3rail Forum

Modelbaanbesturing & Software => PC Besturingsoftware => Topic gestart door: Mercruiser op zaterdag 20 maart 2021, 21:35:44

Titel: Treinen rijden langzaam, stoppen verwacht.
Bericht door: Mercruiser op zaterdag 20 maart 2021, 21:35:44
Goedenavond allemaal,

Wellicht misschien een simpele vraag, met hopelijk een simpele oplossing ;)
Op mijn huidige baan ben ik mog in een testfase met iTrain, en dus ook nog een proeflicentie.
Dit gaat overigens wel volledige licentie worden, want vind het een gaaf programma.
Wat is het probleem? Als ik met m'n huidige treinen begin te rijden vanuit mijn station, gaan ze al heel snel in de opvolgende blokken
Heel langzaam rijden, met de opmerking stoppen verwacht.
Wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn?
Tevens nog een andere vraag, bij mijn meetspoor laat ik de trein rijden/ meten maar nu rijdt mijn loc harder achteruit dan vooruit, klopt dit wel?

Groetjes,

Mercruiser
Titel: Re: Treinen rijden langzaam, stoppen verwacht.
Bericht door: Mark147 op zondag 21 maart 2021, 00:27:10
Ik ken Itrain niet, maar in koploper zijn de meest voorkomende 2:
1. vervolg blok bezet door een trein.
2. gegevens niet goed ingevuld, geen vervolgblok aanwezig waar trein heen mag.
Titel: Re: Treinen rijden langzaam, stoppen verwacht.
Bericht door: Mercruiser op zondag 21 maart 2021, 02:05:05
@ Mark,

Er staan geen andere treinen op de baan.
En het is ook als ik handmatig rijdt.
Titel: Re: Treinen rijden langzaam, stoppen verwacht.
Bericht door: wissels op zondag 21 maart 2021, 07:26:30
Beste,

de snelheidsmetingen die jij van een aantal locs hebt gedaan lijken niet te kloppen, als iTrain aan de hand van de geijkte snelheden van een loc die niet harder mag dan 100 km/h een schaalsnelheid heeft verkregen van 400 km/h, zal deze loc niet meer dan 25% van de topsnelheid bereiken,

met vriendelijke groet,

Walter
Titel: Re: Treinen rijden langzaam, stoppen verwacht.
Bericht door: Mercruiser op zondag 21 maart 2021, 12:24:55
@Walter dat zou een reden kunnen zijn.
De snelheidsmeter is sowieso een probleem, bij het meetspoor van 2.90 mtr lang heb ik aan weerszijde een stootblok zitten.
Als ik met meten op stap 14 begin, rijdt de loc met volle vaart tegen het stootblok aan terwijl hij de tmc dan al lang gepasseerd is.
Zal ook vast een instelling zijn, maar ik kom er zo niet uit.
Met een loc met mfx geen probleem,  met een oude delta rijdt hij amper.
Ik weet ook niet van elke loc welke decoder er in zit.
Titel: Re: Treinen rijden langzaam, stoppen verwacht.
Bericht door: Pt2/3 op zondag 21 maart 2021, 13:05:32
Een meetspoor van 2,90 meter is wel erg lang. De helft is al genoeg.
Je hebt in het meetspoor minimaal 2 terugmelders nodig.
Hier vindt je het document "Handleiding IJken in iTrain"  https://hobbymakers.nl/blog/downloads/
In de wiki kun je eenvoudig terugvinden welke decoder er in een loc zit.

Cees
Titel: Re: Treinen rijden langzaam, stoppen verwacht.
Bericht door: Mercruiser op zondag 21 maart 2021, 13:36:21
@ Cees,

Ik had ook een meetspoor van 1.80 maar of zo, maar omdat de loc zo hard bleef doorrijden had ik deze verlengd..
De tmc's zitten op ongeveer 50/60 cm van elkaar..

Berrie
Titel: Re: Treinen rijden langzaam, stoppen verwacht.
Bericht door: Mark147 op zondag 21 maart 2021, 14:27:32
Kan je het meetspoor niet in de je baan integreren net zoals bij koploper?
ik bedoel, dan kan je trein na beide meetpunten gewoon uitrijden en tot stilstand komen.
Titel: Re: Treinen rijden langzaam, stoppen verwacht.
Bericht door: ACTS.zuid op zondag 21 maart 2021, 14:33:21
 @citaat Precies.  :)

En eerst de maximum snelheid van je te ijken locomotief lager zetten. Kunnen er ook geen ongelukken met veelal dodelijke afloop gebeuren. :D

Gr, Ben.
Titel: Re: Treinen rijden langzaam, stoppen verwacht.
Bericht door: basjuh1981 op zondag 21 maart 2021, 16:30:58
Kan je het meetspoor niet in de je baan integreren net zoals bij koploper?
Dat is geen enkel probleem met iTrain.
Titel: Re: Treinen rijden langzaam, stoppen verwacht.
Bericht door: Mercruiser op zondag 21 maart 2021, 16:43:17
Kan je het meetspoor niet in de je baan integreren net zoals bij koploper?
ik bedoel, dan kan je trein na beide meetpunten gewoon uitrijden en tot stilstand komen.

Ben ik nu mee bezig, en gaat al beter.. :D