Nieuws: Nog niet alle 15 jaar 3railforum jubileum setjes zijn opgehaald!! Lees hier verder hoe je je bestelling alsnog kunt ophalen!
+  3rail Forum
|-+  Modelbesprekingen
| |-+  Problemen, Reparatie & Onderhoud alle modellen/merken
| | |-+  probleem met BR86
0 leden en 1 gast bekijken dit topic. « vorige volgende »
Pagina's: [1] 2   Omlaag

Auteur Topic: probleem met BR86  (gelezen 8245 keer)

spidermen85

  • Gast
probleem met BR86
« Gepost op: woensdag 13 juli 2011, 11:13:32 »

ik heb een BR86 uit een startset en heb er weinig mee gereden, ik heb hem weer uit de doos gehaald om er mee te rijden maar zodra ik deze op de baan zet gaat deze uit zich zelf op max. snelheid rijden 8o
het is een Digitale BR86
Gelogd

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:probleem met BR86
« Reactie #1 Gepost op: woensdag 13 juli 2011, 11:16:30 »

Hallo Kevin

Is deze soms delta en staat hij op analoog ingesteld.

Klik en Klak
 
Gelogd
Groetjes John -

spidermen85

  • Gast
Re:probleem met BR86
« Reactie #2 Gepost op: woensdag 13 juli 2011, 11:22:15 »

nope deze komt uit een digitale startset met MS en hij heeft het ook gedaan.. tot nu blijkbaar :?
Gelogd

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:probleem met BR86
« Reactie #3 Gepost op: woensdag 13 juli 2011, 11:23:20 »

Dan zou ik hem ff schoonmaken.
Gelogd
Groetjes John -

spidermen85

  • Gast
Re:probleem met BR86
« Reactie #4 Gepost op: woensdag 13 juli 2011, 11:34:14 »

3 keer mee gereden en hij is vies :?
weet je zeker dat dat daar door kan komen?!
Gelogd

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:probleem met BR86
« Reactie #5 Gepost op: woensdag 13 juli 2011, 11:48:07 »

Kijk hier eens

Dat is ook een br 86 met delta decoder (kan ook op digitale  banen)
Gelogd
Groetjes John -

Cees B

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Cees Bier
Re:probleem met BR86
« Reactie #6 Gepost op: woensdag 13 juli 2011, 12:13:17 »

Kevin,
ALs je hem op de baan zet en uit "zich zelf " gaat rijden, heb je dan ook zijn adres in MS ingesteld?
Roep zijn adres op en stel de rijsnelheid naar 0. Mogelijk is hij met ingestelde snelheid van de baan gehaald en heeft deze instelling vast gehouden.
Cees
Gelogd


Knalseinen zijn seinen als er problemen zijn.

Freak

  • Gast
Re:probleem met BR86
« Reactie #7 Gepost op: woensdag 13 juli 2011, 16:44:20 »

Hallo Kevin,

Is het de BR86 uit de startset 29530 ?. Deze heeft een 60901 decoder aan boord.
De Lok draagt het bedrijfsnummer 86 132

Mvg,
Peter
Gelogd

Wim

  • Stamgast
  • ***
  • Online Online
  • Lid sinds: 2006
  • samen staan we sterker
Re:probleem met BR86
« Reactie #8 Gepost op: woensdag 13 juli 2011, 17:05:31 »

Nehee,
deze heeft meestal de PIC decoder !

(gunstige uitzonderingen waren de eerste types met 60901,
totdat die op waren :()

even resetten met de MS op een programmeerspoor!

(cv08=08)

sukses!
Gelogd
Met vriendelijke groeten van
Wim

Freak

  • Gast
Re:probleem met BR86
« Reactie #9 Gepost op: woensdag 13 juli 2011, 17:15:39 »

29537 2002-2003 Delta DCM III 86 582 DB schwarz, Telex, Startset 4f
29538 2002-2003 Delta DCM III 86 582 DB schwarz, Telex, Startset 4f, 120V
29530 (1) 2004 Dig.6090x DCM III 86 132 DB schwarz, Telex, Startset Digital Güter, rot lackiertem Gestänge
29531 2004- Dig.6090x DCM III 86 132 DB schwarz, Telex, Startset Digital Güter, 120V
29530 (2) 2004- Dig.6090x DCM III 86 132 DB schwarz, Telex, Startset Digital Güter, unlackiertem Gestänge

Mvg,
Peter
Gelogd

Wim

  • Stamgast
  • ***
  • Online Online
  • Lid sinds: 2006
  • samen staan we sterker
Re:probleem met BR86
« Reactie #10 Gepost op: woensdag 13 juli 2011, 17:33:44 »

Bron?

