Nieuws:

Kom gezellig een keertje bij jouw lokale Stamtafel lekker kletsen over treintjes en nog veel meer!!

Tilly's modelbaanproject: afbouw Märklin verzameling (04-11-2020)

Gestart door Tilly zaterdag 17 januari 2009, 01:49:58

0 leden en 1 gast bekijken dit board.
Re:Tilly?s modelbaanproject (Bouw schaduwstation nivo 2: Update 30-10-2010)
Hallo John,

Mooi schaduw station, netjes gemaakt  :D

Waar zijn die doodlopende sporen voor  :shock:  die zie je straks niet meer  :shock:

Gr Einte
Re:Tilly?s modelbaanproject (Bouw schaduwstation nivo 2: Update 30-10-2010)
Forum Moderator
Lid sinds: 2007

A member of the Duurstede Group®

offline
Re:Tilly?s modelbaanproject (Bouw schaduwstation nivo 2: Update 30-10-2010)
Wederom super goed in beeld en woord gebracht John.

Wat moet het een genot zijn om zo'n ruimte tot je beschrikking te hebben.

Het ziet er weer strak uit  :D

Succes met aansluiten van de wisseldecoders.


Mvg,

Peter / degeluidsman.
Re:Tilly?s modelbaanproject (Bouw schaduwstation nivo 2: Update 30-10-2010)
Hallo John,

Prachtig vorm gegeven d.m.v. beeld en tekst. Ik werk met koploper dus ik kan diverse zaken ingeven. Maar je bouwwerk is weer superrrrrrr :D

Groet Ronald  :D
Re:Tilly?s modelbaanproject (Bouw schaduwstation nivo 2: Update 30-10-2010)
Goedeavond,

allemaal weer bedankt voor jullie reacties.

Citaat van: AlbertJan op zaterdag 30 oktober 2010, 16:00:28

Of misschien hier en daar een doorkijkje zichtbaar houden?
De toezichthoudende camera's zullen straks héél wat treinbewegingen registreren en natuurlijk laten zien! 8)


AlbertJan,

hier ben ik nog niet helemaal uit. Misschien worden er in de toekomst inderdaad enkele camera's geplaatst. Daarnaast ben ik erover na aan het denken om de zijkanten dicht te maken met plexiglazen deurtjes of zoiets maar dat spul is zo tergend duur :(

Citaat van: ArjanM op zaterdag 30 oktober 2010, 18:55:42

Wel een aanvulling: het langer bezet houden van een wisselstraat kun je ook door Koploper laten regelen i.c.m. de treinlengte. Ik ben recent met een paar langere treinen gaan rijden en had een paar keer dat de wisselstraat werd omgegooid terwijl de laatste wagons nog probeerde binnen te komen.  Door het voorgaande blok later vrij te geven en wat andere opties die samenhangen met treinlengte is dit helemaal verholpen. Maar, jouw methode werkt ook natuurlijk :)


Arjan,

dit doen we er nog bij, ik ben van mening dat je het schaduwstation niet veilig werkend genoeg kunt maken.

Citaat van: Einte op zaterdag 30 oktober 2010, 19:39:26

Waar zijn die doodlopende sporen voor  :shock:  die zie je straks niet meer  :shock:


Einte,

deze zijn bedoeld voor het opstellen van treinstellen, dit was anders zo'n kale hoek :wink:

Groetjes, John
Re:Tilly?s modelbaanproject (Bouw schaduwstation nivo 2: Update 31-10-2010)
Goedemorgen,

even een mini-update :D

Zojuist nog even alle railzen gefixeerd met stukjes polystyreen, hier een foto:



Weer een klusje gereed :D

Groetjes, John
Re:Tilly?s modelbaanproject (Bouw schaduwstation nivo 2: Update 31-10-2010)
Lid sinds: 2009

2 van mijn treinen op een plastic glas brug

offline
Re:Tilly?s modelbaanproject (Bouw schaduwstation nivo 2: Update 31-10-2010)
Hoi John,

Dat ziet er weer heel mooi uit hoor!
Knap gedaan ook al dat soldeer werk!

