Nieuws: Nog niet alle 15 jaar 3railforum jubileum setjes zijn opgehaald!! Lees hier verder hoe je je bestelling alsnog kunt ophalen!
+  3rail Forum
|-+  Modelbesprekingen
| |-+  Problemen, Reparatie & Onderhoud alle modellen/merken
| | |-+  Piko adres wijzigen
0 leden en 1 gast bekijken dit topic. « vorige volgende »
Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Piko adres wijzigen  (gelezen 8334 keer)

jurrie100

  • Gast
Piko adres wijzigen
« Gepost op: zondag 09 januari 2011, 17:27:29 »

Hoi,

Na een aantal topics hier al te hebben gelezen, ben ik er nog niet uitgekomen en heb ik me hier aangemeld.

Ik heb 2 piko treinen, een rangeerloc acts en een hondekop. Ze zitten allebei op adres 3 en kunnen dus niet los van elkaar rijden. Ik doe alles met een mobile station 2.

Ik hoop dat iemand me kan helpen.:)
« Laatst bewerkt op: zondag 09 januari 2011, 17:29:26 door jurrie100 »
Gelogd

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #1 Gepost op: zondag 09 januari 2011, 17:39:27 »

Hallo Jurrie

je doet het zelde als een marklin decoder
Gelogd
Groetjes John -

jurrie100

  • Gast
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #2 Gepost op: zondag 09 januari 2011, 18:40:27 »

Oh, ik zag dat het anders ging. Ik heb sowieso nog nooit een decoder geprogrammeerd, dus weet niet hoe je een marklin decoder programmeert.:)
Gelogd

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #3 Gepost op: zondag 09 januari 2011, 18:43:05 »

Hallo Jurrie

het kan ook anders maar dat gaat vindt ik lastig

hoe je een marklin decoder programmeert staat in de handleiding van je ms

(als je wil kan ik het ook stap voor stap opschrijven/typen  :lol:)
Gelogd
Groetjes John -

FV

  • Gast
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #4 Gepost op: zondag 09 januari 2011, 18:53:29 »

Hallo Jurrie,

Ik heb hier een uitleg voor adres wisseling van een roco loc, geen idee of dit ook bij Piko werkt maar je kan het proberen.

Groetjes Fulco
Citaat
Selecteer 37538 op uw Mobile Station:
- Druk op de ESC (menu) toets. [NEW LOC]
- Druk op de OK (locomotive) toets (of de rode toets, deze doet hetzelfde). [DATABASE]
- Druk op de OK toets
- Draai aan de rode knop totdat u 37538 ziet
- Druk op de OK toets. [E 120 002-1]
- De programmeer mode locomotive is nu geselecteerd
- Deze programmeer mode locomotive wordt gebruikt om het adres van de locomotief welke op de rails staat te
veranderen
Programmeren van het nieuwe adres:
- Druk op de ESC toets. [NEW LOC]
- Draai aan de rode knop totdat u [EDIT LOC] ziet en druk op OK
- Draai aan de rode knop totdat u [ADDRESS] ziet en druk op OK
- Het menu laat nu een adres zien [A12]
- Draai aan de rode knop totdat u het gewenste adres ziet (bijvoorbeeld [A25]) en druk op OK
- Het Mobile Station vraagt u of u de locomotief wilt programmeren, [PROG LOC?] druk op OK
- Het display geeft een paar seconden [PROG] aan, en ga terug naar [E 120 002-1]
Vervolgens verwijdert u locomotief 37538
- Druk op de ESC toets. [NEW LOC]
- Draai aan de rode knop totdat u [DELETE LOC] ziet en druk op OK
- Het Mobile Station vraagt u of u de locomotief wilt verwijderen, [DELETE LOC?] druk op OK
Als de loc eerder al in het Mobile Station aanwezig was, moet het adres in het Mobile Station nog aangepast worden.
Het is namelijk nog steeds gekoppeld aan het oude adres van deze locomotief
- Overtuig u ervan dat de juiste locomotief geselecteerd is
- Druk op de ESC toets. [NEW LOC]
- Draai aan de rode knop totdat u [EDIT LOC] ziet en druk op OK
- Draai aan de rode knop totdat u [ADDRESS] ziet en druk op OK
- Draai aan de rode knop totdat u het nieuwe adres ziet (bijvoorbeeld [A25]) en druk op OK
Als het goed is, heeft de locomotief nu het gewenste adres en is deze opgenomen in de Mobile Station.
Gelogd

