Stichting 3rail Forum

Modelbesprekingen => Ombouwen Märklin H0 Modellen => Topic gestart door: Karel op dinsdag 19 januari 2021, 19:22:30

Titel: adres instellen
Bericht door: Karel op dinsdag 19 januari 2021, 19:22:30
Beste forumleden,
heb 6 loks zijn met dig code voorzien en werken
op 1 lok adres 03
wil het adres wijzigen.
Hoe moet ik het doen.
groetjes Karel
Titel: Re: adres instellen
Bericht door: janpeter op dinsdag 19 januari 2021, 19:38:44
Zet de lok op het programmeer spoor, en verander CV1 in het adres dat je wil.

Appeltje eitje.
Jan-Peter

(Karel; er mist veel informatie, welke centrale, welke decoders, heb je de handleiding etc. 't Hoeft niet zo moeilijk te zijn, maar we hebben gewoon geen glazen bol, en er zijn zoveel mogelijkheden, ieder met een ander antwoord. Sorry.)
Titel: Re: adres instellen
Bericht door: BlikkenTinus op dinsdag 19 januari 2021, 21:16:07
Misschien is dat wel het probleem geweest; alle loks tegelijk op de baan gehad bij het wijzigen van het CV1. Dan staan ze allemaal op hetzelfde adres. Of ze staan allemaal op het default adres doordat alles tegelijk gereset is.
Dus inderdaad een voor een op het programmeerspoor.

Groet,

Peter
Titel: Re: adres instellen
Bericht door: v200marklin op dinsdag 19 januari 2021, 23:04:31
Wat voor een loc is degene die op 03 staat , heb je een mMrklin loc nr., als het n.l. een delta is of 6080 decoder kan je hem op het prog.spoor zetten tot je een ons weegt, die locs hebben dipswitches.

Mvg Gert

Titel: Re: adres instellen
Bericht door: Karel op woensdag 20 januari 2021, 13:11:24
Geen Delta codes.
Titel: Re: adres instellen
Bericht door: janpeter op woensdag 20 januari 2021, 13:34:04
Hallo Karel,

Zoals eerder gevraagd, iets meer informatie zou handig zijn.

Welke centrale gebruik je? Intellibox (Ir, II, com), Roco Multimuis, Daisy, Mobile Station I, II, Digikeijs DR5000, Zimo, Fleischmann Twinbox, TAMS redbox, Central Station (I, CS1r, II, III, III+) Roco Z1, z1, Ecos (1, 2), zelf bouw centrale, enz, enz.

Welke decoders/loks, en deze lijst is nog veel langer.

Aangezien je aangeeft dat het adres op 3 staat, ga ik er van uit dat het een locomotief is die of is omgebouwd of niet door Marklin is gemaakt. De locomotief is waarschijnlijk met een decoder uit gerust die in ieder geval DCC ondersteund (3 is vaak het default adres voor DCC decoders). De kans is dan ook groot dat het aanpassen van het adres via de aanpasbare eigenschappen (CV's) van de gebruikte decoder gaat.
En zoals aangegeven elke lok moet meestal/fool-proof apart worden geprogrammeerd.

Jan-Peter   
Titel: Re: adres instellen
Bericht door: Kappa op woensdag 20 januari 2021, 23:50:47
Citaat van: Karel op woensdag 20 januari 2021, 13:11:24
Geen Delta codes.
Karel, heb je locnummers? 36xxx, 37xxx, 39xxx
Titel: Re: adres instellen
Bericht door: Karel op maandag 25 januari 2021, 16:29:17
beste leden, opgelost, testbaan bij Marklin Fan met intellibox
Bedankt voor het meedenken
gr Karel :thumbup: