Nieuws:

Bekijk onze nieuwe Stichting 3rail kleding lijn! Mooi voor evenementen, stamafels en meet&greets op beurzen : Stichting 3rail Webshop

Mededeling: Hoe (her)beginnende modelspoorders te helpen? Stukje netiquette!

Gestart door forumbeheer zaterdag 13 augustus 2022, 16:19:02

0 leden en 1 gast bekijken dit board.
Mededeling: Hoe (her)beginnende modelspoorders te helpen? Stukje netiquette!
Allen,

Wij zien in diverse draadjes wat minder positieve berichten voorbij komen als reactie op bijdragen van mensen die keuzes maken als ze met een modelbaan willen beginnen. Als iemand kiest voor 3-rail treinen (met als basis dus het Märklin 3-rail systeem) en dus lid te worden van het 3railforum, dan vinden wij het als beheerteam minder geslaagd als iemand dan gelijk als eerste de vraag/vragen krijgt waarom er niet gekozen wordt voor 2-rail (met allerlei argumenten daaromheen).
Iedereen heeft een afgewogen of historische keuze gemaakt om met Märklin te gaan rijden en zal daarom ook voor een lidmaatschap op het 3railforum hebben gekozen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de mensen die bewust hebben gekozen om met 2-rail te rijden.

Dat aan iemand de vraag gesteld wordt: waarom geen 2-rail is tot daar aan toe, maar sommige berichten komen naar onze mening flink dwingend over en dat komt de sfeer op het forum niet ten goede. En dat gaat dan ook voorbij aan de doelstelling van het forum:
Citeer"Onze doelstelling was en is simpel: een gezellige online plek voor ontmoetingen, maar ook een gemoedelijke kennis-uitwisselingsplaats, op internet ter beschikking te stellen. In eerste instantie speciaal voor de zogenaamde Märklinrijders, maar inmiddels ook voor een ieder die de modelspoorhobby een warm hart toedraagt. Dat houdt in dat iedereen met wat voor interesse in de modelspoorwereld dan ook, zich bij het 3railforum mag en kan aansluiten."

Wij hechten op het forum enorm veel waarde aan een gemoedelijke en hulpvolle sfeer en gelukkig zien we die over het algemeen goed terug komen. We zitten echter niet te wachten op sneren en andere soorten van onnodige negatieve bijdragen. Daarom is het soms ook beter om even geen reactie te geven als je (bijv.) wat minder begrip of geduld kan opbrengen voor eenvoudige vragen van (her)beginnende modelspoorders. Dan komt het zeker de sfeer op het forum ten goede. Hou er daarom rekening mee dat (sommige) opmerkingen in tekst anders kunnen overkomen dan bedoeld.

We krijgen ook signalen dat sommige leden van het forum geen bouwtopics durven te starten, met als voornaamste reden dat ze zichzelf niet voldoende vertrouwen en daarbij de angst hebben om negatief commentaar te krijgen over hun bouwkunsten.

Dus nogmaals voor alle duidelijkheid: een ieder is welkom bij het 3railforum, met welk systeem of welke schaal je ook rijdt. Echter het is en blijft dat het Märklin systeem toch wel de hoofdmoot van de topics hier op het forum heeft.

met vriendelijke groet,
Forumbeheer