Nieuws: Heb je vragen over de werking van het 3railforum? Krijg deze beantwoord in de Forumtips.
+  3rail Forum
|-+  Modelbesprekingen
| |-+  Ombouwen Märklin H0 Modellen
| | |-+  BR89 met tams LD-G-42 decoder adres wijzigen met MS 2, lukt maar niet
0 leden en 1 gast bekijken dit topic. « vorige volgende »
Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: BR89 met tams LD-G-42 decoder adres wijzigen met MS 2, lukt maar niet  (gelezen 914 keer)

Eifelman

  • Toffe Gast
  • *
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2018
BR89 met tams LD-G-42 decoder adres wijzigen met MS 2, lukt maar niet
« Gepost op: zaterdag 30 oktober 2021, 15:42:47 »

BR89 voorzien van Tams decoder en 5 polige motor van marklin. Adres is 3. Ik wilde dat veranderen met een Ms 2 met laatste software uupdate.
Op de een of andere manier krijg ik het niet voor elkaar, adres moet naar 89.
Als ik dat ingeef via lok wijzigen, adres 89, dan gebeurt er gewoon niets. Adres van de decoder blijft 3. Als ik dan met Cv wijzigen Cv1 de waarde 89 geef, ook niets. Ik doe iets verkeerd maar weet niet meer wat.

Ik heb ook een tams redbox, met de regelaar op mijn tablet. Ook daar lukt het me niet

Wie geeft me Raad?
Gelogd
Groeten,

Frank

Degeluidsman

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2007
  • A member of the Duurstede Group®
Re: BR89 met tams LD-G-42 decoder adres wijzigen met MS 2, lukt maar niet
« Reactie #1 Gepost op: zaterdag 30 oktober 2021, 17:56:18 »

Sommige decoders gaan maar tot adres 80, probeer het eens een lager adres.


Mvg,

Peter Degeluidsman

Eifelman

  • Toffe Gast
  • *
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2018
Re: BR89 met tams LD-G-42 decoder adres wijzigen met MS 2, lukt maar niet
« Reactie #2 Gepost op: zaterdag 30 oktober 2021, 19:09:33 »

Adressen tot 255 ondersteund, in Motorola formaat, in Dcc 127. Ales al geprobeerd. Ik moet iets over het hoofd zien. Ook in Dcc programmeren,  daar gaat het niet
Gelogd
Groeten,

Frank

Degeluidsman

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2007
  • A member of the Duurstede Group®
Re: BR89 met tams LD-G-42 decoder adres wijzigen met MS 2, lukt maar niet
« Reactie #3 Gepost op: zaterdag 30 oktober 2021, 19:13:49 »

Helaas staat er in je profiel niet in welke omgeving je woont Frank, wellicht kan iemand bij jou in de buurt je op weg helpen.


Mvg,

Peter Degeluidsman

Haradigi

  • Vaste Inboedel
  • ****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2011
  • "Meet (kijk, voel, luister) en weet"
Re: BR89 met tams LD-G-42 decoder adres wijzigen met MS 2, lukt maar niet
« Reactie #4 Gepost op: zaterdag 30 oktober 2021, 19:17:33 »

Volgens mij woont Frank in de Eifel (D).

groet
Harald

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re: BR89 met tams LD-G-42 decoder adres wijzigen met MS 2, lukt maar niet
« Reactie #5 Gepost op: zaterdag 30 oktober 2021, 19:20:18 »

Hi Frank,

Heb je voordat je het decoder adrs wilde aanpassen eerst een hobby loc uit de database opgeroepen?
Zet dan alleen de Br 89 op het spoor en geen enkele andere loc.
Uit de handleiding:
Citaat
Roep daarvoor artikelnummer 29750 uit de loc-databank op en programmeer de decoder zoals voor dit
artikelnummer wordt beschreven in de handleiding van het Central Station of het Mobile Station.
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

Eifelman

  • Toffe Gast
  • *
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2018
Re: BR89 met tams LD-G-42 decoder adres wijzigen met MS 2, lukt maar niet
« Reactie #6 Gepost op: zaterdag 30 oktober 2021, 19:57:54 »

Ja, dat is een V100, ook geprobeerd, geen resultaat

Als ik het goed heb moet je eerst de lok definiëren in de ms 2, daar het gewenste adres ingeven met lok wijzigen, dan het Cv 1 wijzigen en in de lokdecoder schrijven, toch?

