Nieuws: Heb je vragen over de werking van het 3railforum? Krijg deze beantwoord in de Forumtips.
+  3railforum
|-+  Modelbesprekingen
| |-+  Ombouwen Märklin H0 Modellen
| | |-+  msd decoder in Marklin 37115
0 leden en 1 gast bekijken dit topic. « vorige volgende »
Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: msd decoder in Marklin 37115  (gelezen 5783 keer)

wissels

  • Forum Beheerder
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Doe wat je zegt, dan lieg je niet.
msd decoder in Marklin 37115
« Gepost op: zaterdag 21 april 2012, 08:22:09 »

Hallo Allen,

gisteren een nieuwe Msd locsound decoder voor een kennis in een 18.115 gezet Marklin 37115, ter vervanging van een overleden mfx decoder die al een jaar niet meer reageerde, kwestie van de oude decoder eruit trekken en de nieuwe erin prikken, en de loc rijdt weer.

Wel een CV 52 op waarde 4 veranderd voor het juiste motortype klokankermotor.

Echter het standaard stoomgeluid komt tijdens het rijden niet verder dan blazen, maar andere geluiden klinken prima, ook zou er eigenlijk nog de juiste geluid van de Marklin site ingezet kunnen worden.

Ik lees wel als een loc een pulsgenerator heeft om het geluid te synchroniseren dat er een Cv aangepast moet worden,

Mjn vragen

Hoe herken ik de pulsgenerator, of weet of hij in deze dure loc zit.
Hoe krijg ik een normaal rijgeluid.
Wie kan ons helpen in de buurt van de bollenstreek met updaten van de geluidsfunktie via een volledig geupdate CS2.

met vriendelijke groet,

Walter
Gelogd
Computergestuurde Treinbaan met Central Station Reloaded

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re:msd decoder in Marklin 37115
« Reactie #1 Gepost op: zaterdag 21 april 2012, 09:29:15 »

Hey Walter,

Je gaat me toch niet vertellen dat jij, als doorgewinterde modelspoorder, niet weet waar je dit kan vinden op de site van M? ;)
Klik hier voor de beschikbare stoomloksound.
De sound van de 18.1 staat er (nog) niet in, wel de 18.4.
Dit model heeft, naar mijn weten, geen taktgever voor het syncen van het stoomgeluid.
Heb je al met met de parameters, om het puffen af te regelen, gespeeld?
Met mfx gaat dat heel makkelijk.
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

wissels

  • Forum Beheerder
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Doe wat je zegt, dan lieg je niet.
Re:msd decoder in Marklin 37115
« Reactie #2 Gepost op: zaterdag 21 april 2012, 17:52:27 »

Hallo Ad,

het bestandje had ik al, echter zonder het CS2 krijg ik deze er niet op.

Puffen wil ik het geluid wat ik hoor niet eens noemen, het lijkt eigenlijk meer op stoom afblazen en dit tijdens het rijden, dit is de reden dat ik het zelf niet begrijp.

met vriendelijke groet,

Walter
Gelogd
Computergestuurde Treinbaan met Central Station Reloaded

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re:msd decoder in Marklin 37115
« Reactie #3 Gepost op: zondag 22 april 2012, 21:30:13 »

Walter,

heb je nog kunnen spelen met de instellingen/parameters voor het stoompuffen?
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

wissels

  • Forum Beheerder
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Doe wat je zegt, dan lieg je niet.
Re:msd decoder in Marklin 37115
« Reactie #4 Gepost op: zondag 22 april 2012, 22:14:16 »

Hallo Ad,

nog niet gedaan, maar ik denk dat ik met cv 57 en 58 moet experimenteren,

met vriendelijke groet,

Walter
Gelogd
Computergestuurde Treinbaan met Central Station Reloaded

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re:msd decoder in Marklin 37115
« Reactie #5 Gepost op: zondag 22 april 2012, 22:48:13 »

