Nieuws: Regelmatig worden ook lokale Stamtafels georganiseerd! Kom gezellig een keertje bij jouw lokale stamtafel lekker kletsen over treintjes en nog veel meer!!
+  3rail Forum
|-+  Modelbaanbesturing & Software
| |-+  PC Besturingsoftware
| | |-+  Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
0 leden en 1 gast bekijken dit topic. « vorige volgende »
Pagina's: [1] 2   Omlaag

Auteur Topic: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?  (gelezen 15583 keer)

Anne W

 • Vaste Inboedel
 • ****
 • Offline Offline
 • Lid sinds: 2007
 • Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is.
Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Gepost op: vrijdag 30 januari 2015, 14:29:10 »

Dit topic is ontstaan naar aanleiding van een ?off-topic? discussie in http://forum.3rail.nl/index.php?topic=54638.0, waar Spoorman, na een redelijk objectieve opsomming door mij van de diverse computersystemen om automatisch te kunnen rijden, vond dat Raptor ?niets is?.

Ik ga natuurlijk graag die discussie in een nieuw topic aan, maar omdat ik een positief ingesteld mens ben, wil ik van dit topic een ?win-win? discussie maken, waaruit zowel de lezers alswel de makers van de diverse programma?s nuttige informatie kunnen halen.

Vandaar dus de titel: welke functionaliteiten ?missen? de diverse fabrikaten van software voor de automatisering van een modelspoorbaan?

Ik plaats dit topic in PC Besturing Software, voor Raptor en de Viessmann Commander niet helemaal de juiste plaats, omdat die fabrikanten tegelijkertijd ook een digitale centrale leveren.

Ik voer de discussie vanuit mijn kennis en ervaring van en met de Raptor, mijn kennis van de andere fabrikaten is niet erg hoog, ik lees mee op de Koploper en iTrain forums?

Verder voer ik de discussie met behulp van de Raptor Module Catalogus, http://www.raptor-digital.eu/Raptor_Module_Catalogus.pdf , het lijkt me voor iedereen die deelneemt aan deze discussie nuttig om deze catalogus eens door te nemen.

Ik wil de discussie openen met de volgende situatie:

Mijn VT 04, Märklin artikelnummer 37772, op MM2 rijdt hij op 28 stappen en zijn over 2 adressen 8 functies beschik- en schakelbaar

De lok staat in het kopstation St. Niklaus aan de enkelsporige berglijn te wachten op de tegenligger.Op het moment dat de tegenligger de ingaande rijweg heeft afgelegd, gaat het uitgaande sein voor de VT 04 op groen, daarna worden een aantal soundfuncties na elkaar afgespeeld:

Stationsaankondiging
Start motoren
Fluit conducteur
Deuren sluiten
Fluit machinist

Het netjes achter elkaar afspelen van deze serie sounds doe je met de modules:

005 Automatische lokdecoderfunkties(toeter e.d.) bij ?bedrijfstoestanden?, aankomst, vertrek, remmen, roodmelding seinen.

015 Uitsteltijden bij automatische lokdecoderfunktie sturingen(icm 005)

Echter dit afspelen van de sounds kost in totaal 22 seconden en zolang de sounds afgespeeld worden mag de trein niet vertrekken, voor de duidelijkheid, de decoder houdt het rijden niet tegen als deze sounds worden afgespeeld, daarnaast heb ik tussen twee verschillende sounds een seconde pauze ingevoerd.

Dus moet de ?machinist? na het vertreksein een aantal seconden wachten, dit is in te stellen met:

037 Machinistreactie op Hp1 instelbaar per blok.

Echter elke lok die vanuit dit blok gaat vertrekken moet de ingestelde hoeveelheid seconden wachten, ook de loks die geen sound hebben, niet goed dus.

Dit is dus een gebrek bij Raptor, ik heb hen gevraagd om deze module aan te passen naar ?instelbaar per blok en per lok?

Nu hoor ik graag reacties over hoe andere fabrikanten dit oplossen, dan wordt dit tenminste een opbouwende en dus leerzame en zinnige discussie.

Groet, Anne W

Gelogd
Voorheen: Raptor, Edits booster 10A, automatisch bedrijf (Raptor), voor de bouw en demontage van mijn baan zie http://forum.3rail.nl/index.php?topic=6647

Haradigi

 • Vaste Inboedel
 • ****
 • Offline Offline
 • Lid sinds: 2011
 • "Meet (kijk, voel, luister) en weet"
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #1 Gepost op: vrijdag 30 januari 2015, 14:36:39 »

Hi Anne,

Raptor ken ik nagenoeg niet maar ik ga dit wel volgen, goed initiatief.

groet
Harald

johan48

 • Toffe Gast
 • *
 • Offline Offline
 • Lid sinds: 2010
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #2 Gepost op: vrijdag 30 januari 2015, 14:39:29 »

Dag Anne,

mooi topic. Ik ben een beginnend modelspoorder en hoop hier veel te leren.
Mijn kennis van Koploper is basaal, dito van Raptor.

groet Johan
Gelogd

Hans V200.0

 • Vaste Inboedel
 • ****
 • Online Online
 • Lid sinds: 2007
 • als er maar een "v" voor op staat
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #3 Gepost op: vrijdag 30 januari 2015, 14:52:17 »

Hoi Anne,

Wel goed dat je dit topic start, maar besef ook dat veel klagers van software programma's deze ook niet goed kennen :D

Soms vraagt men zich dingen af, (of het er wel of niet in zit) terwijl het wel in het programma aanwezig is.

Als ik me niet vergis, kan wat jij wilde (functies per lok per blok) al in Koploper.

Ben benieuwd of er ontwikkelaars mee kijken ;)

M.v.g.

Hans V200.0

« Laatst bewerkt op: vrijdag 30 januari 2015, 14:59:48 door Hans V200.0 »
Gelogd

fonzo999

 • Stamgast
 • ***
 • Offline Offline
 • Lid sinds: 2010
  • Bezig met keerlusmodule 3railforum modulebaan.
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #4 Gepost op: vrijdag 30 januari 2015, 15:15:36 »

Altijd boeiend dergelijke dingen. Ik wacht met belangstelling af, want het is wel interessant om te zien hoe diverse systemen diverse dingen oplossen.

@ Anne W
Je moet niet schrijven dat Spoorman de Raptor 'niets' vindt, dat vind ik geen juiste weergave.
Hij schrijft :  En de discussie Raptor/Koploper hoeven we niet opnieuw te doen, lees terug in topics uit het verleden en zie dat Raptor
                  die functionaliteit wedstrijd verloren heeft.
En           :  de Raptor wel zo'n beetje uitgerangeerd raakt, vanwege de absurde prijsstelling.

Hij heeft wel een duidelijke mening over de Raptor in vergelijk met o.a Koploper, maar zegt niet dat het niets is.

Verder vind ik het toch weer eens appels met peren vergelijken.  Waarom ?