Mvg
Falco
Re:Tilly?s modelbaanproject (Bouw schaduwstation nivo 2: Update 31-10-2010)
Hallo John,

Ziet wederom knap uit zo, nou nog ff solderen  :shock: :shock: :mrgreen: :mrgreen:

Succes er mee  :lol:

Gr Einte
Re:Tilly?s modelbaanproject (Bouw schaduwstation nivo 2: Update 31-10-2010)
Hallo John,

Dat is weer een prachtig stukje van je nu al mooie modelbaan.

Succes verder.

Gr.
Piwie.
Re:Tilly?s modelbaanproject (Bouw schaduwstation nivo 2: Update 31-10-2010)
Hoi John,

Misschien een domme vraag van mij als ik het niet eerder in je draadje ben tegengekomen, maar wat zijn die blokjes naast de rails die je zo netjes steeds om een vaste afstand aan weerszijden hebt gemaakt?

groeten jake
Re:Tilly?s modelbaanproject (Bouw schaduwstation nivo 2: Update 31-10-2010)
Goedemorgen Jake,

alle railzen liggen los, mbv deze blokjes wordt ervoor gezorgt dat de railzen niet verschuiven.

Groetjes, John
Re:Tilly?s modelbaanproject (Bouw schaduwstation nivo 2: Update 31-10-2010)
Ziet er mooi strak uit, John!

Btw, ik zie dat jij de Tams MC hebt. Hoe bevalt dat ding jou? ik overweeg nl. mijn 6021/6051 combinatie te vervangen door de Tams MC.

Met vriendelijke groet,

Aldert
Re:Tilly?s modelbaanproject (Bouw schaduwstation nivo 2: Update 31-10-2010)
Hallo John; Bijna niet te geloven. Ik bouw een nieuw huis en denk dat ik met mijn oude M rails en modelschienen al iets groots heb (zeg maar 5 bij 3,20) Ik zal je project in de gaten houden en waarschijnlijk nog met vragen komen, groet Diederik.
Re:Tilly?s modelbaanproject (Bouw schaduwstation nivo 2: Update 31-10-2010)
Beste John,

Wat een indrukwekkend project. Complimenten hoor.
Misschien een domme vraag, maar je zei eerder:

Het kost veel werk en je hebt een berg isolatoren nodig maar ik vind het zeker de moeite waard.

Waarom en wanneer gebruik je die isolatoren?

Bedankt en succes!
Gr. Stefan
Re:Tilly?s modelbaanproject (Bouw schaduwstation nivo 2: Update 31-10-2010)
Dag John,

terug weer een extra hoop opstelsporen, zo te zien kan je er al enkele mooie slepen op kwijt.
Een mens kan er geen genoeg hebben. In de loop van de jaren groeien die namelijk gestaag.

De slanke wissels bieden je inderdaad veel extra voordelen, alleen al de terugmelding van de wisselstraat is een zeer handig ding.  :D
Ik ben aan het zoeken hoe ik dat kan doen met de klassieke wissels ( het korte type dus).

De M10 schroefdraad werk perfect voor dergelijke grote constructies.
Gisteren de eerste stukjes buis gesneden met een buizensnijdertje.
Mijn eerste buizen snijder was nogtans één van Ridgid en jammer genoeg lukte het niet naar behoren.  Terug gaan brengen en een ander geprobeerd, wat een plezier om mee dit resultaat te bekomen.

Kan je in de handel de grijze matten nog verkrijgen ?
Wat zouden ze rekenen de m² denk je ?

Tot later, Steven.




Re:Tilly?s modelbaanproject (Bouw schaduwstation nivo 2: Update 31-10-2010)
Alleen die blokjes al...en keurig op een rij, John maak me niet wijs dat je geen perfectionist ben  :lol:

Ik vind het kunst, je kan gewoon van jouw treinplaat eten... al is dit af te raden uiteraard  :P

Succes !!

