Nieuws: Steun de Stichting 3rail met uw donatie. Kijk in onze webshop voor de mogelijkheden.
+  3rail Forum
|-+  Modelbaanbouw & Scenery
| |-+  Banenplan ontwerpen
| | |-+  Heeft iemand tips voor mijn baanplan
0 leden en 1 gast bekijken dit topic. « vorige volgende »
Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Heeft iemand tips voor mijn baanplan  (gelezen 1642 keer)

Onstwedde

  • Gast
Heeft iemand tips voor mijn baanplan
« Gepost op: donderdag 03 december 2009, 12:52:57 »

Hallo allemaal,

Ik loop al een poosje met het idee om een treinbaan te maken. En ik heb daarvoor al heel wat boeken bekeken en het hele forum afgespeurd. Nu heb ik een ideetje klaar en ik hoop dat er wat mensen zijn die wat tips en opbouwende kritiek willen leveren, aangezien ik zelf weinig ervaring heb.

Ik wil graag rijden met stoomlocs (tijdperk III) en ik wil digitaal gaan rijden. Ik hou verder van een bergachtige omgeving, maar ik wil graag beginnen met een stoomlocwerkplaats. Ik begin met kleine stukjes en wil constant nieuwe secties toevoegen. Mijn eerste idee bestaat uit 3 secties, zodat het eventueel ook redelijk makkelijk te verplaatsen is. Ik heb nog geen schaduwstation ingepland en die wil ik eventueel later onder de tafel bijbouwen. Is dit handig?


Dit is mijn baanplan in 3d van bovenaf. De rode lijnen zijn de scheidingen in secties en ik probeer de wissels zo in te plannen dat ze precies op 1 sectie vallen en de gebouwen ook. De 3 sporen vanaf de draaischijf gaan naar een loods die dient als onderhoudsloods (in grijs). met blauw omlijnt komt een inspectiekuil en in paars komt een kolenbunker. het oranje vierkant wordt een slakkenkuil met 2 waterkranen ernaast en de oranje cirkel wordt een watertoren en de oranje streep wordt een plaats waar het zand van de locs bijgevuld kan worden.


En dit is het baanplan wat ik nu heb (in K-rails)


Ik hoop dat jullie aanvullende tips en/of ideeen hebben.
Gelogd

TheRealRailroadmaniak

  • Gast
Re:Heeft iemand tips voor mijn baanplan
« Reactie #1 Gepost op: donderdag 03 december 2009, 13:05:50 »

Hallo,
ik moet zeggen dat het een heel leuk baanplan is met veel rangeermogelijkheden!
ik zou misschien het spoor die krom loopt achter de grote lokloods misschien wegdoen of op gelijke hoogte te plaatsen want ik denkt dat het niet zo realistisch is :? :?

Groetjes,
Alexander
Gelogd

Onstwedde

  • Gast
Re:Heeft iemand tips voor mijn baanplan
« Reactie #2 Gepost op: donderdag 03 december 2009, 13:24:59 »

Bedankt voor je tip. Ik zat er zelf ook al een beetje mee, maar ik wil later graag nog meer modules en dan met bergen en ik dacht dat ik dan al mooi een hogere rail heb, maar ik denk dat je gelijk hebt en dat ik hem weg moet halen.
Gelogd

Wasmi

  • Gast
Re:Heeft iemand tips voor mijn baanplan
« Reactie #3 Gepost op: donderdag 03 december 2009, 15:42:54 »

Waarom sluit je een wissel aan op je draaischijf (onderaan)? Dat is een dure grap, terwijl je al 14 aansluitingen voor je draaischif nodig hebt. Die aansluitingen worden geleverd per drie, de schijf zelf met 6 aansluitingen. Je zult er drie setjes bij moeten kopen en hebt dan 15 aansluitingen. Maw, die wissel laten vervallen en de rails direct aansluiten op de draaischijf. Komt nog een praktisch puntje bij, zoals jij het hebt getekend kan helemaal niet omdat de aansluiting ook een deel van de rand van de bak van de draaischijf vormt, met daarin de tandkrans voor de aandrijving.

Walter
Gelogd

Onstwedde

  • Gast
Re:Heeft iemand tips voor mijn baanplan
« Reactie #4 Gepost op: donderdag 03 december 2009, 18:26:34 »

Hey Bedankt voor de tip, dat is wel slim, vervalt er weer een wissel. Maar de draaischijf die ik gebruik is niet van Marklin. Ik weet eigenlijk niet precies welk merk het is, maar ik heb hem zelf gerepareerd en hij doet het prima, dus ik heb deze gewoon ingetekend en ik 'plak' de rails vast aan de rand van de draaischijf. Dan hoef ik dus geen marklin setjes te kopen.
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Powered by MySQL Powered by PHP SMF 2.0.17 | SMF © 2019, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Pagina opgebouwd in 0.048 seconden met 21 queries.