Nieuws:

Zin in een spoors uitstapje? Kijk eens in onze kalender!

Windhovense projecten - Vanalles door elkaar

Gestart door NL-modelspoor donderdag 16 mei 2019, 21:07:02

0 leden en 1 gast bekijken dit board.
Re: Windhovense projecten - Vanalles door elkaar
Na nog een hele kleine aanpassing te hebben gedaan is nu ook Blokpost 13 van Artitec afgerond. Het model is nog niet voorzien van gordijnen, want mogelijk komt er later nog een simpel interieur in het gebouw en dan zouden de gordijnen weer aangepast moeten worden.Re: Windhovense projecten - Seinhuis Post T
Na het afronden van Blokpost 13 was het hoogste tijd om weer eens verder te gaan met seinhuis Post T.Inmiddels zijn alle ramen geplaatst en is een begin gemaakt met het plaatsen van het interieur.
Re: Windhovense projecten - Seinhuis Post T
En nog even een blik op het interieur voordat straks de wanden eromheen gaan.


Re: Windhovense projecten - Seinhuis Post T
Die laatste foto is een mooi doorkijkje :thumbup:
Re: Windhovense projecten - Seinhuis Post T
Lid sinds: 2011

Meet (kijk, voel, luister) en weet

offline
Re: Windhovense projecten - Seinhuis Post T
Mooi dakterras ....  :D
Nee een prachtig gedetailleerd interieur.

groet
Harald
Re: Windhovense projecten - Seinhuis Post T
@citaat Interieur is met dank aan Artitec (dat zit er standaard bij). Enige toevoeging is het bureaulampje.

Voor nu is er dan weer eens een project afgerond van de lijst met openstaande projecten. Het dak zit er los op zodat het nog altijd mogelijk is om bij het interieur te komen.

De verlichting in het dak is heel subtiel net genoeg om de binnenkant van het seinhuis te kunnen zien. Deze verlichting kan apart worden gebruikt van de bureaulamp.Re: Windhovense projecten - Groentewinkel
En het volgende onafgemaakte project van de lijst er weer eens bij gepakt. De groentewinkel van Tilly Models. Hier hoefde niet heel veel meer aan te gebeuren. Op een paar punten de verf nog even bijwerken. Hierna nog in de blanke lak zodat de ramen erin kunnen en dan gordijnen en verlichting en dat zou het moeten zijn.
Re: Windhovense projecten - Groentewinkel
De laatste punten zijn ook gedaan en daarmee is ook deze groentewinkel afgerond. Enige wat nog niet helemaal is gedaan is de elektronica voor de verlichting, maar dat is iets wat gedaan zal worden op het moment dat de winkel een plekje op de baan gaat vinden.

Verlichting in de winkel.


Een werkende buitenlamp.
Re: Windhovense projecten - Groentewinkel
Top project! Mooi uitgevoerd ook.

Enne, is dit de winkel van Kees Appel? Want zijn broer met dezelfde voorletter is geloof ik iets met verf gaan doen, ooit, lang geleden. Vertrok uit het dorp, nooit meer teruggezien. Zal wel niks zijn geworden...
Kees daarentegen! Een echte vakman.

Groet,

Peter
Re: Windhovense projecten - Groentewinkel
Lid sinds: 2013

Als het maar Zwitsers is.

offline
Re: Windhovense projecten - Groentewinkel
Prachtig gemaakte groentewinkel Johan. :thumbup:
De buitenverlichting aan de achterkant is perfect niet overheersend past mooi bij de gevel. :)

Groet Michel
Re: Windhovense projecten - Kinderdijk molen De Blokker
En door naar het volgende onafgeronde project. De Kinderdijk molen (De Blokker) van Faller. Dit blijft een lastig model. De molen van Faller is van voor de herbouw. Om de huidige molen te bouwen zijn er best wat aanpassingen nodig. Opvallende aanpassingen zoals de indeling van de ramen zijn gedaan. Maar om de kleinste details mee te gaan nemen zoals het aanpassen van de raamkozijnen met meerdere kleine raampje en het raam in de deur gaat iets te ver. Te meer omdat het dak ook niet op alle punten helemaal klopt zijn dat punten die zo zullen blijven als Faller het heeft uitgedacht. Als de uiteindelijke totaalindruk maar het idee geeft dat het molen 'De Blokker' is.
Voorgang na een februari welke dit jaar een dag langer duurde.


