Nieuws: Heb je vragen over de werking van het 3railforum? Krijg deze beantwoord in de Forumtips.
+  3rail Forum
|-+  Modelbesprekingen
| |-+  Problemen, Reparatie & Onderhoud alle modellen/merken
| | |-+  hoe zet je de BEL aan?
0 leden en 1 gast bekijken dit topic. « vorige volgende »
Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: hoe zet je de BEL aan?  (gelezen 7639 keer)

Firstborneagle

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2018
hoe zet je de BEL aan?
« Gepost op: vrijdag 10 december 2010, 21:45:27 »

in mijn vorige topic is mij duidelijk geworden dat er veel loc's zijn met een bel!
Nu schijnt de br50 standaard een bel te hebben maar deze is niet geactiveerd.

Ik ben in het bezit van een br50(uit een startset) MAAR HIJ BELT NIET !
ik heb een 6021+6036 en de functies van de loc zijn verdeeld over adres 50 en 51.
Deze kan ik dus naast elkaar activeren, maar een bel zit er niet bij.

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re:hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #1 Gepost op: vrijdag 10 december 2010, 22:09:20 »

Het antwoord is in je andere draadje toch al gegeven!
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

Firstborneagle

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2018
Re:hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #2 Gepost op: vrijdag 10 december 2010, 22:13:03 »

je bedoeld dat ik dat moet laten doen ? door iemand die locprogrammer heeft ?

Firstborneagle

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2018
Re:hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #3 Gepost op: vrijdag 10 december 2010, 22:17:12 »

in mijn vorige draadje werd vermeld dat de BEL bij de br50 standaard op de sound-
decoder zit, mijn vraag is : hoe kan ik die functie aan een toets toewijzen ?

Kan dit met de 6021 of CS ?

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re:hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #4 Gepost op: vrijdag 10 december 2010, 22:24:03 »

Of met een CS1 in het menu functionmapping.
Bij de Br 50 is het belgeluid onder geluid nummer 3 opgeslagen.
Je dient met een CS1 een vinkje te zetten bij de desbetreffende functietoets.
Het ziet er ongeveer zo uit.

Ik heb zoiets gisteren nog in dit draadje uitgelegd. :roll:
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

Firstborneagle

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2018
Re:hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #5 Gepost op: vrijdag 10 december 2010, 22:40:11 »

Ik bestuur de treinen met een 6021.
als ik met m'n CS alle geluids functies aanvink, dan kan ik ze dus vervolgens met mijn 6021 oproepen ? Dat gaan we morgen wel eens even uitproberen.

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re:hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #6 Gepost op: vrijdag 10 december 2010, 22:45:03 »

Met de 6021 kun je met het tweede adres de functies F5 t/m F8 aanspreken.
Je moet dan ook het tweede adres programmeren.
Zie http://forum.3rail.nl/index.php?topic=18897.msg312560#msg312560 voor het tweede adres te programmeren.
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

Firstborneagle

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2018
Re:hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #7 Gepost op: woensdag 07 maart 2012, 21:03:48 »

k weet dat het bovenstaande bericht van 2010 is, maar ik heb nog steeds geen bel!
Even de feiten op een rij:
-Ik heb dus een BR50 met geluid.
-Op de MS wordt deze loc herkend als MFX-loc met ca 5 functies
-Op de CS heb ik deze loc uit de lijst gehaald, het adres is dan 51. De loc rijdt dan niet, pas als ik dit verander in 50, rijdt de loc..
Als ik naar de pagina "functietoewijzing"ga blijft deze blanco ????

voor de volledigheid: ik heb de CS 2e hands gekocht, het zou om een ge-update versie gaan,die dus MFX automatisch herkend. Maar na wat problemen het ik de CS teruggezet op fabrieks instellingen, sindsdien worden MFX locs niet automatisch herkend. Ik gebruik momenteel een6021 + 6036(meerdere) Dit bevalt uitstekend , alleen ........ik heb geen bel,        wie o wie, heeft nog een goed idee, groet Arend.

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re:hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #8 Gepost op: donderdag 08 maart 2012, 22:08:18 »

Hoi Arend.

In dit draadje vertelde ik het volgende:
De Br 50 heeft ook en bel, al is die niet standaard geactiveerd.
Je moet dan geluid nr 3 even onder een functietoets plakken.


Elke CS ondersteund mfx, waarom die van jou dat niet doet, kan ik zo niet zeggen.
Heb je de CS al eens gereset?