Hoi Walter,

Probeer eerst eens CV57 op 5 te zetten.
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

wissels

  • Forum Beheerder
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Doe wat je zegt, dan lieg je niet.
Re:msd decoder in Marklin 37115
« Reactie #6 Gepost op: zondag 22 april 2012, 23:18:03 »

Hallo Ad,

ik ga er morgenavond even kort mee aan de slag, je hoort van het resultaat, want dinsdagavond moet de loc naar zijn rechtmatige eigenaar,

met vriendelijke groet,

Walter
Gelogd
Computergestuurde Treinbaan met Central Station Reloaded

wissels

  • Forum Beheerder
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Doe wat je zegt, dan lieg je niet.
Re:msd decoder in Marklin 37115
« Reactie #7 Gepost op: maandag 23 april 2012, 22:14:09 »

Hallo,

de instellingen staan helaas niet default voigens boekje, en dit geeft problemen, zelfs de decoder al gereset.

Oke ik ben iets verder,

CV52 opnieuw op 4 gezet
CV57 stond in de decoder op 117, aangepast naar 5 gaf niet het gewenste resultaat, echter het boekje vermeld voor deze waarde default 46 en ja die werkt.
CV58 stond in de decoder op 95, na omzwervingen in verband met de vorige cv toch ook weer uitgekomen op 95, maw de default waarden zijn goed.

Echter het probleem blijft stoom afblazen, dit geluid overheerst het rijgeluid, en komt over als een soort rijgezis, op lage snelheid klinkt het nog een beetje, maar op hoge snelheid wordt het echt niet fijn om naar te luisteren, Als ik het stoom afblaas geluid zachter kan krijgen ben ik er denk ik uit,

met vriendelijke groet,

Walter



Gelogd
Computergestuurde Treinbaan met Central Station Reloaded

Anne W

  • Vaste Inboedel
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2007
  • Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is.
Re:msd decoder in Marklin 37115
« Reactie #8 Gepost op: maandag 23 april 2012, 22:17:13 »

Beste Walter,

Stoom afblazen is een continu geluid, sterk stoom "blazend" geluid met puffen is rijden met de condenskranen open, dat zou vanzelf over moeten gaan in normale puffen, tenminste zo is het met de Br 64.

Jij kunt wel in DCC programmeren?, zie het topic van Hans V200

Groet, Anne W
Gelogd
Raptor, Edits booster 10A, 1 Ma. 6090X decoders 27 staps, 18 MFX decoders(Esu en Mä), 12 met geluid, 28 staps, 27 staps voor de nieuwste Märklin MFX decoders, automatisch bedrijf (Raptor), voor mijn baan zie http://forum.3rail.nl/index.php?topic=6647.0

Spoorman

  • Gast
Re:msd decoder in Marklin 37115
« Reactie #9 Gepost op: dinsdag 24 april 2012, 07:11:52 »


Echter het probleem blijft stoom afblazen, dit geluid overheerst het rijgeluid, en komt over als een soort rijgezis, op lage snelheid klinkt het nog een beetje, maar op hoge snelheid wordt het echt niet fijn om naar te luisteren, Als ik het stoom afblaas geluid zachter kan krijgen ben ik er denk ik uit,


Zit effe mee te kijken.

Zie tabel blz. 13 voor instellen van de individuele geluiden: http://medienpdb.maerklin.de/product_files/1/pdf/60945_betrieb.pdf

Dat kan alleen in MFX programmering of DCC programmering.

Als jouw geluid er niet tussen zit kun je het misschien andersom benaderen: totaal geluid zachter zetten en andere individuele geluiden harder zetten?

