Nieuws:

De enige, echte 3railforum kalender voor 2023 is nog te bestellen. OP = OP!!

Verslag moduledag 10 februari 2019

Gestart door PaT zondag 10 februari 2019, 21:45:53

0 leden en 1 gast bekijken dit board.
Verslag moduledag 10 februari 2019
Lid sinds: 2015

Hoe sneller, hoe mooier!

offline
Verslag moduledag 10 februari 2019
Op zondag 10 februari kwamen de leden van de 3railforum moduleclub weer bijeen. Deze dag stonden beide keerlussen centraal. Deze bijzonder belangrijke stukken van de moduleclub hebben ons tot op heden de nodige hoofdbrekens opgeleverd. De schakelingen die bedacht zijn wilde niet werken zoals we hoopten of er ontstond toch weer 'ineens' kortsluiting in een gedeelte.Onze Alphons M heeft dan ook een resoluut besluit genomen door beide keerlussen op de schop te gooien.

In een heuse ploegendienst werden beide keerlussen onder handen genomen.
De kleinere rechter keerlus gaf spookmeldingen en schakelde ook de aangrenzende module niet zoals gewenst. René, Alphons, Marcel en Guus gingen hier dan ook mee aan de slag.De module werd als een moderne auto aan de stekker gehangen om te zien waar die spookmeldingen nu vandaan kwamen.Aan het einde van de dag hadden de heren het toch maar mooi voor elkaar dat de keerlus exact zo schakelde als bedacht. Op nog wat kleine afwerkpuntjes, zoals een eigen trafo voor de schakeling van de wissels en her en der nog wat fine-tuning van de railaansluitingen na mag deze keerlus dan ook als 'klaar' worden beschouwd.

Met de grotere linker keerlus heeft Alphons grootse plannen, maar vandaag ging hij even terug naar af. Samen met Wim, Ragoem en ondergetekende werden de nodige rails verwijderd. Daarbij was het wel eens leuk om te zien dat rails dat geballast is en ingelijmd met voorstrijkmiddel echt prima loslaat door het een beetje nat te maken.
Na wat aanpassingen aan het sporenplan was ook deze keerlus qua rails zoals Alphons het bedacht heeft en kan ook deze lus de volgende keer getest worden.

Naast deze noeste arbeid was er uiteraard ook genoeg tijd om over de hobby bij te praten. Onze jongste leden zijn daar nog niet zo van. Nadat ze samen in de ochtend aan de module van Sverre hadden gewerkt vonden beide heren het een beter plan om samen een spelletje Levensweg te spelen. Die zien natuurlijk veel liever de treinen rijden! Hopelijk gaat dat de volgende bijeenkomst weer lukken.Voor mij persoonlijk was het een een bijzondere dag. Door een aanstaande verhuizing en verbouwing zal ik de komende maanden waarschijnlijk niet aanwezig kunnen zijn bij de moduledagen. De humor en kameraadschap zal gemist worden! Tot na de zomervakantie (of met wat geluk net er voor).

Gelukkig konden we ook een nieuw lid verwelkomen. Tom is onze derde Vlaming die we van harte welkom heten! Aan het einde van de dag bleek hij de kunst van het slap ouwehoeren al behoorlijk goed in de vingers te hebben. Dat is toch bijna wel vaardigheid nummer één binnen de club, dus dat gaat helemaal goed komen met Tom. Er werden al eerste ideeén voor een module gepresenteerd. Als die uit gaan komen krijgen wij er een unieke bak bij!


Re: Verslag moduledag 10 februari 2019
Lid sinds: 2011

Meet (kijk, voel, luister) en weet

offline
Re: Verslag moduledag 10 februari 2019
Heel leuk dat het een gezellige en vruchtbare dag is geweest.

groet
Harald
Re: Verslag moduledag 10 februari 2019
Forum Moderator
Lid sinds: 2007

offline
Re: Verslag moduledag 10 februari 2019
Hoi Patrick,

mooi verwoord van een leuke dag.

Wim