Het geluid van de Bel zit dus wel in de decoder opgeslagen, maar is niet onder een functietoets geprogrammeerd.
Je moet dus eerst geluid nr. 3 onder een lege functietoets programmeren.
Dit noem je "function mapping".

Dit doe je door de lok op het spoor te zetten en onder één van de rijregelaars te selecteren, na het aanmelden (als dit nog niet gebeurd is).
Nu tik je het loksymbool met sleutel aan, bovenaan in de hoek.
Selecteer nu de map "Uitgebreid" en selecteer linksonder het één na onderste icoontje, zoals op het plaatje in #4.

Zet nu een vinkje in het vakje op het kruispunt van een lege functie en geluid nr. 3.
Geef de functieknop een symbool, van de bel en bevestig dit door rechtsonder op de grote V te tikken.

Nu zie je, als alles goed is gegaan, een extra functieknop met een bel als symbool.
Hierop tikken laat de bel horen.

PS: dit kan alleen met een CS of ECOS en niet met een MS of 6021!!
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

timtrein

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2007
Re:hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #9 Gepost op: donderdag 08 maart 2012, 22:31:07 »

Met twee adressen belt mijn nieuwe BR 064 er vrolijk op los. Maar wat een ADHD-ding zeg, dat kan ook wel ietsje langzamer... net als het rijgeluid, dat is ook zo overdreven. Alsof de loc altijd met 100% vulling rijdt... :s
Gelogd

Anne W

  • Vaste Inboedel
  • ****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2007
  • Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is.
Re:hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #10 Gepost op: donderdag 08 maart 2012, 23:03:07 »

Beste Tim,

Bij mijn (oudere) BR 64 is er een duidelijk verschil hoorbaar tussen, de volgende toestanden:

vertrek met condenskranen open

snelheid vermeerderen

op snelheid rijden

Alleen 0% vulling bij langzaam snelheid verminderen is er niet, m.a.w. er komt nog steeds "stoomuitlaat"geluid, in automatisch bedrijf heb ik dan ook geprogrammeerd dat als de lok begint te remmen, het geluid ook uitgaat totdat hij aangekomen is op de stopmelder.

Groet, Anne W
Gelogd
Voorheen: Raptor, Edits booster 10A, automatisch bedrijf (Raptor), voor de bouw en demontage van mijn baan zie http://forum.3rail.nl/index.php?topic=6647

Firstborneagle

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2018
Re:hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #11 Gepost op: vrijdag 09 maart 2012, 16:09:21 »

Bedankt voor de duidelijke uitleg Kappa. Maar dit is wat ik in beeld krijg :...................wat gaat er mis?

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re:hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #12 Gepost op: vrijdag 09 maart 2012, 21:22:16 »

Welk protocol staat er aangegeven in het eerste tabblad?
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

Firstborneagle

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2018
Re:hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #13 Gepost op: vrijdag 09 maart 2012, 21:49:53 »

Ik weet niet precies wat je bedoeld, ik gok daarom op het venster waat ik iets over een protocol gevonden heb, hier stond: motorola 14.
Terugzetten naar fabrieksinstellingen heb ik ook geprobeerd maar dit wil niet, Geblokkeerd of zoiets?
ben benieuwd, Arend...

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re:hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #14 Gepost op: zaterdag 14 april 2012, 09:49:39 »

Hoi Arend,

Is het je ondertussen al gelukt om de bel te activeren?
Zo niet, doe dan het volgende.
Druk op de CS op de Stop knop en verwijder de Br 50 uit de loklijst en controleer of deze echt verwijderd is.
Zet nu de Br 50 op de baan en druk op de Go toets.
Laat de lok geheel aanmelden, als het mfx symbool bovenin zwart is, is de lok aangemeld.
Probeer nu nog eens of je het programmeer menu kunt openen.
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

Firstborneagle

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2018
Re:hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #15 Gepost op: zondag 15 april 2012, 18:56:09 »

Helaas nog geen bel!

Ik heb de fabrieksinstellingen opnieuw ingesteld, dus er staat sowie so geen loc meer in de
lijst. Als ik een mfx loc op de rails zet gebeurd er niets!( ook niet na de stop en go actie)
Jammer , meer suggesties zijn van harte welkom.

Ik heb deze CS op een beurs gekocht, het zou gaan om een ge-update versie.
In het begin melden de mfx loc's zich wel aan, later kreeg ik technische problemen(weet niet meer wat) Ik heb de CS toen opnieuw ingesteld op fabrieksinstellingen. Vanaf die dag moest ik alle loc's handmatig invoeren.

Dus eigenlijk moet ik nu vragen:"wie kan mijn CS up-daten ?"
Vriendelijke groet Arend.
 

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re:hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #16 Gepost op: zondag 15 april 2012, 19:49:16 »

Heeft de CS een ESU reloaded update?
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

Firstborneagle

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2018
Re:hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #17 Gepost op: zondag 15 april 2012, 20:30:26 »

Ik heb geen idee, hoe kom ik daar achter?
Arend

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re:hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #18 Gepost op: zondag 15 april 2012, 20:58:55 »

Zie je bovenaan in het scherm een icoontje van de CS?
Klik daarop en vervolgens op de I links onderaan.
Je krijgt dan een scherm met daarin de hardware en software stand van de CS.
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

Firstborneagle

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2018
Re:hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #19 Gepost op: zondag 15 april 2012, 21:18:10 »

Hardware: 1,2
Software : 2.0.3

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re:hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #20 Gepost op: zondag 15 april 2012, 21:21:37 »

Ik heb hier nog wel een 2.0.4 update op mijn PC staan.
Als je wilt kan ik je die per email sturen.
Geef me dan even een PB met je email adres.
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

Firstborneagle

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2018
Re:hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #21 Gepost op: dinsdag 17 april 2012, 11:13:51 »

De waarschuwing. (ik heb een KPN experia box, Volgens mij is dit ISDN, nu heet dat PSTN omdat het voorbereid is om tv te kijken via de telefoon kabel(indien glasvezel) )
Dat zou dus inhouden dat CS en PC rechtstreeks verbonden moeten worden ?

huub

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2008
Re:hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #22 Gepost op: dinsdag 17 april 2012, 12:19:17 »

De experiabox heeft niets met ISDN van doen.
Een ISDN-aansluiting voert inderdaad een hoge spanning die de aangesloten ethernet-aansluitingen onmiddelijk zal opblazen.

De ISDN-aansluiting komt van buiten en zit direct op de ingang van de ISDN-centrale.

De experiabox (althans de mijne) heeft 4 eternetaansluitingen en daar zit b.v. deze computer op. Op de volgende zit soms mijn CS aangesloten, om te updaten.
Gelogd

Wasmi

  • Gast
Re:hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #23 Gepost op: dinsdag 17 april 2012, 12:42:18 »

je experiabox is gewoon een router. daar hang je je CS en je computer aandan kunnen ze met elkaar communiceren.
Gelogd

KNed

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
    • www.nederlof.net
Re:hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #24 Gepost op: dinsdag 17 april 2012, 13:34:17 »

Als je een mfx loc weggooit uit je CS zal deze zich helaas niet vanzelf opnieuw aanmelden, dan moet je die loc eerst aanmelden op een ander apparaat zoals en andere CS of MS.
Vervolgens werkt het wel weer op het CS...

Koen
Gelogd
H0: Periode: 1980-nu, vooral NL, 3-rail digitaal | LGB
Beheerder van: NL in Model | modelspooradressen | Marklin dipswitch

Firstborneagle

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2018
Re:hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #25 Gepost op: dinsdag 17 april 2012, 19:36:33 »

kijk, nu wordt het interessant. Ik ga meteen op zoek naar zo'n kabel...
groet,  Arend.

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re:hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #26 Gepost op: dinsdag 17 april 2012, 20:37:55 »

Als je een mfx loc weggooit uit je CS zal deze zich helaas niet vanzelf opnieuw aanmelden, dan moet je die loc eerst aanmelden op een ander apparaat zoals en andere CS of MS.
Vervolgens werkt het wel weer op het CS...
Koen, ik heb vaker een mfx lok uit de CS verwijderd.
Daarna meld deze zich gewoon op dezelfde CS weer aan hoor.

Arend, die experiabox werkt prima als switch, je dient dan wel de CS op DHCP te zetten.
Hoe je dat doet staat ook in de email die ik je gisteren stuurde.
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

Firstborneagle

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2018
Re:hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #27 Gepost op: dinsdag 17 april 2012, 20:47:45 »

YES, HOERA ! Het is gelukt! Heren allen bedankt(vooral Kappa) !
Voor een leek als ik weer heel wat geleerd.
LANG LEVE HET 3RAIL FORUM !