Hans  :)
Re:Tilly?s modelbaanproject (Bouw schaduwstation nivo 2: Update 31-10-2010)
John,

Wederom weer een update en weer zo mooi......
John, kan je geen boekwerk uitgeven hoe je zoiets moois maakt?  :lol: :lol: (Is maar een idee hoor)

Blijft een genot om naar te kijken.

Groeten Ronald  :D
Re:Tilly?s modelbaanproject (Bouw schaduwstation nivo 2: Update 31-10-2010)
Hallo allemaal,

we zijn er samen een midweekje tussenuit geweest dus vandaar deze ietwat late reactie.

Citaat van: mozzi54 op maandag 01 november 2010, 10:03:32

Btw, ik zie dat jij de Tams MC hebt. Hoe bevalt dat ding jou? ik overweeg nl. mijn 6021/6051 combinatie te vervangen door de Tams MC.


Hoi Aldert,

de Tams MC bevalt mij goed, hij doet precies wat je van zo'n een centrale verwacht. Het is een simpele centrale zonder poespas. Sinds de aanschaf van de Tams heb ik geen enkele lokbesturingsfout of wisselweigering meer gehad :D
Of de Tams voor jouw meer brengt dan een combinatie 6021/6051 kan ik helaas niet voor je beantwoorden, dat zul je aan de specialisten hier moeten vragen.

Citaat van: sncf231 op maandag 01 november 2010, 21:18:08
Hallo John; Bijna niet te geloven. Ik bouw een nieuw huis en denk dat ik met mijn oude M rails en modelschienen al iets groots heb (zeg maar 5 bij 3,20) Ik zal je project in de gaten houden en waarschijnlijk nog met vragen komen, groet Diederik.

Diederik, bedankt voor het compliment en laat de vragen maar komen :D

Citaat van: StefanO op maandag 01 november 2010, 21:53:20

Het kost veel werk en je hebt een berg isolatoren nodig maar ik vind het zeker de moeite waard.

Waarom en wanneer gebruik je die isolatoren?


Hoi Stefan,

als je treinen automatisch wil laten rijden dan heb je een terugmelding nodig. Hier zijn verschillende mogelijkheden maar ik heb gekozen voor volledige massadetectie. Dit betekent dat je één spoorstaaf gebruikt voor terugmelding en om deze ene spoorstaaf te isoleren heb je die isolatoren nodig.

Citaat van: caponordtraveller op dinsdag 02 november 2010, 19:48:42

Kan je in de handel de grijze matten nog verkrijgen ?
Wat zouden ze rekenen de m² denk je ?


Steven,

daar kan ik je niet mee helpen maar forumlid "Tikker" (Jan Heine) heeft er laatst gevonden op Marktplaats. Kijk maar eens naar antwoord #2351.

Citaat van: Hansje op donderdag 04 november 2010, 12:59:25
Alleen die blokjes al...en keurig op een rij, John maak me niet wijs dat je geen perfectionist ben  :lol:

Ik vind het kunst, je kan gewoon van jouw treinplaat eten... al is dit af te raden uiteraard  :P


Hans,

bedankt weer voor je leuke reactie :lol:

Citaat van: Varekamp op donderdag 04 november 2010, 21:10:44

John, kan je geen boekwerk uitgeven hoe je zoiets moois maakt?  :lol: :lol: (Is maar een idee hoor)


Ronald,

lijkt mij harstikke leuk maar het probleem is altijd hetzelfde; TIJD :?

Groetjes en bedankt, John
Re:Tilly?s modelbaanproject (Bouw schaduwstation nivo 2: Update 31-10-2010)
Hoi John,

Ik volg je bouw met grote belangstelling.
Nu ik zelf ook opnieuw ben begonnen, heb ik veel aan je ideeen.
Het wordt natuurlijk niet zo mooi als bij jou maar ik doe mijn best.

vr.gr. Günther.
Re:Tilly?s modelbaanproject (Bouw schaduwstation nivo 2: Update 31-10-2010)

Citeer
Citaat van: StefanO op maandag 01 november 2010, 21:53:20

Het kost veel werk en je hebt een berg isolatoren nodig maar ik vind het zeker de moeite waard.

Waarom en wanneer gebruik je die isolatoren?


Hoi Stefan,

als je treinen automatisch wil laten rijden dan heb je een terugmelding nodig. Hier zijn verschillende mogelijkheden maar ik heb gekozen voor volledige massadetectie. Dit betekent dat je één spoorstaaf gebruikt voor terugmelding en om deze ene spoorstaaf te isoleren heb je die isolatoren nodig.

Hoi John,

Je bedoelt die rode kunststof kapjes dus. Ik dacht aan een extra elektronisch onderdeel, maar dan was ik dus op de goede weg.

Bedankt voor je reactie.
Gr. Stefan
Re:Tilly?s modelbaanproject (Bouw schaduwstation nivo 2: Update 31-10-2010)
Oeps, in denk dat je een foutje in je bericht hebt gemaakt, nu lijkt het alsof je op jezelf reageert  :lol:

Koen
Re:Tilly?s modelbaanproject (Bouw schaduwstation nivo 2: Update 31-10-2010)
quote maar even gerepareerd.

Willie
Re:Tilly?s modelbaanproject (Bouw schaduwstation nivo 2: Update 31-10-2010)
Scherp Koen. Bedankt voor je oplettendheid.

Gr. Stefan
Re:Tilly?s modelbaanproject (Aanpassing HSI88: Update 10-11-2010)
Hallo allemaal,

Afgelopen weekend de ringleiding gelegd en alle voedingspunten van het in aanbouw zijnde schaduwstation aangesloten.
Inmiddels had ik bij Jaap Kramer weer enkele wissel- en terugmelddecoders besteld. Tijdens het opzoeken van de artikelnummers op de site van Littfinsky, vond ik een nieuwe adapter in hun programma. Hiermee wordt het mogelijk om een FTP-kabel conform s88-N te gebruiken tussen de HSI-88 en de eerste terugmeldmodule. Deze adapter(Adap-HSI-s88-N) maar gelijk meebesteld en vandaag geplaatst.

Hier eerst een foto van de oude situatie waarbij nog gebruik gemaakt wordt van de standaard s88 kabels:



Alleen de linkse en middelste streng zijn aangesloten.

Dan hier 2 foto?s van de nieuwe adapter:





Deze adapter wordt vervolgens heel simpel op de s88 uitgangen van de HSI geklikt, FTP kabels erin en klaar.



Zoals al eerder in dit topic aangegeven heb ik iedere streng zijn eigen kleur gegeven.
Links heeft de kleur groen en hieraan hangen inmiddels 8 modules met een totale kabellengte van 13m.
Midden heeft de kleur oranje met daaraan 7 modules en een lengte van 11m.
Rechts heeft de kleur paars met 6 modules en een lengte van 8m.

De komende dagen gaan we de 6 terugmelmodules plaatsen van de rechter streng. Hierop worden de terugmeldingen aangesloten van het in aanbouw zijnde schaduwstation. We hoeven ons voorlopig dus nog niet te vervelen :D

Groetjes, John
Re:Tilly?s modelbaanproject (Aanpassing HSI88: Update 10-11-2010)
Forum Moderator
Lid sinds: 2007

A member of the Duurstede Group®

offline
Re:Tilly?s modelbaanproject (Aanpassing HSI88: Update 10-11-2010)
Mooie en handige connector.

Als ze deze nu ook los hebben  ( dus een connector )dan kun je de AJ-S88 decoders ook via UTP aansluiten.


