3rail Forum

Modelbaanbesturing & Software => PC Besturingsoftware => Topic gestart door: nielsM op vrijdag 07 januari 2022, 16:59:44

Titel: ms2 met rocrail
Bericht door: nielsM op vrijdag 07 januari 2022, 16:59:44
hallo iedereen. dit is mijn eerste keer dat ik hier op deze forum schrijf. ik heb een vraag

is het mogelijk om mijn ms 2 aan te sluiten op mijn laptop zodat ik rocrail kan gebruiken? en zo ja hoe?
Titel: Re: ms2 met rocrail
Bericht door: VT601 op vrijdag 07 januari 2022, 17:02:54
Een directe aansluiting is niet voorzien door Märklin. Er zijn wel mogelijkheden om via de CAN-bus aansluitingen te maken met een PC.

Kijk eens op de wiki van Rocrail voor mogelijke oplossingen.
=ms2]https://wiki.rocrail.net/doku.php?id=mbus:mbus-nl&s[]=ms2 (https://wiki.rocrail.net/doku.php?id=mbus:mbus-nl&s[)
Er zit vaak wel enig puzzelwerk en zelfbouw bij.

John (VT601)
Titel: Re: ms2 met rocrail
Bericht door: nielsM op vrijdag 07 januari 2022, 18:15:48
wat ik er tot nu toe van begrijp is dat ik een een raspberry pi en een piCan 01 nodig heb?? ik snap er echt helemaal niks van.
Titel: Re: ms2 met rocrail
Bericht door: AlbertG op vrijdag 07 januari 2022, 19:12:53
Hoi Niels,
Je kunt in Duitsland een stukje elektronica bestellen dat je in je aansluitbox kunt solderen. Je kunt bij dezelfde man ook de aangepaste aansluitbox bestellen.
Voor meer informatie zie: https://forum.3rail.nl/index.php?topic=74762.0 (https://forum.3rail.nl/index.php?topic=74762.0)
Dan kun je via LAN of WLAN je MS2 met je PC verbinden.
In deze video gebruik ik deze aangepaste Gleissbox:

https://youtu.be/vzSD5WiGif8 (https://youtu.be/vzSD5WiGif8)
Titel: Re: ms2 met rocrail
Bericht door: nielsM op vrijdag 07 januari 2022, 19:51:37
bedankt voor dit antwoord en de zeer nuttige informatie. als ik het goed begrijp dan heb ik die aangepaste aansluitbox nodig, en die moet ik dan connecten met wifi zodat ik dan mijn ms2 met mijn PC kan verbinden? (en natuurlijk gewoon de dingen die ik nodig heb voor het gebruik van blokken in rocrail, dat u heeft uitgelegd in de video hierboven). heb ik dan nog meer dingen nodig?
Titel: Re: ms2 met rocrail
Bericht door: RocnetHans op vrijdag 07 januari 2022, 20:04:15
In bijgevoegde link wat meer info:

https://hobbymakers.nl/blog/modelspoor/centrale/srseii/ (https://hobbymakers.nl/blog/modelspoor/centrale/srseii/)

http://hobbymakers.nl/content/Installatiehandleiding%20Gleissbox%20SRSEII%20-%20HM%20V2.5.pdf (http://hobbymakers.nl/content/Installatiehandleiding%20Gleissbox%20SRSEII%20-%20HM%20V2.5.pdf)
Titel: Re: ms2 met rocrail
Bericht door: AlbertG op vrijdag 07 januari 2022, 21:26:09
Hoi Niels,
Behalve de aangepaste gleissbox heb je natuurlijk terug- of bezetmelders en wisseldecoders met aandrijving nodig om automatisch te kunnen rijden.
En bekijk de handleiding van de SRSEII goed. Zie het bericht van Hans hierboven. Als je die gelezen hebt weet je of de SRSEII iets voor jou is.
Titel: Re: ms2 met rocrail
Bericht door: nielsM op zaterdag 08 januari 2022, 10:44:51
kan ik voor de wisseldecoders gewoon de decoders gebruiken van märklin?
Titel: Re: ms2 met rocrail
Bericht door: AlbertG op zaterdag 08 januari 2022, 12:15:38
Als je daarmee de C-rails wisseldecoders bedoelt die je in het wissel monteert, ja dat kan.
Het blijft gewoon een Mobile Station 2 met een extra stukje elektronica. Dus je kunt er qua bediening alles mee wat je er nu ook al mee kan.
Titel: Re: ms2 met rocrail
Bericht door: nielsM op zaterdag 08 januari 2022, 13:37:07
ik bedoel kan ik dan die wissels elektronisch gebruiken via rocrail met de wisseldecoder van marklin?
Titel: Re: ms2 met rocrail
Bericht door: AlbertG op zaterdag 08 januari 2022, 13:39:47
Ja
Titel: Re: ms2 met rocrail
Bericht door: nielsM op zaterdag 08 januari 2022, 13:51:55
Dus wat ik er nu van begrijp is dat ik dan die inbouw voor de Gleissbox nodig heb, en dan kan ik mijn mobile station verbinden met mijn laptop zodat ik rocrail kan gebruiken, en dat ik wisselaandrijving en decoder nodig heb. heb ik nog iets anders nodig?
Titel: Re: ms2 met rocrail
Bericht door: AlbertG op zaterdag 08 januari 2022, 16:45:11
Volgens mij heb ik die vraag al beantwoord.