Ik heb nu weer een "2.0.4".

Nu kan ik weer verder waar ik dit topic mee begon, namelijk de BEL!
Wordt vervolgd....  Vriendelijke groet ,  Arend.

Firstborneagle

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2018
Re:hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #28 Gepost op: dinsdag 17 april 2012, 21:33:36 »

Ik ben bang dat ik te vroeg gejuicht heb, Nu reageert er helemaal niets. Mfx doet het nog steeds niet en als ik handmatig een loc invoer gebeurd er ook niets (Er staat wel spanning op de baan) Hoe kan dit ? Arend.

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re:hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #29 Gepost op: dinsdag 17 april 2012, 22:03:33 »

Arend, wat bedoel je met "er reageert helemaal niets meer"?
Heb je wel het normale scherm met de twee snelheidsgrafieken in beeld?
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

Firstborneagle

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2018
Re:hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #30 Gepost op: dinsdag 17 april 2012, 22:19:02 »

Ja sorry, dat had ik wel wat duidelijker kunnen omschrijven.
Bij de CS ziet alles er normaal uit op het scherm, maar de loc's die ik op het spoor zet reageren niet!

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re:hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #31 Gepost op: dinsdag 17 april 2012, 22:37:51 »

Zie je ook geen mfx symbool bovenaan oplichten als je een mfx lok op de rail zet?
Heb je een MS om te testen of de loks zich daarop wel aanmelden?
« Laatst bewerkt op: dinsdag 17 april 2012, 22:41:47 door Kappa »
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

Firstborneagle

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2018
Re:hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #32 Gepost op: woensdag 18 april 2012, 14:24:12 »

Helaas geen mfx symbool, met een MS werkt de loc wel.

Ik heb met de CS nog even een andere mfx loc geprobeerd, deze moest ik handmatig aanmelden, de loc werkt vervolgens wel.

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re:hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #33 Gepost op: woensdag 18 april 2012, 20:04:21 »

Arend, het lijkt wel je CS geen mfx op de baan zet, of dat het terugmeldkanaal niet werkt.
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re:hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #34 Gepost op: zondag 29 april 2012, 12:44:27 »

Hoi Arend,

Heb je al geprobeerd om de lok een tijdje (een uur oid) op de baan te laten staan?
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

Firstborneagle

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2018
Re:hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #35 Gepost op: zondag 29 april 2012, 19:06:34 »

Nog niet, maar dat zal ik gaan proberen. Groet  Arend.

Firstborneagle

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2018
Re: hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #36 Gepost op: zaterdag 30 januari 2016, 18:31:17 »

De loc staat nu al ruim 3,5 jaar op de baan, rijd prima, maar nog steeds geen bel  8o
Groet Arend

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re: hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #37 Gepost op: zaterdag 30 januari 2016, 18:34:52 »

Ik weet niet om welke loc het exact draait, en of deze meer geluidsfuncties heeft dan de bel, welke wel werken.

Maar zo niet, is de speaker dan niet 'gewoon' kapot?
Gelogd
Groetjes John -

Firstborneagle

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2018
Re: hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #38 Gepost op: zaterdag 30 januari 2016, 20:26:45 »

De loc staat op adres 50 en geeft daar meerdere goed werkende geluiden, op adres 51 staan ook nog werkende geluiden maar geen bel
Ik wil wel even een filmpje maken ?

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re: hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #39 Gepost op: zaterdag 30 januari 2016, 20:36:17 »

Voor mij hoeft dat niet, als andere geluiden wel werken is het niet de speaker, en zal het een decoder setting zijn (zoals hierboven al staat).
Daar ik lees dat het met jouw CS niet lukt, misschien eens langsgaan bij een forumlid/dealer bij je in de buurt en kijken of die een bel tevoorschijn kan toveren.
Gelogd
Groetjes John -

Firstborneagle

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2018
Re: hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #40 Gepost op: zaterdag 30 januari 2016, 20:56:32 »

Waarschijnlijk het beste idee :thumbup:

Ik hab dit draadje eigenlijk opgezocht omdat mijn laatste aanwinst een BR64 (Marklin 39644)ook geen bel laat horen, slecht 2 geluidsfunties  (met de 6021!)
 De handleiding van de 6021 er ook al bijgezocht maar daar kom ik niet echt uit.
Groet Arend

pajomaho

  • Vaste Gast
  • **
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2007
  • Klein Jünkerath
Re: hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #41 Gepost op: woensdag 10 februari 2016, 20:16:28 »