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #5 Gepost op: zondag 09 januari 2011, 18:56:21 »

Hallo Falco

dat moet werken

alleen zou ik de naam wijzigen en niet een nieuwe loc aanmaken
Gelogd
Groetjes John -

jurrie100

  • Gast
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #6 Gepost op: zondag 09 januari 2011, 19:00:34 »

Werkt dat ook met het nieuwe mobile station?
En in de handleiding stond niets over programmeren. Ik zie wel bij de locs een schema met cv dit en dat, maar weet niet wat dat allemaal inhoudt.:D
Gelogd

FV

  • Gast
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #7 Gepost op: zondag 09 januari 2011, 19:08:07 »

Geen idee of dit ook werkt met het nieuw MS.

Ik zou zeggen probeer het eens, even letterlijk doen wat er staat en dan kijken wat er gebeurd  8)

Heeft verder niets met CV's te maken  :?

Groetjes Fulco
Gelogd

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #8 Gepost op: zondag 09 januari 2011, 19:08:23 »

Hallo Jurrie

yep

over de cv's laat die maar links liggen als je niet eens een loc kan programmeren (niet om je te benadelen maar als je daar iets verkeerd invoert dan kan dat grote gevolgen hebben )

Gelogd
Groetjes John -

jurrie100

  • Gast
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #9 Gepost op: zondag 09 januari 2011, 19:12:27 »

Is er ergens toevallig een tutorial om te leren programmeren?
Maar als ik het adres verander via loc wijzigen»adres, rijdt 'ie niet. Hoe stel ik de locomotief in dat hij rijdt op adres 4 i.p.v. 3?
Gelogd

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #10 Gepost op: zondag 09 januari 2011, 19:17:24 »

Hallo Jurrie

nee geen tutorial behalve je ms en een loc  :P

de loc programmeren !!

probeer anders via nieuwe loc adres 3 en dan nog eens
Gelogd
Groetjes John -

jurrie100

  • Gast
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #11 Gepost op: zondag 09 januari 2011, 19:18:24 »

Wat bedoel je met je laatste zin?
Ik zit nu zegmaar met 2 piko treinen die nu rijden op hetzelfde adres, waarvan er dus 1 moet veranderen.:P
Gelogd

w.s.rijkse

  • Gast
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #12 Gepost op: zondag 09 januari 2011, 19:33:14 »

beste jurri100

Bij mij is het ook niet gelukt. na een halve dag proberen en ploeteren heb ik de moed opgegeven.
ik heb een hondekop en een 6400 lok van piko.
Ga eensdaags langs bij een vriend die een centraal station heeft die kan de decoder uitlezen.
ik informeer je wanneer het gelukt is.
Gelogd

jurrie100

  • Gast
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #13 Gepost op: zondag 09 januari 2011, 19:35:26 »

Ik ga, wanneer het niet lukt, denk ik ook langs mijn oom met een cs.

Gelogd

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #14 Gepost op: zondag 09 januari 2011, 19:36:25 »

Hallo w.s.rijke

je moet het niet doen volgens de manier van piko (lukte mij ook niet ) maar gewoon de manier van marklin nemen

@ Jurgen

het lukt wel (blijf positief) een heel forum kan je helpen
Gelogd
Groetjes John -

jurrie100

  • Gast
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #15 Gepost op: zondag 09 januari 2011, 19:38:02 »

Vandaar ook deze thread.:P

Maar ik heb dat citaat geprobeerd, maar dat gaat niet.
Gelogd

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #16 Gepost op: zondag 09 januari 2011, 19:41:46 »

Hallo Jurgen

ik zoek wel even een goede
Gelogd
Groetjes John -

jurrie100

  • Gast
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #17 Gepost op: zondag 09 januari 2011, 19:48:15 »

Oké:P
Gelogd

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #18 Gepost op: zondag 09 januari 2011, 19:50:07 »

Hallo Jurgen

heb je een handleiding
Gelogd
Groetjes John -

jurrie100

  • Gast
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #19 Gepost op: zondag 09 januari 2011, 19:52:21 »

