Nieuws: Belangrijke informatie over foto's gehost bij Tinypic. Klik om het topic hierover op het forum te lezen.
+  3railforum
|-+  Modelbaanbouw & Scenery
| |-+  Modelbaanbouw
| | |-+  Nieuwe Baan begint vorm te krijgen
0 leden en 1 gast bekijken dit topic. « vorige volgende »
Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Nieuwe Baan begint vorm te krijgen  (gelezen 218 keer)

WimFPU

  • Toffe Gast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2011
Nieuwe Baan begint vorm te krijgen
« Gepost op: maandag 05 augustus 2019, 18:45:53 »

Beste allen,

Onder het onderdeel Banenplan ontwerpen heb ik onlangs uiteengezet hoe ik mijn zolderkamer wil gaan inrichten v.w.b. de plaatsing van de spoortafels. De tekening die ik hiervoor maakte plaats ik er als bijlage maar weer bij.

Daarna ben ik aan de slag gegaan met het verbouwen van de bestaande spoortafels die daarvoor als hijsbare baan in het najaar omlaag werden gelaten om in het voorjaar weer omhoog te worden gehesen.
Deze hijsbare baan heb ik afgebroken om reden dat ik er steeds onderdoor moest kruipen om aan de andere kant te komen en daarnaast moest ik via een aantal mangaten mij omhoog wurmen om ergens bij te kunnen. Om deze redenen heb ik nu het roer omgegooid en ben in de kamer ernaast aan een nieuwe baan begonnen. Belangrijk hiervoor was en is nog steeds dat ik straks zonder kruipen overal bij moet kunnen.

Ook de gaatjes bodem van het gedemonteerde 2 persoons bed bleek ik te kunnen gebruiken als treintafel. Deze bodem is doordat hij uit 2 lagen bestaat met latten ertussen gelijmd, dermate stevig en stijf dat hij niet onder doet voor een tafel gemaakt van een raamwerk met triplex.
De tafels zijn nu klaar en ook hier plaats ik een paar foto's van bij. Alle tafels wil ik gaan beleggen met het groene laminaatvloer isolatiemateriaal dat ook door een aantal andere bouwers, waaronder Peter/ Degeluidsman, voor het onderste niveau wordt gebruikt.
Op de foto's zien jullie een smalle opening die ik graag met elkaar zou willen verbinden middels een los en uitneembaar deel. Op die manier wil ik de tafels met elkaar wil verbinden waardoor er over het verbindingsstuk een dubbelspoor kan komen te lopen.

Er zijn vast wel creatievelingen onder jullie die hier ervaring mee hebben en aan hen zou ik willen vragen of zij de door hen gekozen oplossingen hiervoor met mij zouden willen delen. De te overbruggen afstand tussen de tafels is 60 cm.

Groeten en ik hoor graag van jullie.
Wim
Gelogd
 

Powered by MySQL Powered by PHP SMF 2.0.15 | SMF © 2014, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Pagina opgebouwd in 0.043 seconden met 22 queries.