Voor koploper bv betaal ik niets, voor I-train moet ik wel betalen en heeft dan ook nog minder functies.
Een Raptor is dan wel een centrale, die ik bv. voor koploper en i-train dan weer wel moet kopen.

Maar als ik er nou van uitga dat ik een centrale koop voor bv. ? 250,00. ( dan hou ik DDW ed. nog maar buiten deur, want dan kan het nog goedkoper ). Samen met bv. koploper ben ik dan ? 250,00 kwijt, met I-train weer wat meer i.v.m. aanschaf programma.
Koop ik een Raptor, dan moet ik eens achter mijn oren krabben welke modules ik allemaal moet kopen. Ik moet ze wel bijna allemaal kopen, want ik wil gaan vergelijken met koploper ( wat heel uitgebreid is ) dus ben ik kwijt ? 589,00.

Ik bedoel maar te zeggen : voor ? 250,00 verwacht ik minder als voor ? 589,00, dus neem ik ook genoegen met minder functionaliteiten. Dus als koploper dan eens iets niet kan ( ik weet niet of dat bestaat ) moet ik dan mijn tong uitsteken :P en zeggen dat Raptor lekker iets kan wat koploper niet kan ? Dank je de koekoek voor ? 339,00 verschil

Daarom kun je nooit een vergelijk maken, als het om functionaliteiten gaat die buiten de basismodules van de Raptor vallen.
Als het hierom gaat tenminste, anders heb ik niks gezegd !
« Laatst bewerkt op: vrijdag 30 januari 2015, 15:17:12 door fonzo999 »
Gelogd
Groeten,
Alphons,


Bezig met keerlusmodule 3-rail forum modulebaan

Spoorman

 • Gast
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #5 Gepost op: vrijdag 30 januari 2015, 16:26:16 »


Dit is dus een gebrek bij Raptor, ik heb hen gevraagd om deze module aan te passen naar ?instelbaar per blok en per lok?


Wat beschreven is in de topic start is voor Koploper een peulenschil, gewoon basic functionaliteit en instelbaar per lok en per blok. Daar begint de makke dus al bij Raptor, de leverancier moet er aan te pas komen en dat gaat natuurlijk weer euro's kosten. ;)

Heb even in iemands database zitten spitten (van een gewaardeerd forumlid, heb zelf geen sound) en het volgende gemaakt, slechts als summier voorbeeld.

Lokomotief "Senator" (Marklin MFX) heeft 8 functies:We nemen even F6, F7 en F8 en geven die de status "uitgebreid". Dat betekent dat je er condities aan kunt hangen wanneer e.e.a. actief moet worden.

We laten 2 functies achtereen afspelen (zo je wilt pak je er desnoods 28 indien voorhanden) , de "stationsomroep" en "deuren sluiten" op het moment dat het gewenst is te vertrekken (rijweg ingesteld, sein groen) en de "fluit" laten we horen als er daadwerkelijk vertrokken wordt. Dit kun je eindeloos instellen en uitbreiden per lok, per blok of bij rijden van blok x naar blok y enz. En geldt alleen voor de ene lok dus niet alle loks.Op het plaatje zie je voorts nog een 2-tal tabbladen: eentje voor het afspelen van geluid vanaf een PC en een tabblad
voor het aansturen van een functiedecoder om bijvoorbeeld iets te schakelen of laten laten bewegen, dit allemaal gekoppeld aan deze ene lok en blok 20. En ook weer op basis van allerlei condities.

Het echte werk in Koploper begint trouwens pas met variabele routes, speciale acties al of niet op basis van een logische actie "waar of niet waar", getriggerd door bezetmelders, op basis van uitkomst van "optellen" of rijden van blok a naar blok b, komende vanuit c enz.

Enne.... ik ben geen Koploper specialist, verre van dat maar bovenstaand voorbeeld is simpel te realiseren, niks geen programmeren maar gewoon aangeven wanneer je wat wilt laten plaats vinden door wat geklik met je muis.

Gr, Ben.
Gelogd

Haradigi

 • Vaste Inboedel
 • ****
 • Offline Offline
 • Lid sinds: 2011
 • "Meet (kijk, voel, luister) en weet"
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #6 Gepost op: vrijdag 30 januari 2015, 16:38:52 »

Verder vind ik het toch weer eens appels met peren vergelijken.  Waarom ?

Hi Alfons,

Als je een appel koopt en een andere appel gratis krijgt kan je ze nog steeds vergelijken.
Waar het hier om gaat is allemaal besturings software voor treinen/banen.

groet
Harald
« Laatst bewerkt op: vrijdag 30 januari 2015, 16:40:29 door Haradigi »
Gelogd

Spoorman

 • Gast
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #7 Gepost op: vrijdag 30 januari 2015, 16:52:51 »

Over het missen van functionaliteit in Koploper: ik mis eigenlijk niets, kan het zo niet bedenken en sommige functionaliteit gebruik ik niet of nog niet.

Als m'n huidige centrale het af laat weten qua hardware mogelijkheden en ik moet wat nieuws zal ik moeten kiezen voor iets wat Koploper ondersteunt. Dat is de consequentie maar met LocoNet als protocol kan ik jaren vooruit.

Met Raptor heb je een dubbel probleem: als je hardwarematig meer wilt dan nu mogelijk is moet je en een nieuwe centrale en Koploper, iTrain c.s. Da's pas pech hebben.

Overigens, voor een ieder geldt en ook voor Anne: ben je happy met je spullen prima toch? Daar gaat het om in de hobby.

Gr, Ben.
Gelogd

Pjedro

 • Gast
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #8 Gepost op: vrijdag 30 januari 2015, 16:55:18 »

Kijk, dit vind ik nu een grappig topic, dat ik zeker in de gaten ga houden.
En de vergelijking appels en peren gaat niet helemaal op. Ze zitten allemaal in de treinbesturing.

Ga er in eerste instantie vanuit dat alle programma's evenveel kosten.
Dan kan je in het eind stadia zeggen: "Heb ik het er voor over, om die extra functies, erbij te kopen voor een x bedrag.
Of anders om, dan kies ik voor dat programma en dan heb ik die functies er allemaal al bij terwijl ik veel minder betaal.

Lijkt me echt, dat je eerst inhoudelijk(kwalitatief) kijkt, wat wel en niet kan en dan pas naar de eventuele prijs gaan kijken.

Ik zou zeggen, mensen met de ervaring, prop ook ITrain, Win-digipet, rocrail en al die andere programma's erbij voor de vergelijking onderling.

Met vriendelijke groet,
Peter
« Laatst bewerkt op: vrijdag 30 januari 2015, 16:57:21 door Pjedro »
Gelogd

Weatherman 69

 • Zeer Toffe Gast
 • *
 • Offline Offline
 • Lid sinds: 2014
 • Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd..
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #9 Gepost op: vrijdag 30 januari 2015, 17:03:47 »

Mooi, dit topic.
Ik ga dit voorlopig even volgen, mede omdat ik dit najaar hoop te starten met de bouw van mijn baan en ik nog geen idee welk systeem ik ga gebruiken.
Ja ik rijd met Marklin en gebruik Motorola en DCC en heb twee MS2 controllers maar ik weet nog niet welke software en welke centrale ik kan of ga gebruiken.

