Nieuws:

Heb je vragen over de werking van het Stichting 3rail Forum? Krijg deze beantwoord in de Forumtips.

Faller Car System overweg 120244 Servobesturing

Gestart door Wheels vrijdag 30 december 2022, 16:58:13

0 leden en 1 gast bekijken dit board.
Faller Car System overweg 120244 Servobesturing
Lid sinds: 2009

Uitgerangeerd ;)

offline
Faller Car System overweg 120244 Servobesturing
De servobesturing van de Faller Car System spoorwegovergang (120244) aangepast. De originele servobesturing en behuizing is vanwege vele problemen rondom het afstellen van de bomen en het herstellen van de fragile plastic onderdelen vervangen door een zelf getekende en geprinte servobehuizing.

De behuizing in de vorm van een schakelkast waarin de micro servo (Flash Hobby FH-2502 Plastic Gear Servo 2.2G 2G Gotek) direct zonder stangen o.i.d. de overwegboom bedient. Door deze directe aandrijving zijn er niet of nauwelijks afwijkingen in de op- en neergaande bewegingen van de overwegboom.

De kast met overwegboom van de originele besturing staat te dicht bij het spoor waardoor treinen die uitzwenken de kast eruit tikken indien direct na de overweg een bochtstuk geplaatst wordt. Dit euvel verholpen door de eigen gemaakte behuizing iets verder vanaf de rail te plaatsen.

De digitale aansturing van de overwegbomen vindt plaats door iTrain. (via een Digikeijs DR 4024 servodecoder worden de servo's geactiveerd.)

Gr Matje


Re: Faller Car System overweg 120244 Servobesturing
De oude originele Faller slagboom aandrijving en de 3D geprinte versie met daarin een micro servo die direct de slagboom bedient zonder stangen etc etc. Dit maakt het minder kwetsbaar.
gr Matje