Hola
Ik ga het gewoon zo doen:
KAS-suiker rookbom
Chemicaliën:
- Kalkammonsalpeter/KAS (te koop bij het tuincentrum)
- Suiker
- Water
Materialen
- Weegschaal
- Katoenen doeken of keukenpapier
- Emmer
- Aluminium folie
- Ducktape
- Sterretjes
Maken:
Weeg 6 delen KAS en 4 delen suiker af - naar gewicht, bijvoorbeeld: 160 gram suiker en 240 gram KAS. Doe beide stoffen in een emmer en voeg warm water (voorbeeld: 500 ml) toe tot het mengsel volledig onder water staat. Daarna goed roeren, het is niet erg als er wat korreltjes op de bodem blijven liggen, dit geeft alleen aan dat de maximale hoeveelheid KAS/suiker is opgelost. Pak nu de doeken/keukenpapier (voorbeeld: 2 keukenrollen) en laat ze nu zo veel mogelijk van de KAS-suiker oplossing absorberen. Pas of voor eventuele wondjes, ammoniumnitraat is bijtend, trek dus handschoenen aan.
Haal de doeken uit de emmer en wring ze uit totda ze net niet meer druppelen. Hang ze vervolgens te drogen boven de verwarming of in de zon, dit duurt een aantal uur afhankelijk van de omstandigheden. Houdt ontstekingsbronnen verwijderd!. Rol de doeken/keukenpapier, als ze goed droog, strak op en plaats ongeveer 4 tot 5 sterretjes in het midden over de gehele lengte. Daarna omwikkelen met een aantal lagen aluminiumfolie (pringles-bus werkt ook perfect!).
De rookbom is nu klaar voor gebruik. Wacht niet te lang met afsteken, ammoniumnitraat trekt namelijk vocht aan.
Voordelen van de KAS-suiker-rookbommen zijn de lage kosten, de veiligheid en de hoge rookproductie.
Kijk dan! Gewoon op internet te vinden...
En dan vragen we ons nog steeds af hoe de eerste de beste terrorist toch aan een explosief weet te geraken.
H la P
Fred