Ten opzichte van de vorige update lijkt het een achteruitgang. Echter stonden toen alle delen los op elkaar. En met de laatste update zijn details zoals ramen en trapleuning geplaatst.
Re: Windhovense projecten - Kinderdijk molen De Blokker
Inmiddels alle delen in de verf. Nog net niet helemaal klaar om het voor de laatste keer in elkaar te zetten. Alle delen moeten nog even in de blanke lak en daarna nog even het glas plaatsen.
Re: Windhovense projecten - Kinderdijk molen De Blokker
Hoewel het niet veel meer was wat er nog aan de molen moest gebeuren daar toch een hele week over gedaan.
Qua elektronica zit er niet veel spannends in dit model. Een simpele gelijkrichter om van de wisselstroom van de transformator gelijkstroom te maken. Een spanningsregelaar om de spanning voor de motor van het rad te regelen. En een LED voor de verlichting. Toch was het 'pats' dat de schakeling aan de transformator werd aangesloten. Geen idee waarom maar de spanningsregelaar was gefrituurd (slecht IC?). Na het vervangen van de spanningsregelaar geen problemen meer gehad.
De grondplaat om van de molen is nog niet gereed. Alleen het pad op de grondplaat is voor het idee even grijs gemaakt. Daarbij valt op dat er één deur is verplaatst want op één plek loopt er geen pas naar de deur maar naar een dichte muur. Pas wanneer de molen op de baan wordt geplaatst  zal de grondplaat verder worden aangepast, een hek worden geplaatst en voorzien van groen.

Op naar het volgende project van de lijst alleen nog even kijken welke het gaat worden.
Re: Windhovense projecten - Kinderdijk molen De Blokker
Lid sinds: 2013

Als het maar Zwitsers is.

offline
Re: Windhovense projecten - Kinderdijk molen De Blokker
Het is een juweeltje van een molen geworden Johan. :thumbup:
Ik ben benieuwd welk project je van de lijst gaat kiezen.

Groet Michel
Re: Windhovense projecten - Waterkolom
Om het even 'simpel' te houden de waterkolom van Auhagen erbij gepakt en van kleur voorzien. Dit project stond niet echt op de lijst, maar was al wel in november 2023 in elkaar gezet. Een leuk object om wat te spelen met de AK weathering pencils.Re: Windhovense projecten - Wat ligt er nog op de plank?
In het afgelopen jaar zijn er aan aantal van de projecten van de lijst afgestreept. Minder dan gehoopt (onder andere ook door gezondheid en andere prioriteiten), maar er begint langzaam aan wel duidelijkheid te komen in welke projecten het beste eerst kunnen worden afgerond zodat ze dan later ook meteen in de baan verwerkt kunnen worden. Ook zijn er toch een paar projecten toegevoegd waardoor de lijst nog ongeveer even lang is gebleven.

