Nieuws:

Zin in een spoors uitstapje? Kijk eens in onze kalender!

Ombouw 3084 naar Digitaal

Gestart door froelants zondag 07 maart 2021, 19:42:27

0 leden en 1 gast bekijken dit board.
Ombouw 3084 naar Digitaal
Lid sinds: 2018

offline
Ombouw 3084 naar Digitaal
Hallo,

Ik heb zowat alle topics over dit onderwerp gelezen, in de tender zit geen lampje, ik ga deze uitboren en van een PMMA glasvezelkabel lichtgeleider voorzien van enkele mm lang en daarop een smd led vastlijmen met Micro Kristal Klear, dit lijkt houtlijm maar droogt bijna 100% doorzichtig op en de led blijft goed zitten door hoge viscositeit. Ik a het links licht voorzien van een witte led en het rechts van een tweekleurige led wit/rood. Wanneer de lok geen wagon trekt moet dit rode licht branden. In de moderne tijd heeft de lok twee rode lichten achteraan. Maar ik wil hetzelfde doen voor de frontlichten.  Alleen weet ik niet hoe die lichtgeleider in elkaar zit en of de zwarte afdekplaat erboven er af kan. Op één van de foto's leek de lichtgeleider op een plastic folie. Ik heb mijn lok nog niet open gemaakt om te kijken, ik wou dit eerst even vragen.
Re: Ombouw 3084 naar Digitaal
Ik denk dat je hier je antwoorden kan vinden...

https://forum.3rail.nl/index.php?topic=71047.0

Marco.

Re: Ombouw 3084 naar Digitaal
Re: Ombouw 3084 naar Digitaal
Bedankt,

Ik heb nu foto 20180301_134229.jpg  beter in detail bekeken en het is een gewone lichtgeleider, dan moet ik hem met een dremel kunnen in 2 delen slijpen zodat ik links en rechts er een andere led kan op lijmen.

Bedankt voor de reacties!

Met vriendelijke groeten,
Frank
Re: Ombouw 3084 naar Digitaal
Hoi,
In plaats van de bestaande lichtgeleiders gebruik ik al jaren ophangdraad voor (railsysteem) schilderijen. Te koop bij de bouwmarkt.
Voordeel dat je niets hoeft pas te maken/ scheiden. In het gat lijm ik ze met Kristal Klear, de leds lijm ik er met 10s lijm tegenaan.
Door de draad iets op te warmen (met slodeerpunt in buurt ervan; niet tegen aan!) kun je het ook nog iets buigen.
succes digibert

Re: Ombouw 3084 naar Digitaal
Hallo,
Bedankt voor de tip van de ophangdraad.

Het is mijn bedoeling om er voor te zorgen dat als de lok vooruit rijdt de twee frontlichten wit branden en als hij achteruit rijdt en de trein duwt dat het rechtse frontlicht rood brandt. Ik heb de lok nog niet open gemaakt dus weet ik nog niet of ik de front lichtgeleider kan verwijderen want op de foto 20180304_174720.jpg van topic https://forum.3rail.nl/index.php?topic=71047.msg1236241#msg1236241 zie je de zwarte afdekplaat boden de lichtgeleider en ik moet uitzoeken of ik die zonder te beschadigen er af kan halen om de lichtgeleider weg te halen en te vervangen door twee fijne geleiders of dat ik de bestaande lichtgeleider moet splitsen.
De lichtgeleiders die ik kocht komen uit China en hebben me €7,72 gekost voor 50m. dat is denk ik nog steeds vrij goedkoop.

Met vriendelijke groet,
Frank
Re: Ombouw 3084 naar Digitaal
Lid sinds: 2011

Meet (kijk, voel, luister) en weet

offline
Re: Ombouw 3084 naar Digitaal
 @citaat
Je kan de lichtgeleiders toch gewoon laten zitten, heb ik ook gedaan.
Zelf heb ik ook "monsters" (enkele meters per dikte) aangevraagd bij diverse winkels bij Alie, helemaal gratis.

groet
Harald