Nieuws: *** Goed nieuws!! *** De 12,5 jaar 3railforum jubileum set gaat door!! Lees verder in ons -Info Topic-
+  3railforum
|-+  Modelbaanbesturing & Software
| |-+  Digitale Märklin Besturing
| | |-+  60940 decoder
0 leden en 1 gast bekijken dit topic. « vorige volgende »
Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: 60940 decoder  (gelezen 774 keer)

Jasperkc

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2007
  • mooie 44er bij de VSM
60940 decoder
« Gepost op: zaterdag 01 juni 2019, 18:08:15 »

Hallo iedereen,

Ik heb al een tijdje de sounddecoder 60940. Het grootste probleem is dat ik deze decoder niet kan programmeren. Ik heb de soundprogrammer 60801 maar heb geen Cs2. Hoe kan ik deze decoder programmeren of is het beter om deze decoder te verkopen en er een msd3 voor aan te schaffen?

Groet, Jasper.
Gelogd

Ben den Hollander

  • Stamgast
  • Online Online
  • Lid sinds: 2017
Re: 60940 decoder
« Reactie #1 Gepost op: zaterdag 01 juni 2019, 18:49:38 »

Stamtafel?
Gelogd

Ben den Hollander

  • Stamgast
  • Online Online
  • Lid sinds: 2017
Re: 60940 decoder
« Reactie #2 Gepost op: zondag 16 juni 2019, 07:24:38 »

En Jasper, is het gelukt?
Gelogd

Marklindak

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2007
Re: 60940 decoder
« Reactie #3 Gepost op: zondag 16 juni 2019, 08:06:21 »

Dit is een eerste Marklin sound decoder.

Zover ik nu weet eerst de firmware updaten, die update kan via een CS2.

Daarna kun je met de sound programmer en/of een CS2 een soundbestand op de decoder zetten.
Gelogd
Vriendelijke groeten,
Fred





Wanneer komt er nu eens een 766 uit in model?

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re: 60940 decoder
« Reactie #4 Gepost op: zondag 16 juni 2019, 20:11:34 »

Hoi Jasper,

Je kunt de decoder ook met een CS1 configureren, of via cv's in DCC.
Maar als je nu even vertelt welk centrale/controller je hebt, kunnen we je een gericht antwoord geven.
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

hmmglaser

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2014
Re: 60940 decoder
« Reactie #5 Gepost op: zondag 16 juni 2019, 20:58:26 »

Kan de 60801 niet aan de computer dan? Want in mijn MDT staat er gewoon een afbeelding van in het start scherm.
Gelogd
Mvg Mark

Marklindak

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2007
Re: 60940 decoder
« Reactie #6 Gepost op: zondag 16 juni 2019, 21:34:24 »

Zover ik nu weet eerst de firmware updaten, die update kan via een CS2.


Dit niet vergeten anders gaat het niet werken!
Gelogd
Vriendelijke groeten,
Fred





Wanneer komt er nu eens een 766 uit in model?

Jasperkc

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2007
  • mooie 44er bij de VSM
Re: 60940 decoder
« Reactie #7 Gepost op: zaterdag 22 juni 2019, 23:33:16 »

Hallo Allemaal,

Bedankt voor alle reacties. Nee Ben het is nog niet gelukt. En om iedereen te beantwoorden; Ik heb een Ecos 1 en helaas geen CS 1, 2 of 3. De 60801 heb ik direct aan de computer gekoppelt en hij ziet hem wel in de Märklin locprogrammer, maar het geluid erop zetten lukt dus helaas niet.

Groet, Jasper
Gelogd

Marklindak

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2007
Re: 60940 decoder
« Reactie #8 Gepost op: zaterdag 22 juni 2019, 23:42:29 »

De 60801 heb ik direct aan de computer gekoppelt en hij ziet hem wel in de Märklin locprogrammer, maar het geluid erop zetten lukt dus helaas niet.

Dan heeft je decoder dus niet de juiste firmware, deze updaten en dan kun je sound op je decoder zetten.
Heb ik twee posten eerder ook al aangegeven!

Je hebt in dit geval om sound te kunnen programmeren ook de eerste versie van de mDecoderTool software benodigd.

Gelogd
Vriendelijke groeten,
Fred





Wanneer komt er nu eens een 766 uit in model?

Jasperkc

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2007
  • mooie 44er bij de VSM
Re: 60940 decoder
« Reactie #9 Gepost op: zaterdag 29 juni 2019, 23:16:02 »

Hallo Fred,

Heb jij dan een cs2 voor mij te leen?

Groet, Jasper.
Gelogd

hmmglaser

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2014
Re: 60940 decoder
« Reactie #10 Gepost op: zaterdag 29 juni 2019, 23:20:25 »

Je moet de oude MDT software hebben voor jou kastje niet de nieuwe voor de USB stick.
Gelogd
Mvg Mark

Marklindak

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2007
Re: 60940 decoder
« Reactie #11 Gepost op: zondag 30 juni 2019, 10:45:52 »

De 60801 heb ik direct aan de computer gekoppelt en hij ziet hem wel in de Märklin locprogrammer, maar het geluid erop zetten lukt dus helaas niet.

Dan heeft je decoder dus niet de juiste firmware, deze updaten en dan kun je sound op je decoder zetten.
Heb ik twee posten eerder ook al aangegeven!

Je hebt in dit geval om sound te kunnen programmeren ook de eerste versie van de mDecoderTool software benodigd.


Jasper, ik heb helaas geen CS2 voor je te leen, typisch dingetje om via een stamtafelbezoek te proberen.

De decoderfirmware is beslist niet te updaten via de soundprogrammer 60801 waar Mark het over heeft!!
Dit heb ik ook geprobeerd en gaat absoluut niet!

We moeten geen dingen door elkaar halen:
  • CS2 benodigd voor een decoderfirmware update en je kunt dan tevens de soundpack via de USB stick op de decoder laden.
  • Met de Soundprogrammer kun je een soundpack op een decoder plaatsen, mits je decoder de juiste firmware bij zich heeft.
Gelogd
Vriendelijke groeten,
Fred





Wanneer komt er nu eens een 766 uit in model?

Ben den Hollander

  • Stamgast
  • Online Online
  • Lid sinds: 2017
Re: 60940 decoder
« Reactie #12 Gepost op: zondag 30 juni 2019, 10:52:10 »

@Jasper: Tip, stuur je decoder eens op naar iemand die het voor je kan fiksen. Kost je een paar postzegels. :idea:

Gr, Ben. ;)
Gelogd

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re: 60940 decoder
« Reactie #13 Gepost op: zondag 30 juni 2019, 12:25:29 »

Ik ben destijds met een 60940 naar MTS in Wommelgem gereden.
De decoder is daar op de CS2 van de juist firmware voorzien.
Een stamtafel, of medemodelspoorder met een CS2 kan je idd helpen.
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D
 

Powered by MySQL Powered by PHP SMF 2.0.15 | SMF © 2014, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Pagina opgebouwd in 0.437 seconden met 22 queries.