Van het ms wel ja, maar daar staat niets over programmeren of adres wijzigen. Alleen locs op 3 manieren toevoegen en de functie's van de knoppen.
Gelogd

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #20 Gepost op: zondag 09 januari 2011, 19:58:35 »

Hallo Jurgen

 kijk dan eens op blz 8 van het nederlandse deel
Gelogd
Groetjes John -

bellejt

  • Vaste Inboedel
  • ****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2008
  • graag een glaasje wijn
    • Eigen Site
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #21 Gepost op: zondag 09 januari 2011, 20:00:27 »

Met een Mobile Station vraag je een loc uit de databank, bijvoorbeeld 36330, of 36850, of ? ( een loc
met een programmeerbare decoder). Als je bij deze loc het adres wijzigt (naar bijvoorbeeld 55) dan
zal de decoder geprogrammeerd worden met het nieuwe adres.
Gelogd
Groetjes,Salutations,Greetings,JOHNNY

http://forum.3rail.nl/index.php?topic=16332.0
http://forum.3rail.nl/index.php?topic=18364.0
Belgie NMBS/Luxemburg CFL.
Ecos kleur,3 boosters ESU,S88 Viessmann
Wielemans Marklin

jurrie100

  • Gast
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #22 Gepost op: zondag 09 januari 2011, 20:07:51 »

@Looney, blz. 8 staat alleen handmatig invoeren van een locomotief.

@Belle, werkt dat alleen bij Märklin locs?
Gelogd

bellejt

  • Vaste Inboedel
  • ****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2008
  • graag een glaasje wijn
    • Eigen Site
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #23 Gepost op: zondag 09 januari 2011, 20:11:16 »

neehoor bij alle digitale decoders die programmeerbaar zijn.Komt uit de cursus van modeltreinacademie.Voor info ga gewoon eens naar hun site.Je vind er tonnen info onder download.
Gelogd
Groetjes,Salutations,Greetings,JOHNNY

http://forum.3rail.nl/index.php?topic=16332.0
http://forum.3rail.nl/index.php?topic=18364.0
Belgie NMBS/Luxemburg CFL.
Ecos kleur,3 boosters ESU,S88 Viessmann
Wielemans Marklin

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #24 Gepost op: zondag 09 januari 2011, 20:11:41 »

Hallo Jurgen

dat moet je doen

en nee dat kan ook bij  andere merken locs
Gelogd
Groetjes John -

jurrie100

  • Gast
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #25 Gepost op: zondag 09 januari 2011, 20:12:38 »

Want wat mij steeds lijkt:
Er zit een adres vast aan de loc, als je het adres wijzigt in het ms, vindt hij de loc niet omdat hij dan zoekt naar adres 4 terwijl de loc het adres 3 nog heeft.
Gelogd

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #26 Gepost op: zondag 09 januari 2011, 20:14:15 »

Hallo Jurgen

  • 1:voer nu eens een nieuwe loc in met adres 3 en wijzig die naar 4
  • 2:voer nu eens een nieuwe loc in met adres 4
Gelogd
Groetjes John -

jurrie100

  • Gast
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #27 Gepost op: zondag 09 januari 2011, 20:17:03 »

Gewoon een loc uit de database en dan de piko op de rails laten staan?
Gelogd

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #28 Gepost op: zondag 09 januari 2011, 20:18:05 »

Hallo Jurgen

ja dat probeer ik al de hele middag te zeggen
Gelogd
Groetjes John -

jurrie100

  • Gast
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #29 Gepost op: zondag 09 januari 2011, 20:21:08 »

Ja, ik had daarnet ook al een loc uit de db gepakt, gewijzigd naar 4 maar de piko veranderde niet.
Gelogd

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #30 Gepost op: zondag 09 januari 2011, 20:22:08 »

probeer het nog eens met een loc die je handmatig invoert
Gelogd
Groetjes John -

jurrie100

  • Gast
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #31 Gepost op: zondag 09 januari 2011, 21:26:56 »

Wat ik zojuist heb gedaan: Nieuwe loc ingevoerd met adres 3, gewijzigd naar 4. Daarna nog een loc ingevoerd met adres 4, zoals jij zei, maar dan reageert de loc helemaal niet.:(
Gelogd

Brigitte

  • Speciale Gast
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • RFO 193 623
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #32 Gepost op: zondag 09 januari 2011, 22:02:38 »

Jurrie, je dient eerst deze Piko treinen handmatig in je MS2 in te voeren en als decoder DCC kiezen en adres 3!!!