Mvg,

Peter / degeluidsman.
Re:Tilly?s modelbaanproject (Aanpassing HSI88: Update 10-11-2010)
hallo

mooi gedaan met drie kleuren kabel en s88-N aansluiting. 8)
Citeer
Tijdens het opzoeken van de artikelnummers op de site van Littfinsky, vond ik een nieuwe adapter in hun programma.
ik had deze adapter al een tijdje op hun site zien staan , maar het is in iedergeval beter dan die ruim aangestripte s-88 kabels. :wink:
vind ik niet echt prof. :?

gr matthijs
Re:Tilly?s modelbaanproject (Aanpassing HSI88: Update 10-11-2010)
Citaat van: Tilly op vrijdag 05 november 2010, 16:19:22
de Tams MC bevalt mij goed, hij doet precies wat je van zo'n een centrale verwacht. Het is een simpele centrale zonder poespas. Sinds de aanschaf van de Tams heb ik geen enkele lokbesturingsfout of wisselweigering meer gehad :D
Of de Tams voor jouw meer brengt dan een combinatie 6021/6051 kan ik helaas niet voor je beantwoorden, dat zul je aan de specialisten hier moeten vragen.
Jazeker kan de Tams veel meer dan de 6021/6051. De laatste combinatie kent alleen het MM-protocol tot 80 adressen. De Tams kan naast MM ook DCC en is op enkele kleine veschillen na gelijk aan de IB.
In Duitsland zijn ze enthousiaster met de TAMS dan met de IB.

Mvg,
Peter
Re:Tilly?s modelbaanproject (Aanpassing HSI88: Update 10-11-2010)
Citaat van: degeluidsman op woensdag 10 november 2010, 16:35:17
Mooie en handige connector.

Als ze deze nu ook los hebben  ( dus een connector )dan kun je de AJ-S88 decoders ook via UTP aansluiten.
Kijk eens op de site van TAMS.

Mvg,
Peter
Re:Tilly?s modelbaanproject (Aanpassing HSI88: Update 10-11-2010)

Citaat van: degeluidsman op woensdag 10 november 2010, 16:35:17

Mooie en handige connector.

Als ze deze nu ook los hebben  ( dus een connector )dan kun je de AJ-S88 decoders ook via UTP aansluiten.


Je zou ook deze van Littfinsky in drieën kunnen slijpen :wink:

Groetjes, John
Re:Tilly?s modelbaanproject (Aanpassing HSI88: Update 10-11-2010)
peter, naast het feit dat de ib loconet support heeft kan je ook voor zover ik het lees / snap slechts 4 loc functies aansturen  met een TAMS (klopt dat ? ) en veel met een IB veel meer ..

wat verder een groot verschil is is het feit dat je met de IB op het programmeer spoor zowel een dcc als mm locdecoder kan programmeren en met de TAMS alleen een DCC loc decoder...

verder heeft de IB een booster aan boord (je kan je afvragen of dat een voordeel is ivm warmte) en de TAMS niet dus..

loconet / programmeer funtie / functies heeft mij voor de IB-2 icm loconet feedback doen besluiten .

gr koen
Re:Tilly?s modelbaanproject (Aanpassing HSI88: Update 10-11-2010)
Hallo koen,

Het hoort wel niet in dit topic thuis maar oké.

Citaat van: pennystoxx op woensdag 10 november 2010, 18:44:08
naast het feit dat de ib loconet support heeft kan je ook voor zover ik het lees / snap slechts 4 loc functies aansturen  met een TAMS (klopt dat ? ) en veel met een IB veel meer ..
Wat met de IB mogelijk is kan ook met de TAMS. Deze heeft namelijk dezefde P50x protocol als de IB.

Citeerwat verder een groot verschil is is het feit dat je met de IB op het programmeer spoor zowel een dcc als mm locdecoder kan programmeren en met de TAMS alleen een DCC loc decoder...
Programmeren van DCC en MM kan met beide.

Citeerloconet / programmeer funtie / functies heeft mij voor de IB-2 icm loconet feedback doen besluiten .
En met welk besturingsprogamma en operating system wil je de IB-2 gaan gebruiken. Verder zitten er nog een aantal bugs in de IB2.

Mvg,
Peter
Re:Tilly?s modelbaanproject (Aanpassing HSI88: Update 10-11-2010)
Ja, dat is heel mooi, had het ook la gezien op hun site. Ben een groot voorstander van gebruik van UTP kabel. De voordelen zijn legio, waaronder de lengt max. 100 meter  :lol: , je kan ze zelf maken en anders zijn ze wel op ieder hoek van de straat te koop (bij wijze van spreken). En daarnaast is de kabel spot goedkoop, 300 meter voor ? 80,- moet je wel nog RJ45 connectors kopen.

