Nieuws: De 12,5 jaar 3railforum jubileum set is nog verkrijgbaar!! Lees alles erover in het Info Topic of bestel gelijk in onze webshop!
+  3railforum
|-+  Modelbesprekingen
| |-+  Problemen, Reparatie & Onderhoud alle modellen/merken
| | |-+  Verbeteren stroomafname sleper
0 leden en 1 gast bekijken dit topic. « vorige volgende »
Pagina's: [1] 2 3   Omlaag

Auteur Topic: Verbeteren stroomafname sleper  (gelezen 44740 keer)

Blausee-Mitholz

  • Gast
Verbeteren stroomafname sleper
« Gepost op: woensdag 24 februari 2010, 22:40:32 »

Verbeteren stroomafname sleper :

*** De informatie die hier stond, is verplaatst naar de 3railforum Wiki ***
Klik hier om naar het artikel op de wiki te gaan :

Door dit soort informatie te concentreren op de wiki, gaat deze informatie niet verloren. Ook foto's die nu vaak op diverse foto-hostings sites staan, worden gedownload, en op onze eigen server geplaatst. Hierdoor wordt deze informatie beter vindbaar, ontdaan van alle oh's en ah's, en blijft behouden. Ook kunnen andere mensen verbeteringen aanbrengen aan Wiki artikeltjes. Door de informatie van het forum af te halen na plaatsing op de wiki, is meteen duidelijk welke informatie al is verplaatst, en we hebben geen twee versies van eenzelfde artikel.

Uiteraard kunnen we op het forum de diverse artikeltjes wel blijven bespreken, maar dan beginnen we met een link naar het artikeltje. Als u een draadje weet, wat in aanmerking komt voor op de wiki te plaatsen, of als u wel informatie wilt aanleveren, maar niet zelf wilt schrijven/meedoen aan de wiki, stuur dan de link naar het betreffende draadje of informatie/artikel - evt met foto's naar

Het forumbeheer / Wiki redactieteam.

Edit Herman05: Link aangepast
« Laatst bewerkt op: maandag 20 januari 2014, 12:39:04 door Herman05 »
Gelogd

M.user

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2009
  • 150 jaar station Roosendaal
    • Rosenbahn
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #1 Gepost op: woensdag 24 februari 2010, 22:53:50 »

Hallo Johan,

Bedankt goed idee om de loks eens na te kijken. De ene lok heeft nooit last van haperingen en de andere wel dit kan dus inderdaad een oplossing zijn.

Groet

Ronald

caponordtraveller

  • Vaste Gast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2007
  • Steven D. - Lid Modelspoorclub MSC-Pacific België
    • Modelspoor Vereniging MSC- PACIFIC België
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #2 Gepost op: zondag 28 maart 2010, 21:19:49 »

Hallo Johan ,

een leuk idee, dat wel bij sommige lokomotieven een oplossing kan bieden.

Ik heb hier een nieuw lokje, al ongeveer tien uur ingereden, artikel nummer :
http://medienpdb.maerklin.de/product_files/1/img/einzelansicht/36743.jpg   

staat al en toe gewoon stil op de C-rails, heb er al stilletjes aan :twisted:

zal eens moeten kijken wat kan ....


tot dan en laat de goede tips maar komen, Steven

Gelogd
TP 3  NMBS, met diesel en stoomtractie. Rond 1958.
Esu Ecos 2 met koploper pc besturing.

Bezoek ook onze Modelspoorclub 
http://www.msc-pacific.be

madmenno

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2007
  • - Vereniging Spoorgroep Zwitserland -
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #3 Gepost op: zondag 28 maart 2010, 21:51:50 »

Uitstekende tip Johan!

Bedankt voor het delen! :)
Zeker de moeite waard om eens te proberen

Groetjes,
Menno
Gelogd

Eric VW

  • Gast
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #4 Gepost op: vrijdag 16 april 2010, 14:45:11 »

Of goed kuisen , van de kontakten
Eric VW
Gelogd

Vince

  • Vaste Gast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #5 Gepost op: zondag 03 oktober 2010, 10:21:39 »

Dit is een goeie tip Johan !! Toch zeker bij een enkele loc van mij de moeite om te proberen
Gelogd
Vincent.

