Nieuws: Regelmatig worden ook lokale Stamtafels georganiseerd! Kom gezellig een keertje bij jouw lokale stamtafel lekker kletsen over treintjes en nog veel meer!!
+  3rail Forum
|-+  Modelbesprekingen
| |-+  Ombouwen Märklin H0 Modellen
| | |-+  Adres Thalys 37794 veranderen.
0 leden en 1 gast bekijken dit topic. « vorige volgende »
Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Adres Thalys 37794 veranderen.  (gelezen 2164 keer)

railrunner2

  • Gast
Adres Thalys 37794 veranderen.
« Gepost op: donderdag 18 december 2014, 09:33:22 »

Hallo mede treinfanaten.

Ik heb een vraag over het aanpassen van een adres in de Thalys 37794. Volgens boekje kan ik het adres aanpassen maar hoe moet dat? Ik wil de loc laten rijden via de draadloze aansturing uit de serie my world. Als voorbeeld de 29320 digitale startset.

Wie weet een oplossing?

Hoor het graag en alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Frans
Gelogd

i_m_johny

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2012
  • Iedere dag is, wat je er zelf van maakt.
    • Spoorzicht
Re: Adres Thalys 37794 veranderen.
« Reactie #1 Gepost op: donderdag 18 december 2014, 12:18:43 »

Dag Frans,

In de handleiding die meegeleverd wordt bij de infrarood muis, staat beschreven hoe je dit kunt doen.

Ik heb dit voorheen zelf ook een keer gedaan, met succes.

Volgens mij alleen de loc erop zetten waar het om gaat en dan iets van uitschakelen van de stroom en dan een knop indrukken bij het aanzetten van de stroom.

Zie handleiding dus (Marklin HO 00748 Besturings Set )....

Groeten,

Jan
« Laatst bewerkt op: donderdag 18 december 2014, 15:36:22 door i_m_johny »
Gelogd
Draadje: Larkerveen & Swischenboden
Youtube: Klik
Website: Klik

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re: Adres Thalys 37794 veranderen.
« Reactie #2 Gepost op: donderdag 18 december 2014, 20:12:30 »

Als je alleen de muis uit de "My-world" hebt, lukt dat niet.
Je hebt een MSx, CSx,of ECOSx nodig.
« Laatst bewerkt op: vrijdag 19 december 2014, 16:55:34 door Kappa »
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

i_m_johny

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2012
  • Iedere dag is, wat je er zelf van maakt.
    • Spoorzicht
Re: Adres Thalys 37794 veranderen.
« Reactie #3 Gepost op: donderdag 18 december 2014, 20:59:10 »

Dag Frans,

Volgens mij ben je niet in het bezit van de bijbehorende handleiding?

Ik heb hem even van zolder gehaald en verwijs naar pagina 19, rechterzijde. Waarbij ik even niet één op één de tekst kopieer, om copyright problemen te voorkomen.

Zie 6.2 Adres wijzigen.

- Aanpassen adres van loc door "transformator van de stroom te halen".
- Stel de adreskeuzeschakelaar (onderop de afstandsbediening), op het gewenste (vrije) adres in.
- Houdt de toets 'rijrichting verandéren' ingedrukt, richt de muis op de infrarood-ontvanger en steek de stekker weer in het stopcontact.

- Zodra de verlichting brand of knippert, de rijrichting toets loslaten.
- Het inschakelen van de verlichting of knipperen ervan geeft aan dat het programmeren gaande is.
- Zodra het licht uitgaat of niet meer knippert is het programmeren klaar.

Rijen maar...  ;)

(ik ga er vanuit dat je geen MFX of DCC wilt gaan gebruiken, want dat werkt natuurlijk niet).

Groeten,

Jan
« Laatst bewerkt op: donderdag 18 december 2014, 21:03:52 door i_m_johny »
Gelogd
Draadje: Larkerveen & Swischenboden
Youtube: Klik
Website: Klik

railrunner2

  • Gast
Re: Adres Thalys 37794 veranderen.
« Reactie #4 Gepost op: vrijdag 19 december 2014, 10:17:57 »

Hoi Jan,

Helaas beweert de vorige die reageerde dat het niet kan.

