros.eu/itrain/forum/viewtopic.php?p=212299#p212299 naar mijn baanplan liesdorp.tcdz (2e post)
dan kun je een op een de instellingen voor de draaischijf met mfx = motorola overnemen om de functies aan te sturen met een Ecos.
Kom je er niet uit stuur dan een pb.
Via Vinkelse/Loosbroeksestraat en Heeswijk is het amper 20 km naar mijn woonstede.

Cees
Modelbaanbouw / Re: Wico's Donnerwetter Alm .....
@ Johan,

Ik zag inderdaad ook enkele handelaren die ik ook op de treinenbeurs zie. Als auto(model) liefhebber is zo'n modelbeurs ook zeker eens leuk om te bezoeken.

@ Dirk-Jan,

Die Wartburg is inderdaad een snoepje, de nieuwe eigenaar zal er vast heel blij mee gaan zijn. Wie weet zien we hem hier nog wel eens terug op het forum ;).

En in de grotere schalen heb ik de meest mooie (en dure) modellen gezien vandaag. Je komt bijna in de verleiding om ...

Groeten,
Wico