Welke projecten er op dit moment zoal op de plank liggen

ProjectGestartStatus
Plattelandshuis (Holland Scale 013)202230% Twee stuks Zijn er inmiddels 4. Muren en dak geverfd. Rest nog doen. Afronden 2023 2024?
BMW dealer (Faller 390)202285% details toevoegen en elektronica aansluiten, afronden 2023 2024
Premium Car Center (Faller 130338)202295% Interieur detailleren, afronden in 2023 2024
Transformatorstation (Kibri 9840)202190%, verder detailleren
Frituur (Artitec 10.417)202310% Gebouw heeft verlichting en staat in de grondverf 2024
Doerak (Tilly Models 87109)202340% Model heeft verlichting en staat in de basiskleuren. Details schilderen/aanbrengen + bijbehorende poppetjes 2024
Vrachtschip / Spits (Artitec 50.123)202310% Alleen de basis in de verf gezet. 2024?
Buurtwinkel (Piko 61915)202180% Interieur afronden, glasplaatsen. Wacht op decals. Afronden 2023? 2024
Plan Vliegtuig201960% Model opnieuw verven (geel), elektronica. Wacht op decals. Verder werken zomer 2023. Lage prioriteit vanwege kwetsbaarheid en niet direct kunnen plaatsen.
Locloods (uit Faller 190078 actieset "Treindepot")202210%, muren met dak.
Moderne ophaalbrug x2 (Kibri 8256)202325% Handbediening verwijderd en aangepast voor bediening met servo. Modellen zitten beide gedeeltelijk al in de verf.
Automuseum202225% Basis staat, schilderen, wacht op 3d print
Grasmaaier (Faller 180681)202160% Eindelijk tevreden over de aandrijving van de grasmaaier. Garagedeur nog beter laten werken. Veld verder detailleren.
Zeeuwse bus20215% Op basis van AWM modelbussen. Met één verzaagde bus wordt het model te kort, dus tweede bus zoeken.
RailPro Unimog201950/50, aanpassingen overwegen aan de hand van betere foto's 2022
Luchtballon veld20205% De liggende luchtballon heeft de basis moet nog geverfd worden. De aanhanger is klaar. Meer luchtballonnen en auto's maken.
Roco/Walthers DC3202010% basis staat in elkaar, elektronica werkt. Verven (welke variant) en decals onderzoek/tekenen/printen
Greuter Vrachtwagen202020% Basis van modellen aangepast. Te doen verven en decals printen.
Gevangenis (Faller 130808)202080% Interieur afronden en nieuwe/extra koepel maken
Heimachine (Kibri)202025% Basis klaar en geverfd. Techniek aanpassen/betrouwbaarheid.
Station Schagen20205% Tekeningen herzien afmetingen. Geen plannen deze op de baan in te passen. Losse module of diorama?
Windturbine 'Nordex' (Faller)202075% 3x functioneel model, alleen nog verven (decals maken)
DAF Den Oudsten MB 200 bussen202060% Basis klaar en in de juiste kleuren. Decals laten printen. 2023? Of opnieuw op basis van Artitec
Draaiorgel 'De Teddybeer'201970% Facade moet er nog op (decals printen)
Diverse gebouwen herstellen (wit opnieuw verven), al een paar tussendoor gedaan
Molen 'De Gekroonde Poelenburg'20211% Bouwtekeningen verder uitwerken en geschikt maken voor styreenbouw

Toekomst
Voor wat betreft de toekomst staat het plan voor de modelspoorbaan (de tafel) nog niet geheel vast. De indeling van de ruimte laat het toe de baan op bepaalde stukken iets breder te maken en op andere stukken moet aan ruimte worden ingeleverd. De plan zal naar alle waarschijnlijkheid nog wijzigen van een O-vorm naar een U-vorm.


Links de achtergrond voor Busch 1049 bloemenwinkel. Midden en rechts onderdelen van de Kibri 8256 ophaalbruggen.


Links wat onderdelen voor Kibri 8256 ophaalbruggen en daartussen ook onderdelen voor de Artitec Spits. Midden Busch 1049 bloemenwinkel.


Van links naar rechts. De ramen en deuren van de Holland Scale plattelandshuizen. Lichtblauw zijn de onderdelen van de Kibri ophaalbruggen. En onderdelen voor 2x vrachtwagen omdat die ook wit moesten.


Piko buurtwinkel als bakkerij/slagerij. Tilly Models Doerak, met daarvoor nog de bloemen/planten voor de Busch bloemenwinkel. En de Artitec frituur.


