Nieuws: Steun de Stichting 3rail met uw donatie. Kijk in onze webshop voor de mogelijkheden.
+  3railforum
|-+  Modelbaanbouw & Scenery
| |-+  Modelbaanbouw
| | |-+  Thomas & Sascha's baan in opbouw - Verhuizen en opnieuw? (Upd. 22-01-2017)
0 leden en 1 gast bekijken dit topic. « vorige volgende »
Pagina's: 1 ... 9 10 [11]   Omlaag

Auteur Topic: Thomas & Sascha's baan in opbouw - Verhuizen en opnieuw? (Upd. 22-01-2017)  (gelezen 166904 keer)

Wijbe

  • Vaste Inboedel
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2009
  • Spoorwegen bestaan bij de gratie van dwarsliggers.
Re: Sascha's baan in opbouw (Terugmelddecoders board - Upd. 10 mrt 2013)
« Reactie #500 Gepost op: zondag 10 maart 2013, 14:11:53 »

Hoi Sascha,

Erg netjes. Je baanplan en dergelijk allemaal al getekend in koploper? Dan kun je nu 'eindelijk' je treinen automatisch laten rijden?:)

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re: Sascha's baan in opbouw (Terugmelddecoders board - Upd. 10 mrt 2013)
« Reactie #501 Gepost op: maandag 11 maart 2013, 22:08:38 »

Ziet er netjes en geordend uit Sascha. :)
Nu maar hopen dat er geen foutje in de bedrading zit. :D
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

Sascha

  • Forum Beheerder
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Elsloo (LB)
    • http://www.3railforum.nl
Re: Sascha's baan in opbouw (Terugmelddecoders board - Upd. 10 mrt 2013)
« Reactie #502 Gepost op: maandag 11 maart 2013, 22:46:23 »

Nu maar hopen dat er geen foutje in de bedrading zit. :D

Haha flauw Ad  >:-D (Waarom flauw? Omdat ie voorkennis heeft van een probleem waar ik vanavond achter ben gekomen)

Er zit dus inderdaad een denkfout in mijn terugmeld-decoders-board. Wie ziet de 'denk/ontwerp' fout?? :

Gelogd
Met vele modelspoorgroetjes,
Sascha.



Mijn modelbaan : Drie umljeg vallende bèke

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re: Sascha's baan in opbouw (Terugmelddecoders board - Upd. 10 mrt 2013)
« Reactie #503 Gepost op: maandag 11 maart 2013, 22:48:10 »

Ik kon het niet laten Sas.  :D
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

ronaldk

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
    • H0: Bouw van mijn baan
Re: Sascha's baan in opbouw (Terugmelddecoders board - Upd. 10 mrt 2013)
« Reactie #504 Gepost op: maandag 11 maart 2013, 23:32:48 »

Hallo Sascha,

Ziet er allemaal netjes uit maar.... Zijn de draadjes niet een beetje te klein qua diameter? Dit met oog op de te verwachten stromen door de draadjes? Zelf heb ik alles ook bij een kleine baan niet kleiner dan 0,50mm2

Groeten Ronald.
Gelogd
De bouw van Poggendam: Op het 3railforum en BNLS-forum

dani

  • Gast
Re: Sascha's baan in opbouw (Terugmelddecoders board - Upd. 10 mrt 2013)
« Reactie #505 Gepost op: dinsdag 12 maart 2013, 10:29:44 »

ik veronderstel dat je de verbinding  64--> 65 nog gaat maken (van bouwsteen linksonder naar rechtsboven) ?
En hoe ga je dan van de l inksboven 01 naar de PC of centrale ?
Gelogd

Sascha

  • Forum Beheerder
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Elsloo (LB)
    • http://www.3railforum.nl
Re: Sascha's baan in opbouw (Terugmelddecoders board - Upd. 10 mrt 2013)
« Reactie #506 Gepost op: dinsdag 12 maart 2013, 14:04:48 »

