Nieuws: Heb je vragen over de werking van het 3railforum? Krijg deze beantwoord in de Forumtips en de Tips & Tricks.
+  3railforum
|-+  Overige Spoorzaken
| |-+  Model/grootspoor Kalender
| | |-+  2018/11/03+04 Opendag MBV de Wissel
0 leden en 1 gast bekijken dit topic. « vorige volgende »
Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: 2018/11/03+04 Opendag MBV de Wissel  (gelezen 145 keer)

Kaleb

  • 3rail Events team
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Stamtafel Mijnstreek en Gebrooker Baan
    • Mijn baan
2018/11/03+04 Opendag MBV de Wissel
« Gepost op: maandag 08 oktober 2018, 17:03:59 »

De seinen gaan op rood in De Lievekamp
 
In 2017 vierde onze vereniging vol trots het veertigjarig bestaan. Al veertig jaar aaneengesloten kon een groep van modelbouwliefhebbers elkaar vinden en samen bouwen onder de vlag van MBV De Wissel. Trots zijn we nog altijd, maar in het jaar na het jubileum worden we geconfronteerd met een hele pittige uitdaging. Onze verenigingsruimtes bevinden zich in de kelders van Theater De Lievekamp in Oss en ongetwijfeld heeft ook u de berichten mee gekregen dat De Lievekamp en de Gemeente grootse plannen hebben, om het theater flink uit te breiden.
Dat gaat gebeuren op de plek waar wij ons domicilie hebben als vereniging, dus is ons de huur opgezegd. September 2019 moeten we de huidige verenigingsruimten veegschoon opleveren aan de verhuurder. Er is geen plaats meer voor onze vereniging, we moeten na 35 jaar afscheid nemen. Jammer. Teleurstellend.
 
We zullen ons verlies, onder meer in de zin van het verloren gaan van reeds gerealiseerde projecten en de gelden die we daarin hebben geïnvesteerd, moeten nemen. We moeten op zoek naar een nieuwe ruimte, een nieuwe start en moeten ons daarin focussen op de nieuwe kansen die dat gaat bieden. Een frisse start in de moderne tijd, waarbij we natuurlijk ook kijken naar Oss.
Oss in model, er is zoveel verloren gegaan in de loop van de tijd, wat wellicht stukje bij beetje als componenten in de modelbouw weer terug kan komen. Onze kennis en vaardigheden mede gebruiken om de geschiedenis van Oss tastbaar in model voort te laten bestaan. Het project Sporend Oss van een aantal van onze leden, waar het oude station met de goederenloods van Van Gend en Loos en het seinhuis tegenover Van Alem is nagebouwd is een mooi voorbeeld . Het zijn mogelijkheden waar we nu over nadenken, brainstormen over wat wel, c.q. niet haalbaar zal blijken te zijn. Maar…..willen we daar verder mee kunnen, verder over nadenken en dromen omzetten naar plannen in uitvoering, dan moeten we écht eerst iets anders realiseren: een nieuwe clubruimte!! Wij zoeken, maar onze mogelijkheden zijn beperkt, we doen een beroep op ambtenaren en politiek van de Gemeente Oss om ons daarin bij te staan, behulpzaam te zijn. Wellicht ook een oproep aan het bedrijfsleven, aan bijvoorbeeld de zakelijke erfgenamen van Organon, waar vroeger het klooster stond met daarvoor het vertrekpunt van de tram naar Veghel? We hebben een uitdaging, een pittige uitdaging, en de tijd dringt……….
 
Nog één keer…
 
Nog één keer kunnen we laten zien wat we bouwden voor de sloophamers (ook op schaal?) hun werk moeten gaan doen. Nog één keer rijden de treinen voor de seinen definitief op rood gaan in de kelders van De Lievekamp. Nog één keer werken we hard om een mooie open dag, nee, dit keer een open weekend te organiseren op 3 en 4 november aanstaande. Leden laten zien wat zij hebben gebouwd, het oude raadhuis op schaal, het project Sporend Oss, de clubbaan, waar juist nu extra hard aan wordt gewerkt om te laten zien hoeveel kwaliteit onze vereniging in model kan leveren.
Daarna? Onze hoop en droom? We hopen onze vaste bezoekers en andere belangstellenden in het eerste weekend van november 2019 te kunnen verwelkomen in een nieuwe ruimte, nieuwe plannen te kunnen presenteren en doorgaan met het bouwen aan de werkelijkheid in model. Helaas kunnen we wel een nieuwe clubruimte op schaal bedenken en bouwen, maar zal dat op ware grootte lastig worden, hoewel……..”with a little help from my friends” zongen de Beatles, met de juiste hulp kunnen wij vast die droom waarmaken. Wie biedt ons die hulp??
 
Het open weekend vindt plaats op zaterdag 3 november van 14:00-17:00 uur en zondag 4 november van 10:00-17:00 uur. De ENTREE is GRATIS

-----
Alle informatie die in de kalender vermeld staat is onder voorbehoud van typfouten en wijzigingen.

« Laatst bewerkt op: maandag 08 oktober 2018, 17:07:22 door Kaleb »
Gelogd
Groetjes,
Henk (Kaleb)

Mijn baan in aanbouw: Gebrooker Baan (M-rails, ECoS en Koploper)
Vaste bezoeker van de Stamtafel Mijnstreek
 Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Powered by MySQL Powered by PHP SMF 2.0.15 | SMF © 2014, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Pagina opgebouwd in 0.045 seconden met 22 queries.