Artitec frituur. Holland Scale plattelandshuizen, Artitec Spits met in het ruim nog wat onderdelen voor de bloemenwinkel. Daarvoor nog de garage en een tuinhuis voor de Faller grasmaaier. En rechtsachter een automuseum in wording.
Re: Windhovense projecten - Nog meer wit
Na de laatste update weinig gedaan. De bloemenwinkel werkt niet erg mee dat wil zeggen het plastic daarvan is zo hard geworden dat breekt al als je er alleen naar kijkt. Maar er is goede hoop dat het gebouwtje zijn stevigheid weer terugkrijgt als de ramen er weer in zitten.

In de tussentijd met veel witte dingen bezig geweest zoals de onderdelen van de Kibri ophaalbruggen. Bij dit witte rijtje kon ook nog dit bestelbusje aansluiten dat naast de bakkerij zal worden geplaatst. Om het iets levendiger te maken de deuren van het laadruim geopend zodat het brood in-/uitgeladen kan worden.Voor het idee alvast een paar kratjes in de bus gezet (busje zit ook nog los in elkaar, daarom kom de vloer omhoog). Later zullen ze wat meer tegen de zijkanten komen en misschien ook nog wel in een rek.
Re: Windhovense projecten - Nog meer wit
Lid sinds: 2009

Old Skool Märklin - Scratch Built scenery

offline
Re: Windhovense projecten - Nog meer wit
Dag Johan.

Prachtig priegelwerk!  :cool:  :thumbup:
Het interieur, zoals o.a. van de deuren,
zal zeker nog meer gepriegel worden  :eek:
Dat wordt genieten!  :wink:

Groeten,

Erik.
Re: Windhovense projecten - Nog meer wit
Lid sinds: 2013

Als het maar Zwitsers is.

offline
Re: Windhovense projecten - Nog meer wit
Knap staaltje scenery bouw Johan. :thumbup:
Alleen zou ik geen rek doen ik heb zelf op zo een busje gereden met vlees en bij een andere werkgever met vis en de kratten staan los en de volgende klant wordt vast bij de deur gezet dat scheelt in en uit de bus "klimmen" dus minder moe op het eind van de dag en lange halen snel thuis. ;)

Groet Michel
Re: Windhovense projecten - Nog meer wit
Lid sinds: 2019

Als het niet kan zoals het moet dan moet het maar

offline
Re: Windhovense projecten - Nog meer wit
Citaat van: NL-modelspoor op zondag 21 april 2024, 14:00:10de deuren van het laadruim geopend
Netjes gedaan! Heb je de deuren uit hetzelfde model gesneden of er een tweede model aan verprutst? Zou ik dan toch gedaan hebben.
Re: Windhovense projecten - Nog meer wit
Hetzelfde model. Scherp hobbymesje met zo'n dunne punt. En dan heel rustig. Twee keer uitschieten waarvan één keer iets dieper. En dan weer netjes de krasjes weg plamuren.De bovenrand van de openstaande deur is/was net niet perfect gelukt, maar omdat de deur open is valt het niet zo heel erg op. Sterker nog waarschijnlijk zie je uiteindelijk nog maar heel weinig van het interieur van de bestelbus.
Re: Windhovense projecten - Wij houden van Oranje
En speciaal voor vandaag pakken we dit klusje er weer eens bij.

En zoals altijd is het na het spuiten van oranje weer een heel gedoe om de airbrush schoon te krijgen. Het verschilt heel erg per kleur of de airbrush snel verstopt raakt. En oranje is daar  één van de kleuren van waarbij het altijd raak is. En dan maakt het niet eens veel uit hoe dun of dik de verf is of welke dikte naald je gebruikt.
Re: Windhovense projecten - Vanalles door elkaar
Weer wat kleine stapjes gemaakt in de afgelopen week.
Er is een bouwdoos met twee luchtballonnen gekocht (Faller 239006) in de schaal N. Deze kunnen mooi dienen voor luchtballonnen die wat verder weg of hoger zitten. Een van de luchtballonnen direct maar in elkaar gezet en zwart gemaakt.