Ziet er allemaal netjes uit maar.... Zijn de draadjes niet een beetje te klein qua diameter? Dit met oog op de te verwachten stromen door de draadjes? Zelf heb ik alles ook bij een kleine baan niet kleiner dan 0,50mm2

Nee hoor, het zijn maar terugmeldsignalen.. Dat zijn echt maar hele kleine stroompjes.. Veel minder dan bijv. een Ip telefoon die je voed via Power over Ethernet, en dat gaat over dezelfde kabeltjes.

ik veronderstel dat je de verbinding  64--> 65 nog gaat maken (van bouwsteen linksonder naar rechtsboven) ?
En hoe ga je dan van de l inksboven 01 naar de PC of centrale ?



Van 64 naar 65 die verbinding ligt er al. Loopt aan de achterkant van de plank. En ja.. van linksboven loopt de kabel naar de centrale..
Maar wat is dan nu de fout wat ik gemaakt heb ???? Het is echt wel een aardige ontwerp blunder!!  8o :(
Gelogd
Met vele modelspoorgroetjes,
Sascha.



Mijn modelbaan : Drie umljeg vallende bèke

dani

  • Gast
Re: Sascha's baan in opbouw (Terugmelddecoders board - Upd. 10 mrt 2013)
« Reactie #507 Gepost op: dinsdag 12 maart 2013, 14:09:33 »

kastjes ondersteboven geschroefd ... ?  Geen   "-"  aansluiting voorzien naar je kroonstenenrij ?  ik zeg maar wat ...

Let wel op met vragen als deze, voor je het weet ontaardt het in een raptor - dicsussie.   (sorry, kon deze niet laten liggen en ik wil niemand kwetsen of viseren, maar 't was een "easy goal")
Gelogd

Sascha

  • Forum Beheerder
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Elsloo (LB)
    • http://www.3railforum.nl
Re: Sascha's baan in opbouw (Terugmelddecoders board - Upd. 10 mrt 2013)
« Reactie #508 Gepost op: dinsdag 12 maart 2013, 14:15:00 »

kastjes ondersteboven geschroefd ... ?

Warm... Maar toch nèt niet.. Ze hangen niet op de kop... Volgende hint :


Bron : modelspooropzolder.nl
Gelogd
Met vele modelspoorgroetjes,
Sascha.



Mijn modelbaan : Drie umljeg vallende bèke

dani

  • Gast
Re: Sascha's baan in opbouw (Terugmelddecoders board - Upd. 10 mrt 2013)
« Reactie #509 Gepost op: dinsdag 12 maart 2013, 14:39:50 »

achterstevoren dan...  (bedoelde ik eigenlijk, met de bedrukte kant naar de plank toe)
Gelogd

Sascha

  • Forum Beheerder
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Elsloo (LB)
    • http://www.3railforum.nl
Re: Sascha's baan in opbouw (Terugmelddecoders board - Upd. 10 mrt 2013)
« Reactie #510 Gepost op: dinsdag 12 maart 2013, 14:43:47 »

Nee ook dat niet.. Ik ben er klakkeloos vanuit gegaan, dat de aansluiting aan de bovenkant naar de centrale ging. En de aansluiting aan de onderkant naar de volgende decoder.

FOUT DUS ! (En werkt dus ook niet blijkt in praktijk :D )

Ik moet dus rechts onderaan de kabel naar de centrale aansluiten, en niet links boven.. En dan verandert de volgorde van de bezetmelders ook een beetje 8o

Ipv. van dat de aansluitingen op de LSA stroken lopen van 1 tm/ 128 lopen ze nu 113 -> 128, 97 -> 112, 81 -> 96, 65 -> 80, 49 -> 64, 33 -> 48, 17 -> 32 en als laatste 1 -> 16  :thumbdown:
Gelogd
Met vele modelspoorgroetjes,
Sascha.