Ik heb ze zelf gehad,
dus ik spreek uit eigen ervaring...

maar ja, resetten of dipswitches verzetten :)
Gelogd
Met vriendelijke groeten van
Wim

spidermen85

  • Gast
Re:probleem met BR86
« Reactie #11 Gepost op: woensdag 13 juli 2011, 17:38:26 »

ik hoorde van iemand iets over een opgeblazen decoder of  8o :?
ik heb er geen verstand van hoe of wat maar ja
Gelogd

Wijbe

  • Vaste Inboedel
  • ****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2009
  • Light My Train
    • LightMyTrain
Re:probleem met BR86
« Reactie #12 Gepost op: woensdag 13 juli 2011, 17:57:57 »

ik hoorde van iemand iets over een opgeblazen decoder of  8o :?
ik heb er geen verstand van hoe of wat maar ja

opgeblazen decoder is bulshit. Dan rijd hij ook niet meer. Reset nauw eerst die decoder eens.

mathijs-spoor3

  • Gast
Re:probleem met BR86
« Reactie #13 Gepost op: woensdag 13 juli 2011, 18:13:14 »

mischien zijn de wielen tov elkaar verschoven en zitten de wielen klem. is bij ons thuis gebeurt :(
Gelogd

spidermen85

  • Gast
Re:probleem met BR86
« Reactie #14 Gepost op: woensdag 13 juli 2011, 18:15:00 »

ehm nummer is 86 13 en laatste nummer weet ik zo effe niet
maar deze heeft zwarte trappers en komt uit een startset met een MS
ik kan de kap niet openen omdat het schroefje bovenop niet open te draaien is omdat het kruiskop vorm een beetje misvormd is.... (raar voor een nieuwe start set) maar weet iemand dat nummer van de lok voor in de MS?
Gelogd

mathijs-spoor3

  • Gast
Re:probleem met BR86
« Reactie #15 Gepost op: woensdag 13 juli 2011, 18:16:02 »

mischien nummer 72 of 76 dat is vaak zo
Gelogd

spidermen85

  • Gast
Re:probleem met BR86
« Reactie #16 Gepost op: woensdag 13 juli 2011, 18:17:35 »

oke dank je ik zal morgen of vanavond even proberen
Gelogd

Wim

  • Stamgast
  • ***
  • Online Online
  • Lid sinds: 2006
  • samen staan we sterker
Re:probleem met BR86
« Reactie #17 Gepost op: woensdag 13 juli 2011, 18:29:45 »

of 60 of 24 ?

of 78 en niet 76
Gelogd
Met vriendelijke groeten van
Wim

spidermen85

  • Gast
Re:probleem met BR86
« Reactie #18 Gepost op: woensdag 13 juli 2011, 18:32:54 »

ik zal ze alle 4 wel proberen :P
Gelogd

wakkie

  • Speciale Gast
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
    • HET forum voor en door märklin liefhebbers
Re:probleem met BR86
« Reactie #19 Gepost op: woensdag 13 juli 2011, 19:07:50 »

Hoi,

Als hij uit de startsets 2953. komt is het adres standaard 53. Als je een mobile station hebt, kun je het artikelnummer van je startset invoeren(bijvoorbeeld 29530)

Groetjes

willie
Gelogd
Als ik niets meer weet te vertellen, verzin ik gewoon iets.

Willie

spidermen85

  • Gast
Re:probleem met BR86
« Reactie #20 Gepost op: woensdag 13 juli 2011, 19:49:35 »

hij doet het weer het was 78 :)
Gelogd

Freak

  • Gast
Re:probleem met BR86
« Reactie #21 Gepost op: woensdag 13 juli 2011, 20:01:44 »

Hoi,

Als hij uit de startsets 2953. komt is het adres standaard 53. Als je een mobile station hebt, kun je het artikelnummer van je startset invoeren(bijvoorbeeld 29530)
Ook de BR86 29530 staat af fabriek ingesteld op adres 53.

Mvg,
Peter
Gelogd

spidermen85

  • Gast
Re:probleem met BR86
« Reactie #22 Gepost op: woensdag 13 juli 2011, 20:02:44 »

nou ik deed 78 en hij reed weel goed zijn
Gelogd

mathijs-spoor3

  • Gast
Re:probleem met BR86
« Reactie #23 Gepost op: woensdag 13 juli 2011, 22:01:29 »

nou ik deed 78 en hij reed weel goed zijn

betekent dat dat hij het op 78 weer doet?

gr
Gelogd

spidermen85

  • Gast
Re:probleem met BR86
« Reactie #24 Gepost op: donderdag 14 juli 2011, 08:42:55 »

 :P ja idd
ik probeerde eerst op 24 en 60, toen op 78 en toen begon hij te stoppen ipv te rijden uitzich zef en toen kon ik weer rijden
Gelogd

Jan 1212

  • Vaste Gast
  • **
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • NS & DB ,. mijn "OK"
Re:probleem met BR86
« Reactie #25 Gepost op: donderdag 14 juli 2011, 09:55:35 »

 ;)

Die 78 klink als een delta adresje..