En dat moet de PH-HRC gaan worden.


Verder is er ook nog gewerkt aan de ophaalbruggen van Kibri (8256). Niet veel foto's van de bouw. Het verven van de blauwe delen is gedaan met de airbrush nadat de delen al in elkaar waren gezet. Op deze manier heb je iets minder kans dat de verf er weer af raakt als je de delen in elkaar moet klikken.


Re: Windhovense projecten - Vanalles door elkaar
En inmiddels weer een paar stappen verder met de ophaalbruggen. Beide zijn even ver met de bouw. Maar neerzetten op een vlakke ondergrond gaat niet, daarom maar één laten balanceren op de rand van de spuitcabine. Wat er nog moet gebeuren is het hekwerk. En daarna nog even kijken hoe verder met de verkeerslichten en eventueel slagbomen.
Re: Windhovense projecten - Komt voor de bakker?
Of eigenlijk 'Komt naast de bakker'. Een maand terug werd het bestelbusje nog mooi wit gemaakt. En inmiddels is het busje van de bakker voorzien van alle opschriften. En in het laadruim is een krat voorzien van wat stokbroden. Hoewel de bakkerij zelf nog niet klaar is toch even een fotoserie van waar het busje uiteindelijk zal komen te staan.


Een klein detail wat uiteindelijk niet meer op zal vallen tenzij je het model van heel dichtbij gaat bekijken zijn de opschriften op de achterkant van het model.


Al komt niet alles voor de bakker.... oeps.


Re: Windhovense projecten - Komt voor de bakker
 :-) Heel erg leuk gedaan, vooral de achterkant. :thumbup:  En dan op de foto ook nog het kenteken blinderen met een zwart balkje. >:-D
Op de volgende foto is het kenteken wel te lezen en volgens het RDW is het (rode) voertuig APK gekeurd tot 22-03-2023. :P
Dus regel effe een nieuwe keuring op de bus voor die Preiserbakker die zijn dag al niet heeft. O:-D
Re: Windhovense projecten - Komt voor de bakker
Lid sinds: 2013

Als het maar Zwitsers is.

offline
Re: Windhovense projecten - Komt voor de bakker
Wederom weer een prachtig stukje scenery Johan. :thumbup:
De reclame op de bus is zeer mooi gelukt net als het kenteken en het gevallen brood even schoon poetsen en weer in de krat doen zien en proeven ze niks van. :D

Groet Michel
Re: Windhovense projecten - Komt voor de bakker
@citaat @citaat Oeps. Toch nog vergeten te gummen. Ik laat het maar zo. Eigenlijk had ik hem weggehaald omdat het model geen origineel voorbeeld heeft.
Re: Windhovense projecten - Komt voor de bakker
Lid sinds: 2009

Old Skool Märklin - Scratch Built scenery

offline
Re: Windhovense projecten - Komt voor de bakker
Dag Johan.

Leuke scène met weinig middelen gecreëerd  :thumbup:
Het interieur van de geopende bus is minimaal,
maar ruim voldoende voor de illusie!
Wellicht nog wat smeervet aan de scharnieren en met een vulpotlood door de carrosserienaden om deze te accentueren.