Dus ik hoop veel info hier op te pikken..

Groeten
Robert

Jorg

 • Gast
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #10 Gepost op: vrijdag 30 januari 2015, 21:35:35 »

Zeer goed topic.
Ik ga het met aandacht volgen.
Maar ga zeker niet deelnemen aan een topic
waar ik zelf nog te weinig ken van de verschillende
besturing programma.
Groeten uit Antwerpen.
Gelogd

Anne W

 • Vaste Inboedel
 • ****
 • Offline Offline
 • Lid sinds: 2007
 • Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is.
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #11 Gepost op: vrijdag 30 januari 2015, 23:11:44 »

Beste Allemaal,

Om te beginnen ga ik niet in prijsdiscussies, daar heb ik namelijk helemaal niets over te zeggen, dus graag "geld" buiten de discussie houden.

Het zou leuk en nuttig zijn als er zich ook een iTrainer en Rocrailer in de discussie mengt

Beste Ben,

Jouw bijdrage verdient natuurlijk een nauwgezette bestudering, het moet mij lukken het te begrijpen (ik werkte op de allereerste IBM PC en een AS 400 met een wereldwijd systeem van de wereldwijd grootste bulldozerfabrikant), echter het ontbreekt mij de komende 2 dagen een beetje aan tijd, verjaardag te vieren........., dus begin volgende week kom ik er op terug.

Groet, Anne W

 
Gelogd
Voorheen: Raptor, Edits booster 10A, automatisch bedrijf (Raptor), voor de bouw en demontage van mijn baan zie http://forum.3rail.nl/index.php?topic=6647

johan48

 • Toffe Gast
 • *
 • Offline Offline
 • Lid sinds: 2010
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #12 Gepost op: zaterdag 31 januari 2015, 10:47:10 »

Dag lezers,

ik ben in 2010 begonnen met Koploper, de toen geldende versie is inmiddels vele malen aangepast door de leverancier.
Later heb ik Raptor gekocht met alle modules. Door de leverancier is deze vorig jaar kosteloos gerepareerd ( door mijn fout defect) en opgewaardeerd.
Ik denk dat alle computergestuurde centrales/regelmatig een update van de leverancier nodig hebben om fouten te herstellen en nieuwe mogelijkheden te creeren.

groet Johan
Gelogd

Spoorman

 • Gast
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #13 Gepost op: zaterdag 31 januari 2015, 11:58:13 »


......echter het ontbreekt mij de komende 2 dagen een beetje aan tijd, verjaardag te vieren........., dus begin volgende week kom ik er op terug.


Gefeliciteerd Anne, maak er een mooie dag van. :thumbup:

Ik lees het wel over een maand of drie/vier. Mij ontbreekt het langzaam aan ook aan tijd. Ga afloggen van dit forum en andere dingen doen. ;)

Gr, Ben.
Gelogd

Anne W

 • Vaste Inboedel
 • ****
 • Offline Offline
 • Lid sinds: 2007
 • Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is.
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #14 Gepost op: dinsdag 03 februari 2015, 21:54:56 »

Ik heb de Koploper schermen bestudeerd en snap het wel een beetje, nu wil ik nog één situatie uitgelegd hebben:

ingesteld is in het tweede scherm dat de functies "stationsomroep" en "deuren sluiten" gedaan worden bij "gaat weer rijden (gewenst)", dit betekent dat als het een beetje druk is het nog wel een tijdje kan duren voordat de trein ook werkelijk gaat rijden.

als ik goed geïnformeerd ben dan gaan in werkelijkheid deze functies pas uitgevoerd worden als het uitrijsein op groen staat (en in de Nederlandse situatie, het "V-sein" brandt) en dat is wat anders als een "gewenst vertrek", waar vul je die dan in en hoe voorkom je dat de trein gaat rijden voordat de functies uitgevoerd en voleindigd zijn?


Ik had graag gezien dat er nu ook iTrain-ers en Rocrail-ders gereageerd zouden hebben, maar dat is niet gebeurd, dan wordt het een vergelijk tussen de twee oudste modelspoor programma's van Nederland en ook nog een vergelijk tussen twee programma's die erg veel kunnen.

Daarom wil ik voor het vervolg het volgende voorstel doen: we gaan in dit topic de werking en invulling van de diverse programma's in Jip en Janneke taal met foto's beschrijven, dan hebben mensen die zoekende zijn en beginners er ook wat aan.

Maar dan moet er van elk programma wel iemand zijn die mee doet, anders heeft het geen zin.

Haast jullie langzaam, de komende weken wordt ik inactief door sneeuw en Rail.

Groet, Anne W

P.S., ik moet me in de toekomst ook nog gaan bezig houden met logica, dat noemen ze Boolese Algebra geloof ik, en bij Koploper heet dat variabele routes en logische acties geloof ik.
« Laatst bewerkt op: dinsdag 03 februari 2015, 22:12:28 door Anne W »
Gelogd
Voorheen: Raptor, Edits booster 10A, automatisch bedrijf (Raptor), voor de bouw en demontage van mijn baan zie http://forum.3rail.nl/index.php?topic=6647

Anne W

 • Vaste Inboedel
 • ****
 • Offline Offline
 • Lid sinds: 2007
 • Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is.
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #15 Gepost op: woensdag 04 februari 2015, 23:27:09 »

Beste Arjan,

Beide programma's zijn bij mijn club in gebruik, dus niet onbekend, ook Windigipet zou mee kunnen doen, ik heb er geen problemen mee, maar er moet van alle programma's wel een "schrijver" komen om het project te laten slagen.

Groet, Anne W
Gelogd
Voorheen: Raptor, Edits booster 10A, automatisch bedrijf (Raptor), voor de bouw en demontage van mijn baan zie http://forum.3rail.nl/index.php?topic=6647

Spoorman

 • Gast
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #16 Gepost op: donderdag 05 februari 2015, 06:03:33 »

Om dan toch maar de gang er in te houden een antwoord op je vraag:


.......nu wil ik nog één situatie uitgelegd hebben:

ingesteld is in het tweede scherm dat de functies "stationsomroep" en "deuren sluiten" gedaan worden bij "gaat weer rijden (gewenst)", dit betekent dat als het een beetje druk is het nog wel een tijdje kan duren voordat de trein ook werkelijk gaat rijden.


"Gaat weer rijden (gewenst)": trein heeft al een rijweg, sein is veilig en het is dus niet afhankelijk van drukte. Het moment van daadwerkelijk gaan rijden wordt bepaald door de vertrekvertraging. De vertrekvertraging is in te stellen in "treintype" en "treintype per bloktype". Daarnaast is per lok (onderhouden locomotieven) in te stellen of deze direct mag vertrekken of dat er nog een extra vertraging moet zijn voor bijvoorbeeld een lok met een sound decoder, dit om de lok tijd te geven geluiden op te starten.

