Nieuws: Voor de 3railwiki zoeken wij altijd foto's en/of teksten!! Wil je helpen? Lees in de oproep hoe dat kan!
+  3rail Forum
|-+  Modelbesprekingen
| |-+  Problemen, Reparatie & Onderhoud alle modellen/merken
| | |-+  Raar probleem met omgebouwde lok.
0 leden en 1 gast bekijken dit topic. « vorige volgende »
Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Raar probleem met omgebouwde lok.  (gelezen 1900 keer)

Lobomotion69

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2019
Raar probleem met omgebouwde lok.
« Gepost op: donderdag 09 september 2021, 12:37:56 »

Hallo medeforummers,

Onlangs heb ik maar weer eens een lok (Märklin) omgebouwd naar digitaal. Eerst een 8-polige schnittstelle ingebouwd, dat doe ik meestal voor het gemak. Dan de verlichting omzetten naar LED's en aansluiten op de schnittstelle. Motor ombouwen met permanent magneet en evt. 5-polig anker. Dat laatste heb ik bij deze lok niet gedaan, er zit nog een 3-polig anker in, gecontroleerd en schoongemaakt. Als dan alles gedaan is eerst testen op gewoon 12V DC. Wanneer daar geen problemen worden geconstateerd gaat de decoder erin, in dit geval een ESU Lopi4, en wordt dat getest. Eerst de verlichting aan/uit, en andere aanwezige functies. Alles OK? Dan wordt de rijregelaar langzaam opengedraaid en komt de lok in beweging. Tot zover klopte alles precies, maar dan. Na enkele seconden stopt de lok en is er geen beweging meer in te krijgen. Verlichting blijft branden dus de lok krijgt spanning, verder gebeurt er niets meer. Decoder eruit gehaald en in een andere lok gezet. Alles werkt perfect en blijft dat ook doen. Andere decoder in de lok gezet, exact hetzelfde probleem, Moet dus in de lok zitten. Nog eens alles nagemeten en getest, ook met de multimeter op evt. sluitingen of lekstromen, niets te vinden. Nog een test in de lok, probleem persisteert. Decoder weer eruit, verlichting afgekoppeld, testen op 12V levert een netjes draaiende motor met een stroomafname van 320mA op 10V. Prima dus. Verder ook geen probleem te vinden. Weer de decoder erin en dezelfde checklist afgewerkt. Resultaat exact hetzelfde. Nu weet ik het niet meer. Decoder werkt uitstekend in een andere lok maar in deze lok gebeurt iets raars en ik kan geen oorzaak vinden. Iemand ooit al zoiets meegemaakt? Hints, ideeën of suggesties zijn van harte welkom.
« Laatst bewerkt op: donderdag 09 september 2021, 12:47:01 door Lobomotion69 »
Gelogd
Vriendelijke groet, Henk

hmmglaser

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2014
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #1 Gepost op: donderdag 09 september 2021, 13:28:31 »

Ik vermoed te veel stroom verbruik door de motor als de decoder eraan zit.
Je zou het kunnen testen door een andere decoder te gebruiken als je die hebt.
Wat van motor instelling gebruik je voor de 3 polige met magneet of standaard instelling.
Gelogd
Mvg Mark

Mijn baan

Klaas

  • Toffe Gast
  • *
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2016
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #2 Gepost op: donderdag 09 september 2021, 14:06:54 »

Er is toch geen  condensator  die massa maakt aan de kap of frame. groeten  klaas.
Gelogd

flyerman

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2015
    • Mijn Website
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #3 Gepost op: donderdag 09 september 2021, 14:55:06 »

Wat voor een magneet heb je gebruikt?
Gelogd
ESU Ecos II, een hoop treinen en momenteel baan in aanbouw. www.vermeer-online.nl of https://forum.3rail.nl/index.php?topic=77338.0

Gr. Martin

Lobomotion69

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2019
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #4 Gepost op: donderdag 09 september 2021, 18:48:11 »

Klaas, Dat is een goeie. Dat moet ik controleren. Morgenochtend meteen doen.