Mijn modelbaan : Drie umljeg vallende bèke

dani

  • Gast
Re: Sascha's baan in opbouw (Terugmelddecoders board - Upd. 10 mrt 2013)
« Reactie #511 Gepost op: dinsdag 12 maart 2013, 14:53:55 »

mag ik dan een andere suggestie doen ?

1. Maak gewoon de aansluiting naar de centrale op de onderkant van de eerste module (links boven)
2. lus van de bovenkant van die module naar onderkant van de volgende
3; herhaal stap 2  met de andere modules

En je ben klaar en hoeft niks te herschikken.

Het was trouwens om die reden dat ik dacht dat je ze daarom achterstevoren had gehangen (en op de foto het design probleem al was opgelost) omdat dan de pijl  van de flow richting vanonder naar boven gaat en het dan wel correct is zoals je nu bekabeld hebt !    Dus misschien is dat ook een oplossing ?

Zoals ik het nu zie kan je dus op 2 'simpele' manieren de boel redden en op 1 moeilijke .


Gelogd

Sascha

  • Forum Beheerder
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Elsloo (LB)
    • http://www.3railforum.nl
Sascha's baan in opbouw (1e keer rijden met Koploper! - Upd. 29 mrt 2013)
« Reactie #512 Gepost op: vrijdag 29 maart 2013, 23:24:01 »

Hallo allemaal,

Nou afgelopen 2 weken me bezig gehouden met de bezetmelders te realiseren in het schaduwstation.

In eerste instantie wilde ik per blok 2 railtjes als bezetmelders maken, maar na een gesprekje met Walter toch maar besloten om voor volledige detectie te gaan :)
Des te meer omdat ik voor alle terugmelders de massa/diode schakeling heb toegepast.. En ja hoor, detectie van een achtergebleven wagon in het schaduwstation werkt perfect tot nu toe  :thumbup:

Vanavond moesten de laatste 8 bezetmelders aangesloten worden.. Gisteren-avond al tijd besteed aan alle blok definities en wisselstraten.. Vanavond was het dan zover.. Automatisch rijden met koploper! Bleek wel in eerste instantie dat ik de wissel in de stijgspiraal verkeerd om gedefinieerd had.. En dat zijspoor is verder niet aangesloten :D Maar ging nog net goed. Koploper aangepast en rijden maar! Zie hieronder het filmpje van de eerste keer rijden met koploper op Aelsercity!



Voor de mensen die het zich afvragen.. Boven aan de stijgspiraal is maar een tijdelijk keerlusje, om nu het geautomatiseerd rijden grondig te testen. Als dat allemaal ok is, zal ik de rails in het schaduwstation enigszins fixeren, en dan kunnen we verder met de ruwbouw van het bovenste deel!
« Laatst bewerkt op: vrijdag 29 maart 2013, 23:29:27 door Sascha »
Gelogd
Met vele modelspoorgroetjes,
Sascha.



Mijn modelbaan : Drie umljeg vallende bèke

M - rail

  • Zeer Toffe Gast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2009
Re: Sascha's baan in opbouw (1e keer rijden met Koploper! - Upd. 29 mrt 2013)
« Reactie #513 Gepost op: vrijdag 29 maart 2013, 23:34:15 »

Hallo Sascha,


Dat ziet er allemaal netjes en goed uit.
Het rijd ook allemaal lekker zeg maar.

Op naar de volgende uitdaging dan maar .....  ;)


gr Frans
Gelogd
ooit, komt het af....., de vraag is dan alleen , wanneer.....

lid sinds 2006

Degeluidsman

  • 3rail Events team
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2007
  • A member of the Duurstede Group®
Re: Sascha's baan in opbouw (1e keer rijden met Koploper! - Upd. 29 mrt 2013)
« Reactie #514 Gepost op: zaterdag 30 maart 2013, 08:12:27 »

Hallo Sascha,

Dat zijn geweldige momenten, nadat alles is aangesloten en ingevoerd in koploper op de start knop drukken.