Gr, Ben.
Gelogd

Anne W

 • Vaste Inboedel
 • ****
 • Offline Offline
 • Lid sinds: 2007
 • Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is.
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #17 Gepost op: donderdag 05 februari 2015, 10:43:58 »

Beste Ben,

Heel goed, en vooral de Jip en Janneke taal, dit maakt het voor iedereen begrijpbaar.

Vraagje over je laatste zin, loks hebben, nadat ze een snelheids stap opdracht hebben ontvangen, een tijdje nodig om bijvoorbeeld de sound van het toerental van een diesel op het juiste toerental te krijgen, in die tijd krijgt de motor van de decoder nog geen stroom.

Bedoel je dat in je laatste zin, Koploper zet stap 1 voor die lok op de baan en wacht daarna een instelbare tijd voordat hij de tweede stap voor die lok op de baan zet?

Doe jij mee als "schrijver" voor Koploper?

Nee, Rcosworth, geen tabellen of iets dergelijks, een uitleg in Jip en Janneke taal

Groet, Anne W
Gelogd
Voorheen: Raptor, Edits booster 10A, automatisch bedrijf (Raptor), voor de bouw en demontage van mijn baan zie http://forum.3rail.nl/index.php?topic=6647

Spoorman

 • Gast
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #18 Gepost op: donderdag 05 februari 2015, 18:26:55 »

Heel goed. :thumbup:


Nu ik het zit na te lezen zie ik dat ik de tijd bij Startverzögerung had moeten instellen op 22 sec. Nu blijft de trein 22 sec staan bij arriveren in het blok


Herkenbare verwarring, zie dit onderscheid in Koploper ook. :)


Bedoel je dat in je laatste zin, Koploper zet stap 1 voor die lok op de baan en wacht daarna een instelbare tijd voordat hij de tweede stap voor die lok op de baan zet?


Dat bedoel ik. Zie de Help file in Koploper.


Doe jij mee als "schrijver" voor Koploper?


Neuhh. Wat niet weg neemt dat ik een vraag kan beantwoorden als ik daarvan het antwoord weet. Maar ik ben zeker niet alwetend.


Ondanks mijn relatief grote ervaring met modelbaanautomatisering (begonnen in ca. 1992), is mijn ervaring met Koploper 0,0 en met iTrain 0,01 %Beste Ben,

Ik ga graag met jou of iemand anders een test aan tussen Koploper en Raptor op het gebied van pure automatisering, voorstellen daarvoor alleen in een ander apart topic.


Maar meer algemeen Anne ;) : ik heb me verdiept in Raptor en wat het globaal wel en niet kan, jij niet in Koploper terwijl je daar wel regelmatig een oordeel over hebt?

Gr, Ben.
Gelogd

Seinwezen

 • Stamgast
 • ***
 • Offline Offline
 • Lid sinds: 2006
 • A member of the Duurstede Group®
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #19 Gepost op: donderdag 05 februari 2015, 20:22:51 »

Eigenlijk is het met koploper zo, dat het eigenlijk alles kan wat je ook verzint.
Misschien via een omweg, maar ik weet zeker dat het mogelijk is.

Daarnaast zijn acties per lok, per treintype of per blok/bloktype in te stellen.
Dus als bijvoorbeeld de ene lok 10 sec moet wachten voor vertrek zou de ander maar 2 seconde hoeven te wachten.

Maar misschien is het eens een idee als Anne een koploperworkshop komt volgen.

Groeten Sander
Gelogd

Anne W

 • Vaste Inboedel
 • ****
 • Offline Offline
 • Lid sinds: 2007
 • Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is.
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #20 Gepost op: donderdag 05 februari 2015, 21:53:01 »

Beste Sander, Ben en andere Lezers,

Dit topic is ontstaan vanwege een negatieve opmerking van Ben, inmiddels probeer ik dit topic door te evalueren naar een topic waar pré-beginners en beginners ook wat aan hebben.

Mijn bijdragen gaan zich in die richting ontwikkelen, verder even een dooddoener: als Raptor als bedrijf ten onder gaat en mijn twee Raptors de geest geven, dan is mijn vervolg: de aanschaf van een Tams en de download van Koploper, wat betekent dat ik denk dat Koploper nagenoeg alles kan, rechtstreeks of via een omweg.

Waarom nu geen Koploper/Tams bij mij: ik wil geen computerscherm bij mijn baan, ik het het ervaren bij de recente open dagen van de MSG/Den Bosch waar de Silberberg Strecke voor het eerst met iTrain reed: ik kijk veel te veel op het scherm en te weinig naar wat er op de baan te zien is.

Ik verwacht met deze ontboezemingen duidelijk te maken dat het mij niet gaat om een welles-nietes spelletje of een klassificering van de diverse programma's maar een objectieve beschijving in jip en janneke taal van de mogelijkheden van de diverse programma's

Beste Arjan,

Ik heb tijd nodig om je bijdrage te bestuderen en te begrijpen en daar kom ik voorlopig niet aan toe, één langlopende vraag heb je inmiddels beantwoord: ik hoor bij mijn club, de MSG/Den Bosch op de grote Märklin Baan met Traincontroller, het woord "Zugfahrt" nog wel eens vallen, nu begrijp ik van jou dat het een route betekent, kan Traincontroller alleen vaste routes rijden (net als iTrain tot voor kort) of is er ook de mogelijkheid een trein willekeurige rijwegen te laten rijden?

Beste Ben,

Op het gebied van sounds, enkel of opvolgend, en het "behandelen" van diesels die "op toeren gezet moeten worden", is het nu wel duidelijk bij Koploper en Raptor, overigens die soundvertraging heb je ook nodig bij een BR 85, het ontwateren van de cilinders gebeurt ook terwijl de lok nog stil staat.

Groet, Anne W
Gelogd
Voorheen: Raptor, Edits booster 10A, automatisch bedrijf (Raptor), voor de bouw en demontage van mijn baan zie http://forum.3rail.nl/index.php?topic=6647

Spoorman

 • Gast
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #21 Gepost op: vrijdag 06 februari 2015, 06:50:47 »


Beste Sander, Ben en andere Lezers,

Dit topic is ontstaan vanwege een negatieve opmerking van Ben.....


Kijk Anne, daar ga je weer. Het stopt hier voor mij.

Gr, Ben.
Gelogd

Rieske

 • Stamgast
 • ***
 • Offline Offline
 • Lid sinds: 2009
 • Wie is hier spoorloos ??
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #22 Gepost op: vrijdag 06 februari 2015, 11:15:30 »

De topic naam is natuurlijk ook niet alles. Raakt eigenlijk kant nog wal ( in mijn beleving )
Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
Ten opzichte van wat?
Met elkaar?
Ten opzichte van Raptor?
Of in combinatie met ......?
Zijn de gegeven antwoorden het vergelijk?
Is er geloof in de antwoorden?

