Nieuws:

Kom gezellig een keertje bij jouw lokale Stichting 3rail Stamtafel lekker kletsen over treintjes en nog veel meer!

donor motor / bogie voor zelfbouw project

Gestart door perk dinsdag 25 januari 2022, 14:34:03

0 leden en 1 gast bekijken dit board.
donor motor / bogie voor zelfbouw project
Ik ben aan het denken over een zelfbouw project van een railbus. (met 2 bogies)
'k heb geen schrik van het tekenen en bouwen maar de aandrijving daar kom ik niet uit.   Dat zelf gaan bouwen is me te moeilijk.

Mijn eerste plan was een donor (onderdeel) van een bestaande Marklin loc te gebruiken.
Ik heb echter alleen maar ervaring met de oude LFCM motoren.

Misschien een E415670 onderdeel uit een 36218 (alhoewel ik vermoed dat dit een DCM motor is met maar 3 polen) en dat in een zelf ontworpen chassis.

Of een cardan aandrijving van een Piko ofzo : https://www.piko-shop.de/en/artikel/ersatzteil/xref_suchtext-57410-20.html

Het goede aan de Marklin is dat de (veren en detaillering) ophanging een los deel is, dus dat kan ik zelf ontwerpen.  Nadeel is dat de motor hoog is.
Elke fabrikant lijkt nu naar cardan aandrijvingen over te stappen, maar dat zijn vele stukjes om ergens een plaats te geven.

Heeft iemand ervaring of tips?   Re: donor motor / bogie voor zelfbouw project
ps, indien iemand een tip heeft waar zo (betrouwbaar en niet in China) gewoon zulke onderdelen voor zelfbouw verkopen zou dat ook prachtig zijn.
Re: donor motor / bogie voor zelfbouw project
Ik weet niet of ik nu tegen de regels van dit forum zondig, maar ik heb goede ervaringen met de site "ebay Kleinanzeigen". Daar staan regelmatig onderdelen op onder zoekterm "Bastler" of "Defekt".
Een op die site actieve Nederlandse verkoper is Hennie van Buuren. Ik heb een F7 "Alaska" in onderdelen op die manier gekocht.