Je hebt er verstandig aan gedaan om voor volledige detectie te gaan, nu blijft een achtergebleven wagon het blok bezet houden en zal koploper er geen andere trein naar toe sturen.
Dit voorkomt botsingen en schade aan je materiaal.

Tijdens onze cursussen bij Hobby in Praktijk adviseren wij ook altijd volledige detectie, het is wat meer werk om de rails voor te bereiden maar dan heb je het ook dik voor elkaar.

Je treinen rijden mooi hun rondjes  :thumbup: :thumbup:


Mvg,

Peter / degeluidsman.

AlbertJan

  • Speciale Gast
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
Re: Sascha's baan in opbouw (1e keer rijden met Koploper! - Upd. 29 mrt 2013)
« Reactie #515 Gepost op: zaterdag 30 maart 2013, 09:23:27 »

Hoi Sascha.
En eindelijk is het dan zo ver, je locs kunnen weer lekker hun wieltjes strekken en Koploper doet zijn best om dit allemaal in goede banen te leiden! :P
Erg fijn om te lezen en te zien dat op jouw "gezins" hobbykamer nu ook op jouw baan weer volop beweging is.

Veel plezier en succes met de verdere bouw en hele fijne Paasdagen.

Vriendelijke groeten,
AlbertJan.
 
Gelogd
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!!

Piwie

  • Gast
Re: Sascha's baan in opbouw (1e keer rijden met Koploper! - Upd. 29 mrt 2013)
« Reactie #516 Gepost op: maandag 01 april 2013, 18:31:42 »

Hallo Sascha,

Een geweldige mijlpaal :thumbup:, de eerste treinen die voledig via koploper rijden.

Ik lees dat je voor volledige detectie hebt gekozen, betekend dit dat je meerdere rails achter elkaar als terugmelder gebruikt?

Veel plezier met rijden.

Gr.
Piwie.
Gelogd

Sascha

  • Forum Beheerder
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Elsloo (LB)
    • http://www.3railforum.nl
Re: Sascha's baan in opbouw (1e keer rijden met Koploper! - Upd. 29 mrt 2013)
« Reactie #517 Gepost op: dinsdag 09 april 2013, 20:52:11 »

Zo, alle terugmelders van het schaduwstation zitten erin hoor :D

Gelogd
Met vele modelspoorgroetjes,
Sascha.



Mijn modelbaan : Drie umljeg vallende bèke

Roy

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Het is allemaal de schuld van opa flodder!
Re: Sascha's baan in opbouw (1e keer rijden met Koploper! - Upd. 29 mrt 2013)
« Reactie #518 Gepost op: dinsdag 09 april 2013, 20:59:24 »

Waar zitten die terugmelders dan? Achter dat bord spaghetti???

Roy
Gelogd

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re: Sascha's baan in opbouw (1e keer rijden met Koploper! - Upd. 29 mrt 2013)
« Reactie #519 Gepost op: dinsdag 09 april 2013, 21:02:10 »

Volgens mij zit er daar een draadje los Sas.
Daarnet onder die blauw-witte.  :P
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

Sascha

  • Forum Beheerder
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Elsloo (LB)
    • http://www.3railforum.nl
Re: Sascha's baan in opbouw (1e keer rijden met Koploper! - Upd. 29 mrt 2013)
« Reactie #520 Gepost op: dinsdag 09 april 2013, 21:04:14 »

Oww ik dacht dat het de wit-blauwe was :D
Gelogd
Met vele modelspoorgroetjes,
Sascha.



