Nieuws: Treinenplaatjes in je onderschrift? Lees hier verder hoe je dat instelt op jouw profiel!
+  3rail Forum
|-+  Modelbesprekingen
| |-+  Problemen, Reparatie & Onderhoud alle modellen/merken
| | |-+  Lok 39392 rijdt niet meer na fabrieks reset
0 leden en 1 gast bekijken dit topic. « vorige volgende »
Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Lok 39392 rijdt niet meer na fabrieks reset  (gelezen 1675 keer)

stoombr38

  • Zeer Toffe Gast
  • *
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2016
Lok 39392 rijdt niet meer na fabrieks reset
« Gepost op: dinsdag 30 juni 2020, 14:40:39 »

Hallo wie weet raad, een kennis heeft een lok bij mij gebracht die na een reset niet meer rijdt.
De verlichting en functies werken wel.
De decoder heb ik getest en die werkt normaal.
Het is een lok met sinus motor,
Wat is hier fout gegaan.
Mvrgrt.
Jo
Gelogd

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re: Lok 39392 rijdt niet meer na fabrieks reset
« Reactie #1 Gepost op: dinsdag 30 juni 2020, 14:46:57 »

Aux 3/4 goed gezet voor de sinusmotor?
Gelogd
Groetjes John -

loc1200

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2009
  • Veel lukt met geduld, liefde en precisie.
Re: Lok 39392 rijdt niet meer na fabrieks reset
« Reactie #2 Gepost op: dinsdag 30 juni 2020, 16:19:31 »

Hoe kom je daar nou bij John?
Dat is toch helemaal niet nodig bij een fabrieks originele decoder?

Märklin H0 39392  DRG- Dampflok BR39, mfx / Sound,/ SDS.

Ik zou eerst nog een keer een reset 08/08 proberen en de loc wissen uit menu en daarna weer opnieuw aanmelden.

Mvg. Marcel
Gelogd
Gebruikt:  Raptor; Märklin Central/Control-unit en de rest van de fam. (6040/41/43/50 enz) MS1/2;
In- en ombouw/gebruik van dec: Mä, ESU.
=> in opdracht OOK VOOR DERDEN =>

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re: Lok 39392 rijdt niet meer na fabrieks reset
« Reactie #3 Gepost op: dinsdag 30 juni 2020, 16:27:58 »

@citaat Als een reset dat aangepast heeft moet je dat toch terugzetten, zelfs bij originele decoder.
En anders kan nakijken hoe dat staat sowieso geen kwaad...
Gelogd
Groetjes John -

stoombr38

  • Zeer Toffe Gast
  • *
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2016
Re: Lok 39392 rijdt niet meer na fabrieks reset
« Reactie #4 Gepost op: dinsdag 30 juni 2020, 18:45:39 »

heren bedankt ik ga dat morgen uitproberen.
Mvrgrt. Jo
Gelogd

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re: Lok 39392 rijdt niet meer na fabrieks reset
« Reactie #5 Gepost op: dinsdag 30 juni 2020, 23:47:25 »

Normaal gezien zal de AUX3/4 voor de sinus aansturing bij een reset ook juist geconfigureerd blijven.
Soms wil een SDS loc niet meer rijden.
Even op een andere centrale aanmelden, of even onder Motorloa aansturen.
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

stoombr38

  • Zeer Toffe Gast
  • *
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2016
Re: Lok 39392 rijdt niet meer na fabrieks reset
« Reactie #6 Gepost op: woensdag 01 juli 2020, 14:49:14 »

Ik heb alleen een Ms2 en daar kan ik bij deze decoder de cv's niet aan staat een een streep door.
MM2 geprobeerd ook DCC.
Als ik het goed heb moet ik een Cs 2 of 3 hebben om die cv 's te kunnen veranderen.
ik denk dus dat ik iemand in buurt (Eindhoven) moet vinden die een van die centrales heeft.
Tenzij er een andere oplossing is.
Mvrgrt. Jo
Gelogd

brund55

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2013
  • BR 103fan forever
Re: Lok 39392 rijdt niet meer na fabrieks reset
« Reactie #7 Gepost op: woensdag 01 juli 2020, 15:32:46 »

Deze decoder is maar beperkt programmeerbaar en zeker niet met de CV's (verklaart dus de streep door de CV's bij de MS2). Het lijkt er trouwens op dat er een storing/defect in de motoraansturing is opgetreden.