Gr, Ben.
Gelogd

wissels

  • Forum Beheerder
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Doe wat je zegt, dan lieg je niet.
Re:msd decoder in Marklin 37115
« Reactie #10 Gepost op: dinsdag 24 april 2012, 07:42:50 »

Hallo Ben, allen,

de cv's voor de geluidssporen gevonden, echter kan nergens terug vinden welk geluid bij welke cv hoort, zoals het nu staat ingesteld staat het overal geluid op cv 255 ingesteld en ieder individueel geluid op cv 180, ik heb echter het idee dat er nog veel meer instelmogelijkheden zijn die niet vermeld zijn,

Ja Anne zo wie zo worden deze Cv's onder dcc uitgebreid of motorola minder uitgebreid geprogrammeerd, ook staan er een beperkt aantal schuifbalken in mfx op het Cs1R maar dit geeft minder instelmogelijkheden van cv's te zien dan programmeren onder dcc. Misschien hier toch een Cs2 noodzakelijk voor deze decoder.

met vriendelijke groet,

Walter
Gelogd
Computergestuurde Treinbaan met Central Station Reloaded

Spoorman

  • Gast
Re:msd decoder in Marklin 37115
« Reactie #11 Gepost op: dinsdag 24 april 2012, 11:12:47 »


de cv's voor de geluidssporen gevonden, echter kan nergens terug vinden welk geluid bij welke cv hoort, zoals het nu staat ingesteld staat het overal geluid op cv 255 ingesteld en ieder individueel geluid op cv 180, ik heb echter het idee dat er nog veel meer instelmogelijkheden zijn die niet vermeld zijn


Walter,

Die vind je hier:

http://mediencms.maerklin.de/media.php/de/produkte/downloads/Umruestdecoder_mLD-mSD_CV-Liste_DCC.pdf

Gr, Ben.
Gelogd

wissels

  • Forum Beheerder
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Doe wat je zegt, dan lieg je niet.
Re:msd decoder in Marklin 37115
« Reactie #12 Gepost op: dinsdag 24 april 2012, 12:44:20 »

Hallo Ben,

handig lijstje, heb ik gelijk de Cv die niet in de handleiding vermeld staan,

met vriendelijke groet,

Walter
Gelogd
Computergestuurde Treinbaan met Central Station Reloaded

wissels

  • Forum Beheerder
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Doe wat je zegt, dan lieg je niet.
Re:msd decoder in Marklin 37115
« Reactie #13 Gepost op: dinsdag 24 april 2012, 20:29:33 »

Hallo,

de loc bevat standaard 2x een 50 Ohm luidspreker die in serie geschakeld is en gesoldeerd is aan de print, dient deze vervangen te worden door een van de 2 bij de 60945 geleverde luidspreker, immers volgens de gebruiksaanwijzing wordt aangegeven Belasting geluid bij 4Ohm/8Ohm 2,3 Watt/1,2 Watt

ik vermoed dat ik hier een probleem heb met het geluid,

met vriendelijke groet,

Walter
Gelogd
Computergestuurde Treinbaan met Central Station Reloaded

Degeluidsman

  • 3rail Events team
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2007
  • A member of the Duurstede Group®
Re:msd decoder in Marklin 37115
« Reactie #14 Gepost op: dinsdag 24 april 2012, 20:52:12 »

Hallo,

de loc bevat standaard 2x een 50 Ohm luidspreker die in serie geschakeld is en gesoldeerd is aan de print, dient deze vervangen te worden door een van de 2 bij de 60945 geleverde luidspreker, immers volgens de gebruiksaanwijzing wordt aangegeven Belasting geluid bij 4Ohm/8Ohm 2,3 Watt/1,2 Watt

ik vermoed dat ik hier een probleem heb met het geluid,

met vriendelijke groet,

Walter

Hallo Walter,

De aanwezige luidsprekers in serie geschakeld hebben een aansluitwaarde van 100 Ohm.

De luidsprekens die in de set zitten hebben waarschijnlijk een aansluitwaarde van 8 Ohm.