Mijn modelbaan : Drie umljeg vallende bèke

Roy

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Het is allemaal de schuld van opa flodder!
Re: Sascha's baan in opbouw (1e keer rijden met Koploper! - Upd. 29 mrt 2013)
« Reactie #521 Gepost op: dinsdag 09 april 2013, 21:05:02 »

Als dit sascha's baan wordt, dan heeft ie wel meer draadjes los... :D
Gelogd

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re: Sascha's baan in opbouw (1e keer rijden met Koploper! - Upd. 29 mrt 2013)
« Reactie #522 Gepost op: dinsdag 09 april 2013, 21:50:55 »

Die foto is een macro opname van de hersenen van Sascha. :D
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

wissels

  • Forum Beheerder
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Doe wat je zegt, dan lieg je niet.
Re: Sascha's baan in opbouw (1e keer rijden met Koploper! - Upd. 29 mrt 2013)
« Reactie #523 Gepost op: dinsdag 09 april 2013, 22:33:03 »

Sascha,

ik ben de draad kwijt, waar gaat dit naar toe ....

met vriendelijke groet,

Walter
Gelogd
Computergestuurde Treinbaan met Central Station Reloaded

Simon BR39

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Perfectionisme met een gemakzuchtig tintje...
Re: Sascha's baan in opbouw (1e keer rijden met Koploper! - Upd. 29 mrt 2013)
« Reactie #524 Gepost op: dinsdag 09 april 2013, 22:33:16 »

pfjoe, en dat in schaal 1:87? aardige close-up...
Gelogd
Groet, Simon

Jurrien

  • Speciale Gast
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Barbarus hic ego sum, quia non intellegor ulli.
    • Waar ben ik mee bezig.
Re: Sascha's baan in opbouw (1e keer rijden met Koploper! - Upd. 29 mrt 2013)
« Reactie #525 Gepost op: woensdag 10 april 2013, 00:49:50 »

Wat heeft die man in hemelsnaam uitgevoerd?
Gelogd

Aliebengalie

  • Gast
Re: Sascha's baan in opbouw (1e keer rijden met Koploper! - Upd. 29 mrt 2013)
« Reactie #526 Gepost op: woensdag 10 april 2013, 07:36:58 »

Sascha.
Ik heb een foutje ontdekt op je foto.
3e rij aansluiting 3354 en 3355 zijn omgedraaid , hou hier wel ff rekening mee.
(valt me toch wel weer een beetje tegen)..... :important: :help: :D0

Mvg: Alex
Gelogd

M - rail

  • Zeer Toffe Gast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2009
Re: Sascha's baan in opbouw (1e keer rijden met Koploper! - Upd. 29 mrt 2013)
« Reactie #527 Gepost op: woensdag 10 april 2013, 11:22:35 »

Hallo Sascha,


tja, ik had een wat uitgebreider stukje willen zien.
Dat is niet alles van je baan denk ik.  :D

We wachten geduldig op de gehele foto van al het moois kwa terugmelders..... ;)


mvg Frans
Gelogd
ooit, komt het af....., de vraag is dan alleen , wanneer.....

lid sinds 2006

fonzo999

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
    • Bezig met keerlusmodule 3railforum modulebaan.
Re: Sascha's baan in opbouw (1e keer rijden met Koploper! - Upd. 29 mrt 2013)
« Reactie #528 Gepost op: woensdag 10 april 2013, 12:22:22 »

Hola,

Dat lijkt meer op de hoofdverdeler van een telefooncentrale.
Gelogd
Groeten,
Alphons,


Bezig met keerlusmodule 3-rail forum modulebaan

ceess

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2011
  • Railbusfan
Re: Sascha's baan in opbouw (1e keer rijden met Koploper! - Upd. 29 mrt 2013)
« Reactie #529 Gepost op: woensdag 10 april 2013, 13:44:19 »

Duuhhh  ;)


MvG Cees
Gelogd
Met Vriendelijke Groet, Cees  ;)

Planning duitse baan Tijdperk III/IV met BW en paradestrecke langs de Moezel (bij Punderich) op 14 m2 en een raillengte van 175 meter.
Rijdt met TrainController ;-)

Piwie

  • Gast
Re: Sascha's baan in opbouw (1e keer rijden met Koploper! - Upd. 29 mrt 2013)
« Reactie #530 Gepost op: woensdag 10 april 2013, 20:30:44 »

Sascha,

Volgens mij heb je een centrale van op het CHEMELOT terrein gefotograveerd ;).

