Nieuws:

Heb je ook al de Stichting 3rail Jaarkalender 2024 besteld? Doe dit dan snel in onze Stichting 3rail Webshop

De Nederlandse baan van Gerrit Hulshof

Gestart door Anne W zondag 30 januari 2022, 23:31:42

0 leden en 1 gast bekijken dit board.
De Nederlandse baan van Gerrit Hulshof
Lid sinds: 2007

Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is.

offline
De Nederlandse baan van Gerrit Hulshof
Gerrit Hulshof was een agrariër en is een modelspoorder uit Ruurlo. In een aantal stallen heeft hij een modelspoormuseum gecreëerd, bestaande uit vier H0 banen en één Spoor 1 baan, in de zomer vakantie tijd was het museum open, een mogelijkheid waar veel kinderen gebruik van maakten.
Echter aan alles komt een eind, de stallen zijn "op leeftijd" en moeten gerenoveerd worden, maar zijn ook voorzien van Eterniet daken, zodat een renovatie niet haalbaar is. Natuurlijk raakt Gerrit ook "op leeftijd", dus moest hij het wijze besluit nemen het museum te gaan ontmantelen.

Een baan met het oude Station Ruurlo staat inmiddels bij de MBS in Boekelo, twee andere vaste banen zijn in de ontmanteling en de spullen zijn/worden verkocht via Marktplaats. Dan is er de Nederlandse baan, een module baan met bakken van 2M40 die in zijn geheel 16 meter is, met achtergrond en verlichting.
De rails zijn C-rails, de loks zijn digitaal en worden bestuurd met Märklin 6021 e.d. apparatuur, de wissels worden analoog geschakeld. Er rijden op de baan afwisselend 4 treinen en de baan wordt naast de Nederlandse uitstraling gekenmerkt door heel veel kleine en soms bewegende scenery.

De baan is beschreven in het Duitse 3-Leiter Magazin van april 2005, heeft in die periode op Inter Modell Bau in Dortmund gestaan, daarna ook op een Rail tentoonstelling in Leiden en op diverse regionale tentoonstellingen.

De baan zou naar de modelspoorvereniging De Seinpaal in Ruurlo gaan, echter die vereniging treft waarschijnlijk een lot wat meerdere verenigingen in onze hobby treft: ze raken hun verenigingsruimte kwijt, dus zoekt Gerrit Hulshof een andere belangstellende voor deze baan.

Onderstaand een aantal foto's van de baan, maar dat is slechts een hele kleine impressie, bij belangstelling graag contact zoeken met Gerrit Hulshof, gegevens vind je op https://www.hulshofmodeltreinen.nl/

Voor de goede orde, ik heb geen verdere bemoeienis met de toekomst van de banen van Gerrit Hulshof, ik ken hem redelijk goed want 3 van de banen reden op een .... Raptor en ik hem hem aangeboden om wat ruchtbaarheid te geven aan deze baan, waarvan het echt zonde zou zijn als die ook ontmanteld moet worden.

Groet, Anne W