Nieuws: De 15 jaar 3railforum jubileum setjes zijn klaar! Lees hier verder hoe je je bestelling kunt bemachtigen : Klikkie doen!
+  3rail Forum
|-+  Modelbesprekingen
| |-+  Problemen, Reparatie & Onderhoud alle modellen/merken
| | |-+  hulp gezocht heel raar probleem!
0 leden en 1 gast bekijken dit topic. « vorige volgende »
Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: hulp gezocht heel raar probleem!  (gelezen 2418 keer)

corrado

  • Gast
hulp gezocht heel raar probleem!
« Gepost op: zaterdag 17 april 2010, 23:17:44 »

ik heb een 2 tal loc's de ene heeft een siemens decoder waarvan ik het adres niet meer weet. Analoog rijd hij wel en als ik hem op de digitale baan zet rijd hij er as een gek vandoor zonder dat ik zeg maar gas geef het staat gewoon op 0 op mn mobilstation. De 2de loc is delta maar deze heeft hetzelfde probleem schiet er ook vandoor en als ik een adres in stel op de delta module blijft hij nog rijden. Wie weet wat dit kan zijn. Ik snap er niks meer van.
Gelogd

Freak

  • Gast
Re:hulp gezocht heel raar probleem!
« Reactie #1 Gepost op: zaterdag 17 april 2010, 23:24:01 »

ik heb een 2 tal loc's de ene heeft een siemens decoder waarvan ik het adres niet meer weet. Analoog rijd hij wel en als ik hem op de digitale baan zet rijd hij er as een gek vandoor zonder dat ik zeg maar gas geef het staat gewoon op 0 op mn mobilstation.
Een decoder van Siemens ?. Ik denk dat je de tekst hebt gelezen vanaf het relais van een analoge lok met elektronische omschakeling. En dat is dan geen digitale lok.

Citaat
De 2de loc is delta maar deze heeft hetzelfde probleem schiet er ook vandoor en als ik een adres in stel op de delta module blijft hij nog rijden. Wie weet wat dit kan zijn. Ik snap er niks meer van.
Hoe staan hiervan de dipswitches.

Mvg,
Peter
Gelogd

corrado

  • Gast
Re:hulp gezocht heel raar probleem!
« Reactie #2 Gepost op: zondag 18 april 2010, 09:22:25 »

oke bedankt voor je reactie, dan ben ik dus belazerd. de loc zou digitaal zijn werd mij gezegt, de vorige eigenaar reed er mee op een delta baan.

Ik heb nu alle dipswitches naar links staan en dan rijd hij er nog vandoor, en als ik hem bijv op 1 en 3 instel rijd hij nog weg.
Gelogd

corrado

  • Gast
Re:hulp gezocht heel raar probleem!
« Reactie #3 Gepost op: zondag 18 april 2010, 11:33:33 »

fototje

dit is van de delta loc, die rijd gelijk weg als ik hem op de baan zet en ik heb nog geen adres ingesteld

edit Johan maximale fotogrote is 800x600
« Laatst bewerkt op: zondag 18 april 2010, 11:54:13 door Blausee-Mitholz »
Gelogd

corrado

  • Gast
Re:hulp gezocht heel raar probleem!
« Reactie #4 Gepost op: zondag 18 april 2010, 11:36:28 »

en hier een foto van de loc die blijkbaar helaas analoog is,

edit Johan maximale fotogrote is 800x600
« Laatst bewerkt op: zondag 18 april 2010, 11:55:12 door Blausee-Mitholz »
Gelogd

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re:hulp gezocht heel raar probleem!
« Reactie #5 Gepost op: zondag 18 april 2010, 13:59:45 »

Heb je andere delta of digitale loks die wel goed rijden?
Als dit wel zo is, dan lijkt het dat de deltadecoder overleden is.
Met die Br 103 ben je, als de verkoper heeft gezegd dat deze lok delta/digitaal is, bedonderd.
Ik zou maar even contact met de verkoper opnemen.
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

corrado

  • Gast
Re:hulp gezocht heel raar probleem!
« Reactie #6 Gepost op: maandag 19 april 2010, 09:29:49 »

ik denk dan ook dat de decoder kapot is, als ik hem analoog test dan rijd de koc alleen vooruit. ik snap er niks van , wisselen op het analoog werkt ook niet meer dan blijft de loc gewoon staan.
Zal maar eens naar een 2dehands decoder gaan zoeken denk ik. of zou er nog iets anders aan de hand kunnen zijn.
Gelogd

Johnnytrein

  • Stamgast
  • ***
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
    • Johnny's treinpagina
Re:hulp gezocht heel raar probleem!
« Reactie #7 Gepost op: maandag 19 april 2010, 10:27:37 »

Waarmee bestuur je jouw baan (welk digitaal apparaat)?  En is die stand 1 en 3 een geldig adres? Of heb je zomaar de schakelaartjes verzet?
« Laatst bewerkt op: maandag 19 april 2010, 14:40:02 door Johnnytrein »
Gelogd
Groeten, Johnny

Steeds bereid om bij te leren.

digi-jacques

  • Gast
Re:hulp gezocht heel raar probleem!
« Reactie #8 Gepost op: maandag 19 april 2010, 13:44:22 »

waarme......?? wat is dat nu weer????
Gelogd

Wasmi

  • Gast
Re:hulp gezocht heel raar probleem!
« Reactie #9 Gepost op: maandag 19 april 2010, 16:15:29 »

In z'n eerste bericht geeft hij aan een Mobile Station. En eh, met de dipschakelaartjes op een delta decoder stel je altijd een geldig adres in, 0000 is analoog en de ander 15 zijn adressen. Staat ook op de M site (en op ons forum ook vast wel)

Walter
Gelogd

foxofinfinety

  • Zeer Toffe Gast
  • *
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2007
  • foto (c) SwissTrain van dA.
    • de wereld in model
Re:hulp gezocht heel raar probleem!
« Reactie #10 Gepost op: maandag 19 april 2010, 16:43:03 »

als ik hem analoog test dan rijd de koc alleen vooruit. ik snap er niks van , wisselen op het analoog werkt ook niet meer dan blijft de loc gewoon staan.
dat kan wel kloppen als de decoder kapot is, want de delta decoder moet ook de elektronische omschakeling regelend namelijk.
dus dat zou het dan verklaren.

en bij die br103 is inderdaad geen decoder te zien.
dus daarover moet je dan contact op nemen met de verkoper.
Gelogd
Rozen verwelken, schepen vergaan, gezemel daarover blijft altijd bestaan.

lucy

  • Gast
Re:hulp gezocht heel raar probleem!
« Reactie #11 Gepost op: maandag 19 april 2010, 21:01:18 »

en hier een foto van de loc die blijkbaar helaas analoog is,

edit Johan maximale fotogrote is 800x600

ik heb wel een delta decoder voor je.
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Powered by MySQL Powered by PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2019, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Pagina opgebouwd in 0.027 seconden met 26 queries.