Nu weet ik niet of je een of twee luidsprekens in de loc gaat zetten, maar uitgaande van van twee stuks ( parralel aangesloten ) is de aansluitwaarde 4 Ohm en leverd de versterker 2.3 watt.

Met de oude luidsprekers komt er bijna geen vermogen uit de versterker waardoor je hem op standje 10 zet en het geluid niet naar tevredenheid is.

Kortom, speakers vervangen.


Mvg,

Peter / degeluidsman.

wissels

  • Forum Beheerder
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Doe wat je zegt, dan lieg je niet.
Re:msd decoder in Marklin 37115
« Reactie #15 Gepost op: dinsdag 24 april 2012, 21:32:57 »

Hallo,

de speaker is vervangen na het bericht van Peter, en het geluidsvolume is verdubbeld, de geluiden komen er iets minder vervormd uit, dus dit resultaat is positief. Nu nog het drukken van het afblaasgeluid, en juiste cv waarden zien te vinden want op hoge snelheid geeft de loc nu geen geluid meer,

met vriendelijke groet,

Walter
Gelogd
Computergestuurde Treinbaan met Central Station Reloaded

wissels

  • Forum Beheerder
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Doe wat je zegt, dan lieg je niet.
Re:msd decoder in Marklin 37115
« Reactie #16 Gepost op: dinsdag 24 april 2012, 21:50:00 »

Hallo,

niet alle cv's laten zich normaal programmeren met het CS1R, zo krijg ik bij CV139 veranderen alleen maar foutmeldingen, en kan dus niet alles aanpassen,

met vriendelijke groet,

Walter
Gelogd
Computergestuurde Treinbaan met Central Station Reloaded

Hans V200.0

  • Vaste Inboedel
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2007
  • als er maar een "v" voor op staat
Re:msd decoder in Marklin 37115
« Reactie #17 Gepost op: woensdag 25 april 2012, 02:11:06 »

Hoi Walter,

Heb nu zelf ook een MsD decoder en ik heb deze ingebouwd in mijn V200.
Nu wil het verhaal,dat ik eerst met een MS II deze decoder en de cv's te lijf wilde gaan.

Tot mijn verbazing leest mijn MS II geen cv's van deze decoder,iets wat toch mogelijk had kunnen zijn.
De eerlijkheid gebied me ook te zeggen,dat mijn MS II nog niet een update heeft ondergaan.
Mogelijk blijft het hierdoor bij mij steken.

Ook mijn IB maar eens van stal gehaald,en van de laatste update voorzien (POM),maar ook dit haalt niets uit.
Uitlezen ho maar,en toch blijf ik het proberen.
Zal ongetwijfeld ergens iets fout doen,en ik zal erachter komen wat dat is.

M.v.g.

Hans V200.0
« Laatst bewerkt op: woensdag 25 april 2012, 03:58:17 door Hans V200.0 »
Gelogd

wissels

  • Forum Beheerder
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Doe wat je zegt, dan lieg je niet.
Re:msd decoder in Marklin 37115
« Reactie #18 Gepost op: woensdag 25 april 2012, 07:04:52 »

Hallo Hans,

de decoder in mijn loc was pas uit te lezen en te veranderen, nadat hij met Mfx was aangemeld in mijn centrale, ik denk dat dit hetzelfde met de Ms2 zou moeten zijn.

met vriendelijke groet,

Walter
Gelogd
Computergestuurde Treinbaan met Central Station Reloaded

Spoorman

  • Gast
Re:msd decoder in Marklin 37115
« Reactie #19 Gepost op: woensdag 25 april 2012, 07:12:30 »


Ook mijn IB maar eens van stal gehaald,en van de laatste update voorzien (POM),maar ook dit haalt niets uit.
Uitlezen ho maar,en toch blijf ik het proberen.
Zal ongetwijfeld ergens iets fout doen,en ik zal erachter komen wat dat is.