Als ik iets heb, vind ik t mooi...

lokje 23

  • Forumkok
  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2007
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #6 Gepost op: zondag 03 oktober 2010, 10:28:11 »

bedankt voor de tip johan.
had daar nog niet aan gedacht.

lokje 23  ( lucien )
Gelogd
lokje 23  ( lucien )

Acido

  • Speciale Gast
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Stand 7 :-)
    • Acido's Website
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #7 Gepost op: zondag 03 oktober 2010, 10:41:58 »

Ik schroef er gewoon een nieuwe sleper onder als-ie zo oud is dat er sprake is van roestvorming... 

Een draadje op die plek kan echt problemen opleveren bij bepaalde locs, zoals de 3000. Wil de loc niet blijven hangen op wissels, met name op M-rails, is het van belang dat de sleper echt nergens gehinderd wordt en maximaal in kan veren. Het omgekrulde deel van de sleepschoen past dan precies in een uitsparing aan de onderkant van het chassis, maar niet als daar zo'n draadje zit.

Als je geen zin hebt de sleper te vervangen (wat mijns inziens gewoon bij regulier onderhoud hoort) zou je ook nog met contactspray o.i.d. aan de gang kunnen als er inderdaad sprake is van oxydatie tussen de schoen en de veren.

Martijn
Gelogd

Blausee-Mitholz

  • Gast
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #8 Gepost op: zondag 03 oktober 2010, 10:59:46 »

@ Martijn

1- probleem komt ook bij nieuwe slepers voor
2- kontankspray lost geen oxidatie op dus het probleem blijft bestaan.
3- Als je het draadje goed uitvoert en soldeerd veroorzaakt het geen problemen.

Dit alles uit praktiijk ervaring.

Mvg, Johan.
Gelogd

Eric VW

  • Gast
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #9 Gepost op: zondag 03 oktober 2010, 11:54:45 »

ook soms aan de wissel, dat de contra rail verschuift, dan blijft de sleper haperen
Of het afbuigend gedeelte
Ik hoop dat ik dit goed uitgelegd heb
groetjes,
Eric
Gelogd

Kappa

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Gelukkig liggen de dwarsliggers onder de rail.
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #10 Gepost op: zondag 03 oktober 2010, 14:34:43 »

Het omgekrulde deel van de sleepschoen past dan precies in een uitsparing aan de onderkant van het chassis, maar niet als daar zo'n draadje zit.

Dan soldeer je het draadje toch aan de binnenzijde van de sleper.
Gelogd
Groeten Ad

Het leven van een trein gaat niet over rozen....wel over rail! :D

Wim

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • samen staan we sterker
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #11 Gepost op: zondag 03 oktober 2010, 17:46:22 »

Als je er mee rijdt,
dan reinigt de sleper zichzelf...
Gelogd
Met vriendelijke groeten van
Wim

Hans Biere

  • Gast
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #12 Gepost op: zondag 03 oktober 2010, 17:52:34 »

Als je er mee rijdt,
dan reinigt de sleper zichzelf...

Als je ermee rijdt,
zal de sleper slijt.... :lol: :lol: :lol:
Gelogd

stefant4

  • Gast
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #13 Gepost op: maandag 04 oktober 2010, 19:35:56 »

Bedankt voor de tip johan!
Ik heb er zelf ook vaak last van dat de locomotiefjes op bepaalde stukken haperen,zelfs na het reinigen met wasbenzine en wattenstaafjes,dus wellicht is dit een oplossing.
ga het eens uitproberen...
Gelogd

Nieuwenhuis

  • Vaste Inboedel
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2009
  • Old Skool Märklin & Scratch Building
    • Märklin - M-rail - Modelbaan
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #14 Gepost op: maandag 04 oktober 2010, 19:46:25 »

Johan,

deze tip is zo vanzelfsprekend simpel en doeltreffend,
dat de foto alleen al voldoende is. Deze dus maar toe-
gevoegd aan m'n dosier "loc reparatie en onderhoud".