De vraag had ook kunnen zijn, haakt jouw systeem ook af indien je ......?

1.met 2 of meer banen tegelijk wil rijden/aansturen?
2.tegelijk treinen en b.v. het Faller Car MCC systeem wil aansturen?
3.een draaischijf in je baan hebt?
4.naar het grafische aspect kijkt?
5.een nieuwe centrale aanschaft?
6.hoe zie of vind je loks en of auto's die je kwijt bent op je baan?
7.bij een aantal opgeslagen banen?
8.omdat je geen backup kunt maken en of terugzetten?
Er zijn zo tal van dingen te bedenken?


Zo vind ik het fijn dat de trein software fora gewoon voor iedereen toegankelijk zijn.
En vreemd dat het Raptor forum dat niet is bijvoorbeeld.
Als je achter een product staat wat je levert, dan is verdedigen a peace of (space train) cake.

------------
 :offtopic: en toch een beetje ontopic het volgende:

Dit topic is ontstaan vanwege een negatieve opmerking van Ben.....
Kijk Anne, daar ga je weer. Het stopt hier voor mij.
Ben, ik moet je in deze gelijk geven.
Ik heb jou geen negatieve opmerking zien maken waarom dit topic gestart zou zijn met de vraag: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software? Ik snap ook waarom Anne dit topic gestart is, zijn gevoel zal zijn dat Raptor hier wordt afgezeken.
----------

Tevens bemerk ik een paar "opvallende" dingen.
Laat ik het heel simpel en voor iedereen begrijpbaar zeggen: als mijn Raptor en Raptor-Digital "sneuvelen", dan staan Tams en iTrain boven aan het lijstje als vervangers.
Paar dagen later
als Raptor als bedrijf ten onder gaat en mijn twee Raptors de geest geven, dan is mijn vervolg: de aanschaf van een Tams en de download van Koploper, wat betekent dat ik denk dat Koploper nagenoeg alles kan, rechtstreeks of via een omweg.

Waarom volgende uitspraken als je dit zegt?
Ik voer de discussie vanuit mijn kennis en ervaring van en met de Raptor, mijn kennis van de andere fabrikaten is niet erg hoog
terwijl je als je kennis niet hoog is het volgende pretendeerd:
puur op automatisering kan de Raptor net zo veel als Koploper
vergeleken met iTrain kan de Raptor op dit moment meer, maar iTrain zal Koploper en Raptor in de toekomst gaan evenaren


OnTopic.

Het gaat er niet om wie het eerst of het beste over de finish komt.
De CV2 (Citroen) vergelijken met een Mercedes CLS, daar zitten "waarschijnlijk" ook verschillen op en aan als het op functionaliteiten aankomt.

Volgens mij gaat het erom wat je beleving met bepaalde apparatuur en of software is.
Past de jas jou goed en lekker, zeg maar.
Voor mijzelf geld, dat ik smart phones prettiger vind om te appen, dan een sms in te kloppen in een Nokia 5110.

U is weer op de hoogte van mijn gedachte en als u dat niet wist dan weet U het nu.

U is gegroet Rieske

P.s. In Jip en Janneke taal?
De beste antwoorden op je vragen zijn natuurlijk op de trein software, en of Raptor, fora te vinden, waar ze ( naar mijn mening ) ook thuis horen. Waarmee ik niet zeg dat antwoorden die op dit fora worden gegeven niet juist zouden zijn.

44er

 • Stamgast
 • ***
 • Offline Offline
 • Lid sinds: 2010
 • Blij dat ik met koploper rij....
  • http://forum.3rail.nl/index.php?topic=31133.0
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #23 Gepost op: vrijdag 06 februari 2015, 14:26:21 »

Ries,
Klopt als een zwerende vinger wat je neerpent,
 vindt enkele opmerkingen en uitspraken ook niet kunnen cq vreemd met
betrekking op de inhoud.
Persoonlijk denk ik , mijn mening, dat koploper nog boven aan staat
kwa mogelijkheden, zoals o.a. al beschreven hier

Gr. Jan
Gelogd

Intellibox,Loconet,6021,MS2, Koploper,S88n,Lok met Faulhaber,

Timaximus

 • Vaste Gast
 • **
 • Offline Offline
 • Lid sinds: 2015
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #24 Gepost op: vrijdag 06 februari 2015, 17:29:36 »

Beste modelspoor collegae,

Je kan beter aan de verschillende gebruikers vragen welke software zij gebruiken en waarom, gebruikte destijds Win-Digipet en ga dat nu weer doen. Waarom? Gewoon omdat het een gebruiksvriendelijk pakket was en is en snel resultaat oplevert. Zeer geschikt voor een beginner.

Destijds werd op mijn aanschaf ook gereageerd in de zin van je bent gek, koploper is GRATIS. Slaat natuurlijk nergens op dat iets door gratis te zijn automatisch de beste keus is. Heb je wel eens goed naar de prijskaartjes gekeken van je treintjes en al het decoder spul dat je nodig hebt uiteindelijk. Dan is die ?400,- voor een stukje 'prettige' software ook geen probleem lijkt mij.

Maar goed als je de argumenten van gebruikers verzameld dan krijg je mogelijk een aardig beeld van de functionaliteiten en gebruiksvriendelijkheid van de verschillende pakketten.

En dat iTrain ziet er ook wel goed uit.

Als dit topic, al dan niet in een andere vorm, nog leeft zodra ik begin met Win-Digipet wil ik wel een bovengenoemde procedure toelichten aan u.

MvG,

Timaximus
« Laatst bewerkt op: zondag 08 februari 2015, 15:27:48 door Timaximus »
Gelogd
Märklin | C Rail | Digitaal | I-II-III-IV-V | Power and Control by Uhlenbrock | LocoNet only | Win-Digipet

Pjedro

 • Gast
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #25 Gepost op: vrijdag 06 februari 2015, 18:18:26 »

Hallo,

Of een programma er wel of niet goed uitziet maakt toch helemaal niet uit.
Het is een besturingsprogramma en daar kijk je alleen maar op als er iets fout gaat, anders niet.
Tenminste dat doe ik. Ik vind het heerlijk om naar mijn treinen op de baan te kijken.
Dus ik kijk naar de baan en niet naar het beeldscherm. Als je naar het beeldscherm wilt gaan kijken, hoef je geen modelbaan te bouwen en zit je hier eigenlijk op het verkeerde forum.

Met vriendelijke groet,
Peter
Gelogd

Spoorman

 • Gast
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #26 Gepost op: vrijdag 06 februari 2015, 18:19:43 »


......gebruikte destijds Win-Digipet en ga dat nu weer doen. Waarom? Gewoon omdat het een gebruiksvriendelijk pakket was en is en snel resultaat oplevert.En dat iTrain ziet er ook wel goed uit.


Wat wordt de instapper hier wijzer van?