Succes met je aankoop John en laat ons even weten of ze bevallen na dat je ze hebt een paar getest / gebruikt hebt.
Re:Tilly?s modelbaanproject (Bouw schaduwstation nivo 2: Update 31-10-2010)
Citaat van: Tilly op zondag 31 oktober 2010, 11:15:54
...

...

Hoi John,

Ben even een paar pagina's aan het 'inhalen'...
Heb je op bovenstaande foto voldoende ruimte op (van rechtsaf) spoor 3 zo dicht bij de achterzijde van je commando-centrum?
Of vertekent het een beetje op de foto?

Verder vordert je baan nog steeds als we gewend zijn... met veel geduld en precisie.

Groeten,
Ton.
Re:Tilly?s modelbaanproject (Aanpassing HSI88: Update 10-11-2010)
Citaat van: TimTie op woensdag 10 november 2010, 20:34:36

Succes met je aankoop John en laat ons even weten of ze bevallen na dat je ze hebt een paar getest / gebruikt hebt.


Doe ik :D

Citaat van: Yeoman op woensdag 10 november 2010, 20:48:34

Heb je op bovenstaande foto voldoende ruimte op (van rechtsaf) spoor 3 zo dicht bij de achterzijde van je commando-centrum?
Of vertekent het een beetje op de foto?


Ton,

het beeld vertekent niet, er zit zo'n 5mm ruimte tussen het commando-centrum en de rails. Daar het hier om een rechtlopend spoor gaat is dit geen probleem.

Groetjes en weer bedankt voor jullie reacties, John
Re:Tilly?s modelbaanproject (Aanpassing HSI88: Update 10-11-2010)
Citaat van: degeluidsman op woensdag 10 november 2010, 16:35:17
Als ze deze nu ook los hebben  ( dus een connector )dan kun je de AJ-S88 decoders ook via UTP aansluiten.

Peter: kijk eens >hier<. Volgens mij is dat precies wat je bedoelt...

Koen
Re:Tilly?s modelbaanproject (Aanpassing HSI88: Update 10-11-2010)
Forum Moderator
Lid sinds: 2007

A member of the Duurstede Group®

offline
Re:Tilly?s modelbaanproject (Aanpassing HSI88: Update 10-11-2010)
Citaat van: KNed op donderdag 11 november 2010, 12:42:46
Citaat van: degeluidsman op woensdag 10 november 2010, 16:35:17
Als ze deze nu ook los hebben  ( dus een connector )dan kun je de AJ-S88 decoders ook via UTP aansluiten.

Peter: kijk eens >hier<. Volgens mij is dat precies wat je bedoelt...

Koen

Hoi Koen,

Handige site  :D

Het gebruik van UTP kabels is wel een stuk handiger dan de flatkabel, ook kun je nu de connector niet omdraaien wat bij de gewone S88 wel kan.

Iedereen bedankt voor de reacties omtrend deze connector.


Mvg,

Peter / degeluidsman.
Re:Tilly?s modelbaanproject (Toepassen diodetruck: Update 12-11-2010)
Hallo allemaal,

weer even een uurtje tijd gehad en begonnen met het aansluiten van de terugmeldingen. Bij dit schaduwstation wil ik gelijk de diodetruck toepassen en heb de eerdere voorstellen van Willie en Ben nog eens bekenen. Zie hiervoor post 2018/2019. Ook even naar het topic van René(Lokkie) gekeken want ook hij heeft dit mooi opgelost. Uiteindelijk heb ik voor nog een andere uitvoering gekozen en deze ziet er als volgt uit:



De bedoeling is dat de terugmeldleidingen nu gesoldeerd wordt op de draad tussen de diode en de klem van de terugmeldmodule. Het is op zich al lekker stevig omdat de diodes al vastzitten aan de module maar daar gaat nu mijn vraag over: bestaat er een kans dat de module beschadigd wordt als ik zo de draden ga solderen?