Groeten,

Erik.
Re: Windhovense projecten - Vanalles door elkaar
Van de andere 'witte' objecten staat inmiddels ook de bloemenwinkel weer in elkaar. Er wordt nog wel naar personeel gezocht voor de winkel. En er zijn nog een paar lege plekken waar planten/bloemen moeten komen, maar waar waren die bloemen ook alweer gebleven? Het ging erom dat het winkeltje weer staat. Het interieur was altijd al een punt wat nog verder afgemaakt moest worden.
Een nieuwe project wat is toegevoegd aan de lijst is het satelliet volgstation (Primex/Heljan 1701). Van dit volgstation is het de bedoeling hem zo te bouwen dat de schotel 360 graden rond kan draaien. Bonus zou zijn als de schotel ook nog op en neer zou kunnen, maar dat lijkt lastig te worden na de eerste inspectie. Dit bouwwerk zal dan ook voorlopig zo blijven zoals het er nu staat totdat er een uiteindelijk idee is hoe dit technisch te doen.


En in de tussentijd wordt er ook weer eens gewerkt aan de Doerak.
Re: Windhovense projecten - Vanalles door elkaar
De week in een notendop. Het lijkt erop dat we in een waterig thema zitten. Naast de Doerak wordt er nu ook gewerkt aan de Spits van Artitec. En er komt een tweede lelijke eendje.
Re: Windhovense projecten - Vanalles door elkaar
Weinig gedaan deze week. Een goede verkoudheid helpt niet echt mee bij het kleine details prutsen.

Hier zit het eendje nog los in elkaar. Zodra de verkoudheid weer gaat liggen zal hij dicht worden gelijmd en in het vitrine doosje worden geplaatst.
Re: Windhovense projecten - Vanalles door elkaar
Lid sinds: 2013

Als het maar Zwitsers is.

offline
Re: Windhovense projecten - Vanalles door elkaar
Het eindresultaat mag er zeker zijn Johan. :thumbup:
Beterschap toegewenst met de verkoudheid.

Groet Michel
Re: Windhovense projecten - Vanalles door elkaar
En toen was er dan ook een zwart lelijk eendje.


Re: Windhovense projecten - Vanalles door elkaar
Lid sinds: 2013

Als het maar Zwitsers is.

offline
Re: Windhovense projecten - Vanalles door elkaar
Prachtig eindresultaat Johan. :thumbup:

Groet Michel
Re: Windhovense projecten - Dat kan hoger
Er was eens een appartementengebouw van Kibri 8220. Een paar jaar later kwamen daar drie verdiepingen bij. En nu weer een aantal jaar later komen er nog drie verdiepingen bij. Dat is een voordeel als je dit soort gebouwen als modules kan bouwen. Een nadeel heeft het wel van het bouwpakket blijven er heel veel onderdelen over, maar die zijn misschien ooit nog wel bruikbaar voor een ander (ge)bouw(werk).


Re: Windhovense projecten - Dat kan hoger
Lid sinds: 2013

Als het maar Zwitsers is.

offline
Re: Windhovense projecten - Dat kan hoger
Fraai hoog flatgebouw Johan. :thumbup:
Is er een reden dat er in het middelste gedeelte geen ramen zitten ?

Groet Michel
Re: Windhovense projecten - Dat kan hoger
Lid sinds: 2019

Als het niet kan zoals het moet dan moet het maar

offline
Re: Windhovense projecten - Dat kan hoger
Zal zeker een blikvanger worden met die hoogte. Je kan er niet makkelijk overheen kijken. 10 verdiepingen (kunnen er best nog een paar bij) en geen penthouse, meer een zolderkamertje zo te zien. Dat is jammer, een riant penthouse straalt zoveel meer uit.
Komt zoiets dan in de achtergrond te staan of pontificaal vooraan? Ik bedoel bij mij komen een paar gebouwen met drie etages op de voorgrond en dat vind ik al heel wat. Bij D=J staat de hoogbouw helemaal achteraan in een hoek en weer bij een ander tegen een bergwand aangedrukt. Ben dus benieuwd naar jouw ruimtelijke ordening.

Citaat van: h0_miessie op zondag 16 juni 2024, 21:39:19in het middelste gedeelte geen ramen zitten ?
Dat is geen ARKO maar ARBO (Alle Ramen Blijven Open) bevordert de ventilatie aanmerkelijk.  :)
Re: Windhovense projecten - Dat kan hoger
@citaat  @citaat Het middelste deel is nog in aanbouw. Ramen moeten er nog in. Maar het middelste deel had ook het bovenste deel kunnen zijn. Die worden technisch gezien uitwisselbaar.

