Nieuws: Belangrijke informatie over foto's gehost bij Tinypic. Klik om het topic hierover op het forum te lezen.
+  3railforum
|-+  Modelbesprekingen
| |-+  Problemen, Vragen en Besprekingen over Rails en andere Modelbaan toebehoren
| | |-+  Analoge locomotief blijft hangen op baan en rijdt niet (Fleischmann)
0 leden en 1 gast bekijken dit topic. « vorige volgende »
Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Analoge locomotief blijft hangen op baan en rijdt niet (Fleischmann)  (gelezen 1123 keer)

Kevin_S

  • Zeer Toffe Gast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Nederlands/duits rijder
Analoge locomotief blijft hangen op baan en rijdt niet (Fleischmann)
« Gepost op: dinsdag 21 maart 2017, 07:25:57 »

Goedemorgen iedereen.

Gister heb ik van mijn oom zijn treinenverzameling inclusief baan gekregen.
De bedoeling is dat ik deze baan weer helemaal opbeur en dan digitaal maak. echter loop ik nu tegen 1 probleem aan,
Me oom gebruikte altijd de Fleischmann 6735 transformator.. Gisteravond wou ik kijken of alles nog goed was en of er eventuele problemen ontstonden,
Helaas dus wel! Ik zet een analoge locomotief op de baan, draadjes in de transformator, bij de loc gaan de lampjes branden en maakt een zoemgeluid, gaat niet vooruit, als ik de loc van de baan haal en doe 2 draadjes direct vanuit de transformator op de wielen van de loc rijdt hij wel.

Er zitten 2 aansluitklemmen op de baan, ik heb zo'n gevoel dat dit het euvel is waarom dit probleem ontstaat.
Kan iemand mij vertellen hoe ik dit probleem kan oplossen?

Het gaat om Fleischmann Profi Rails.

Groet, en bedankt
Kevin_S
Gelogd
Altijd bereid om bij te leren

VT601

  • Wiki Redactie
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • VT601 is one of my favorite trainsets
    • Modelbaan en meer
Re: Analoge locomotief blijft hangen op baan en rijdt niet (Fleischmann)
« Reactie #1 Gepost op: dinsdag 21 maart 2017, 08:27:48 »

Als de lok direct gevoed vanaf de trafo wel wil rijden (wielen draaien / licht brandt) dan is de volgende stap, de lok op de rails te zetten (zonder de aansluitrail) en de voeding nu vanaf beide spoorstaven te doen.
Beweegt de lok dan, dan is het de aansluitrail. Beweegt de lok dan niet, dan moet je het mechaniek van de lok nakijken.

Ter controle of er spanning is op de rails kun je een klein lampje tussen beide spoorstaven monteren.

John
Gelogd
VT601 is my favorite
Ik rij met marklin digitaal , periode IV en CS3+


https://modelbaan-en-meer.000webhostapp.com/

https://www.youtube.com/user/vt601

Bahn-AG

  • Gast
Re: Analoge locomotief blijft hangen op baan en rijdt niet (Fleischmann)
« Reactie #2 Gepost op: dinsdag 21 maart 2017, 16:32:07 »

Hoi

Ik heb het vermoeden dat je de baan per ongeluk op de verkeerde klemmen van de trafo hebt aangesloten.

2 klemmen zijn rijstroom (gelijkstroom) de andere 2 voor wissels en toebehoren.

Bart
Gelogd

Snobby Crash

  • Toffe Gast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2015
Re: Analoge locomotief blijft hangen op baan en rijdt niet (Fleischmann)
« Reactie #3 Gepost op: dinsdag 21 maart 2017, 20:07:13 »

Dat zou kunnen, maar dan zouden de wielen niet draaien als je de aansluitdraden direct tegen de wielen aandrukt. Maar als je de lok op de rails zet, en de lampen branden krijgt hij wel spanning dus eerder zoeken in de lok zelf. Misschien door de druk van de gehele lok op de rails krijg je binnenin een slecht contact...

Geert

EDIT Ad: Overbodig citaat van geheel vorig bericht verwijderd; lees hier waarom.
« Laatst bewerkt op: woensdag 22 maart 2017, 22:55:22 door Kappa »
Gelogd

Bahn-AG

  • Gast
Re: Analoge locomotief blijft hangen op baan en rijdt niet (Fleischmann)
« Reactie #4 Gepost op: dinsdag 21 maart 2017, 21:18:35 »


Dat zou kunnen, maar dan zouden de wielen niet draaien als je de aansluitdraden direct tegen de wielen aandrukt.

Hoi

Wel als je de 2 draadjes in de correcte klemmen stopt :D

Bart
Gelogd

Kevin_S

  • Zeer Toffe Gast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Nederlands/duits rijder
Re: Analoge locomotief blijft hangen op baan en rijdt niet (Fleischmann)
« Reactie #5 Gepost op: woensdag 22 maart 2017, 06:53:16 »

goedemorgen..

dank voor de reacties.

Na lang zoeken ben ik erachter dat de klemmen niet goed contact meer maken met de baan..
heb de draadjes op de rails gezet en het rijdt prima.
dus dat wordt een andere aansluitrail.

groet,
kevin_s
Gelogd
Altijd bereid om bij te leren

Jørg

  • Gast
Re: Analoge locomotief blijft hangen op baan en rijdt niet (Fleischmann)
« Reactie #6 Gepost op: woensdag 22 maart 2017, 07:24:08 »

-Kevin:
Goed dat het opgelost is,  :thumbup:
Gelogd

Kevin_S

  • Zeer Toffe Gast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Nederlands/duits rijder
Re: Analoge locomotief blijft hangen op baan en rijdt niet (Fleischmann)
« Reactie #7 Gepost op: woensdag 22 maart 2017, 07:26:14 »

Nogmaals bedankt voor alle reacties! ;)
Gelogd
Altijd bereid om bij te leren
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Powered by MySQL Powered by PHP SMF 2.0.15 | SMF © 2014, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Pagina opgebouwd in 0.291 seconden met 22 queries.