Gr.
Piwie.
Gelogd

Dirk-Jan

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2009
    • Mijn modelbaan
Re: show je baan overzicht van banen op het 3rail forum
« Reactie #531 Gepost op: maandag 15 april 2013, 13:02:30 »

Tja.. En dan besluit je de helft van de baan op te doeken voor speelruimte voor de kids :( :
Wel een beetje zonde van al dat werk.  :?
Je moet de kinderen niet zo verwennen  >:-D

Dirk-Jan

Vendezz

  • Gast
Re: Sascha's baan in opbouw (1e keer rijden met Koploper! - Upd. 29 mrt 2013)
« Reactie #532 Gepost op: maandag 29 april 2013, 23:30:14 »

dat wordt uitpiepen met al die kruisdraden. :P

Nog geen oranje glasvezelkabeltje voor de deur :help:
Gelogd

Varekamp

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2007
  • Licht zien aan het eind van de tunnel
Re: Sascha's baan in opbouw (1e keer rijden met Koploper! - Upd. 29 mrt 2013)
« Reactie #533 Gepost op: vrijdag 10 mei 2013, 20:48:39 »

Hoi Sascha,

Ik raak de draad kwijt met al die berichten......  >:-D   >:-D

Zonder dollen, prachtig gebouwd.

Groeten Ronald  :)
Gelogd

Sascha

  • Forum Beheerder
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Elsloo (LB)
    • http://www.3railforum.nl
Re: Sascha's baan in opbouw (1e keer rijden met Koploper! - Upd. 29 mrt 2013)
« Reactie #534 Gepost op: zondag 06 oktober 2013, 16:04:24 »

Het halveren van de baan is iets wat ik vaak toch jammer vind.. Maar het is voor een goed doel.
Vandaag was ik dan ook weer heel blij als ik deze twee snoetjes het grootste plezier zie hebben :D

Gelogd
Met vele modelspoorgroetjes,
Sascha.



Mijn modelbaan : Drie umljeg vallende bèke

Yeoman

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2008
Re: Sascha's baan in opbouw (1e keer rijden met Koploper! - Upd. 29 mrt 2013)
« Reactie #535 Gepost op: zondag 06 oktober 2013, 16:16:25 »

Vroeger ook samen met m'n broer veel mee gespeeld.
Racebaan was bij ons van Fleischmann.

Groeten,
Ton.
Gelogd
Groeten,
Ton,
3railforum modulebaan team.

cardonel

  • Gast
Re: Sascha's baan in opbouw (1e keer rijden met Koploper! - Upd. 29 mrt 2013)
« Reactie #536 Gepost op: zondag 06 oktober 2013, 17:01:07 »

Bertus zit dus echt in het leger,zo te zien.
Gelogd

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re: Sascha's baan in opbouw (1e keer rijden met Koploper! - Upd. 29 mrt 2013)
« Reactie #537 Gepost op: zondag 06 oktober 2013, 17:04:47 »

Leuk, alleen de verlichting...  :? :? B) :-) ;)

Gr, John
Gelogd
Groetjes John,
Kalender-items:

krokodil68

  • Zeer Toffe Gast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2011
  • Niet in paniek raken zolang ik dat ook niet doe!!!
    • Mijn Nebenbahn, Falkensteiner Böckerl.
Re: Sascha's baan in opbouw (1e keer rijden met Koploper! - Upd. 29 mrt 2013)
« Reactie #538 Gepost op: woensdag 09 oktober 2013, 15:25:57 »

Als je straks weer groter mag bouwen dan neem je natuurlijk de hele zolder. Er is dan geen pardon. Koop maar een playstation of een xbox en al gauw spelen ze niet meer. Helaas is mijn zoon nu helemaal (10jaar) uit de lego playmobil en treinen. Alleen voetbal (AJAX) en die stomme spelcomputer of tablet. Je houdt het helaas niet tegen maar zolang als je ze echt kunt laten spelen moet je daar van genieten. Met LEGO treinen spelen is verre van een straf. Als ik jou was zou ik er niks om geven om mijn zolder op te ruimen. Met een kleine baan heb je eerder de kans dat je echt wat afbouwt. En het blijft betaalbaar. Succes!!


