3rail Forum

Modelbaanbouw & Scenery => Modelbaanbouw => Topic gestart door: DeSeingever op donderdag 27 mei 2021, 21:54:05

Titel: de spoorbaan kotsluiting
Bericht door: DeSeingever op donderdag 27 mei 2021, 21:54:05
 Heb een baan gemaakt sporen bundels ,omlopen in twee richtingen 35 wissels 2 bretel kruisingen en een stoom depot.
 Alles is gelegd en er zit een kortsluiting op de rails zijn C rails Marklin en geknipt en nagezien  dat er geen fout inzit.
Sluit een stroombron 12 volt  een lampje in serie het brand dit mag niet er staat niets op alles is nieuw.
Het is een ingewikkeld sporen plan dat digital aangestuurd wordt door WinDigipet 2015 waar ik te vrede over ben
durf ze niet aansluiten om op te blazen denk er over na om alles te demonteren een omloop is 25 meter daar zijn er 2 van
Kan er een fout gebeurd met het knipen van der rails? heb dit niet alleen gedaan er zijn nog geen melders of wissels aangesloten
Mvg ├žois
Titel: Re: de spoorbaan kotsluiting
Bericht door: iTom op donderdag 27 mei 2021, 22:08:18
Misschien is er tijdens het knippen een geknipt stukje achtergebleven of maakt een stukje van de geknipte brug sluiting met de midden-rails, de zogenaamde pukkeltjes.
Rail voor rail even los halen en doormeten.
Titel: Re: de spoorbaan kotsluiting
Bericht door: NL-modelspoor op donderdag 27 mei 2021, 22:10:22
Bij het knippen van rails kan het zijn dat het doorgeknipte lipje naar beneden zakt en zo contact maakt met de middengeleider welke daar ook onder de rails loopt. Zelf zet ik de doorgeknipte stukjes na knippen vast (kan bijvoorbeeld met lijm of door een stukje plastic ertussen te drukken).
Titel: Re: de spoorbaan kotsluiting
Bericht door: Anne W op donderdag 27 mei 2021, 23:08:20
Grote stukken losmaken en stuk voor stuk testen totdat je de fout gevonden hebt, aangezien het 3-rail is kan er geen "leg" fout gemaakt worden, dus moet het een isolatiefout zijn.

Groet, Anne W