Nieuws:

Heb jij al een (of een stammetje) 17,5 jaar 3railforum jubileum jubileum koelwagen(s) besteld? Dit kan in onze webshop.

OPENDEUR OVMV vzw zaterdag 19 maart & zondag 20 maart 2022

Gestart door Marklindak dinsdag 08 februari 2022, 08:19:41

0 leden en 1 gast bekijken dit board.
OPENDEUR OVMV vzw zaterdag 19 maart & zondag 20 maart 2022
Forum Beheerder Bestuurslid St. 3rail
Lid sinds: 2007

offline
OPENDEUR OVMV vzw zaterdag 19 maart & zondag 20 maart 2022
Modelspoorvereniging OVMV vzw te Aalst (Tragel 6, bus D) opent opnieuw zijn deuren voor het publiek in het voorlaatste week end van maart 2022, en dit vanaf 11:00 tot 18:00 doorlopend.

Het thema van onze Open Deurdagen gaat dit jaar over de geschiedenis van goederenvervoer per spoor.

Zowel 2 rail als  3-rail fans als fans van Spoor 1, HO, HOe, N en Z zijn welkom!

Behalve de treinbanen van de vereniging aanschouwen en in werking zien, zoals Aalst 2000, Marcel, Kerkeveld, de HO Modulebaan en twee retrobanen,  zijn er ook een aantal privébanen te zien van onze leden. En niet te vergeten er is ook "Mini-Aalst", een creatie van één van onze leden (was te zien op TV Oost en op Iedereen beroemd).

Nadat het werk rond de uitbreiding van baan Aalst 2000 stilgelegen heeft, is het project met codenaam "Lijn 50" aan een herstart begonnen. Kijk mee met onze leden wat er al verwezenlijkt is en wat nog zal verwezenlijkt worden.

Leer meer over hoe je met je eigen baan analoog of digitaal kan sturen en rijden (of een combinatie van beide). Kortom voor elke liefhebber van modelspoor is er iets te zien of te doen.

Dus.... twee verdiepingen, of iets meer dan 1400m² vol treinplezier.

Naast het aanschouwen van de scenery op de banen en het zien rijden van de treintjes is er ook mini verkoopbeurs voorzien.

Voor de kleintjes die te klein zijn en de jongeren die geen goesting hebben om rond te kijken, die kunnen zich op de kinderbanen van Treinland uitleven in het gezellige treincafé waar drankjes kunnen worden genuttigd, dit alles terwijl de magische wereld van de treintjes zich op de Video Wall ontvouwt. De iets groteren kunnen zich uitleven in het opbouwen, en besturen van een baan (startbaan), of meer proberen te weten te komen over techniek & treintjes aan de treintafel "Techniek is Sjiek".

Gratis toegang.

Het evenement zelf zal georganiseerd worden volgens de dan geldende Covid-19 maatregelen.

Waar vindt u ons? OVMV in Aalst (Tragel 6, bus D, langs de Dender aan de kant van ZEB, boven Rollerland, vrij parkeren)