Hoi Hans,

Je maakt een denkfout: in POM kun je niet uitlezen, alleen maar CV waardes inbrengen. Probeer het maar. :)

Gr, Ben.
Gelogd

Wijbe

  • Vaste Inboedel
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2009
  • Spoorwegen bestaan bij de gratie van dwarsliggers.
Re:msd decoder in Marklin 37115
« Reactie #20 Gepost op: woensdag 25 april 2012, 11:28:37 »

Daar zeg je wat Ben, ik me altijd maar afvragen waarom via Pom niks is uit te lezen. Toch heb ik het gevoel dat ik met de ecos wel lopi 4.0 via pom kan uitlezen. zometeen maar even onderzoek plegen.

Edit -

Ik bevestig dat een ESU Locpilot 4.0, en een Zimo MX620 is uit te lezen via pom met de Ecos. Beide decoders bezitten Railcom, eveneens begrijpt de Ecos Railcom, lijkt me dat het hierdoor mogelijk is?
« Laatst bewerkt op: woensdag 25 april 2012, 12:03:53 door Wijbe »
Gelogd

Hans V200.0

  • Vaste Inboedel
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2007
  • als er maar een "v" voor op staat
Re:msd decoder in Marklin 37115
« Reactie #21 Gepost op: woensdag 25 april 2012, 14:28:31 »


Ook mijn IB maar eens van stal gehaald,en van de laatste update voorzien (POM),maar ook dit haalt niets uit.
Uitlezen ho maar,en toch blijf ik het proberen.
Zal ongetwijfeld ergens iets fout doen,en ik zal erachter komen wat dat is.


Hoi Hans,

Je maakt een denkfout: in POM kun je niet uitlezen, alleen maar CV waardes inbrengen. Probeer het maar. :)

Gr, Ben.

Hoi Ben,

Ja inderdaad gaf ie in POM modus wel een OK bij de ingegeven waarden,maar waarom kan ik ze dan niet uitlezen in een andere modus?
Dus niet als ik wil programmeren,maar wil bekijken welke waarde ik ingegeven heb,zodat ik ook kan checken of dit klopt?
Uitproberen is 1 maar ik wil het ook op het display kunnen zien.
Of vraag ik nu teveel?

M.v.g.

Hans V200.0
Gelogd

Spoorman

  • Gast
Re:msd decoder in Marklin 37115
« Reactie #22 Gepost op: woensdag 25 april 2012, 16:51:33 »


Ik bevestig dat een ESU Locpilot 4.0, en een Zimo MX620 is uit te lezen via pom met de Ecos. Beide decoders bezitten Railcom, eveneens begrijpt de Ecos Railcom, lijkt me dat het hierdoor mogelijk is?


Klopt. :)


Of vraag ik nu teveel?


Probleem is dat de M* decoder ook op het programmeerspoor niet alle CV's in DCC laat schrijven noch uitlezen.

Gr, Ben.
Gelogd

huub

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2008
Re:msd decoder in Marklin 37115
« Reactie #23 Gepost op: woensdag 25 april 2012, 17:17:04 »

Hans,

POM betekent Program On Main en is bedoeld om direct te kunnen zie wat een veranderde CV-waarde voor een effect heeft.

Er staat nergens iets geschreven over uitlezen, want daarvoor heb je geen POM nodig.

Je zoekt er te veel achter ......
« Laatst bewerkt op: woensdag 25 april 2012, 19:57:39 door huub »
Gelogd

Wijbe

  • Vaste Inboedel
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2009
  • Spoorwegen bestaan bij de gratie van dwarsliggers.
Re:msd decoder in Marklin 37115
« Reactie #24 Gepost op: woensdag 25 april 2012, 18:43:36 »

Program on Maintrack toch?

huub

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2008
Re:msd decoder in Marklin 37115
« Reactie #25 Gepost op: woensdag 25 april 2012, 19:57:05 »

Oeps

Wijbe heeft gelijk, aangepast
Gelogd

Hans V200.0

  • Vaste Inboedel
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2007
  • als er maar een "v" voor op staat
Re:msd decoder in Marklin 37115
« Reactie #26 Gepost op: donderdag 26 april 2012, 00:16:22 »

Hans,

POM betekent Program On Main en is bedoeld om direct te kunnen zie wat een veranderde CV-waarde voor een effect heeft.