Ik ga eerst van jou versie uit.

Frans
Gelogd

i_m_johny

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2012
  • Iedere dag is, wat je er zelf van maakt.
    • Spoorzicht
Re: Adres Thalys 37794 veranderen.
« Reactie #5 Gepost op: vrijdag 19 december 2014, 10:33:20 »

Hé Frans,

Tsja... ik las het ook  :( ... (... Maar weet je....   ;) ... (het is `maar` een Moderator...  :D :D :D, wat weet die daar nou van?>:-D >:-D >:-D

(Oh oh, dat wordt een weekje straf  :-()...

Serious, ik weet ook niet alles. Maar in het begin van mijn Marklin belevenis heb ik het zelf een keer uitgevoerd, succesvol.

Maar nogmaals, dat was een standaard Marklin Loc met een FX decoder. Ik weet niet wat jij gaat gebruiken.
Dus probeer het gewoon een keer, en mocht het niet lukken, dan zal ik wel op het strafbankje gaan zitten.

Groeten,

Jan

(ook aan AD  :D)
Gelogd
Draadje: Larkerveen & Swischenboden
Youtube: Klik
Website: Klik

Olav

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2007
Re: Adres Thalys 37794 veranderen.
« Reactie #6 Gepost op: vrijdag 19 december 2014, 10:47:22 »

Als je alleen de muis uit de "My-world" hebt, lukt dat niet.
Je hebt een MSx, CSx,of ECOSx nodig.

Kan ook met een intellibox.  :)
Gelogd
Groeten

Olav


ÖBB, Edits, IB, Trainbrain

huub

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2008
Re: Adres Thalys 37794 veranderen.
« Reactie #7 Gepost op: vrijdag 19 december 2014, 13:54:00 »

Als het gaat om een 29411 - besturing, zoek dit op:

http://medienpdb.maerklin.de/product_files/1/pdf/29411_tech.pdf

En ga naar pagina 26 of zoek op: adres wijzigen
Hier staat hoe je een locomotief moet programmeren.
Of dit voor alle soorten decoders geldig is, weet ik niet.

* bovenstaand adres kan je niet direct in dit bericht aan klikken maar eerst in het geheugen klikken en daarna een nieuwe pagina te openen enz...
* vandaag (20/12) nog toegevoegd: hier staat precies wat Jan al beschreef, is dus eigenlijk overbodig.......
« Laatst bewerkt op: zaterdag 20 december 2014, 12:55:55 door huub »
Gelogd

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re: Adres Thalys 37794 veranderen.
« Reactie #8 Gepost op: vrijdag 19 december 2014, 16:59:11 »

[/i] ... (het is `maar` een Moderator...  :D :D :D, wat weet die daar nou van?>:-D >:-D >:-D

(Oh oh, dat wordt een weekje straf  :-()...
Inderdaad, ik ben maar een moderator en weet ook niet alles hoor.  ;)
Ik schreef dit, omdat ik meende hier eens gelezen te hebben dat dit met de muis niet kon, maar ik zit er dus falikant naast. :oops:
Het is al doorgehaald.

Johny, je straf mag je thuis uitzitten achter je treinbaan.  :P
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

Jorg

  • Gast
Re: Adres Thalys 37794 veranderen.
« Reactie #9 Gepost op: vrijdag 19 december 2014, 17:00:59 »

Das een zeer zware straf >:-D >:-D >:-D >:-D
Gelogd

Olav

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2007
Re: Adres Thalys 37794 veranderen.
« Reactie #10 Gepost op: vrijdag 19 december 2014, 21:12:03 »

ACHTER de baan, niet ervoor....  :D >:-D
Gelogd
Groeten

Olav


ÖBB, Edits, IB, Trainbrain
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Powered by MySQL Powered by PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2019, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Pagina opgebouwd in 0.018 seconden met 25 queries.