@citaat Deze hele toren zal meer naar de achtergrond komen. Voor de wat hogere gebouwen op de voorgrond wil ik gebruik maken van de appartementen met winkel eronder (Kibri 38222).
Re: Windhovense projecten - Dat kan hoger
Een week waarin heel weinig is gedaan. Momenteel is er wat weerstand tijdens de bouw, of eerder een gebrek aan weerstand(en) de weerstanden van 10k zijn nergens in huis meer te vinden.
Wel alvast een 'kopie' gemaakt van de printplaat zoals die in de andere module ook zit.


En dat zal dan uiteindelijk net zo'n spaghetti moeten worden als dit.
Re: Windhovense projecten - Vanalles door elkaar
Bij gebrek aan weerstanden maar weer even verder in het water thema. Het verschil met de stand van een maand terug is gelukkig niet zo groot. Al valt het mij nu pas op dat er tijdens de hele bouw weinig foto's zijn gemaakt. :(
Re: Windhovense projecten - Vanalles door elkaar
Van de week een nieuwe modelauto aanwinst ontvangen, de Rolls-Royce Cullinan van MicroCity 87. Deze was speciaal besteld met het Faller Car Center in het achterhoofd daarom ook de metallic paarse variant. Hiermee was de line-up voor de showroom compleet en kon de uiteindelijke indeling worden gemaakt.

Dat paarse monster rechts is de Rolls-Royce. Er is ook maar net genoeg ruimte voor.

Re: Windhovense projecten - Vanalles door elkaar
Lid sinds: 2013

Als het maar Zwitsers is.

offline
Re: Windhovense projecten - Vanalles door elkaar
Prachtige line-up in de showroom Johan. :thumbup:

Groet Michel
Re: Windhovense projecten - Vanalles door elkaar
Alvast even uitproberen om wat lading te maken voor het vrachtschip.

Het is een dun laagje zacht schuim wat je wel eens tegenkomt als opvulling in verpakkingen. Van datzelfde materiaal ook een paar bergjes gemaakt en vastgeplakt. Daar dan overheen wat toiletpapier vastgeplakt. Dat dan ingesmeerd met houtlijm en bestrooid met fijn (gezeefd) vogelzand. En naderhand nog wat vogelzand toegevoegd wat dan weer is vastgezet met latex voorstrijk. Daarna het geheel op kleur gebracht met de airbrush.
Op de uiteinden komt geen zand maar wordt alleen zandkleurig. Op die manier blijft de lading uitneembaar.


Zonder de luiken kan je goed zien dat de uiteinden niet van zand zijn voorzien.


Maar de luiken zullen toch altijd over de uiteinden heen liggen.
Re: Windhovense projecten - Vanalles door elkaar
Lid sinds: 2013

Als het maar Zwitsers is.

offline
Re: Windhovense projecten - Vanalles door elkaar
De lading lijkt mij goed gelukt Johan. :thumbup:

Groet Michel
Re: Windhovense projecten - Vanalles door elkaar
Lid sinds: 2009

Old Skool Märklin - Scratch Built scenery

offline
Re: Windhovense projecten - Vanalles door elkaar
Met eenvoudige middelen een zeer fraai resultaat behaald, Johan  :thumbup:  :thumbup:

Groeten,

Erik.
Re: Windhovense projecten - Vanalles door elkaar
Lid sinds: 2014

Märklin fahren-ärger sparen

offline
Re: Windhovense projecten - Vanalles door elkaar
Weer helemaal bijgelezen en je talloze projectjes bewonderd, Johan ! B)
U is een Kleinkunstenaar van de bovenste knutselplank  :thumbup:
Petje af !

Grtz Tony