Nieuws:

Heb je ook al de Stichting 3rail Jaarkalender 2024 besteld? Doe dit dan snel in onze Stichting 3rail Webshop

Materiaalgebruik bij de kl-gr treinencompetitie

Gestart door Digibeet donderdag 12 januari 2023, 15:14:21

0 leden en 1 gast bekijken dit board.
Materiaalgebruik bij de kl-gr treinencompetitie
Bij de kleine-grote treinencompetitie is gebruikgemaakt van een makkelijk verwerkbaar materiaal om scenery, hellingen, bergen etc. te maken. O.a. makkelijk te snijden. Ook lijmen en met modelleerpasta werken was eenvoudig.
Ik begin nu weer met een nieuwe baan en wil hierbij van deze materialen gebruik maken.
Kan iemand mij vertellen wat hiervoor gebruikt is, ook de 'lijm'? En waar eventueel verkrijgbaar?
Alvast bedankt. Hans
Re: Materiaalgebruik bij de kl-gr treinencompetitie
Het programma werd gesponsord door De Kleine uit Meppel en die voert het merk Noch. Daar zul je dus alles vinden wat je nodig hebt en vrijwel elke modelspoorwinkel heeft het wel liggen.

https://www.noch.de/produkte/

Re: Materiaalgebruik bij de kl-gr treinencompetitie
Wat Spoors / Ben al aangeeft. Daarom is daar veel spul van gebruikt.

Citaat van: Digibeet op donderdag 12 januari 2023, 15:14:21Bij de kleine-grote treinencompetitie is gebruikgemaakt van een makkelijk verwerkbaar materiaal om scenery, hellingen, bergen etc. te maken. O.a. makkelijk te snijden. Ook lijmen en met modelleerpasta werken was eenvoudig.

Om bergen te maken werd vaak gebruik gemaakt van de bekende XPS-platen. Deze kan je met diverse middelen lijmen. XPS-platen zijn bij bouwmarkten in diverse soorten te krijgen. De spullen van Noch bij de betere modelspoorwinkel. Soms is het handig om alternatieven te hebben. Bijvoorbeeld voor de modeleerpasta kan je vervangen door Sculptamold. Het is maar net wat je fijner werken vindt. Je zal het een en ander moeten uitproberen.
Re: Materiaalgebruik bij de kl-gr treinencompetitie
Bedankt allemaal. Mijn standaard Märklin-leverancier heeft deze materialen niet. Ga dus even wat verder kijken
Hans
Re: Materiaalgebruik bij de kl-gr treinencompetitie
Het schuim kun je kopen bij de profi bouwmarkt in je woonplaats. Dus niet bij de Karwei etc maar die drive-through bouwmarkt waar de profs heengaan. Vraag naar XPS, of roofmate of wallmate. platen van 5cm dik werken fijn. Snijden kan met een mes of met een gloeidraad schuimsnijder. Je kunt het bekleden met wat je maar wilt: Boomer postte onlangs nog een geinig filmpje over bekleden met een soort papiermaché : https://www.youtube.com/@boomerdioramas . Ikzelf doe het graag met gips: https://forum.3rail.nl/index.php?msg=1341069 https://forum.3rail.nl/index.php?msg=1352727
Hoop dat je er wat aan hebt! Succes!
Re: Materiaalgebruik bij de kl-gr treinencompetitie
Doevie,
Bedankt.
Hans