Gr, Ben.
Gelogd

Timaximus

 • Vaste Gast
 • **
 • Offline Offline
 • Lid sinds: 2015
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #27 Gepost op: vrijdag 06 februari 2015, 18:54:11 »

Daar ben ik het volledig mee eens dat het om de functionaliteit gaat en niet perse om het uiterlijk.

Als .NET developer doelde ik meer op de overzichtelijkheid van de gebruikers interface.

Win-Digipet is voor de beginner een prima pakket, 8-9 jaar geleden bij de tweede baan aangeschaft en dat is goed bevallen. Eenvoudig in gebruik, ook voor de stations effecten met je LOC.

Zodra ik zover ben zal ik dat in Jip-Janneke taal toelichten. ALS DAT NOG MAG?  :D


Ik heb destijds genoten van de geautomatiseerde baan, vooral de volledige automatisering van de Märklin rolbrug was fantastisch om te realiseren en er naar te kijken. LOC's volledig vanaf de stations sporen naar de parkeerplaats toe zien gaan incl. automatisch loskoppelen van de treinstellen.


MvG,

Timaximus
« Laatst bewerkt op: vrijdag 06 februari 2015, 22:07:16 door Timaximus »
Gelogd
Märklin | C Rail | Digitaal | I-II-III-IV-V | Power and Control by Uhlenbrock | LocoNet only | Win-Digipet

Olav

 • Forum Moderator
 • *****
 • Offline Offline
 • Lid sinds: 2007
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #28 Gepost op: vrijdag 06 februari 2015, 19:01:00 »

Beste modelspoor collegae,

Je kan beter aan de verschillende gebruikers vragen welke software zij gebruiken en waarom, gebruikte destijds Win-Digipet en ga dat nu weer doen. Waarom? Gewoon omdat het een gebruiksvriendelijk pakket was en is en snel resultaat oplevert. Destijds werd op mijn aanschaf ook gereageerd in de zin van je bent gek, koploper is GRATIS. Slaat natuurlijk nergens op dat iets door gratis te zijn automatisch de beste keus is. Heb je wel eens goed naar de prijskaartjes gekeken van je treintjes en al het decoder spul dat je nodig hebt uiteindelijk. Dan is die ?400,- voor een stukje 'prettige' software ook geen probleem lijkt mij.

........

MvG,

Timaximus

Ook ik ben het hiermee roerend eens. Ik heb zelf Trainbrain, door velen verguisd, en ook niet gratis. Maar wel een razend plezierig voor wat betreft de PC. Bij mij draait deze letterlijk op een oud lijk. Geen speciale systeemeisen. Voor "modernere" programma's heb je toch bepaalde systeemeisen (minimale eisen  ;)  ). En ik vind dit programma lekker simpel in bediening en doet wat ik wil.  :)

Het spektakel is op de baan.  >:-D
Gelogd
Groeten

Olav


ÖBB, Edits, IB, Trainbrain

Guus

 • Vaste Gast
 • **
 • Offline Offline
 • Lid sinds: 2011
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #29 Gepost op: vrijdag 06 februari 2015, 21:55:32 »

ik lees mee op de Koploper en iTrain forums?

Ik zie toch 81 posts van jou op het iTrain forum Anne, of is er nog een "Anne w" die "veelvuldig" gebruik "maakt" van "aanhalingstekens" ? ;)

Groet,

Guus
Gelogd
CS2, iTrain, K-rails, Mijn baantje:
http://forum.3rail.nl/index.php?topic=37832.0

 

44er

 • Stamgast
 • ***
 • Offline Offline
 • Lid sinds: 2010
 • Blij dat ik met koploper rij....
  • http://forum.3rail.nl/index.php?topic=31133.0
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #30 Gepost op: vrijdag 06 februari 2015, 22:14:10 »

Koploper versus ITrain,
T gaat dus niet om wat is beter maar om verschillen in mogelijkheden kwa functies.
Even op de link klikken

http://fantasia.nordkappe.nl/page19.html

Gr, Jan
Gelogd

Intellibox,Loconet,6021,MS2, Koploper,S88n,Lok met Faulhaber,

Hans V200.0

 • Vaste Inboedel
 • ****
 • Online Online
 • Lid sinds: 2007
 • als er maar een "v" voor op staat
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #31 Gepost op: vrijdag 06 februari 2015, 22:19:16 »

Het is altijd zo dat een geautomatiseerde baan natuurlijk wel enigszins werk kost, om het geheel te laten functioneren.
Maar als je dan zover bent, en je kan kijken naar een automatisch trein verloop, kan daar best ook ervan genoten worden :thumbup:

Alleen ligt het feit dat niet voor iedereen het plezier daar ligt, want sommigen willen nog altijd zelf iets besturen.
Vergelijk een geautomatiseerde baan maar eens met het grootbedrijf, daar heb je ook geen directe invloed op het treinverloop, maar toch kun je er naar kijken zonder naar een scherm te staren B)

Heb ooit voor iemand de baan van terugmelding voorzien, en iemand anders deed Windigipet installeren, en nog iemand anders deed de scenery.
Zo hadden we ieder ons eigen ding waar we goed in waren (zijn), en toch kon de baan mij boeien, en je had zelfs meer tijd om een trein te volgen.

Doe je dit allemaal zonder automatiseren met software, dan kom je zeker als er veel treinen tegelijk bewegen soms handen te kort.
Probeer maar eens op een ovaal met dubbelspoor drie treinen te laten rijden, zonder de software zal het waarschijnlijk tot botsingen kunnen komen ;)

Veel mensen rijden ook liever zelf met de modeltrein, maar je zal zien zodra het modelverkeer toeneemt software van welke fabrikant dan ook een uitkomst kan bieden.

Volgens mij is deze vraag gewoon een jaar of vijfentwintig te laat gesteld :D

Want de ontwikkelingen hebben niet stilgestaan, en je hoeft anno 2015 bijna niks meer te missen in de programma's :D
« Laatst bewerkt op: vrijdag 06 februari 2015, 22:21:17 door Hans V200.0 »
Gelogd

Guus

 • Vaste Gast
 • **
 • Offline Offline
 • Lid sinds: 2011
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #32 Gepost op: vrijdag 06 februari 2015, 22:21:22 »

Die pagina zou wel een update kunnen gebruiken, wel een nuttig overzicht.

