Nieuws:

Bekijk eens een willekeurig artikel in onze informatieve 3railforum Wiki.

Nieuwe baan; tips en adviezen gevraagd.

Gestart door l.neumann maandag 13 maart 2023, 20:02:16

0 leden en 1 gast bekijken dit board.
Nieuwe baan; tips en adviezen gevraagd.
Met inspiratie van een Marklin baan ben ik tot onderstaande baan gekomen. Ik ben erg benieuwd naar jullie feedback, waarvoor alvast dank!
Re: Nieuwe baan; tips en adviezen gevraagd.
Lid sinds: 2017

doe maar een treintje

offline
Re: Nieuwe baan; tips en adviezen gevraagd.
heb je nagedacht wat je wil qua thema...1 of meerdere stations, rangeermogelijkheden, rondje om de kerk of een afwisselend treinverloop, wel of geen berglandschap  etc etc, zonder dat is het moeilijk om te adviseren.

gr. Ruud
Re: Nieuwe baan; tips en adviezen gevraagd.
Beste Ruud, terechte vraag!
Rangeren heeft wat minder prioriteit, vandaar dat ik ook nauwelijks rangeerspoor heb. Volgens mij is een beetje extra altijd nog wel toe te voegen.

Het hoofdthema is een Zwitsers berglandschap. De tunnels geven in dat opzicht ook aan waar ongeveer wat bergen zullen komen.
Verder hebben we een 1 hoofdstation. Die moet wat langer zijn. Mijn plan is dat daar uiteindelijk een Giruno (2m.) moet kunnen stoppen.
Re: Nieuwe baan; tips en adviezen gevraagd.
Het is een leuk baanplan, realiseer je alleen dat als je op het dubbele hoofdspoor rijdt je maar vanaf 1 spoor naar je schaduwstation kan. Of je moet een stuk "tegen het verkeer"in rijden. Nu ga ik er vanuit dat je op het ene spoor links en het andere spoor rechtsom rijdt. Dat kan je opheffen door voor je in en uitgang naar je schaduwstation de mogelijkheid te maken om van spoor te wisselen. Dan zijn alleen de sporen naar en van het schaduwstation 2 richtingsverkeer.
Als je digitaal gaat rijden is dat geen probleem. Bij analoog rijden wordt dat wel lastiger.

Succes,

Tim

Re: Nieuwe baan; tips en adviezen gevraagd.
Beste Tim,

Dank je wel voor je bericht! Je snijdt een goed punt aan. Vind het lastig te visualiseren hoe voor het schaduwstation de mogelijkheid te maken om van spoor te wisselen.

Kan je mij daarbij misschien op een of andere manier bij helpen?

Hartelijke groet!
Lex