Nieuws: Steun de Stichting 3rail met uw donatie. Kijk in onze webshop voor de mogelijkheden.
+  3railforum
|-+  Modelbesprekingen
| |-+  Problemen, Reparatie & Onderhoud alle modellen/merken
| | |-+  3740 E-Loc Massa problemen !
0 leden en 1 gast bekijken dit topic. « vorige volgende »
Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: 3740 E-Loc Massa problemen !  (gelezen 1719 keer)

v200marklin

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
3740 E-Loc Massa problemen !
« Gepost op: woensdag 29 februari 2012, 22:28:14 »

Op zich een mooie loc , niks mis mee, loopt netjes, maar veel stilvallen mbt contact problemen.

Dus ....tijd voor schoonmaak :P, wat schetst mijn verbazing 8o :eek:, zit er op het sleper stel 1 as met 1 slipbandje :? 8o :?, m.a.w. loc maakt maar met 3 punten massa ipv 4 :thumbdown:

Welk brein bij tante M* heeft dit nou weer verzonnen :|

Op het motor draaistel gewoon 4 slipbandjes, maar dat 5e bandje op een niet aangedreven as..........................shoot me  :D






Mvg Gert
Gelogd

jumbo

  • Vaste Gast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2008
Re:3740 E-Loc Massa problemen !
« Reactie #1 Gepost op: woensdag 29 februari 2012, 22:37:21 »

haij haij

Heb ik een keer gehad met zijn groene broertje , tweedehans gekocht , en volgens verkoper moest hij even nagekeken worden want haperde .

En ja hoor ook 1 of 2 slippers onder sleper draaistel  :D
Gelogd

loc1200

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2009
  • Veel lukt met geduld, liefde en precisie.
Re:3740 E-Loc Massa problemen !
« Reactie #2 Gepost op: woensdag 29 februari 2012, 22:42:33 »

Misschien waren de flenzen zonder groef op; en wilden ze toch uitleveren.
Ik zou die van mij ook eens moeten bekijken....

Gr. Marsel
Gelogd
Gebruikt:  Raptor; Märklin Central/Control-unit en de rest van de fam. (6040/41/43/50 enz) MS1/2;
In- en ombouw/gebruik van dec: Mä, ESU.
=> in opdracht OOK VOOR DERDEN =>

jumbo

  • Vaste Gast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2008
Re:3740 E-Loc Massa problemen !
« Reactie #3 Gepost op: woensdag 29 februari 2012, 22:45:07 »

o je had wel een groeffie in wiel , had ik niet begrepen , dat had ik zelfs niet eens in het wiel zitten haaaaaaaaaaaaaa
Gelogd

Freak

  • Gast
Re:3740 E-Loc Massa problemen !
« Reactie #4 Gepost op: woensdag 29 februari 2012, 23:23:33 »

Hallo Gert,

Op het motor draaistel gewoon 4 slipbandjes, maar dat 5e bandje op een niet aangedreven as..........................shoot me  :D


Verkeerde as, behoort daar niet te zitten.  ;)

Mvg,
Peter
Gelogd

v200marklin

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
Re:3740 E-Loc Massa problemen !
« Reactie #5 Gepost op: woensdag 29 februari 2012, 23:42:28 »

@Peter

dat dacht ik dus ook al :D, ja en dan die na-controle he ! :D

Mvg Gert
Gelogd

Freak

  • Gast
Re:3740 E-Loc Massa problemen !
« Reactie #6 Gepost op: woensdag 29 februari 2012, 23:44:23 »

dat dacht ik dus ook al :D, ja en dan die na-controle he ! :D
Die is echt top  :D

Mvg,
Peter
Gelogd

Huib

  • Zeer Toffe Gast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
Re:3740 E-Loc Massa problemen !
« Reactie #7 Gepost op: donderdag 01 maart 2012, 01:54:29 »

Ook ik heb zoiets al eens aan de hand gehad met een Motorpost 3089.Heel vreemd allemaal.

groetjes Huib.
Gelogd
Waarom moeilijk doen als het Marklin kan...


Aliebengalie

  • Gast
Re:3740 E-Loc Massa problemen !
« Reactie #8 Gepost op: donderdag 01 maart 2012, 05:46:59 »

Kwestie van moedwillig de zaak omzeep helpen.......

En dan geen nacontrolle uitvoeren is helemaal bizar.

Goed bezig zijn ze daar.

En maar klagen,dat het nog niet zo goed gaat.....

Mvg: Alex
Gelogd

v200marklin

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
Re:3740 E-Loc Massa problemen !
« Reactie #9 Gepost op: vrijdag 02 maart 2012, 15:35:44 »

Heb vanmiddag het koperen gedeelte van een oude sleper gebruikt als massaveer voor de 2 wielassen in het slepers wielstel,  bruin draadje er aan en naar de massa v/d decoder.
Ook motorblok verbonden met bruine draad met chassis loc.

De loc rijdt helemaal perfect, geen hapering meer te bespeuren.

Mvg Gert
Gelogd

44er

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Blij dat ik met koploper rij....
    • http://forum.3rail.nl/index.php?topic=31133.0
Re:3740 E-Loc Massa problemen !
« Reactie #10 Gepost op: vrijdag 02 maart 2012, 16:23:44 »

Heb vanmiddag het koperen gedeelte van een oude sleper gebruikt als massaveer voor de 2 wielassen in het slepers wielstel,  bruin draadje er aan en naar de massa v/d decoder.
Ook motorblok verbonden met bruine draad met chassis loc.
De loc rijdt helemaal perfect, geen hapering meer te bespeuren.
Mvg Gert

Gert, mooi dat het is opgelost :thumbup:

Ik maak altijd op dit type loks (draaistel type) een extra massa draad van chassis  naar de motor,
nooit geen probleem meer met hikken door massa gebrek.
 Schijnt erg gevoelig te zijn bij dit type loks.

gr, Jan
Gelogd




Intellibox,Loconet,6021,MS2 Koploper,Rosoft S88n,Lok's met Faulhaber,

doef

  • Zeer Toffe Gast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2011
  • herintreder
Re:3740 E-Loc Massa problemen !
« Reactie #11 Gepost op: zaterdag 03 maart 2012, 00:37:30 »


Op het motor draaistel gewoon 4 slipbandjes, maar dat 5e bandje op een niet aangedreven as..........................shoot me  :D


Ken je die asterix films? Daarin vertrekken door paard getrokken wagens met wheelspin. :D Ik denk dat tante M geinspireerd was   >:-D
Gelogd
tijdperk I, Baden/ Württemberg, K-rails, MSII
http://forum.3rail.nl/index.php?topic=30335.0

v200marklin

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
Re:3740 E-Loc Massa problemen !
« Reactie #12 Gepost op: zaterdag 03 maart 2012, 01:27:57 »

Inderdaad, nu het zegt zie ik het weer voor me , geweldig ! :mrgreen:

Mvg Gert
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Powered by MySQL Powered by PHP SMF 2.0.17 | SMF © 2019, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Pagina opgebouwd in 0.048 seconden met 23 queries.