Volgens mij gaat het daar niet goed, met schrijven


« Laatst bewerkt op: zaterdag 30 oktober 2021, 20:06:30 door Eifelman »
Gelogd
Groeten,

Frank

Eifelman

  • Toffe Gast
  • *
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2018
Re: BR89 met tams LD-G-42 decoder adres wijzigen met MS 2, lukt maar niet
« Reactie #7 Gepost op: zaterdag 30 oktober 2021, 19:58:38 »

Yep, net onder Aken
Gelogd
Groeten,

Frank

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re: BR89 met tams LD-G-42 decoder adres wijzigen met MS 2, lukt maar niet
« Reactie #8 Gepost op: zaterdag 30 oktober 2021, 21:07:14 »

Hi Frank,

Hoe definieer jij de loc in je mS2 eigenlijk?
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

Eifelman

  • Toffe Gast
  • *
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2018
Re: BR89 met tams LD-G-42 decoder adres wijzigen met MS 2, lukt maar niet
« Reactie #9 Gepost op: zaterdag 30 oktober 2021, 21:16:51 »

Met "nieuwe lok" en dan zoeken in database zodat deze in de lijst beschikbare loks komt:.
Om adres aan te passen: met lok wijzigen.nieuw adres toekennen.
Met de oude decoders met dipswitches kun je dan het adres zetten door de schuifschakelaars in stellen, daar hoef je niets verder te doen (toch?)

Met modernere decoders, zonder dipswitches zou je dan een nieuwe waarde voor CV1 moeten schrijven in de decoder.(toch?)
« Laatst bewerkt op: zaterdag 30 oktober 2021, 21:38:41 door Eifelman »
Gelogd
Groeten,

Frank

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re: BR89 met tams LD-G-42 decoder adres wijzigen met MS 2, lukt maar niet
« Reactie #10 Gepost op: zaterdag 30 oktober 2021, 21:38:15 »

Welke loc heb je dan uit de database gepakt?
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

Eifelman

  • Toffe Gast
  • *
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2018
Re: BR89 met tams LD-G-42 decoder adres wijzigen met MS 2, lukt maar niet
« Reactie #11 Gepost op: zaterdag 30 oktober 2021, 21:40:06 »

V100, zoals aangegeven in de beschrijving (database nr 29750)

Om hiervan het adres te veranderen bij tams decoders, denk ik dat je in een programmeermodus moet komen. Dat ook geprobeerd,met de redbox (niet met de ms2, maar met de easycontrol in mijn tablet), zonder sukses
« Laatst bewerkt op: zaterdag 30 oktober 2021, 21:45:14 door Eifelman »
Gelogd
Groeten,

Frank

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re: BR89 met tams LD-G-42 decoder adres wijzigen met MS 2, lukt maar niet
« Reactie #12 Gepost op: zaterdag 30 oktober 2021, 22:11:01 »

Ok, ik had ff niet door/gechecked dat de 29750 een V100 was.  :D
Heb je dan zowel het door de MS2 gebruikte adres aangepast alsook het adres in CV01 van de decoder aangepast?
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

Eifelman

  • Toffe Gast
  • *
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2018
Re: BR89 met tams LD-G-42 decoder adres wijzigen met MS 2, lukt maar niet
« Reactie #13 Gepost op: zaterdag 30 oktober 2021, 22:31:47 »

Hoi Ad,

Ja dat heb ik dus tig maal geprobeerd maar zonder sukses. Dat aanpassen van het adres in de ms2 naar 89 gaat, maar Cv1wijzigen in de decoder naar 89 gaat niet
Gelogd
Groeten,

