Nieuws:

Komt u  ook naar de 9de ontmoetingsdag op 29 april 2023 te Wommelgem? LET OP! Beperkt aantal plaatsen!

LDT DB2 Booster

Gestart door Anne W vrijdag 21 december 2012, 23:18:40

0 leden en 1 gast bekijken dit board.
LDT DB2 Booster
Lid sinds: 2007

Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is.

offline
LDT DB2 Booster
Gisteravond waren we bij de MSG/Den Bosch bezig om de terugmelders van de vernieuwde testbaan te controleren en dat gaat makkelijker met een rijdende lokomotief, dan steeds een meldcontact "maken" en dan weer naar de centrale lopen.

Nu kun je dat met een Tams niet doen, rijden en terugmelders controleren, maar wel met mijn centrale, dus die aangesloten, de baan heeft nu een aansluiting/schakelaars voor een "Gastcentrale".

Maar mijn booster deed het niet meer, wordt ook wat ruw behandeld omdat hij geregeld in en uit een krat geladen wordt, na thuiskomst de zaak even goed bekenen:

van één condensator was één aansluiting op de print gescheurd, verder zag ik geen zichtbare beschadigingen, ik heb dat al een keer eerder gehad, de condensatoren zijn groot en steken uit en zijn dus gevoelig voor "bewegingen".

daarna van de twee eindtransistoren de verbinding tussen de aansluitingen en de dichtstbijzijnde component met een multimeter gecontroleerd en ja hoor, op één aansluiting was geen verbinding.

met de soldeerbout de soldeeraansluiting opnieuw gemaakt, maar nee, waarschijnlijk zit er een scheurtje tussen het soldeereilandje en de verbindende koperbaan, dus maar een draadje tussen deze aansluiting van de transistor en de aansluiting van de dichtstbijzijnde component gesoldeerd en ja hoor de booster werkt weer.

Dus als je LDT booster het niet meer doet, de solderingen van de grote componenten controleren op zichtbare beschadigingen en als het nodig is de verbinding tussen de grote componenten en de dichtst bijzijnde component (gewoon het koperbaantje volgen) doormeten.

Groet, Anne W