Nieuws:

Wilt u Stichting 3rail steunen? Dit kan eenvoudig via onze Stichting 3rail Webshop :thumbup:

3railforum Forumregels (ingaande 23 november 2020)

Gestart door forumbeheer woensdag 15 maart 2017, 22:07:05

0 leden en 2 gasten bekijken dit board.
3railforum Forumregels (ingaande 23 november 2020)
Hier vind je de forumregels die gelden op het 3railforum. Deze regels gelden voor iedereen die zich inschrijft op het forum. Door na 23 november 2020 - 21:10 gebruik te maken van het 3railforum, ga je akkoord met onderstaande algemene forumregels.

Begrippen:
Waar gesproken wordt over "3railforum" omvat dit ook alle onderdelen, zoals (maar niet beperkt tot) de wiki, het fotoalbum, organisatie van events, etc.
Waar gesproken wordt over "forumteam" worden de beheerders èn moderators bedoeld.

Het 3railforum en al haar onderdelen zijn onderdeel van de Stichting 3rail, welke als doel heeft: het bevorderen van de modelspoorhobby in al haar facetten.

Disclaimer: De stichting 3rail en al haar onderdelen staan volledig los, en zijn op geen enkele manier verbonden met Märklin en/of haar dochterondernemingen!

Algemeen:

a1.Om berichten te kunnen plaatsen, dient men zich te registreren. Er zijn géén kosten of andere verplichtingen aan het registreren verbonden!
a2.Na aanmelding op het 3railforum verzoeken we je je voor te stellen in het voorstelhoekje. Het is altijd leuk om te weten met wie je te maken hebt.
a3.Forumleden die zich aanmelden, met als enig doel het doorlinken naar hun website, worden verwijderd.
a4.Het 3railforum is een informele omgeving en spreekt iedereen aan met je/jij. Het gebruiken en opnemen in de handtekening van je voornaam wordt zeer op prijs gesteld.

Doelgroep:

b1.Het 3railforum is bedoeld voor hobbyisten en wordt ook gerealiseerd door hobbyisten. Reclame/links voor/naar winkels/bedrijven (anders dan naar modelspoor- en sceneryfabrikanten zelf) is niet toegestaan.
b2.Het 3railforum biedt de mogelijkheid om zelf artikelen te verkopen aan mede-forumleden via het verkoophoekje.
Het verkoop-hoekje is alleen bedoeld voor particulieren. Bij het plaatsen van een advertentie (of een reactie hierop) is het doorlinken of verwijzen naar verkoopsites (waaronder bijv. marktplaats en ebay) niet toegestaan. Het forumteam houdt zich het recht voor advertenties zonder opgaaf van redenen te verwijderen. Zie de uitgebreide regels in het verkoophoekje.

Berichten Inhoudelijk:

c1.Iedereen is (persoonlijk) verantwoordelijk voor zijn/haar eigen schrijven.
c2.Het 3railforum is een open medium, toch willen wij vragen om discreet om te gaan met alle berichten op het 3railforum en deze dan ook op het 3railforum te houden.
c3.Er mogen geen zaken/berichten/media van andere forums of sites hier geplaatst worden zonder toestemming van de auteur. Andersom mogen teksten van het 3railforum niet gekopieerd worden naar andere fora/sites zonder toestemming van de auteur.
c4.Het is niet toegestaan om in welke vorm dan ook reclame te maken en of het aanprijzen van materialen, websites en goederen die een direct en/of indirect commercieel belang hebben danwel dienen naar jezelf of je eigen bedrijf toe. Hiervoor dient men een sponsorovereenkomst te hebben met het 3railforum. Vragen hierover kun je mailen naar bestuur@stichting3rail.nl) (link opent je email-programma).
c5.Citeren. Wij staan (volledige) citaten van het voorgaande bericht niet toe. We denken daarmee draadjes leesbaarder te houden. Dus als je reageert op het laatst geschreven bericht, gebruik dan of de "Reageer" knop (bovenaan het onderaan de zichtbare bijdragen in het topic) of de "snel beantwoorden" optie onderaan het scherm. Gebruik niet de "Citeer" knop. Reageer je op een ouder bericht, dan is citaat wèl op zijn plaats. Maar pas het citaat aan, zodat alleen de tekst erin blijft staan, die van belang is waarop je reageert.
Een foto in een citaat staan we alleen toe, als het bericht waarop je reageert op een eerdere pagina (vorige 50 reacties) staat.
c6.Het is niet toegestaan om enige vorm van uitlatingen te doen, zowel positief als negatief, over modelspoorbedrijven (winkels, beurshandelaren, websites, etc.) en hun personeel. Dergelijke bijdragen worden verwijderd. Dit geldt ook voor privé-verkopers op verkoopsites (zoals bijv. Marktplaats, eBay, etc).

Gebruik van Media:
Op het 3railforum mogen foto's en filmpjes geplaatst worden, waarbij het volgende geldt:

d1.Foto's mogen een maximum afmeting hebben van 1600 x 1200 pixels.
d2.Avatars mogen een maximum afmeting hebben van 120 x 120 pixels.
d3.Banners mogen een maximum afmeting hebben van 800 x 125 pixels en mogen geen doorlink bevatten. Hiervoor is de Website optie in je profiel.
d4.Het gebruik van bewegende plaatjes (animated GIFs e.d.) voor zowel afbeeldingen, avatars, handtekeningen en/of banners is niet toegestaan. Het gebruik van bewegende emoticons in berichten is in beperkte mate toegestaan.
d5.Het is niet toegestaan om copyrighted materiaal van derden te plaatsen zonder schriftelijke toestemming van de rechthebbende van dit materiaal! Bij het plaatsen van dergelijk materiaal dient de originele (of primaire) bron vermeld te worden, dus waar het materieel echt op het internet staat.
LET OP: Zoekresultaten van zoekmachines zijn geen primaire bron.
Het plaatsen van eigen foto's, filmpjes e.d. is uiteraard zonder bronvermelding toegestaan.
LET OP: Märklin geeft bij sommige files aan dat deze vrij te gebruiken zijn voor eigen gebruik, echter is het publiceren van deze files TOCH niet toegestaan. Het plaatsen van files op een openbaar forum valt helaas onder (her-)publiceren. Het is dus niet toegestaan, welke files/stukken dan ook van Märklin op het 3railforum te plaatsen.
d6.Het is niet toegestaan om te vragen naar het, op welke wijze dan ook, beschikbaar stellen van media, waarop auteursrechten en/of licentiecodes van toepassing zijn. Voorbeeld hiervan is de persoonlijke licentie van iTrain, die niet overdraagbaar is. Dergelijke berichten worden verwijderd.

Gedrag en Netiquette:

e1.Het forumteam zal en wil zo min mogelijk ingrijpen in discussies e.d. We zien graag dat dit onderling geregeld wordt. Zie ook regel e7.
e2.PB's (Persoonlijke Berichten) mogen niet openbaar gemaakt worden op het 3railforum. Dit zijn immers Persoonlijke Berichten aan jou alleen geadresseerd.
e3.Klaagt iemand over een PB (je kunt een PB net als een forumbericht melden bij het forumteam) en blijkt de PB dermate onbeschoft of bedreigend, dan kan er actie door het forumteam ondernomen worden.
e4.Het is niet toegestaan om krenkende of laatdunkende opmerkingen te maken over geloof, ras, nationaliteit, overtuiging of geaardheid. Bijdragen met een politieke en te expliciete seksuele inhoud zijn eveneens niet toegestaan.
e5.Als je een klacht hebt over het forumteam zelf òf iets te melden hebt aan het forumteam, stuur dan een email naar forum@stichting3rail.nl (link opent je email-programma). Berichten op het 3railforum met dergelijke inhoud worden direct, zonder opgaaf van reden verwijderd!
e6.Over beslissingen van het forumteam kan worden gecommuniceerd via email, echter is het forumteam niet verplicht alle beslissingen/acties te verantwoorden.
e7.Forumleden die zich niet kunnen gedragen, krijgen een eerste waarschuwing en bij een tweede overtreding een tijdelijke ban. Helpt dit nog niet, dan volgt een permanente ban.

In alle gevallen waarin bovenstaande regels niet voorzien, beslist het forumteam van het 3railforum.

Heb je iets bijzonders te melden over het 3railforum? Stuur dan een email naar: forum@stichting3rail.nl (link opent je email-programma).

Wij wensen je een prettig en leerzaam verblijf hier!
Re: 3railforum Forumregels (ingaande 23 november 2020)
Met ingang van 23 november 2020 - 21:10 uur zijn de bovenstaande forumregels aangepast.