Dank-je-wel.  8)

Groeten,

Erik
Gelogd

              Märklin - M-rail - Modelbaan                 Topic                Website

Hans Biere

  • Gast
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #15 Gepost op: maandag 04 oktober 2010, 22:26:55 »

Ik soldeer nog wel eens een heel dun draadje tussen de sleperschoen en het veerblad hier aan de linker kant.

Elke lok die vanaf nu bij mij het AW binnengenomen wordt zal op dit punt extra worden gecontroleerd en jouw voorgestelde levensverlengende / levensverbeterende modificatie ondergaan. Bedankt voor de tip!
Gelogd

Eric VW

  • Gast
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #16 Gepost op: maandag 04 oktober 2010, 22:45:07 »

Als je er niet mee rijdt
Slijt de sleper ook (digitaal)
Eric
Er komen putjes in , bij digitaal
« Laatst bewerkt op: dinsdag 05 oktober 2010, 18:01:01 door Eric VW »
Gelogd

Hans Biere

  • Gast
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #17 Gepost op: maandag 04 oktober 2010, 22:49:57 »

Als je er niet mee rijdt
Slijt de sleper ook (digitaal)
Eric

Ja, en rust roest ook...
Gelogd

Eric VW

  • Gast
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #18 Gepost op: dinsdag 05 oktober 2010, 17:58:26 »

Er komen putjes in , bij digitaal
Hij staat zonder stroom en toch, STAAT STIL EN TOCH KOMEN ER PUTJES IN DE SLEPER
Eric
Gelogd

Wasmi

  • Gast
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #19 Gepost op: dinsdag 05 oktober 2010, 18:31:49 »

tja.... bij digitaal staat er nu eenmaal altijd spanning op de rails, en staat de lok dus zelf ook onder spanning als íe op de rails staat.... putjes kan inbranden zijn, hele kleine vonkjes oa veroorzaakt door slecht contact. als dat maar vaak genoeg gebeurd op dezelfde plek (dus bij stilstand) krijg je vanzelf putjes. het devies: meer rijden!!!
Gelogd

Eric VW

  • Gast
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #20 Gepost op: dinsdag 05 oktober 2010, 18:37:48 »

Of dat deel zonder stroom zetten
Eric
Gelogd

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #21 Gepost op: woensdag 05 januari 2011, 17:18:15 »

Hallo Iedereen

bedankt voor de tip

ik ga dit denk ook maar eens proberen bij een loc die nog wel vaak stopt

maar welk draad moet je gebruiken: decoderdraad ??

Gelogd
Groetjes John,
Kalender-items:

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #22 Gepost op: vrijdag 07 januari 2011, 07:46:16 »

Hallo Iedereen

maar welk draad moet je gebruiken: decoderdraad ??


Als niemand dit weet dan doe ik dat gewoon
Gelogd
Groetjes John,
Kalender-items:

robert9368

  • Gast
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #23 Gepost op: zaterdag 15 januari 2011, 22:01:19 »

Grandioos idee

heb het bij mijn roco hippel gedaan de 691

en hij had problemen en de problemen zijn weg door het draadje :D

harstikke bedankt voor de Tip :D
Gelogd

Spoorman

  • Gast
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #24 Gepost op: zondag 16 januari 2011, 09:05:35 »


heb het bij mijn roco hippel gedaan de 691

en hij had problemen en de problemen zijn weg door het draadje :D


Wat heb je gedaan bij de Hippel?

Gr, Ben.
Gelogd

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #25 Gepost op: zondag 16 januari 2011, 09:08:48 »

Hallo Ben

hij heeft een draadje gesoldeerd tussen het loopvlak van de sleper en de veer (denk ik)

zie helemaal bovenaan
Gelogd
Groetjes John,
Kalender-items:

Lodewijk

  • Zeer Toffe Gast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #26 Gepost op: vrijdag 28 januari 2011, 23:11:01 »

Hallo Iedereen

bedankt voor de tip

ik ga dit denk ook maar eens proberen bij een loc die nog wel vaak stopt

maar welk draad moet je gebruiken: decoderdraad ??