Vliegenier, Een ESU magneet.
Gelogd
Vriendelijke groet, Henk

flyerman

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2015
    • Mijn Website
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #5 Gepost op: donderdag 09 september 2021, 19:00:22 »

En welke motorinstellingen heb je daar bij gebruikt?
Gelogd
ESU Ecos II, een hoop treinen en momenteel baan in aanbouw. www.vermeer-online.nl of https://forum.3rail.nl/index.php?topic=77338.0

Gr. Martin

Lobomotion69

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2019
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #6 Gepost op: donderdag 09 september 2021, 19:42:54 »

Dezelfde als van de loc waar de decoder (en magneet) eerst in heeft gezeten. En die liep prima.
Gelogd
Vriendelijke groet, Henk

flyerman

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2015
    • Mijn Website
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #7 Gepost op: donderdag 09 september 2021, 20:10:37 »

En het anker? Is dat nog goed?
Gelogd
ESU Ecos II, een hoop treinen en momenteel baan in aanbouw. www.vermeer-online.nl of https://forum.3rail.nl/index.php?topic=77338.0

Gr. Martin

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #8 Gepost op: donderdag 09 september 2021, 22:21:48 »

Meet de windingen van het anker eens ohms door en vergelijk de gemeten waarden eens met die van een ander 3 polig anker, die wel goed werkt.
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

Anne W

  • Vaste Inboedel
  • ****
  • Online Online
  • Lid sinds: 2007
  • Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is.
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #9 Gepost op: donderdag 09 september 2021, 22:36:36 »

Voor mij als leek: de magneet voor een 3 polige en een 5 polige motor hebben dezelfde maat "gat"?

Groet, Anne W
Gelogd
Raptor, Edits booster 10A, 1 Ma. 6090X decoders 27 staps, 18 MFX decoders(Esu en Mä), 12 met geluid, 28 staps, 27 staps voor de nieuwste Märklin MFX decoders, automatisch bedrijf (Raptor), voor mijn baan zie http://forum.3rail.nl/index.php?topic=6647.0

flyerman

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2015
    • Mijn Website
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #10 Gepost op: donderdag 09 september 2021, 22:52:37 »

 @citaat Wanneer je de magneet uit de Märklin ombouwset gebruikt, dan niet. De 3 polige past wel in de ESU magneet.
Gelogd
ESU Ecos II, een hoop treinen en momenteel baan in aanbouw. www.vermeer-online.nl of https://forum.3rail.nl/index.php?topic=77338.0

Gr. Martin

hmmglaser

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2014
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #11 Gepost op: donderdag 09 september 2021, 23:15:05 »

Er bestaat wel een 5 polige die net zo groot is als een 3 polige, ik dacht dat het dan om de 35** modellen gaat.
Gelogd
Mvg Mark

Mijn baan

Anne W

  • Vaste Inboedel
  • ****
  • Online Online
  • Lid sinds: 2007
  • Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is.
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #12 Gepost op: donderdag 09 september 2021, 23:46:55 »

O.K., ik neem aan dat de spleet tussen magneet en anker niet overdreven groot is.

Groet, Anne W
Gelogd
Raptor, Edits booster 10A, 1 Ma. 6090X decoders 27 staps, 18 MFX decoders(Esu en Mä), 12 met geluid, 28 staps, 27 staps voor de nieuwste Märklin MFX decoders, automatisch bedrijf (Raptor), voor mijn baan zie http://forum.3rail.nl/index.php?topic=6647.0

ErikW

  • Vaste Gast
  • **
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2008
    • Work in progress
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #13 Gepost op: vrijdag 10 september 2021, 11:01:07 »

De ESU magneten willen nog wel eens een braampje hebben, een achterblijfsel bij het gieten van de kunststof.  Even een vijltje erlangs...

Gelogd
Erik

bellejt

  • Vaste Inboedel
  • ****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2008
  • graag een glaasje wijn
    • Eigen Site
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #14 Gepost op: vrijdag 10 september 2021, 11:18:08 »

320 mA is wel een groot verbruik.Condensator ergens ? Zelfs mijn loksound verbruikt amper 180 mA met led verlichting
Gelogd
Groetjes,Salutations,Greetings,JOHNNY

http://forum.3rail.nl/index.php?topic=16332.0
http://forum.3rail.nl/index.php?topic=18364.0
Belgie NMBS/Luxemburg CFL.
Ecos kleur,3 boosters ESU,S88 Viessmann
Wielemans Marklin

nmbssncb

  • Vaste Gast
  • **
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2007
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #15 Gepost op: vrijdag 10 september 2021, 13:16:08 »

320 mA is m.i. niet echt "groot verbruik".  Het hangt natuurlijk af om welke Märklin locomotief het gaat.
Voor sommige van mijn "oudere" Märklin locomotieven noteer ik mijn locomotievenoverzicht het stroomverbruik volgens mijn ECoS II, en daar zijn wel eens uitschieters bij.

Wanneer de motor probleemloos draait op een gelijkstroombron, zou ik daarna uitsluitend de motorbedrading aansluiten op de decoder, de + en massa/- direct aan het stuurapparaat en dan testen.


Willy
Gelogd

ACTS.zuid

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2020
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #16 Gepost op: vrijdag 10 september 2021, 13:41:01 »

 @citaat Juist, zo hoor je fouten te zoeken. Uitsluiten van mogelijkheden als beredeneren lastig is, in dit geval dus de stroomafname van wielen, sleper en rail uitsluiten.

Gr, Ben.
Gelogd

Lobomotion69

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2019
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #17 Gepost op: vrijdag 10 september 2021, 16:03:32 »

Nou het probleem is opgelost hoor maar wat nu precies de oorzaak was ben ik nog niet achter gekomen. Naar aanleiding van de tip van Klaas eerst gecheckt op condensatoren. Er zit er maar eentje op, over de twee motoraansluitingen. wat heel normaal is. Een 5-pool set (60943) heeft dat ook. Toen een ander motorschild gemonteerd en nog eens testen. Resultaat was niet veel beter maar nu voelde ik de motor brommen bij het opendraaien van de rijregelaar. Toch iets beter. Dan een ander anker erin en maar weer testen. En ja hoor, alsof het nooit anders was geweest kwam de lok in beweging en bleef het doen. Op en neer op het testbaantje, op en neer, heen en weer, over en weer en nog meer.

Het oude motorschild en anker zijn direct in de kliko verdwenen.

Allen die hebben meegedacht en bijgedragen met tips en hints hartelijk dank. Nog even een vraagje aan flyerman: Je had het over de motorinstellingen aanpassen. Welke CV had je daarbij in gedachten? Je kan de motorkarakteristieken aanpassen met CV instellingen niet het motortype. Een decoder moet gewoon op iedere (goede) motor werken.

Ik heb niet meer de stroomopname gemeten bij dit anker maar volgens mij is 320mA voor een 3-pool motor heel normaal.
Gelogd
Vriendelijke groet, Henk

Wimdouwe

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2019
  • Bakkie koffie? Lekker!
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #18 Gepost op: vrijdag 10 september 2021, 16:34:25 »

Motortype instellen is alleen bij Marklin decoders, de CV instellingen staan dan (meestal) goed. Bij ESU gaat dit met CV instellen, gebruik je de ESU lokprogrammer dan zijn er ook voorkeursinstellingen in de software voor verschillende motortypes.

Fijn in ieder geval dat het probleem verholpen is  :thumbup:

flyerman

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2015
    • Mijn Website
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #19 Gepost op: vrijdag 10 september 2021, 17:52:06 »

Ik ben nu niet thuis en heb geen toegang tot mijn programmer software. Kan je daar dus geen antwoord op geven.
Gelogd
ESU Ecos II, een hoop treinen en momenteel baan in aanbouw. www.vermeer-online.nl of https://forum.3rail.nl/index.php?topic=77338.0

Gr. Martin

Lobomotion69

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2019
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #20 Gepost op: zaterdag 11 september 2021, 15:47:13 »

Nog even voor de liefhebbers onder ons. Een foto gemaakt van de falende onderdelen naast goede onderdelen. Wie ziet het verschil?
Gelogd
Vriendelijke groet, Henk

ACTS.zuid

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2020
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #21 Gepost op: zaterdag 11 september 2021, 15:50:22 »

Ik ben vooral geen liefhebber maar er mist een condensator links tussen de motorpolen, mogelijk heeft het gemis de motorregeling verstoord? Dat ding is eigenlijk een must......
Gelogd

Lobomotion69

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2019
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #22 Gepost op: zaterdag 11 september 2021, 16:45:05 »

Die condensator heb ik eruit geknipt na de vaststelling dat dit motorschild niet in orde is. Nu dus inderdaad zeker niet meer.
Gelogd
Vriendelijke groet, Henk

hvanschaik

  • Vaste Gast
  • **
  • Online Online
  • Lid sinds: 2012
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #23 Gepost op: zaterdag 11 september 2021, 17:53:13 »

Is dit het type motorschild waarin je (ander topic) een lagertje wilt monteren?
Gelogd

Cees B

  • Stamgast
  • ***
  • Online Online
  • Lid sinds: 2006
  • Cees Bier
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #24 Gepost op: zaterdag 11 september 2021, 18:17:20 »

Van de rechter foto mist de rechter borstelveer het pootje.
Cees
Gelogd


Knalseinen zijn seinen als er problemen zijn.

Lobomotion69

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2019
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #25 Gepost op: zaterdag 11 september 2021, 18:23:12 »

Is dit het type motorschild waarin je (ander topic) een lagertje wilt monteren?

Denk dat dat heel erg moeilijk wordt, niet? Nee, niet in een dergelijk motorschild dus.
Gelogd
Vriendelijke groet, Henk

Lobomotion69

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2019
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #26 Gepost op: zaterdag 11 september 2021, 18:27:11 »

 @citaat @citaat
Nee hoor Cees, op de foto misschien slecht te zien maar beide borstelveertjes zijn in orde, links met een haaks omgezet pootje en rechts gewoon recht.
Gelogd
Vriendelijke groet, Henk

vogelaa61

  • Beginnende Gast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2017
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #27 Gepost op: zaterdag 11 september 2021, 19:40:10 »

Asgat van linker motorschild uitgesleten?  Reijer
Gelogd

Anne W

  • Vaste Inboedel
  • ****
  • Online Online
  • Lid sinds: 2007
  • Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is.
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #28 Gepost op: zaterdag 11 september 2021, 21:35:49 »

Het linker schild is duidelijk anders.

Groet, Anne W
Gelogd
Raptor, Edits booster 10A, 1 Ma. 6090X decoders 27 staps, 18 MFX decoders(Esu en Mä), 12 met geluid, 28 staps, 27 staps voor de nieuwste Märklin MFX decoders, automatisch bedrijf (Raptor), voor mijn baan zie http://forum.3rail.nl/index.php?topic=6647.0

ACTS.zuid

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2020
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #29 Gepost op: maandag 13 september 2021, 13:57:24 »

Het rechter schild is ook duidelijk anders zo te zien. De conclusie is dan dat ze allebei anders zijn.
Gelogd

Lobomotion69

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2019
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #30 Gepost op: maandag 13 september 2021, 15:14:03 »

Het zal wel aan de belichting liggen, die is niet al te best. Het zijn twee identieke motorschilden. Alleen van de linker is de condensator afgeknipt omdat dit schild storing geeft. Echter het asgat is prima in orde, in tegenstelling tot het rechtermotorschild. Daarvan heeft het asgat speling maar functioneert verder goed. Vanwege die speling zal het echter ook niet meer gebruikt gaan worden.
Ik heb nu nog één lok met een 3-polig anker met schijfcollector, waar dit type motorschild op past. Alle andere zijn nu omgebouwd naar 5-pool met trommelcollector. Daarvoor zoek ik nog de juiste kogellagertjes.
« Laatst bewerkt op: maandag 13 september 2021, 17:50:36 door Lobomotion69 »
Gelogd
Vriendelijke groet, Henk

ErikW

  • Vaste Gast
  • **
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2008
    • Work in progress
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #31 Gepost op: maandag 13 september 2021, 15:36:14 »

Je hebt 2mm (binnen) kogellagers nodig.  Die heb ik niet kleiner dan 5mm (buiten) kunnen vinden.  Ik weet niet of je dat gaat lukken...

Ik zou voor een Märklin motorombouwsetje gaan, daar kunnen de 1.5mm / 4mm kogellagers in.
Gelogd
Erik

Anne W

  • Vaste Inboedel
  • ****
  • Online Online
  • Lid sinds: 2007
  • Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is.
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #32 Gepost op: maandag 13 september 2021, 16:59:21 »

 @citaat @citaat

Rare belichting dan ........

Groet, Anne W
Gelogd
Raptor, Edits booster 10A, 1 Ma. 6090X decoders 27 staps, 18 MFX decoders(Esu en Mä), 12 met geluid, 28 staps, 27 staps voor de nieuwste Märklin MFX decoders, automatisch bedrijf (Raptor), voor mijn baan zie http://forum.3rail.nl/index.php?topic=6647.0

Lobomotion69

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2019
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #33 Gepost op: maandag 13 september 2021, 17:53:22 »

 @citaat @citaat

Erik, Je bedoelt oa het setje 60493? Dat heb ik nu in nagenoeg al mijn loks met dat type motor ingebouwd ja. Heb verzuimd de asdikte van die ankers te meten. Zal dat alsnog doen. Uit andere verslagen van ombouwers had ik begrepen dat het ook een 2mm asje was. Ergens wat gemist dan.
Gelogd
Vriendelijke groet, Henk

Lobomotion69

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2019
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #34 Gepost op: maandag 13 september 2021, 17:55:38 »

 @citaat @citaat

Anne, gewoon onder mijn werk/loeplamp. Niks raars aan toch? Zo maak ik al mijn foto's. Weliswaar niet allemaal op een hobbelig stuk schuim. Dat kan nogal eens schelen.
Gelogd
Vriendelijke groet, Henk

feniks

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2017
  • doe maar een treintje
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #35 Gepost op: maandag 13 september 2021, 20:55:51 »

als je een foto plaats over een probleem met onderdelen of iets dergelijks en je vraagt om hulp, dan is de scherpte en belichting van de foto essentieel en in dit geval dus niet.
Dus ik kan me vinden in de opmerking van Anne.

gr. Ruud
Gelogd
alle spulletjes in verhuisdozen

hvanschaik

  • Vaste Gast
  • **
  • Online Online
  • Lid sinds: 2012
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #36 Gepost op: maandag 13 september 2021, 21:50:24 »

Het 5pol anker voor ombouw van de schijfcollectormotoren heeft een 1,5mm as aan de borstelzijde. Het opgeperste tandwiel heeft een verdikte flens, zodat aan de framezijde een dikte van 2mm ontstaat. Lagertjes: 1,5x2x4 borstelzijde, 2x2,5x5 aan framezijde.
Gelogd

Anne W

  • Vaste Inboedel
  • ****
  • Online Online
  • Lid sinds: 2007
  • Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is.
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #37 Gepost op: maandag 13 september 2021, 23:01:20 »

 @citaat @citaat @citaat

Beste Henk,

Ik zie verschillen tussen de schilden, maar dat moet dan aan de belichting liggen....

Groetjes, Anne W
Gelogd
Raptor, Edits booster 10A, 1 Ma. 6090X decoders 27 staps, 18 MFX decoders(Esu en Mä), 12 met geluid, 28 staps, 27 staps voor de nieuwste Märklin MFX decoders, automatisch bedrijf (Raptor), voor mijn baan zie http://forum.3rail.nl/index.php?topic=6647.0

Lobomotion69

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2019
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #38 Gepost op: dinsdag 14 september 2021, 01:35:01 »

als je een foto plaats over een probleem met onderdelen of iets dergelijks en je vraagt om hulp, dan is de scherpte en belichting van de foto essentieel en in dit geval dus niet.
Dus ik kan me vinden in de opmerking van Anne.

gr. Ruud

Beste Ruud, De foto is gemaakt en geplaatst nadat de problemen waren opgelost en ging dus niet meer over hulp.
Gelogd
Vriendelijke groet, Henk

Lobomotion69

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2019
Re: Raar probleem met omgebouwde lok.
« Reactie #39 Gepost op: dinsdag 14 september 2021, 01:36:49 »

 @citaat @citaat

hvanschaik, Bedankt voor deze informatie.
Gelogd
Vriendelijke groet, Henk

Pagina's: [1]   Omhoog
 

Powered by MySQL Powered by PHP SMF 2.0.17 | SMF © 2019, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Pagina opgebouwd in 0.041 seconden met 25 queries.