Nieuws:

Wilt u Stichting 3rail steunen? Dit kan eenvoudig via onze Stichting 3rail Webshop :thumbup:

CS1R met Booster 6017 voor de wissels geeft (valse?) melding kortsluiting

Gestart door Kappa zaterdag 03 februari 2024, 19:59:25

0 leden en 1 gast bekijken dit board.
CS1R met Booster 6017 voor de wissels geeft (valse?) melding kortsluiting
Forum Moderator
Lid sinds: 2006

Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.

offline
CS1R met Booster 6017 voor de wissels geeft (valse?) melding kortsluiting
Hoi,

Ik bestuur mijn baan met een CS1R (En laptop met koploper) en voor de aansturing van de wissels gebruik ik een aparte booster 6017 om de wisseldecoders aan te sturen.
De wisselaandrijving zelf krijgen hun voeding van de aparte trafo met zelfgebouwde "Powermodule" á la Viessmann 5215.
Dit werkte tot voor kort al een paar jaar naar behoren, maar sinds enkele weken meld de CS1R op willekeurige momenten sluiting op de booster 6017.
De GO knop gaat dan knipperen, treinen rijden dan gewoon door, maar de wissels worden niet meer aangestuurd.
Als ik dan de GO knop weer indruk is de storing verholpen en schakelen de wissels weer normaal, totdat het weer gebeurt.
Het koellichaam van de booster is handwarm.
Ik kan alle wissels vanaf de CS1R gewoon bedienen, dus een defecte wisseldecoder sluit ik uit, althans dat denk ik.
Terwijl ik verhaal typ staat alles aan, rijden er een paar treinen handmatig rond en geeft de booster geen sluiting.
Dus mijn vraag is, wat gebeurt er hier en zijn er hier die eenzelfde ervaring hebben gehad.

Re: CS1R met Booster 6017 voor de wissels geeft (valse?) melding kortsluiting
Ad,
Hoe warm is "handwarm" ?
Ik vermoed dat je booster de boosdoener is. Heb je soms een reserve bij de hand ?
Ik heb enkele jaren ook problemen gehad met een 6017 die veel te warm kreeg.
Uiteindelijk ging die roken en was hij uiteraard niet meer inzetbaar.

Guy
Re: CS1R met Booster 6017 voor de wissels geeft (valse?) melding kortsluiting
Forum Moderator
Lid sinds: 2006

Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.

offline
Re: CS1R met Booster 6017 voor de wissels geeft (valse?) melding kortsluiting
 @citaat Handwarm is een graad of 40 denk ik, dat zou toch geen probleem mogen zijn, waarom zit er anders een koellichaam op?
Re: CS1R met Booster 6017 voor de wissels geeft (valse?) melding kortsluiting
Forum Moderator
Lid sinds: 2007

A member of the Duurstede Group®

offline
Re: CS1R met Booster 6017 voor de wissels geeft (valse?) melding kortsluiting
Hoi Ad,

Het ligt er een beetje aan hoeveel treinen er tegelijk rijden / stroom opname.
Op mijn oude baan reden er rond de 7 treinen en werden de wissels vanuit de ECoS aangestuurd zonder problemen.

Gewoon proberen.


Mvg,

Peter Degeluidsman 
Re: CS1R met Booster 6017 voor de wissels geeft (valse?) melding kortsluiting
Forum Moderator
Lid sinds: 2006

Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.

offline
Re: CS1R met Booster 6017 voor de wissels geeft (valse?) melding kortsluiting
Wat wil je dat ik dan probeer Peter?
Re: CS1R met Booster 6017 voor de wissels geeft (valse?) melding kortsluiting
Forum Moderator
Lid sinds: 2007

A member of the Duurstede Group®

offline
Re: CS1R met Booster 6017 voor de wissels geeft (valse?) melding kortsluiting
Om de wissels op je centrale aan te sluiten en kijken of dat werkt ( denk ik wel ).


Mvg,

Peter Degeluidsman 
Re: CS1R met Booster 6017 voor de wissels geeft (valse?) melding kortsluiting
Lid sinds: 2007

Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is.

offline
Re: CS1R met Booster 6017 voor de wissels geeft (valse?) melding kortsluiting
Beste Kappa,

Heb je een gebruiksaanwijzing van de 6017, zo ja, bestudeer dan eens de standen van de dipswitches, bij vriend "google" zag ik iets staan over spanningen en afschakelgedrag.

Groet, Anne W
Re: CS1R met Booster 6017 voor de wissels geeft (valse?) melding kortsluiting
Staat de kortsluitdetectie vertraging op 2000ms ingesteld? Onder het kopje instellingen 1 > link > ext booster control
Re: CS1R met Booster 6017 voor de wissels geeft (valse?) melding kortsluiting
Forum Moderator
Lid sinds: 2006

Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.

offline
Re: CS1R met Booster 6017 voor de wissels geeft (valse?) melding kortsluiting
 @citaat 1000 of 2000msec maakt niks uit, hij blijft op random momenten in sluiting (of overload) vallen, soms werkt het minuten tot uren zonder problemen en dan weer tig x achter elkaar.
Ik vermoed wel dat de booster niet lekker is, maar heb deze uit elkaar gehaald en diverse compenten doorgemeten en nog geen vreemd dingen gezien.
Ik ga maar eens kijken naar een andere booster.
Re: CS1R met Booster 6017 voor de wissels geeft (valse?) melding kortsluiting
Forum Moderator
Lid sinds: 2006

Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.

offline
Re: CS1R met Booster 6017 voor de wissels geeft (valse?) melding kortsluiting
Hoi,

Even een update over de kortsluit perikelen op mijn 6017 booster.
Ik had ook nog een 6015 booster liggen en na deze getest te hebben met een loc op een stukje spoor bleek dat de loc niets deed met commando's van de CS1R en als ik de boosterkabel lostrok, ging het locje er langzaam stotterent vandoor.
Vervolgens de print van de 6015 gecontroleerd op defecten en/of slechte solderingen en een aantal verdachte solderingen opnieuw doorgesoldeerd en dit gaf wel een werkende booster, maar hij werd veel te heet, dus heb ik die maar weer opzij gelegd.
Ondertussen ook de boosterkabel er tussenuit gehaald en de connector aan de boosterkant eraf gehaald en opnieuw vastgezet.
Daarna de boosterkabel weer teruggeplaatst met de oude 6017 booster en alles bleek plotseling te werken.
Het lampje op de booster knipperde niet meer en brand nu constant.
Alles werkt nu naar behoren, maar ik kan de vinger niet op de zere plek leggen.
Ik houd het maar op een probleem met de boosterkabel.
Re: CS1R met Booster 6017 voor de wissels geeft (valse?) melding kortsluiting
Tijd voor een nieuwe Esu booster Ad. De 6017 heeft zijn tijd wel gehad. Ga je tegelijk een sprong vooruit met Railcom+ en Mfx/M4 op de hoofdbaan. Kan je de CS1R gebruiken voor de wissels.
Re: CS1R met Booster 6017 voor de wissels geeft (valse?) melding kortsluiting
Forum Moderator
Lid sinds: 2006

Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.

offline
Re: CS1R met Booster 6017 voor de wissels geeft (valse?) melding kortsluiting
 @citaat Hoi Wijbe,

Ik kan met de CS1R de baan prima besturen en de 6017 doet zijn werk weer, dus voorlopig blijft het hier even bij.  :)