Als je van een dunne draad de isolatie verwijderd houd jee een hele boel dunne aders over.
Een van deze aders zoals in de bovenstaande foto solderen en klaar.
Hiermee wordt de verende werking van de sleper niet belemmerd.
Gelogd
Het leven is hard maar de voorkant van de trein is harder.

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #27 Gepost op: zaterdag 29 januari 2011, 09:17:03 »

Hallo Lodewijk

hij zit er al een tijdje op en ik heb gewoon decoder draad gebruikt

maar ik ben er nog niet tevreden over
Gelogd
Groetjes John,
Kalender-items:

Sascha

  • Forum Beheerder
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Elsloo (LB)
    • http://www.3railforum.nl
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #28 Gepost op: dinsdag 15 februari 2011, 16:08:06 »

*** De informatie die in dit draadje stond, is verplaatst naar de 3railforum Wiki ***
Klik hier om naar het artikel op de wiki te gaan :

Door dit soort informatie te concentreren op de wiki, gaat deze informatie niet verloren. Ook foto's die nu vaak op diverse foto-hostings sites staan, worden gedownload, en op onze eigen server geplaatst. Hierdoor wordt deze informatie beter vindbaar, ontdaan van alle oh's en ah's, en blijft behouden. Ook kunnen andere mensen verbeteringen aanbrengen aan Wiki artikeltjes. Door de informatie van het forum af te halen na plaatsing op de wiki, is meteen duidelijk welke informatie al is verplaatst, en we hebben geen twee versies van eenzelfde artikel.

Uiteraard kunnen we op het forum de diverse artikeltjes wel blijven bespreken, maar dan beginnen we met een link naar het artikeltje. Als u een draadje weet, wat in aanmerking komt voor op de wiki te plaatsen, of als u wel informatie wilt aanleveren, maar niet zelf wilt schrijven/meedoen aan de wiki, stuur dan de link naar het betreffende draadje of informatie/artikel - evt met foto's naar

Het forumbeheer / Wiki redactieteam.
« Laatst bewerkt op: dinsdag 15 februari 2011, 16:11:40 door Sascha »
Gelogd
Met vele modelspoorgroetjes,
Sascha.



Mijn modelbaan : Drie umljeg vallende bèke

v200marklin

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #29 Gepost op: dinsdag 15 februari 2011, 23:35:34 »

Mijn stomer BR52 Kondenztender reed ook met horten en stoten, terwijl de massa 4-ledig dik in orde was ;)

Dun draadje gesoldeerd tussen sleperschoen/veerblad, Weg problemen, rijdt als een zonnetje!.

Wereldtip Johan ! :thumbup:

Mvg Gert
Gelogd

Spoorman

  • Gast
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #30 Gepost op: woensdag 16 februari 2011, 07:06:55 »

*** De informatie die in dit draadje stond, is verplaatst naar de 3railforum Wiki ***
Klik hier om naar het artikel op de wiki te gaan :


Dat het in de Wiki komt is niet meer dan logisch, heel goed. Dat info echter hier weggehaald wordt begrijp ik niet goed. Waarom niet en-en? Dit draadje kun je nu net zo goed archiveren.

Jammer dat dit zo gaat.

Gr, Ben.
Gelogd

nobody

  • Vaste Inboedel
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2011
  • ......semper idem......
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #31 Gepost op: woensdag 16 februari 2011, 10:57:28 »

Dat het in de Wiki komt is niet meer dan logisch, heel goed. Dat info echter hier weggehaald wordt begrijp ik niet goed. Waarom niet en-en? Dit draadje kun je nu net zo goed archiveren.