Als je ze hebt aangemaakt kun je naar CV wijzigen gaan en CV1 is altijd het loc adres. Je dient dan ook CV1 te veranderen naar het gewenste adres.
Deze wijziging zul je moeten bevestigen met de programmeer knop.  Zorg dat er maar 1 trein op je spoorbaan staat, anders worden alle locomotieven geprogrammeerd!

Lees ook nog een keer de handleiding, want het staat er echt in vermeld.

suc6
Gelogd
Groetjes,  Brigitte 
                               

jurrie100

  • Gast
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #33 Gepost op: zondag 09 januari 2011, 22:06:08 »

Bedankt voor de uitleg, morgen even proberen!:D

Heb het niet kunnen vinden in de handleiding over het programmeren, dit is 'm:
http://www.marklin.nl/support/handleidingen-1/Handleiding_Mobile_Station_60653_NL.pdf/
Gelogd

Brigitte

  • Speciale Gast
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • RFO 193 623
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #34 Gepost op: zondag 09 januari 2011, 22:18:48 »

Je zult even bladzijde 13 moeten bestuderen.
Gelogd
Groetjes,  Brigitte 
                               

jurrie100

  • Gast
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #35 Gepost op: maandag 10 januari 2011, 07:39:36 »

Jurrie, je dient eerst deze Piko treinen handmatig in je MS2 in te voeren en als decoder DCC kiezen en adres 3!!!

Als je ze hebt aangemaakt kun je naar CV wijzigen gaan en CV1 is altijd het loc adres. Je dient dan ook CV1 te veranderen naar het gewenste adres.
Deze wijziging zul je moeten bevestigen met de programmeer knop.  Zorg dat er maar 1 trein op je spoorbaan staat, anders worden alle locomotieven geprogrammeerd!

Lees ook nog een keer de handleiding, want het staat er echt in vermeld.

suc6
Brigitte bedankt! Het probleem was dat ik hem erin had gezet als MM2, i.p.v. DCC! Ze kunnen nu gelukkig allemaal op de rails blijven staan.:)
Gelogd

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #36 Gepost op: maandag 10 januari 2011, 07:40:32 »

Hallo Jurgen

dus nu doet de loc het op adres 4 ???
Gelogd
Groetjes John -

jurrie100

  • Gast
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #37 Gepost op: maandag 10 januari 2011, 16:46:28 »

Ja! De ene rijdt nu op adres 3 en de ander op 4. Niets hoeft meer naast de baan te staan.:D
Gelogd

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #38 Gepost op: maandag 10 januari 2011, 16:48:40 »

Hallo Jurgen

fijn dat het gelukt is

(al moet het ook via mm kunnen want dat heb ik hier gedaan )
Gelogd
Groetjes John -

Brigitte

  • Speciale Gast
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • RFO 193 623
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #39 Gepost op: maandag 10 januari 2011, 16:56:50 »

John, het kan ook via MM maar de nieuwe Mobile Station 2 begrijpt ook DCC en werkt daardoor anders dan de Mobile Station 1.
Je moet bij de MS2 gewoon de correcte decoder ingeven dat werkt het makkelijkst.

Bij de MS1 kon dat niet, dus spreek je alle decoders aan met MM.
Gelogd
Groetjes,  Brigitte 
                               

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #40 Gepost op: maandag 10 januari 2011, 17:03:32 »

Hallo Brigitte

het klopt

maar het is mij ook gelukt om met een ms2 dit op mm te programmeren dus lukt dat ook
Gelogd
Groetjes John -

Brigitte

  • Speciale Gast
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • RFO 193 623
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #41 Gepost op: maandag 10 januari 2011, 18:19:04 »

Ok John duidelijk  :D
Gelogd
Groetjes,  Brigitte 
                               

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Piko adres wijzigen
« Reactie #42 Gepost op: maandag 10 januari 2011, 18:40:15 »

Hallo Brigitte

fijn :D
Gelogd
Groetjes John -
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Powered by MySQL Powered by PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2019, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Pagina opgebouwd in 0.099 seconden met 24 queries.