Er staat nergens iets geschreven over uitlezen, want daarvoor heb je geen POM nodig.

Je zoekt er te veel achter ......

Hoi Huub,

Dat je de cv's alleen kunt programmeren in POM modus,is me nu wel duidelijk.
Maar om nou te zeggen dat je het resultaat meteen ziet.........
Nou nee,want de lok liet zich niet van zijn plaats brengen.
Wel een bevestigend Ok kon er af,in het display van de IB,maar meer ook niet.

M.v.g.

Hans V200.0
Gelogd

wissels

  • Forum Beheerder
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Doe wat je zegt, dan lieg je niet.
Re: msd decoder in Marklin 37115
« Reactie #27 Gepost op: zaterdag 15 december 2012, 18:15:29 »

Hallo allen,

dank aan Peter de Geluidsman die nieuwe firmware en de juiste geluiden voor mij geprogrammeerd heeft op de Msd decoder klinkt de decoder nu prima, en is het vreemde sissende geluid verdwenen, en klinkt de loc nu echt als een uit de Br 18 serie.

Peter bedankt  !!,

met vriendelijke groet,

Walter
Gelogd
Computergestuurde Treinbaan met Central Station Reloaded

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re: msd decoder in Marklin 37115
« Reactie #28 Gepost op: zaterdag 15 december 2012, 18:34:57 »

Hoi Walter,

Hoe reageert jouw Br18 met mSd tijdens een remming van volle snelheid naar stilstand?
Ik heb een Br 38 met mSd, waarbij direct na de remopdracht het stoom puffen even ophoudt, vrijloop dus, maar na een paar seconden begint het stoom puffen weer, ondanks dat de lok nog aan het afremmen is.
Het stoom puffen blijft aanhouden tot aan stilstand.
Een paar seconden voordat de lok stilstaat, piepen de remmen wel.
Maar het stoom puffen zou je, tijdens het afremmen niet mogen horen.
Hoe is dat bij jouw br18 met mSd?
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

Degeluidsman

  • 3rail Events team
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2007
  • A member of the Duurstede Group®
Re: msd decoder in Marklin 37115
« Reactie #29 Gepost op: zondag 16 december 2012, 10:14:11 »

Hallo allen,

dank aan Peter de Geluidsman die nieuwe firmware en de juiste geluiden voor mij geprogrammeerd heeft op de Msd decoder klinkt de decoder nu prima, en is het vreemde sissende geluid verdwenen, en klinkt de loc nu echt als een uit de Br 18 serie.

Peter bedankt  !!,

met vriendelijke groet,

Walter

Graag gedaan Walter,

Ik hoop dat tante M snel met de programmer komt en deze handiger werkt dan met de cs2.
Helaas is hij weer uitgesteld.


Mvg,

Peter / degeluidsman.

Charlie

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Ik spoor niet, maar bus wel. ©
    • Waar ik voor m'n hobby vaak ben.
Re: msd decoder in Marklin 37115
« Reactie #30 Gepost op: zondag 16 december 2012, 15:55:19 »

Hoi Walter,

Hoe reageert jouw Br18 met mSd tijdens een remming van volle snelheid naar stilstand?
Ik heb een Br 38 met mSd, waarbij direct na de remopdracht het stoom puffen even ophoudt, vrijloop dus, maar na een paar seconden begint het stoom puffen weer, ondanks dat de lok nog aan het afremmen is.
Het stoom puffen blijft aanhouden tot aan stilstand.
Een paar seconden voordat de lok stilstaat, piepen de remmen wel.
Maar het stoom puffen zou je, tijdens het afremmen niet mogen horen.
Hoe is dat bij jouw br18 met mSd?