In je eerste bericht zeg je dat de BR 50 een bel schijnt te hebben.
Heb je geen boekje met de functies van de loc?
Ik heb verschillende stoomlocs met geluid waar géén bel in zit (ook niet in functienummers boven de 15). Is er gewoon niet in geprogrammeerd. Dus zit er bij jou wel eentje in?
Er zijn volgens de Märklin-site minstens 28 verschillende BR 50's geproduceerd, en ze zullen niet allemaal dezelfde functies hebben.
Welk artikelnummer had (die set van) de loc? Dat heb je ook nog nergens vermeld. Wellicht zijn er anderen die dezelfde loc hebben en met hun centrale kunnen bevestigen of ontkennen of er een bel in zit.

Groet, Paul
Gelogd

Jünkerath, Eifel - Tijdp. III/IV - ECoS2 + 2x ECoSBoost + 3x MS1 + 6021 + Iris + Android; 95% M-rails 5% K-rails;  CS1R bij de Z-baan in gebruik;
ruim 51 jaar Märklinist

digibert

  • Zeer Toffe Gast
  • *
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
Re: hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #42 Gepost op: donderdag 11 februari 2016, 17:59:04 »

Hoi Arend,
Al eens adres 52 geprobeerd?
Heb een 64-er daar werkte een deel van de geluiden op adres (6021) 66; dus standaardadres (64) +2.
In de loop van de jaren wel ontdekt dat Märklin in het begin van het mfx tijdperk heeft liggen rommelen.
Er zijn mfx loks die ondanks herprogramering met een 6021 echt maar 4 functies kunnen activeren.
Overigens zal een mfx lok zich altijd eerst bij een mfx centrale aanmelden en zich niets meer aantrekken van adressen.

groet digibert
Gelogd
img]https://files.3rail.nl/br41_br50_erts.gif[/img]

Firstborneagle

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2018
Re: hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #43 Gepost op: donderdag 11 februari 2016, 22:17:30 »

Super idee! Ik ben meteen naar boven gegaan, heb alle mogelijkheden geprobeerd 1 t/m 80 en per adres F1 t/m F4, Maar helaas geen extra geluid  :-(
Dat een BR 50 een bel moet hebben is ooit door iemand hier geroepen en dat heb ik voor waarheid aangenomen, dus zeker weet ik dat niet. Ook weet ik niet wat voor een BR50 het is. Ik kocht de loc via mp. De vorige eigenaar had die grote startset waar ook die rode diesel-loc in zit (ook met geluid) Hij had er een enorme zooi c-rails en (electrische) wissels bij gekocht. Het heeft bij hem een jaartje staan stof verzamelen en kwam tot de conclusie dat dit niet zijn hobby was. Zo kwam ik aan mijn eerste C-rails :)
De doos heb ik niet meer. Zou ik misschien ín de loc nog een (serie)nummer kunnen vinden?
Groet Arend

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re: hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #44 Gepost op: donderdag 11 februari 2016, 22:23:58 »

Dat zal deze set dan wel zijn: http://wiki.3rail.nl/index.php/M%C3%A4rklin_29820

En daar zie ik geen bel.
Gelogd
Groetjes John -

Firstborneagle

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2018
Re: hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #45 Gepost op: donderdag 11 februari 2016, 22:47:08 »

Ja dat lijkt er op :thumbup: en inderdaad geen bel :(  Maar er staan wel functies in de lijst van mobile station zoals een claxon die niet in de lijst van de 6021 staan. Toch kan ik die wel oproepen met de 6021  :? hoe kan dit ?
Voor beide loc's geld dat de geluiden op twee adressen staan( per loc)

Bij de 64-er zit een boekje daar staat een lange lijst met geluiden in als je een central station hebt, en slechts 3 geluiden als je een 6021 hebt. Is dit dan een feit of zou er nog iets te "herprogrammeren" zijn?

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re: hoe zet je de BEL aan?
« Reactie #46 Gepost op: donderdag 11 februari 2016, 22:57:05 »

Door het 2e adres zijn ze aan te roepen ;)

Vwb de 64'er, proberen ook de decoder te laten luisteren naar een 2e (en evt 3e) adres. Hoe, geen idee  O:-D, ik heb geen MFX locs.
Gelogd
Groetjes John -
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Powered by MySQL Powered by PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2019, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Pagina opgebouwd in 0.039 seconden met 24 queries.