Frank

brund55

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2013
  • BR 103fan forever
Re: BR89 met tams LD-G-42 decoder adres wijzigen met MS 2, lukt maar niet
« Reactie #14 Gepost op: zaterdag 30 oktober 2021, 23:25:42 »

Handleiding Tams decoder al bekeken ?
Gelogd
Met vriendelijke groet,
Dick

Eifelman

  • Toffe Gast
  • *
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2018
Re: BR89 met tams LD-G-42 decoder adres wijzigen met MS 2, lukt maar niet
« Reactie #15 Gepost op: zondag 31 oktober 2021, 01:17:07 »

Ja die 68 pagina's heb ik al meermaals gelezen. Maar ik ben eruit!!

Ik heb DCC geselekteerd, de lok aangemeld in de lijst en warempel kreeg ik een terugmelding van een lok "DCC3" die luisterde naar mijn MS2. Lokadres was nog 3, omgezet naar 89 en als nieuw adres geschreven. Lampjes van de lok knipperden, dus ik had "kontakt". Lok reed vooruit en achteruit, lampen aan- en uitschakelbaar dus alles ok.
Lok een nieuwe naam gegeven en alles werkt.
Toen terug naar "alle mogelijke protocollen" (MFX, DCC en MM2) op de MS2 en de lok rijdt op Motorola!

Schiet mij maar lek waarom dat niet in MM2 ging.

Nu nog de motor optimaliseren want hij rijdt niet helemaal perfekt, dat is nog een klusje maar de handleiding zegt wel hoe de aanpak moet zijn.
Dat vind ik eigenlijk wel heel goed: handleiding in het Nederlands en zeer uitgebreid (68 pagina's)

Gelogd
Groeten,

Frank

Degeluidsman

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2007
  • A member of the Duurstede Group®
Re: BR89 met tams LD-G-42 decoder adres wijzigen met MS 2, lukt maar niet
« Reactie #16 Gepost op: zondag 31 oktober 2021, 07:22:57 »

De aanhouder wint Frank  :thumbup: :thumbup:
Succes met het verder afstellen van de motor.


Mvg,

Peter Degeluidsman

Eifelman

  • Toffe Gast
  • *
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2018
Re: BR89 met tams LD-G-42 decoder adres wijzigen met MS 2, lukt maar niet
« Reactie #17 Gepost op: zondag 31 oktober 2021, 08:16:18 »

Dank,

Volgende lokombouw naar 5 polige motor is een BR86.
Motor klinkt nu als een koffiemolen.

Nu alleen nog maar Mld3 decoders in onze treinen, nog 7 te gaan
« Laatst bewerkt op: zondag 31 oktober 2021, 13:52:07 door Eifelman »
Gelogd
Groeten,

Frank

digibert

  • Zeer Toffe Gast
  • *
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
Re: BR89 met tams LD-G-42 decoder adres wijzigen met MS 2, lukt maar niet
« Reactie #18 Gepost op: zondag 31 oktober 2021, 14:03:29 »

Hoi,
Je lok rijdt nu dus in de dcc modus en niet MM2.
Volgende keer lok laten herkennen en dan staat er een DCC3 in je loklijst.
Als je beslist MM wilt rijden zul je dat in een CV (zie handleiding) moeten wijzigen. MM krijgt dan prioriteit.
succes
 
Gelogd
img]https://files.3rail.nl/br41_br50_erts.gif[/img]

Eifelman

  • Toffe Gast
  • *
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2018
Re: BR89 met tams LD-G-42 decoder adres wijzigen met MS 2, lukt maar niet
« Reactie #19 Gepost op: zondag 31 oktober 2021, 19:00:25 »

Ok, dat wist ik niet maar vind het eigenlijk prima want DCC is me liever, ook een reden waarom ik destijds een redbox aangeschaft heb
Gelogd
Groeten,

Frank
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Powered by MySQL Powered by PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2019, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Pagina opgebouwd in 0.021 seconden met 25 queries.