Ad,

Ik heb een mSd in m'n BR41 gebouwd en heb eens uitgeprobeerd wat jij beschrijft.
Als de loc op volle snelheid rijdt en ik draai de regelaar in een keer op 0, dan stopt het stoom puffen en blijft ook uit totdat hij geheel , met piepende remmen, stil staat.

Gr.  Charlie
Gelogd
Bahnhof - Neustadt
Intellibox II - Koploper - C-rail/K-rail - Duits in de jaren '80

CJAG-lid
 

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re: msd decoder in Marklin 37115
« Reactie #31 Gepost op: zondag 16 december 2012, 16:05:27 »

Charlie, bij jouw Br 41 stopt het puffen totdat de lok stilstaat en zo hoort het ook.
Bij mijn Br 38 stopt het puffen nadat de remming wordt ingezet, maar begint na een paar seconden weer en dat hoort niet.
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

Hans V200.0

  • Vaste Inboedel
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2007
  • als er maar een "v" voor op staat
Re: msd decoder in Marklin 37115
« Reactie #32 Gepost op: zondag 16 december 2012, 16:14:41 »

Hoi Ad,

Mag ik je dan adviseren even naar de c.v.'s te kijken van dat geluid?

Mogelijk staan die niet goed,of er zit standaard een andere waarde aan vast.

M.v.g.

Hans V200.0
Gelogd

wissels

  • Forum Beheerder
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Doe wat je zegt, dan lieg je niet.
Re: msd decoder in Marklin 37115
« Reactie #33 Gepost op: zondag 16 december 2012, 16:42:52 »

Hallo Ad,

de loc toch maar uit zijn verpakking gehaald, het geluid is bij mij normaal , en begint dus niet halverwege het remmen weer te puffen.

Net geprobeerd alle geluidstoewijzingen onder de functie toetsen te verdelen, om tot de conclusie te komen dat ik te kort heb aan f0 t/m f16

met vriendelijke groet,

Walter
Gelogd
Computergestuurde Treinbaan met Central Station Reloaded

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re: msd decoder in Marklin 37115
« Reactie #34 Gepost op: zondag 16 december 2012, 17:26:25 »

Mag ik je dan adviseren even naar de c.v.'s te kijken van dat geluid?
Hans, dat had ik natuurlijk al gedaan. :P
Maar je kunt alleen de drempel voor het remgeluid instellen, het volume en de timing, maar verder niets.
Het gaat om deze ombouw.
Tijdens het afremmen wordt de stoom naar de cilinders afgesloten en hoor je geen puffen meer.
Nu gaat mijn 38er tijdens het remmen weer aanzetten, akoestisch gezien dan. :(
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

Hans V200.0

  • Vaste Inboedel
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2007
  • als er maar een "v" voor op staat
Re: msd decoder in Marklin 37115
« Reactie #35 Gepost op: zondag 16 december 2012, 17:46:11 »

Hans, dat had ik natuurlijk al gedaan. :P
Maar je kunt alleen de drempel voor het remgeluid instellen, het volume en de timing, maar verder niets.

Hoi Ad,

Heeft de timing er dan niets mee van doen?
Als je dat instelt,dan zal het geluid toch anders reageren?

Of heb ik het mis?

M.v.g.

Hans V200.0
Gelogd

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re: msd decoder in Marklin 37115
« Reactie #36 Gepost op: zondag 16 december 2012, 20:44:28 »

Hans, de timing dient om de stoomslagen met de wielomslagen te synchroniseren en heeft niets met dit probleem te maken.
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Powered by MySQL Powered by PHP SMF 2.0.17 | SMF © 2019, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Pagina opgebouwd in 0.104 seconden met 24 queries.