Groetjes, John
Re:Tilly?s modelbaanproject (Toepassen diodetruck: Update 12-11-2010)
Als het heeeeeeeel warom word kan de terugmelder beschadigen denk ik. Maar met kleine weerstandjes is dit me ook nog niet gebeurd, dus ik denk dat dit over de top is.

Verder, is die kleine voor de rode draad of zo?

Re:Tilly?s modelbaanproject (Toepassen diodetruck: Update 12-11-2010)
Hallo John,

Je kan toch eerst solderen en dan de diodeblok in de decoder prikken  :shock: :shock:

Gr Einte

Re:Tilly?s modelbaanproject (Toepassen diodetruck: Update 12-11-2010)
Citaat van: Tilly op vrijdag 12 november 2010, 20:07:28

De bedoeling is dat de terugmeldleidingen nu gesoldeerd wordt op de draad tussen de diode en de klem van de terugmeldmodule. Het is op zich al lekker stevig omdat de diodes al vastzitten aan de module maar daar gaat nu mijn vraag over: bestaat er een kans dat de module beschadigd wordt als ik zo de draden ga solderen?


Voor het solderen van de draad de klemschroef even lossen zal voldoende zijn. Daarna wel weer vastzetten. :)

Gr, Ben.
Re:Tilly?s modelbaanproject (Toepassen diodetruck: Update 12-11-2010)

Citaat van: wijbe op vrijdag 12 november 2010, 20:30:23

Verder, is die kleine voor de rode draad of zo?


Yep.

Citaat van: Einte op vrijdag 12 november 2010, 20:31:15
Hallo John,

Je kan toch eerst solderen en dan de diodeblok in de decoder prikken  :shock: :shock:


Einte,

zo zit het lekker vast en is het makkelijk te solderen, vandaar deze vraag.

Citaat van: Spoorman op vrijdag 12 november 2010, 20:33:24

Voor het solderen van de draad de klemschroef even lossen zal voldoende zijn. Daarna wel weer vastzetten. :)


Hoi Ben,

goed voorstel :D Daar waar gesoldeerd wordt even de schroef losdraaien.

Groetjes en bedankt voor het meedenken, John
Re:Tilly?s modelbaanproject (Toepassen diodetruck: Update 12-11-2010)
Of heb je nog van deze connectortjes over dan zou je dat kunnen namaken en daarna er af halen dan op de module vast maken.


groeten minitreintje/Dylan
Re:Tilly?s modelbaanproject (Toepassen diodetruck: Update 12-11-2010)
Forum Moderator
Lid sinds: 2007

A member of the Duurstede Group®

offline
Re:Tilly?s modelbaanproject (Toepassen diodetruck: Update 12-11-2010)
Hoi John,

De truck met de diodes ga ik eens goed bestuderen  :) :) het ziet er zeer netjes uit met dit printje.

Ik ben erg benieuwd hoe het straks allemaal in zijn werk gaat en of jij voordelen merkt met deze schakeling.


Mvg,

Peter / degeluidsman.
Re:Tilly?s modelbaanproject (Toepassen diodetruck: Update 13-11-2010)
Dylan,

bedankt voor het meedenken maar de tip van Ben werkt :D Zolang de klem niet aangedraaid is komt er ook geen belegmelding binnen wat betekent dat het "soldeervlak" niet in verbinding staat met de module en is er dus geen kans op beschadigen. Dus eerst solderen en daarna de klem aandraaien.

Zojuist enkele terugmeldleidingen gesoldeerd wat er dan zo uit ziet:



Citaat van: degeluidsman op zaterdag 13 november 2010, 11:45:13

Ik ben erg benieuwd hoe het straks allemaal in zijn werk gaat en of jij voordelen merkt met deze schakeling.


Peter,

en dit is dus nu mijn vraag: kun je op de één of andere manier testen of de diodetruck werkt of is dit echt een kwestie van "praktijkervaring"?