Groeten Jeroen
Gelogd

AlbertJan

  • Speciale Gast
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
Re: Sascha's baan in opbouw (1e keer rijden met Koploper! - Upd. 29 mrt 2013)
« Reactie #539 Gepost op: woensdag 09 oktober 2013, 15:53:32 »

Hoi Sascha@Zonen.
Erg leuk om te zien dat het ontruimen van de halve zolderkamer niet voor niets is geweest.
De gezichten spreken boekdelen en de mannen zijn aardig aan elkaar gewaagd, voor dit plezier lever je graag een stuk van je ruimte in, natuurlijk wel met de wetenschap dat dit tijdelijk is en daarna de hele zolder beschikbaar komt! O:-D :D

Veel plezier met hobby en zoons.

Vriendelijke groeten,
AlbertJan.
Gelogd
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!!

Sascha

  • Forum Beheerder
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Elsloo (LB)
    • http://www.3railforum.nl
Re: Thomas & Sascha's baan in opbouw - Verhuizen en opnieuw? (Upd. 22-01-2017)
« Reactie #540 Gepost op: zondag 22 januari 2017, 16:07:12 »

Hallo allemaal,

Been a long while since last update.. En een hoop gebeurd tussentijds.
We staan aan de vooravond voor wellicht grote veranderingen in huize Bakx!
De overweging die we nu maken, is om op zolder een gezamenlijke slaap, game en speelkamer te maken voor beide zonen.
Dat betekent dat er één grote slaapkamer vrij komt voor de treinbaan. Maar dan wel opnieuw beginnen.
Dit heeft voor ons een aantal voordelen (qua treinbaan). De baan kan op hoogte (en alle treinenrommel kan in kisten eronder).
Papa komt dan overal beter bij. Maar we kunnen de baan zelf ook meer in hoogte maken. We willen toch graag een berglandschap somehow.

Maar dan nu.. een nieuw baanplan! Wie wilt eens met ons meedenken? Zelf gaan we uiteraard ook druk tekenen en ontwerpen.. Maar meerdere ogen zien meer mogelijkheden.
We willen graag ook de hoogte in en bruggen en tunnels maken. Een station met iets van lengte is wel een vereiste, en het liefst ook nog een bijstationnetje (mijn zoon wilt dat graag)
Verder zouden we ook nog wel graag een loc werkplaats met draaischijf willen realiseren, maar we vermoeden al dat dat erg krap gaat worden :-)
De afmetingen liggen nog niet vast.. We kunnen een grote baan maken met twee toegangsluiken.. Of een soort U vorm waar je aan meerdere kanten erbij kan. Wellicht met een brug tussen de uiteindes van de U...

Wie wilt eens meedenken en ontwerpen? Alle input wordt gewaardeerd! Hieronder de oppervlakte te gebruiken, en evt. de .tra bestanden met de afmetingen erin.
Gelogd
Met vele modelspoorgroetjes,
Sascha.



