Nieuws: Heb je vragen over de werking van het 3railforum? Krijg deze beantwoord in de Forumtips.
+  3rail Forum
|-+  Modelbaanbesturing & Software
| |-+  Digitale Besturing (alle merken)
| | |-+  Digitale Besturing Overige Merken
| | | |-+  Functie-decoders van Tams
0 leden en 1 gast bekijken dit topic. « vorige volgende »
Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Functie-decoders van Tams  (gelezen 429 keer)

Digibeet

  • Toffe Gast
  • *
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2019
Functie-decoders van Tams
« Gepost op: vrijdag 29 oktober 2021, 13:00:42 »

In het verleden lok-decoders van Tams ingbouwd. Lezen van CV-waarden geen probleem.
Nu wil ik een functie-decoder van Tams inbouwen. Voor het aanpassen van het adres en de CV-waarden heb ik deze decoder op precies dezelfde manier aangesloten op het programmeerspoor van de CS3 als een lok-decoder. Nu leest het systeem de CV-waarden nĂ­et. Geeft de melding: 'CV leesfout. Bewerking afgebroken'. In de handleiding kan ik hier niets over vinden. Wat doe ik fout. Kan het niet via de prog. rail? Maar hoe dan wel. Heeft iemand hiern ervaring mee? Houd mij voor het delen van deze kennis aanbevolen.
Hans.
Gelogd

ramdani

  • Vaste Gast
  • **
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2012
Re: Functie-decoders van Tams
« Reactie #1 Gepost op: vrijdag 29 oktober 2021, 13:27:37 »

belasting (lampje of weerstand) aan de decoder hangen;


mvg,
Michel
Gelogd
Michel - z21start,c-rail+k-rail+tillig code 83 (Weichen-Walter),digikeijs decoder +terugmelding
iTrain 5
https://forum.3rail.nl/index.php?topic=71005.0

Digibeet

  • Toffe Gast
  • *
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2019
Re: Functie-decoders van Tams
« Reactie #2 Gepost op: maandag 01 november 2021, 12:56:52 »

Aan de motor uitgang heb ik een motortje gehangen. Zonder leesfout loopt het alleen indien ik de snelheidsknop draai.
Heel vreemd. Ga eerst een andere decoder proberen. Met motortje.
Alvast bedankt voor het meedenken.
Hans
Gelogd

ACTS.zuid

  • Stamgast
  • ***
  • Online Online
  • Lid sinds: 2020
Re: Functie-decoders van Tams
« Reactie #3 Gepost op: maandag 01 november 2021, 13:28:17 »


Aan de motor uitgang heb ik een motortje gehangen.


Een functiedecoder heeft geen motoraansluiting. ;)

Als je een belasting aan de uitgang hebt gehangen en je kunt nog steeds niet lezen moet je Railcom uitzetten. Schrijf daartoe de waarde 2 in CV29. Een foutmelding kun je negeren.

Gr, Ben.

Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Powered by MySQL Powered by PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2019, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Pagina opgebouwd in 0.017 seconden met 23 queries.