Jammer dat dit zo gaat.
Geheel mee eens. Extra klikwerk en héén en wéér hoppen.
Gelogd
Met vriendelijke groet: Wim.                                  Met kleine onderbreking (ban), lid sinds 2009.
 

huub

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2008
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #32 Gepost op: woensdag 16 februari 2011, 18:11:56 »

M.a.w. er blijft op het forum nog uitsluitend gezever en gezwam staan  :D
Gelogd

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #33 Gepost op: woensdag 16 februari 2011, 18:30:32 »

Hallo Heren

ik heb een oplossing voor jullie:
  • maak van de wiki pagina een favoriet of bladwijzer

Klaar
en het probleem is opgelost.

Edit: tekst gewijzigd
« Laatst bewerkt op: woensdag 16 februari 2011, 20:57:02 door looney tunes »
Gelogd
Groetjes John,
Kalender-items:

nobody

  • Vaste Inboedel
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2011
  • ......semper idem......
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #34 Gepost op: woensdag 16 februari 2011, 18:53:31 »

Hallo Heren
ik heb een oplossing voor jullie:
  • start een tekst verwerkingsprogramma
  • kopieer de tekst van het wiki artikel en plak deze in het tekst verwerkingsprogramma
  • sla deze op en...

Klaar
en het probleem is opgelost.
En dan? Nog meer decentralisatie... :?
Gelogd
Met vriendelijke groet: Wim.                                  Met kleine onderbreking (ban), lid sinds 2009.
 

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #35 Gepost op: woensdag 16 februari 2011, 19:01:12 »

En dan? Nog meer decentralisatie... :?

Hallo Wim

dan heb je altijd een link naar de wiki pagina op een vaste plek.

« Laatst bewerkt op: woensdag 16 februari 2011, 20:57:32 door looney tunes »
Gelogd
Groetjes John,
Kalender-items:

nobody

  • Vaste Inboedel
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2011
  • ......semper idem......
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #36 Gepost op: woensdag 16 februari 2011, 19:08:10 »

En dan? Nog meer decentralisatie... :?
Hallo Wim
dan heb je altijd het document op een vaste plek.
Dus honderden (of méér) leden met hetzelfde document op hun eigen plekkie...
Is dat jouw idee van ICT?
Gelogd
Met vriendelijke groet: Wim.                                  Met kleine onderbreking (ban), lid sinds 2009.
 

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #37 Gepost op: woensdag 16 februari 2011, 19:15:58 »

En dan? Nog meer decentralisatie... :?
Hallo Wim
dan heb je altijd een link van het document op een vaste plek.
Dus honderden (of méér) leden met hetzelfde document op hun eigen plekkie...
Is dat jouw idee van ICT?


Hallo Wim

ik ga verder via pb/ heb ook me tekst gewijzigd
« Laatst bewerkt op: woensdag 16 februari 2011, 20:40:52 door looney tunes »
Gelogd
Groetjes John,
Kalender-items:

Freak

  • Gast
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #38 Gepost op: woensdag 16 februari 2011, 19:58:12 »

Hallo Wim

ik ga verder via pb
Verder via PB ?. Waarvoor dat nu weer ?.

Verwijzing naar Wiki is geen probleem, maar men mag er toch op het forum over verder gaan.

Mvg,
Peter
Gelogd

Looney Tunes

  • Forum Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2010
  • Dag/nacht schakeling Verlichte modelauto's
    • Mijn website met zelf ontworpen printplaten voor diverse treinen
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #39 Gepost op: woensdag 16 februari 2011, 20:00:43 »

Hallo Wim

ik ga verder via pb/ heb ook me tekst gewijzigd
Verder via PB ?. Waarvoor dat nu weer ?.

Verwijzing naar Wiki is geen probleem, maar men mag er toch op het forum over verder gaan.

Mvg,
Peter

Hallo Peter

om te zorgen dat het topic nog een beetje on-topic blijft

en daar ben ik het mee eens ; info in de wiki, overleg op het forum
« Laatst bewerkt op: woensdag 16 februari 2011, 20:41:21 door looney tunes »
Gelogd
Groetjes John,
Kalender-items:

Sascha

  • Forum Beheerder
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Elsloo (LB)
    • http://www.3railforum.nl
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #40 Gepost op: woensdag 16 februari 2011, 20:18:26 »

Nog meer decentralisatie... :?

