Nieuws: Regelmatig worden ook lokale Stamtafels georganiseerd! Kom gezellig eens kijken bij zo'n avond of middag!
+  3railforum
|-+  Modelbesprekingen
| |-+  Problemen, Vragen en Besprekingen over Rails en andere Modelbaan toebehoren
| | |-+  Probleem met Digitale wisselaansturing 74461
0 leden en 1 gast bekijken dit topic. « vorige volgende »
Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Probleem met Digitale wisselaansturing 74461  (gelezen 1168 keer)

JanSpar

  • Gast
Probleem met Digitale wisselaansturing 74461
« Gepost op: donderdag 25 februari 2016, 10:16:12 »

Mijn Märklinbaan, C-rails wordt aangestuurd door een 6021 control unit en een 6040 keyboard. Alles tot tevredenheid, al jaren. De wissels worden digitaal aangestuurd met digitaal decoder 74460.
Nu wil ik iets uitbreiden en er komen dus extra wissels bij. Dus ook een nieuwe inbouw-digitaaldecoder, nu 74461.
Het lijkt erop dat de nieuwe decoder een andere manier van adres instellen heeft. Daar heb ik wat proeven mee gedaan, maar geen enkele instelling gaf enig resultaat. Of werkt 74461 niet samen met mijn 6021/6040 combinatie?
Kan iemand mij goede raad geven?
Gelogd

BR98-10

  • Gast
Re: Probleem met Digitale wisselaansturing 74461
« Reactie #1 Gepost op: donderdag 25 februari 2016, 10:52:05 »

Volgens de gebruiksaanwijzing van de decoder (pagina 15) op dezelfde manier programmeren als een loc-decoder
Daarvoor is ook een handleiding:
http://www.maerklin.de/fileadmin/media/service/technische_informationen/Programmieren_mit_6021.pdf

Cees

Gelogd

brund55

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2013
  • BR 103fan forever
Re: Probleem met Digitale wisselaansturing 74461
« Reactie #2 Gepost op: donderdag 25 februari 2016, 11:34:41 »

Ik neem aan dat alles correct is aangesloten maar om fouten aan de bron uit te sluiten: Is de decoder op het juiste aansluitpunt (rode draad aan met B gemerkt punt) aangesloten ? Ik zie in de praktijk regelmatig verkeerd aangesloten decoders (rode draad aan de met 0 gemerkte aansluiting). Dan werkt de decoder uiteraard niet.
« Laatst bewerkt op: donderdag 25 februari 2016, 11:37:30 door brund55 »
Gelogd
Met vriendelijke groet,
Dick

JanSpar

  • Gast
Re: Probleem met Digitale wisselaansturing 74461
« Reactie #3 Gepost op: donderdag 25 februari 2016, 11:55:29 »

Dankjewel allemaal, oplossing is gevonden. Met name ook door het lezen van eerdere vragen en antwoorden.
De gele draad moest ook worden aangesloten, en alles is weer OK.
Tot een volgende keer.
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Powered by MySQL Powered by PHP SMF 2.0.15 | SMF © 2014, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Pagina opgebouwd in 0.393 seconden met 23 queries.