Guus
Gelogd
CS2, iTrain, K-rails, Mijn baantje:
http://forum.3rail.nl/index.php?topic=37832.0

 

Wim

 • Stamgast
 • ***
 • Offline Offline
 • Lid sinds: 2006
 • samen staan we sterker
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #33 Gepost op: vrijdag 06 februari 2015, 22:28:11 »

heb met mijn eigen software al moeite genoeg om een (1) trein goed te kunnen volgen... :P
Gelogd
Met vriendelijke groeten van
Wim

AlbertG

 • Stamgast
 • ***
 • Offline Offline
 • Lid sinds: 2011
  • Bouw van mijn baan 'Den Akker'
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #34 Gepost op: zaterdag 07 februari 2015, 20:26:30 »

Ik ben een tevreden Rocrail gebruiker. Het Rocrail forum is vooral Duitstalig, maar ook op Engelstalige berichten van mij en anderen wordt wel goed gereageerd.
Rob Versluis, de bedenker van Rocrail, reageert over het algemeen snel op verbetervoorstellen van gebruikers zoals ik. Onlangs heeft hij op mijn verzoek de telefoonapp Androc aangepast zodat mijn kleinzoon nu op de telefoon kan zien wanneer een trein in een blok moet stoppen en wanneer hij weer verder mag rijden.
Sterk punt van Rocrail vind ik de analyzer. Je tekent je baan, inclusief wissels, blokken en melders en de analyzer berekent de routes, de wisselstanden en de functie van de melders. Daarna kun je ze vrij aanpassen. Ik ben er alleen nog niet in geslaagd het Nederlandse seinenstelsel te simuleren.

Er zijn vast dingen die in Rocrail niet mogelijk zijn, maar ik mis ze niet. En als ik ze mis kunnen ze er binnen een week in zitten.

Albert.
Gelogd
Albert.
Vooral veel treinen. Alles wat ik mooi vind.
Rocrail / TamsMC / HSI88 / Servo's / gleisbox (SRSEII)
Bouw van mijn baan 'Den Akker': http://forum.3rail.nl/index.php?topic=38912.0
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC1UVuMhBRtDYMIzs-UW-krg

Carel

 • Gast
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #35 Gepost op: maandag 09 februari 2015, 15:55:54 »

Hallo allemaal,
Eigenlijk vind ik dit onderwerp op deze plaats niet op zijn plaats. Daar is een Wikipedia-achtige opzet voor nodig. Dit is een forum, waar mensen met vragen op het gebied van keuzes, die zij in het verleden hebben gemaakt, antwoorden verwachten van mensen met ervaring op dit gebied of willen discussiëren over de voors of tegens van bepaalde oplossingen. Uitgebreide informatie, waar de functionaliteiten van de verschillende software oplossingen tegenover elkaar gezet worden, vereist een totaal andere opzet. Het idee op zich vind ik zo gek nog niet, maar zoek daarvoor de geëigende structuur. Mij lijkt een Wikipedia-achtige opzet daarvoor meer geschikt. In ieder geval zouden er dan mensen bij elkaar moeten zitten die een overzicht van alle zinvolle functionaliteiten op een rij zetten en mensen, die de verschillende programma's kennen en de in die programma's aanwezige functionaliteit aanvinken. Dan heb je nog het probleem of die functionaliteiten met elkaar vergelijkbaar zijn. Wellicht, dat daar ook functionaliteiten uit rollen, die overal ontbreken. Daar kunnen ontwerpers dan kennis van nemen. Het lijkt mij "a hell of a job". Anne het idee komt uit jouw koker. Misschien kun je met deze suggestie een aanzet maken tot een structurele opzet hiervoor.

Mvrgr
Carel
Gelogd

wissels

 • Secretaris St. 3rail
 • Forum Beheerder
 • *****
 • Offline Offline
 • Lid sinds: 2006
 • Doe wat je zegt, dan lieg je niet.
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #36 Gepost op: maandag 09 februari 2015, 18:32:12 »

Beste,

ik heb jaren geleden al iets uitgewerkt, lijkt heel simpel, echter door de complexiteit van vele software moet er op onnoemlijk veel punten inhoudelijk vergeleken en gekeken worden, omdat de benadering na het automatisch rijden enorm kan verschillen.

Jammer was dat het mij gemeld werd dat het niet kompleet was, degene die het meldde kon het echter ook niet beter, maar ontnam mij de zin om het verder uit te werken. Is er iemand die het verder uit wil werken en aanpassen voor de wiki en ook nog eens alle software kent, en het verder uit te werken mag zich bij mij melden,

Vergelijking bevat
Koploper
Windigital/marklin 60512
Windigipet
Softlok
Railware
ModellStW
Guardian
Trainbrain

Rocrail en iTrain nog niet ingevuld


met vriendelijke groet,

Walter
Gelogd
Computergestuurde Treinbaan met Ecos

Spoorman

 • Gast
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #37 Gepost op: maandag 09 februari 2015, 19:57:59 »

Misschien nog eens de vraag van de topic starter lezen Wissels? Nergens wordt gevraagd naar een vergelijk van al die pakketjes.

Gr, Ben.
Gelogd

destrikjes

 • Gast
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #38 Gepost op: maandag 09 februari 2015, 20:34:03 »

Twee jaar terug ben ik gestop met van alles op dit forum te plaatsen ( HollandRail ) adviserend opbouwend en belangrijk te leren om deze pracht hobby te kunnen perfectioneren. Dat ging ook heel erg goed, tot het een forum begon te worden elkaar afzeiken of beledigen of noem al die negatieve onzin maar op. Het werdt een strijd wat is niet of wel beter. Laat ieder in zijn waarde wat of hoe iemand het doe. Was weer begonnen met topics doorlezen om mischien de draad weer op te pakken, maar als ik dit eerste topic al weer lees denk ik natuurlijk niks veranderd, dus ga maar weer bedanken.
En o ja Ben volgens mij ben jij om deze reden ook naar de buren overgestapt. Jammer en tot ziens allemaal.

gr. Arno
Gelogd

44er

 • Stamgast
 • ***
 • Offline Offline
 • Lid sinds: 2010
 • Blij dat ik met koploper rij....
  • http://forum.3rail.nl/index.php?topic=31133.0
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #39 Gepost op: maandag 09 februari 2015, 20:40:11 »

 :offtopic:

Dus ik begrijp dat jij je weg laat jagen ? :(
Ga er eens boven staan, scheelt een slok op een borrel :P :D
Gewoon je eigen ding doen , schijt er aan

Gr, Jan
Gelogd

Intellibox,Loconet,6021,MS2, Koploper,S88n,Lok met Faulhaber,

Freak

 • Gast
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #40 Gepost op: maandag 09 februari 2015, 21:04:27 »

Ook even off topic

Jammer was dat het mij gemeld werd dat het niet kompleet was, degene die het meldde kon het echter ook niet beter, maar ontnam mij de zin om het verder uit te werken.

Twee jaar terug ben ik gestop met van alles op dit forum te plaatsen ( HollandRail ) adviserend opbouwend en belangrijk te leren om deze pracht hobby te kunnen perfectioneren. Dat ging ook heel erg goed, tot het een forum begon te worden elkaar afzeiken of beledigen of noem al die negatieve onzin maar op.

Was weer begonnen met topics doorlezen om mischien de draad weer op te pakken, maar als ik dit eerste topic al weer lees denk ik natuurlijk niks veranderd, dus ga maar weer bedanken.
Zeer herkenbaar, hierdoor zijn er al meerdere vertrokken op dit forum.
Één van de redenen dat ik hier of in Wiki ook niets meer plaats.