Centralisatie is juist het grote doel van de Wiki. Kennis op één plaats, zonder gezwam of verspreid over verschillende draadjes. En geen steeds dezelfde terugkomende vragen ;)

Verder via PB ?. Waarvoor dat nu weer ?.

:D Ik vind het wel humoristisch om dat juist van jou te horen Peter  >:-D (geintje)

Ennuh John, zit Wim niet zo te stangen 8o
Gelogd
Met vele modelspoorgroetjes,
Sascha.



Mijn modelbaan : Drie umljeg vallende bèke

nobody

  • Vaste Inboedel
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2011
  • ......semper idem......
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #41 Gepost op: donderdag 17 februari 2011, 00:50:22 »

Stangen? Ik? 'k Ben niet te stangen. Eelt op de ziel. Veel ergere dingen meegemaakt...
Edoch: Ik begin tweespalt te bespeuren. Enerzijds de WIKI incrowd, anderzijds de ordinaire forumleden. Jammer.

De PB van Looney Tunes verheldert niets. Bevestigt slechts mijn vermoeden dat hij mij niet begrijpt (wil begrijpen).


Edit Nobody: Reactie op PB toegevoegd.
« Laatst bewerkt op: donderdag 17 februari 2011, 00:57:32 door Nobody »
Gelogd
Met vriendelijke groet: Wim.                                  Met kleine onderbreking (ban), lid sinds 2009.
 

v200marklin

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #42 Gepost op: donderdag 17 februari 2011, 01:17:38 »

Zoals het nu gaat, kan net zo goed het hele draadje Reparatie & Onderhoud verwijderd worden , omdat toch alles (ook) in de Wiki staat !.

Wat moet wel in de Wiki en wat niet ?

Zeker voor nieuwelingen is het m.i. handiger om het ook in dit topic te laten staan, dan kan men veel makkelijker zien waar het precies over gaat, i.p.v. 1st naar de Wiki te moeten, fotootjes kijken en dan.....weer terug naar het topic  :?

Ik weet al hoe het moet, maar zo denk ik er over.

Mvg Gert
Gelogd

nobody

  • Vaste Inboedel
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2011
  • ......semper idem......
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #43 Gepost op: donderdag 17 februari 2011, 01:49:29 »

Zeker voor nieuwelingen is het m.i. handiger om het ook in dit topic te laten staan, dan kan men veel makkelijker zien waar het precies over gaat, i.p.v. 1st naar de Wiki te moeten, fotootjes kijken en dan.....weer terug naar het topic  :?
Precies. Eerder in dit draadje: Dat het in de Wiki komt is niet meer dan logisch, heel goed. Dat info echter hier weggehaald wordt begrijp ik niet goed. Waarom niet en-en? Dit draadje kun je nu net zo goed archiveren.

Jammer dat dit zo gaat.


Geheel mee eens. Extra klikwerk en héén en wéér hoppen.

                           :important: :idea: :important: :idea: :important: :idea: :important: :idea::important: :idea: :important: :idea: :important: :idea: :important: :idea:  :important: :idea: :important: :idea: :important: :idea: :important: :idea: 
Gelogd
Met vriendelijke groet: Wim.                                  Met kleine onderbreking (ban), lid sinds 2009.
 

Spoorman

  • Gast
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #44 Gepost op: donderdag 17 februari 2011, 08:00:24 »


Centralisatie is juist het grote doel van de Wiki. Kennis op één plaats, zonder gezwam of verspreid over verschillende draadjes. En geen steeds dezelfde terugkomende vragen ;)


Dat is begrijpelijk. Maar je gaat niet in op m'n vraag:

Waarom een topic leegplukken en de info verplaatsen naar de Wiki. Je kunt een topic toch gewoon intakt houden.

Als deze trend doorzet stop ik met m'n bijdragen, duik onder in het PB cirquit en ga over op de read-only mode.

