Nieuws: Heb je vragen over de werking van het 3railforum? Krijg deze beantwoord in de Forumtips.
+  3rail Forum
|-+  Modelbaanbouw & Scenery
| |-+  3railforum Modulebaan
| | |-+  verslag rijdag 25 september
0 leden en 1 gast bekijken dit topic. « vorige volgende »
Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: verslag rijdag 25 september  (gelezen 57 keer)

PaT

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2015
  • Hoe sneller, hoe mooier!
verslag rijdag 25 september
« Gepost op: zondag 25 september 2022, 20:34:54 »

Verslag rijdag 25 september 2022

De eerste keer dat we weer bijeen kwamen na de zomerperiode was als vanouds gezellig.
Wim had van zijn nog steeds niet persoonlijke sponsor Lotus chocolade kruidnoten meegekregen. die werden door de aanwezigen, Ragoem, Sverre, Guus, Marcel, Alphons en ondergetekende met smaak genuttigde.

Zoals gebruikelijk zijn we de dag begonnen met door te nemen wat de stand van zaken is, wat we willen gaan doen met de bakken, of we komend jaar weer eens op beurzen gaan staan en hoe we de planning tot de volgende zomer vorm gaan geven.

Planning 2023
Inmiddels is de vaste dag de laatste zondag van de maand geworden. De maanden tot de jaarwisseling zijn reeds ingepland, maar daar zijn voor het volgende jaar (onder voorbehoud) de volgende dagen aan toegevoegd.
29 januari 2023
26 februari 2023 (mits bezetting lukt i.v.m. voorjaarsvakantie)
26 maart 2023
30 april 2023 (mits bezetting lukt i.v.m. meivakantie)
28 mei (let op: 1e pinksterdag)
25 juni 2023

Beurzen
Het compacte optreden op de beurs in Rosmalen smaakt naar meer en we hebben al min of meer een uitnodiging op zak. Deze beurs in juni willen we dan ook met meer modules gaan bezoeken.
Datzelfde geldt voor de beurs in Rijswijk. We gaan contact opnemen om te kijken of we daar welkom zijn.

Testdagen
Omdat we merken dat niet altijd iedereen aanwezig kan zijn hebben we het gehad over het testen van modules in aanbouw. We stellen voor om 2 momenten in het jaar aan te wijzen waar nieuwe of aangepaste modules getest kunnen worden op de juiste werking. Daarmee voorkomen we dat tijdens reguliere rijdagen de opstelling niet functioneert of dat deze halverwege gewijzigd moet worden.

Bouwverslagen
Door allemaal legitieme redenen is het de laatste tijd enorm stil geweest in onze bouwverslagen. Afgesproken is dat de draadjes afgestoft worden en we de leden van het forum meenemen in onze "Road tot Rijswijk" (of Road to Rosmalen, dat allitereert net zo lekker ;) ).

Commitment
Er wordt geconstateerd dat er een groep leden is die vrijwel iedere bijeenkomst aanwezig is en dat een aantal leden wat sporadischer komt. Dat is helemaal prima, maar heeft dan wel als gevolg dat keuzes qua planning en bijvoorbeeld of we wel of niet deelnemen aan een beurs niet met alle leden afgestemd zal worden.

Rijdag
De opkomst was beperkt deze dag en Guus had te kennen gegeven dat hij om 13:00 uur vanwege andere afspraken moest vertrekken. Desondanks hebben we in een recordtijd van 1 uur en 10 minuten (officieel geklokt door Sverre!) de modules opgebouwd en deze reden in 1 keer foutloos. De forum DHG en een mooie V100 van Marcel hebben hun benen flink kunnen strekken. O slechts wat struikgewas dat op de module van Sverre binnen het profiel vrije ruimte was gegroeid na heeft het de hele middag probleemloos gedraaid.

Patrick probeerde het hekwerk dat langs het spoor op de hoekmodule moest komen te realiseren. Helaas wilde de UHU Alleskleber niet echt lekker werken hiervoor. Tips werden uitgewisseld en inmiddels zijn er alternatieve lijmen besteld.

Alphons tenslotte was op minutieuze wijze bezig de bedrading van zijn module op orde te brengen. Onder het toeziend oog van de overige leden werd draadje voor draadje aan de juiste aansluiting geknoopt, keurig voorzien van adereindhulzen. Dat kan niet anders dan een probleemloze module worden!
« Laatst bewerkt op: maandag 26 september 2022, 10:56:38 door PaT »
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Powered by MySQL Powered by PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2019, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Pagina opgebouwd in 0.03 seconden met 26 queries.