Mischien wil je de kap er even afschroeven, en ons hier de ingewanden laten zien. :thumbup:

Groet,
Jan
Gelogd
Ga eens naar mijn oude project.Baanbouwproject

spidermen85

  • Gast
Re:probleem met BR86
« Reactie #26 Gepost op: donderdag 14 juli 2011, 10:23:41 »

ik weet tog echt zeker dat het een digitale lok is want hij zat in een startset met een mobile station en ik heb verlichting en telex die ik via de MS bestuur
Gelogd

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:probleem met BR86
« Reactie #27 Gepost op: donderdag 14 juli 2011, 10:25:59 »

Hallo Kevin

Dat kan ook met een delta decoder  ;).
Gelogd
Groetjes John -

spidermen85

  • Gast
Re:probleem met BR86
« Reactie #28 Gepost op: donderdag 14 juli 2011, 10:31:18 »

via MS:O
waarom zouden ze een delta lok in een digitale startset doen :O
Gelogd

mathijs-spoor3

  • Gast
Re:probleem met BR86
« Reactie #29 Gepost op: donderdag 14 juli 2011, 10:35:04 »

bij onze eerste trein zat ook een 86 er maar dan delta. nu natuurlijk standaard digitaal. en 78 is niet perse een delta adres mijn eerste lok (fx decoder ) stond dacht ik  op 78 of 72.

gr
Gelogd

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:probleem met BR86
« Reactie #30 Gepost op: donderdag 14 juli 2011, 10:46:19 »

Gelogd
Groetjes John -

spidermen85

  • Gast
Re:probleem met BR86
« Reactie #31 Gepost op: donderdag 14 juli 2011, 10:49:04 »

ja maar ze gaan tog niet bij een digitale startset een delta lok er in planten! :O
Gelogd

mathijs-spoor3

  • Gast
Re:probleem met BR86
« Reactie #32 Gepost op: donderdag 14 juli 2011, 10:51:17 »

De ontwikkelingen zijn haast niet bij te houden. kom je er achter dat de cs 1 bestaat. blijkt de ms 2 er al te zijn.
jaar boeken van een jaar oud zijn nu al niet recent genoeg :mrgreen:

gr
Gelogd

spidermen85

  • Gast
Re:probleem met BR86
« Reactie #33 Gepost op: donderdag 14 juli 2011, 10:56:55 »

oke :O ...
Gelogd

mathijs-spoor3

  • Gast
Re:probleem met BR86
« Reactie #34 Gepost op: donderdag 14 juli 2011, 11:02:11 »

Niet al te letterlijk opvatten hoor :D mijn recentste gids is 2009/2010 maar je kunt ook de nieuwtjes boeken bij wentink voor nop meeenemen
Gelogd

Jan 1212

  • Vaste Gast
  • **
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • NS & DB ,. mijn "OK"
Re:probleem met BR86
« Reactie #35 Gepost op: donderdag 14 juli 2011, 13:23:09 »

 :P

Waar blijft Die foto........ O:-D
Gelogd
Ga eens naar mijn oude project.Baanbouwproject

spidermen85

  • Gast
Re:probleem met BR86
« Reactie #36 Gepost op: donderdag 14 juli 2011, 14:49:15 »

beste Jan. :P

zoals ik al had gezegd is het schroefje misvormd en krijg ik de kap er niet af
en hij rijdt ondertussen alweer :D
Gelogd

mathijs-spoor3

  • Gast
Re:probleem met BR86
« Reactie #37 Gepost op: donderdag 14 juli 2011, 14:57:04 »

 als ie nieuw is dan moet je toch een andere kunnen krijgen. er zit toch wel garantie op
Gelogd

spidermen85

  • Gast
Re:probleem met BR86
« Reactie #38 Gepost op: donderdag 14 juli 2011, 15:30:21 »

hij is niet nieuw kwa tijd :p
is een tijdje geleden dat ik hem gekocht heb maar ik had er lang niet mee gereden dus hij was wel ''nieuw''
Gelogd

mathijs-spoor3

  • Gast
Re:probleem met BR86
« Reactie #39 Gepost op: donderdag 14 juli 2011, 15:48:31 »

Er zit standaard toch een jaar garantie op ? :?
Gelogd

spidermen85

  • Gast
Re:probleem met BR86
« Reactie #40 Gepost op: donderdag 14 juli 2011, 16:05:04 »

ik heb em al een tijdje liggen  :P
Gelogd

Freak

  • Gast
Re:probleem met BR86
« Reactie #41 Gepost op: donderdag 14 juli 2011, 16:42:46 »

waarom zouden ze een delta lok in een digitale startset doen :O
Een Delta lok is ook een digitale lok, alleen met minder mogelijkheden.