Gr, Ben.

edit: bijdrage aangepast. En inmiddels zit ik in de read-only mode.
« Laatst bewerkt op: donderdag 17 februari 2011, 11:37:29 door Spoorman »
Gelogd

Sascha

  • Forum Beheerder
  • *****
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Elsloo (LB)
    • http://www.3railforum.nl
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #45 Gepost op: donderdag 17 februari 2011, 09:13:27 »


Centralisatie is juist het grote doel van de Wiki. Kennis op één plaats, zonder gezwam of verspreid over verschillende draadjes. En geen steeds dezelfde terugkomende vragen ;)


Dat is begrijpelijk. Maar je gaat niet in op m'n vraag en je ontwijkt de discussie zoals zo vaak als het onderwerp je niet bevalt.


Nee Ben,

Ik beheer het forum niet alleen, maar pleeg overleg met mijn team voordat ik/wij hierop inhoudelijk ingaan - en dat gaat nu eenmaal niet zo snel, wij hebben allen een voltijdse baan naast het forum ;)
« Laatst bewerkt op: donderdag 17 februari 2011, 09:20:44 door Sascha »
Gelogd
Met vele modelspoorgroetjes,
Sascha.



Mijn modelbaan : Drie umljeg vallende bèke

Hans Biere

  • Gast
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #46 Gepost op: donderdag 17 februari 2011, 18:15:25 »

Als deze trend doorzet stop ik met m'n bijdragen, duik onder in het PB cirquit en ga over op de read-only mode.

Raar hoor. Als het beleid je niet bevalt ga je toch gewoon helemaal weg?

Onderduiken in PB cirquit, read-only mode.... wat een termen.

Je gaat dus verstoppertje spelen? Hopenlijk met je PB-tjes geen onrust op het forum stoken.



Gelogd

bellejt

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2008
  • graag een glaasje wijn
    • Eigen Site
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #47 Gepost op: donderdag 17 februari 2011, 19:37:41 »

wat een heisa.Is het niet makkelijker om gewoon de verwijzing te zetten naar de WIKI ? Daar staat een bron van info.MAAR !!!! laat dan ook gewoon het topic verder lopen.Daar heeft iedereen wat aan.Dikwijls komen er dan andere oplossingen naar voren die op hun beurt weer interessant zouden kunnen zijn voor een WIKI onderwerp.Zo is elkeen geholpen en vermijdt men dit soort discussies over het sluiten van topics door de moderatoren.[Hebben ze ook minder werk].
Gelogd
Groetjes,Salutations,Greetings,JOHNNY

http://forum.3rail.nl/index.php?topic=16332.0
http://forum.3rail.nl/index.php?topic=18364.0
http://www.johnnyrail.net/
Belgie NMBS/Luxemburg CFL.
Ecos kleur,3 boosters ESU,S88 Viessmann
Wielemans Marklin

Charlie

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2006
  • Ik spoor niet, maar bus wel. ©
    • Waar ik voor m'n hobby vaak ben.
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #48 Gepost op: donderdag 17 februari 2011, 20:18:33 »

Hebben ze ook minder werk.

Perfect.  :thumbup:

gr.  Charlie 
Gelogd
Bahnhof - Neustadt
Intellibox II - Koploper - C-rail/K-rail - Duits in de jaren '80

CJAG-lid
 

Jasperkc

  • Stamgast
  • Offline Offline
  • Lid sinds: 2007
  • mooie 44er bij de VSM
Re:Verbeteren stroomafname sleper
« Reactie #49 Gepost op: zondag 20 februari 2011, 13:11:15 »

Hallo Johan,

Heb jou tip inmiddels bij een aantal loks toegepast. Helemaal geweldig. Er is zeker een duidelijk verschil merkbaar. Wilde een lok voor de operatie nogal eens haperen op de wissels of op een beetje slechte rails. Nu loopt ie weer perfect over diverse rails heen. Bedankt voor de tip. Helemaal top dus.

Groet, Jasper
Gelogd
Pagina's: [1] 2 3   Omhoog
 

Powered by MySQL Powered by PHP SMF 2.0.15 | SMF © 2014, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Pagina opgebouwd in 1.673 seconden met 22 queries.