Aanvulling: de decoder is uit 2011, is MFX en heeft daarnaast alleen (beperkte) MM(2) mogelijkheden. DCC proberen is dus kansloos.
Zie ook https://www.marklin.nl/producten/details/article/39392
« Laatst bewerkt op: woensdag 01 juli 2020, 15:45:01 door brund55 »
Gelogd
Met vriendelijke groet,
Dick

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re: Lok 39392 rijdt niet meer na fabrieks reset
« Reactie #8 Gepost op: woensdag 01 juli 2020, 17:51:34 »

Jo,

Je moet mfx op je MS2 uitzetten.
Ga dan naar nieuwe loc en kies een loc uit de database, bijvoorbeeld 37880, dit zijn altijd Motorola locs.
Voeg deze nieuwe loc toe in je loclijst.
Selecteer de loc in de loclijst en verander het adres naar 39.
Zet nu de 39392 op de rail en kijk eens wat deze doet, als je de regelaar open draait.
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

stoombr38

  • Zeer Toffe Gast
  • *
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2016
Re: Lok 39392 rijdt niet meer na fabrieks reset
« Reactie #9 Gepost op: woensdag 01 juli 2020, 18:53:50 »

Dag  AD gaan we doen morgen,is de eerste klus.
Grt. jo
Gelogd

wimpietrein

  • Gast
Re: Lok 39392 rijdt niet meer na fabrieks reset
« Reactie #10 Gepost op: donderdag 02 juli 2020, 10:43:28 »

Ik had een maand geleden hetzelfde probleem ( BiG BoY) van alles geprobeerd .
Op een programmeerspoor gezet niks lukte .
Na een week of 2 weer wat geprobeerd en ineens meldde hij zich spontaan aan.
Blijft een raadsel maar hij rijd tweer...
 
 .
Gelogd

hmmglaser

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2014
Re: Lok 39392 rijdt niet meer na fabrieks reset
« Reactie #11 Gepost op: donderdag 02 juli 2020, 17:26:35 »

Het zou wel eens kunnen dat er een ESU lopi3 M4 in zit maar dan moet je deze even aan een lokprogrammer hangen.
Gelogd
Mvg Mark

Mijn baan

brund55

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2013
  • BR 103fan forever
Re: Lok 39392 rijdt niet meer na fabrieks reset
« Reactie #12 Gepost op: zaterdag 04 juli 2020, 00:39:03 »

Dag  AD gaan we doen morgen,is de eerste klus.
Grt. jo
Ben benieuwd naar het resultaat  :)
Gelogd
Met vriendelijke groet,
Dick

brund55

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2013
  • BR 103fan forever
Re: Lok 39392 rijdt niet meer na fabrieks reset
« Reactie #13 Gepost op: maandag 06 juli 2020, 01:13:01 »

Blijkbaar niers meer te melden door stoombr38/jo. Had graag geweten wat er mis was met de loc. Kan iedereen wat van leren.
Gelogd
Met vriendelijke groet,
Dick

stoombr38

  • Zeer Toffe Gast
  • *
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2016
Re: Lok 39392 rijdt niet meer na fabrieks reset
« Reactie #14 Gepost op: maandag 06 juli 2020, 10:52:00 »

Hallo Dick, even gee tijd gehad,
Ik heb nog een decoder uit een soort gelijke lok met sinus aandrijving.
Ga dat even proberen.
Maar heb nu even weinig tijd.
Dus even wachten.
Grt. Jo
Gelogd

brund55

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2013
  • BR 103fan forever
Re: Lok 39392 rijdt niet meer na fabrieks reset
« Reactie #15 Gepost op: maandag 06 juli 2020, 13:51:35 »