Mijn modelbaan : Drie umljeg vallende bèke

frank-103

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2008
    • Frank-103
Re: Thomas & Sascha's baan in opbouw - Verhuizen en opnieuw? (Upd. 22-01-2017)
« Reactie #541 Gepost op: zondag 22 januari 2017, 16:26:04 »

Hoi Sascha,

Ik zou gaan voor een u vorm zodat je overal (redelijk) goed bij kan, afhankelijk van de leeftijd van het grut heb ik aan de voorzijde van de baan wegen, parkeerplaatsen en andere speelfuncties gemaakt (hijskraan etc) waar het grut zich mee kon vermaken als ze iets minder interesse in de baan hadden of dat er bijvoorbeeld geknutseld moest worden. Daardoor vonden ze het hier veel langer leuk om betrokken te zijn bij de spoorbaan.
Uiteraard hebben de hotwheels en spoorbaan het inmiddels verloren van de Playstation.




Vriendelijke groet,
Frank
Gelogd
Het is hachelijk!

Wim

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • samen staan we sterker
Re: Thomas & Sascha's baan in opbouw - Verhuizen en opnieuw? (Upd. 22-01-2017)
« Reactie #542 Gepost op: zondag 22 januari 2017, 17:20:11 »

Kijk anders ook eens op Marklin.de,
suche :afdeling gleisplane,
er staan zeer veel banenplannen !
Gelogd
Met vriendelijke groeten van
Wim

Michel15

  • Vaste Gast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2016
Re: Thomas & Sascha's baan in opbouw - Verhuizen en opnieuw? (Upd. 22-01-2017)
« Reactie #543 Gepost op: zondag 22 januari 2017, 18:01:43 »

Hopla weeral iemand die opnieuw begint ... Goed voor jou mijn beste ben nieuwschierig wat er uit je pen en mouw komt.

Mvg Michel
Gelogd

BR 216

  • Toffe Gast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2016
  • ik spoor wel
    • mijn modelbaan
Re: Thomas & Sascha's baan in opbouw - Verhuizen en opnieuw? (Upd. 22-01-2017)
« Reactie #544 Gepost op: zondag 22 januari 2017, 18:23:40 »

Hey Sascha

Leuk dat je weer op nieuw gaat beginnen!
Ik begrijp van jou dat je graag een 2e station wil maken je zou dan in niveaus kunnen werken
aangezien je ook een berglandschap wil maken zou je bijvoorbeeld een spiraal (1 a 2 keer rond) kunnen verwerken in jou baan
en op die plek een berg maken met wat tunnels en zichtbare stukken kijkt ook heel mooi.
Dan zou je bijvoorbeeld op dat niveau een berg stationnetje kunnen plaatsen  met een keer lus of weer een spiraal naar het
1e niveau of gewoon rond.
Ik hoop jou hier mee wat te hebben geholpen
veel succes met het ontwerp en veel bouw plezier

Groetjes Frank


Gelogd

Sascha

  • Forum Beheerder
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Elsloo (LB)
    • http://www.3railforum.nl
Re: Thomas & Sascha's baan in opbouw - Verhuizen en opnieuw? (Upd. 22-01-2017)
« Reactie #545 Gepost op: zondag 12 februari 2017, 19:51:38 »

Zie voor een eerste ontwerp dit draadje : https://forum.3rail.nl/index.php?topic=64817.0
Gelogd
Met vele modelspoorgroetjes,
Sascha.



Mijn modelbaan : Drie umljeg vallende bèke

Varekamp

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2007
  • Licht zien aan het eind van de tunnel
Re: Thomas & Sascha's baan in opbouw - Verhuizen en opnieuw? (Upd. 22-01-2017)
« Reactie #546 Gepost op: zondag 05 maart 2017, 17:34:05 »

Hoi Sascha,

Leuk om te lezen dat je opnieuw gaat beginnen met een baan. Wel een verandering nu van zolder gaat... :? maar dat zal vast goed komen. Veel succes met het ontwerpen en bedenken van een nieuw baanplan.

groeten Ronald  :)
Gelogd
Pagina's: 1 ... 9 10 [11]   Omhoog
 

Powered by MySQL Powered by PHP SMF 2.0.17 | SMF © 2019, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Pagina opgebouwd in 0.484 seconden met 42 queries.