Nieuws: Heb je vragen over de werking van het 3railforum? Krijg deze beantwoord in de Forumtips.
+  3rail Forum
|-+  Modelbesprekingen
| |-+  Problemen, Reparatie & Onderhoud alle modellen/merken
| | |-+  Artitec DE3 heeft problemen met verlichting
0 leden en 1 gast bekijken dit topic. « vorige volgende »
Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Artitec DE3 heeft problemen met verlichting  (gelezen 299 keer)

Dennis H

  • Toffe Gast
  • *
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2019
Artitec DE3 heeft problemen met verlichting
« Gepost op: zondag 21 februari 2021, 14:16:30 »

Goedemiddag,

Hopelijk weten jullie nog raad voor het volgende.
Onlangs heb ik de Artitec Plan U 128 AC Loksound (V5) besteld.
Het eerste exemplaar dat ik mocht ontvangen van de winkel had meerdere gebreken waaronder problemen met de verlichting, die is terug gegaan.

Nu heb ik van de winkel deze week een vervangend exemplaar gekregen.
Daarmee heb ik de volgende problemen met de verlichting:
1. Aan één kant van de trein branden de witte frontseinen continu, ongeacht of verlichting aan of uit staat, ongeacht de rijrichting.
2. Aan de andere kant van de trein doen de witte frontseinen het wel zoals het zou moeten, maar de rode sluitseinen doen het niet.

Omdat het treinstel voor verzending in de winkel is gecontroleerd, is de er dus of onderweg wat stuk gegaan, of er is wellicht iets anders aan de hand?
Ik heb een Mobile Station 2 waarop de trein zichzelf aanmeldt met mfx.
Ik lees hier op het forum weleens dat problemen opgelost worden door protocollen uit te schakelen?
Welke protocollen heeft deze LokSound V5?
Misschien kan ik DCC proberen, maar hoe zet ik mfx uit met een MS2. Kan dat uberhaupt? Of zit ik helemaal op het verkeerde spoor?
Hebben jullie nog andere adviezen, of moet ook dit exemplaar terug?

Ik ben even "lost".
Hoop dat jullie kunnen adviseren.
« Laatst bewerkt op: zondag 21 februari 2021, 14:23:53 door Dennis H »
Gelogd
Groeten,
Dennis

pajomaho

  • Vaste Gast
  • **
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2007
  • Klein Jünkerath
Re: Artitec DE3 heeft problemen met verlichting
« Reactie #1 Gepost op: zondag 21 februari 2021, 15:38:16 »

De protocollen worden in een ESU Loksound V5 geschakeld met CV47:
1 = DCC
2 = M4/Mfx
4 = MM
8 = Selectrix.
Dus als je DCC en MM aan wilt hebben, en Mfx en selectrix uit, dan programmeer je dus 5 in CV 47.
Standaard staat Mfx/M4 uit (waarde 13 af fabriek), wat op zich wel apart is.

Groet, Paul
« Laatst bewerkt op: dinsdag 02 maart 2021, 17:08:46 door pajomaho »
Gelogd

Jünkerath, Eifel - Tijdp. III/IV - ECoS2 + 2x ECoSBoost + 3x MS1 + 6021 + Iris + Android; 95% M-rails 5% K-rails;  CS1R bij de Z-baan in gebruik;
ruim 50 jaar Märklinist

ACTS.zuid

  • Stamgast
  • ***
  • Online Online
  • Lid sinds: 2020
Re: Artitec DE3 heeft problemen met verlichting
« Reactie #2 Gepost op: zondag 21 februari 2021, 15:43:12 »


Hebben jullie nog andere adviezen, of moet ook dit exemplaar terug?


Terug naar de winkel zou ik zeggen. Als je het stel op de baan zet en het meldt zich aan is het klaar: alles zou moeten werken.

Gr, Ben.
Gelogd

Dennis H

  • Toffe Gast
  • *
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2019
Re: Artitec DE3 heeft problemen met verlichting
« Reactie #3 Gepost op: dinsdag 23 februari 2021, 19:52:36 »

Bedankt voor jullie reacties mannen!
Ik ga contact opnemen met de winkel.
Gelogd
Groeten,
Dennis
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Powered by MySQL Powered by PHP SMF 2.0.17 | SMF © 2019, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Pagina opgebouwd in 0.035 seconden met 26 queries.