Hi Jo,

Geen probleem. Bedankt voor je update. Tzt zien we het resultaat wel voorbij komen. Succes met de andere decoder.
Gelogd
Met vriendelijke groet,
Dick

stoombr38

  • Zeer Toffe Gast
  • *
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2016
Re: Lok 39392 rijdt niet meer na fabrieks reset
« Reactie #16 Gepost op: vrijdag 17 juli 2020, 21:31:17 »

Hallo ik heb een andere decoder uit een lok met een sinus motor gehaald en deze er in gezet.
De lok loopt . Dus niks stuk,alleen kan die niet laten zitten moet weer terug in Br 64.
Decoder is getest meet de Esu decoder tester ie werkt ook normaal.
Dus wat John aangaf aux 3 en 4 weer goed zetten,
Mijn vraag wie kan dat voor me?Liefst in de omgeving van Eindhoven.
Ik heb geen Marklin programmer.
Kan deze decoder met een ESU programmer geprogrammeerd worden?
Mvrgrt. Jo
« Laatst bewerkt op: vrijdag 17 juli 2020, 21:40:11 door stoombr38 »
Gelogd

pajomaho

  • Vaste Gast
  • **
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2007
  • Klein Jünkerath
Re: Lok 39392 rijdt niet meer na fabrieks reset
« Reactie #17 Gepost op: zaterdag 18 juli 2020, 19:07:19 »

Beste Jo,
Ik heb mijn 39393 (BR 39 083) even uit het depot gehaald en op de ESU-locprogrammer aangesloten. Dat was geen goed idee. Hij spoot weg op het aangesloten spoortje (hoewel zowel op de hoofdbaan de snelheid 0 was ingesteld en ook op het testspoor). De locprogrammer kon de decoder ook niet uitlezen en was in eerste instantie alleen via Motorola te benaderen, waardoor ik hem toch op snelheid 0 kon krijgen, daarna ook weer via dcc benaderbaar. Maar de decoder uitlezen ging dus niet, zelfs CV1 kon hij niet lezen.

Vervolgens de loc weer op de baan gezet. Kortsluiting in de ECoS2 na een cm of 5 rijden. Loc op programmeerspoor gezet, opnieuw kortsluiting na 5 cm.
Loc gewist uit m'n EcoS en opnieuw laten inlezen als Mfx loc. Daarna liep de loc weer zonder problemen.
Omdat ik de loc uit mijn ECoS gewist heb, betekent dat helaas voor mij dat ook alle andere Mfx-locs, die op een geïsoleerd stuk stonden, opnieuw ingelezen moeten worden (dat gaat tegenwoordig wel wat sneller); en waarschijnlijk ook een aantal dcc-railcomlocs opnieuw op het programmeerspoor ingelezen moeten worden (kruipen onder de baan dus...), kortom ik ben dit weekend nog even zoet met herstelwerkzaamheden...
Nou ja, veel wijzer kan ik je dus niet maken. 

Ik denk dat je met een Märklin programmer ook niet veel kan, want deze decoder is nog van vóór die tijd en niet programmeerbaar met de M-programmer.

Als opnieuw inlezen niet helpt in je MS2 dan is de enige optie die ik zie de CV's van aux 3 en 4 met de hand wijzigen (met een 6021? of via het programmeerspoor aan een ECoS of een CS2/3), alleen weet ik ook niet welke CV's dat zijn en welke waarde ze moeten hebben. Ik vraag me ook af of met een 08-reset die waarden wel gewist worden, want ik heb ooit mijn 39390 (BR 39 048) gereset, en dat gaf geen probleem (is dezelfde decoder als de 39392 en 39393).

Helaas, niet van veel toegevoegde waarde, maar toch wens ik je succes, Paul
« Laatst bewerkt op: zaterdag 18 juli 2020, 19:24:44 door pajomaho »
Gelogd

Jünkerath, Eifel - Tijdp. III/IV - ECoS2 + 2x ECoSBoost + 3x MS1 + 6021 + Iris + Android; 95% M-rails 5% K-rails;  CS1R bij de Z-baan in gebruik;
ruim 51 jaar Märklinist
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Powered by MySQL Powered by PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2019, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Pagina opgebouwd in 0.02 seconden met 25 queries.