Mvg,
Peter
Gelogd

Freak

  • Gast
Re:probleem met BR86
« Reactie #42 Gepost op: donderdag 14 juli 2011, 16:44:57 »

Er zit standaard toch een jaar garantie op ? :?
Maar die kan toch allang voorbij zijn.

Mvg,
Peter
Gelogd

spidermen85

  • Gast
Re:probleem met BR86
« Reactie #43 Gepost op: donderdag 14 juli 2011, 16:55:29 »

waarom zouden ze een delta lok in een digitale startset doen :O
Een Delta lok is ook een digitale lok, alleen met minder mogelijkheden.

Mvg,
Peter

nou ik heb nog een delta lok liggen en die is heel verschillend van een digitale zo branden de lichten alleen als je rijd en hoe harder je rijd hoe harder het licht brand, daarnaast heb ik er verder geen functies op en rijd deze een stuk minder mooi dan een digitale
Gelogd

Wasmi

  • Gast
Re:probleem met BR86
« Reactie #44 Gepost op: donderdag 14 juli 2011, 18:49:53 »

ja da's dus precies wat Peter zegt, delta is digitaal met minder mogelijkheden.........
Gelogd

mathijs-spoor3

  • Gast
Re:probleem met BR86
« Reactie #45 Gepost op: donderdag 14 juli 2011, 18:55:08 »

ik vind wel dat er een duidelijk onderscheid tussen delta en digitaal gemaakt moet worden, want er zitten toch veel veschillen in  8)
Gelogd

spidermen85

  • Gast
Re:probleem met BR86
« Reactie #46 Gepost op: donderdag 14 juli 2011, 19:49:36 »

ja da's dus precies wat Peter zegt, delta is digitaal met minder mogelijkheden.........
ja dan kan die 86er tog geen delta zijn 8o deze rijd ''smoothless'' , heeft telex en verlichting die via de MS te schakelen
dat kan ik niet bij mijn delta loks 8)
Gelogd

bellejt

  • Vaste Inboedel
  • ****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2008
  • graag een glaasje wijn
    • Eigen Site
Re:probleem met BR86
« Reactie #47 Gepost op: donderdag 14 juli 2011, 19:54:36 »

eenvoudig onderscheidt tussen delta en digitaal decoders is de aansturing van de lichten.Bij delta branden deze NIET bij stilstand en bij een digitaal decoder wel.Opmerking voor de vitters : delta is ook digitaal maar een goede verstaander begrijpt het wel.
Gelogd
Groetjes,Salutations,Greetings,JOHNNY

http://forum.3rail.nl/index.php?topic=16332.0
http://forum.3rail.nl/index.php?topic=18364.0
Belgie NMBS/Luxemburg CFL.
Ecos kleur,3 boosters ESU,S88 Viessmann
Wielemans Marklin

spidermen85

  • Gast
Re:probleem met BR86
« Reactie #48 Gepost op: donderdag 14 juli 2011, 19:58:12 »

ja IDD
wat hij zegt  :P 8)
nee serieus bij deze BR86 kun je de lichten gewoon aanzetten en gaan ze niet aan pas bij het rijden
bovendien... waarom zou je bij een DIGITALE starterset met MOBILE STATION een delta lok doen 8o
Gelogd

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:probleem met BR86
« Reactie #49 Gepost op: donderdag 14 juli 2011, 20:09:48 »

eenvoudig onderscheidt tussen delta en digitaal decoders is de aansturing van de lichten.Bij delta branden deze NIET bij stilstand en bij een digitaal decoder wel.Opmerking voor de vitters : delta is ook digitaal maar een goede verstaander begrijpt het wel.

Hallo Johnny

Doormiddel van een soldeerbrug op de decoder kan je bij de 66032 de verlichting laten schakelen.

Bron Wiki
Gelogd
Groetjes John -
Pagina's: [1] 2   Omhoog
 

Powered by MySQL Powered by PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2019, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Pagina opgebouwd in 0.047 seconden met 24 queries.