Groetjes, John
Re:Tilly?s modelbaanproject (Toepassen diodetruck: Update 13-11-2010)
Forum Moderator
Lid sinds: 2007

A member of the Duurstede Group®

offline
Re:Tilly?s modelbaanproject (Toepassen diodetruck: Update 13-11-2010)
Ik denk dat de praktijk het uit moet wijzen, misschien minder stilstaande treinen??.

Vraagje aan de onderkant van de print zie ik een rode draad lopen, waar wordt die op aangesloten en waarom is de middelste diode anders.


Mvg,

Peter / degeluidsman.
Re:Tilly?s modelbaanproject (Toepassen diodetruck: Update 13-11-2010)
hallo peter ,
dit las ik een paar berichtjes terug:
Citaat van: Tilly op vrijdag 12 november 2010, 21:02:42

Citaat van: wijbe op vrijdag 12 november 2010, 20:30:23

Verder, is die kleine voor de rode draad of zo?


Yep.


Citaat van: degeluidsman op zaterdag 13 november 2010, 13:28:26
Vraagje aan de onderkant van de print zie ik een rode draad lopen, waar wordt die op aangesloten
rode draad is dus voor de kleine.

ik vraag me alleen ook af waarom die middelste kleiner is  :?:

gr matthijs
Re:Tilly?s modelbaanproject (Toepassen diodetruck: Update 13-11-2010)
Peter, Mathijs,

ter verduidelijking hier nogmaals de tekening:



De kleine is dus inderdaad voor de rode draad. De andere diodes zijn dikker omdat deze bestand moeten zijn tegen kortsluitstromen(3A).

Groetjes, John
Re:Tilly?s modelbaanproject (Toepassen diodetruck: Update 13-11-2010)
Hallo John,

Als ik er aan denk dat ik ook terugmelding wil maken en zie dan al die diodes, nou bbbrrrrrrrrr.
Krijg het nu al koud en de kriebels.
Maar petje af als het staks ook goed werkt.

vr.gr. Günther
Re:Tilly?s modelbaanproject (Toepassen diodetruck: Update 13-11-2010)
Forum Moderator
Lid sinds: 2007

A member of the Duurstede Group®

offline
Re:Tilly?s modelbaanproject (Toepassen diodetruck: Update 13-11-2010)
Als ik de bruine draad volg lijkt het mij dat de melders via de diodes altijd de massa aangeboden krijgen en de melder dus altijd acktief is???

De rode draad gebruik je zeker om de print van voeding spanning te voorzien voor de opto's.

Ik snap nog niet hoe dit nu werkt?? maar dat ligt aan mij  :? :?


Mvg,

Peter / degeluidsman.
Re:Tilly?s modelbaanproject (Toepassen diodetruck: Update 13-11-2010)
Citaat van: degeluidsman op zaterdag 13 november 2010, 13:57:15
Als ik de bruine draad volg lijkt het mij dat de melders via de diodes altijd de massa aangeboden krijgen en de melder dus altijd acktief is???

De rode draad gebruik je zeker om de print van voeding spanning te voorzien voor de opto's.

Ik snap nog niet hoe dit nu werkt?? maar dat ligt aan mij  :? :?


Peter,

ligt niet aan jouw, ik snap er ook geen ree... van maar het werkt wel :D

Groetjes, John
Re:Tilly?s modelbaanproject (Toepassen diodetruck: Update 13-11-2010)
Forum Beheerder Secretaris St. 3rail
Lid sinds: 2006

Doe wat je zegt, dan lieg je niet.

offline
Re:Tilly?s modelbaanproject (Toepassen diodetruck: Update 13-11-2010)
Citaat van: Tilly op zaterdag 13 november 2010, 13:21:14

en dit is dus nu mijn vraag: kun je op de één of andere manier testen of de diodetruck werkt of is dit echt een kwestie van "praktijkervaring"?

Groetjes, John

Hallo John,

simpel te testen, hou de loc scheef met de sleper nog net op de puntcontacten, en de massa via de geisoleerde rails, wil de loc nog steeds rijden weet je dat het werkt,

met vriendelijke groet,

Walter