Weer on topic

Mvg,
Peter
Gelogd

Vince

 • Vaste Gast
 • **
 • Offline Offline
 • Lid sinds: 2006
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #41 Gepost op: maandag 09 februari 2015, 21:09:43 »

Weer een bak info, al dan niet nagatief, maar ik las ergens iets over een jas die past en tevreden zijn met wat je hebt. Kunnen we van dat gegeven uitgaan? Dan heeft dit draadje misschien zin.
Gelogd
Vincent.

Als ik iets heb, vind ik t mooi...

Spoorman

 • Gast
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #42 Gepost op: dinsdag 10 februari 2015, 07:31:07 »


En o ja Ben volgens mij ben jij om deze reden ook naar de buren overgestapt. Jammer en tot ziens allemaal.


Ik ben niet overgestapt naar de buren, mijn account daar is ouder dan dit account. Ik post met regelmaat op een aantal fora, zo ook hier. Soms komt er iets langs waar ik een antwoord op heb, waar ik een ander mee kan helpen of start ik een topic waarvan ik denk dat de ander er iets aan heeft. Doe wat je goed dunkt maar laat mij er buiten s.v.p. :)

Gr, Ben.
Gelogd

Wim

 • Stamgast
 • ***
 • Offline Offline
 • Lid sinds: 2006
 • samen staan we sterker
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #43 Gepost op: dinsdag 10 februari 2015, 10:02:55 »

citaat:
elkaar afzeiken of beledigen of noem al die negatieve onzin maar op...

waar dan ?
ik vind dat nogal meevallen hier,
sommige mensen hebben lange tenen,
dat is overal zo...
Gelogd
Met vriendelijke groeten van
Wim

sn00zerman

 • Stamgast
 • ***
 • Offline Offline
 • Lid sinds: 2008
 • There is no place like 127.0.0.1
  • -=(www.digitalplayground.be)=-
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #44 Gepost op: zondag 27 september 2015, 19:02:58 »

Even dit oude topic oprakelen.
Puur uit interesse: kan je bij koploper of Raptor een tablet of smartphone als draadloze handregelaar gebruiken ? Verstaan ze srcp ?
Nu ik de verdere bouw van mijn baan weldra terug ga opnemen, vind ik het ook tijd om eens te evalueren of ik eventueel en ander centrale en/of andere software wil ...
Gelogd
-=[www.digitalplayground.be]=-
Where fun meets technology ...

Freak

 • Gast
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #45 Gepost op: zondag 27 september 2015, 19:45:47 »

Hallo Kris,

Ter info

Raptor zie:
http://www.raptor-digital.eu/spdrs60-mogelijkheden.html

ECoS en CS1R zie:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ecos.train&hl=nl_NL
http://www.touchcab.com/
https://www.microsoft.com/nl-nl/store/apps/remote-railroad/9nblggh0j7g9

Van Uhlenbrock komt er in 2016 een LocoNet-TCP/IP Interface voor hun centrales uit
In combinatie met Wlan kun je een tablet of mobieltje als handregelaar gebruiken


Mvg,
Peter
Gelogd

AlbertG

 • Stamgast
 • ***
 • Offline Offline
 • Lid sinds: 2011
  • Bouw van mijn baan 'Den Akker'
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #46 Gepost op: maandag 28 september 2015, 19:51:50 »

Hoi Kris,
Met Rocrail kun je heel eenvoudig een tablet of smartphone gebruiken om je treinbaan te besturen.
Zo heb ik mijn eigen 'centrale' gemaakt.


Albert.

Gelogd
Albert.
Vooral veel treinen. Alles wat ik mooi vind.
Rocrail / TamsMC / HSI88 / Servo's / gleisbox (SRSEII)
Bouw van mijn baan 'Den Akker': http://forum.3rail.nl/index.php?topic=38912.0
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC1UVuMhBRtDYMIzs-UW-krg

sn00zerman

 • Stamgast
 • ***
 • Offline Offline
 • Lid sinds: 2008
 • There is no place like 127.0.0.1
  • -=(www.digitalplayground.be)=-
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #47 Gepost op: donderdag 01 oktober 2015, 09:45:02 »

Peter, Albert, thanks for the reacties :-)

Koploper ondersteunt nogsteeds geen tablet of smartphone neem ik aan ?
Ik had enige jaren geleden aan Paul voorgesteld dat ik dit wilde ontwikkelen, maar is toen nogal uitgelopen op een sisser.
Nuja, vind ik bij nader inzien geen erg, de beperkende factor bij Koploper is ook het feit dat die "alleen windows" ondersteunt.

Albert, ik rij momenteel RocRail, denk dat ik het maar daarbij hou. Was alleen even geïnteresseerd in een vergelijkende studie,
heb al bijna 3 jaar niet meer gereden op m'n baan, en wou gewoon even bevestigd zien dat RocRail nog altijd de beste oplossing is voor mij. (In combinatie met mijn zelfgemaakte treinbaan Centrale en carsystem Centrale (via SRCP))

groeten,
Kris
Gelogd
-=[www.digitalplayground.be]=-
Where fun meets technology ...

brietdijk

 • Stamgast
 • ***
 • Offline Offline
 • Lid sinds: 2012
 • Mislukken, zo veel leuker dan nooit proberen!
  • Blog Hobbymakers
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #48 Gepost op: donderdag 01 oktober 2015, 12:06:28 »

Waar ik en denk ik meerdere mensen soms van balen, is dat veel software ontwikkelaars alleen software voor Windows maken. Terwijl de afgelopen jaren (even als voorbeeld) steeds meer mensen met Apple (gaan) werken. Ikzelf werk ook met OSX en heb voor de baan speciaal een Windows pc moeten aanschaffen omdat de HSI-88 van LDT alleen onder Windows werkt. Aangezien LDT geen kleintje is in de modelspoorwereld, vind ik dit eigenlijk niet kunnen.
Nog een mooi voorbeeld is het meest bekende en gebruikte baanplansoftware Wintrack.
Gelogd
CC-Schnitte Demobaan
Blog Hobbymakers

Gr. Barry

SRSEII, iTrain5 Pro, OC32, Arcomora

fonzo999

 • Stamgast
 • ***
 • Offline Offline
 • Lid sinds: 2010
  • Bezig met keerlusmodule 3railforum modulebaan.
Re: Welke functionaliteiten "missen" de diverse fabrikanten van software?
« Reactie #49 Gepost op: donderdag 01 oktober 2015, 14:21:36 »

Barry,

Dat is ook niet vreemd. De fabrikanten mikken op de grootste gemene deler, want daar kunnen ze het meeste afzetten.
Gelogd
Groeten,
Alphons,


Bezig met keerlusmodule 3-rail forum modulebaan
Pagina's: [1] 2   Omhoog
 

Powered by MySQL Powered by PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2019, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Pagina opgebouwd in 0.362 seconden met 24 queries.