3rail Forum

Forum Informatie Punt => Forum Regels & Mededelingen => Topic gestart door: forumbeheer op maandag 21 december 2020, 22:07:19

Titel: Mededeling: Vergeet geen bronvermelding bij plaatsen foto's!
Bericht door: forumbeheer op maandag 21 december 2020, 22:07:19
Allen,

We zien de laatste tijd dat zeer regelmatig foto's geplaatst worden, die bijvoorbeeld van het internet gehaald zijn, zonder bijbehorende bronvermelding. Let er op dat je deze toevoegt als de foto niet van jezelf is. Zie hiervoor ook forumregel (https://forum.3rail.nl/index.php?topic=65378.msg1151263#msg1151263) d5:

:arrow:d5.Het is niet toegestaan om copyrighted materiaal van derden te plaatsen zonder schriftelijke toestemming van de rechthebbende van dit materiaal! Bij het plaatsen van dergelijk materiaal dient de originele (of primaire) bron vermeld te worden, dus waar het materieel echt op het internet staat.
LET OP: Zoekresultaten van zoekmachines zijn geen primaire bron.
Het plaatsen van eigen foto’s, filmpjes e.d. is uiteraard zonder bronvermelding toegestaan.
LET OP: Märklin geeft bij sommige files aan dat deze vrij te gebruiken zijn voor eigen gebruik, echter is het publiceren van deze files TOCH niet toegestaan. Het plaatsen van files op een openbaar forum valt helaas onder (her-)publiceren. Het is dus niet toegestaan, welke files/stukken dan ook van Märklin op het 3railforum te plaatsen.

Het, mogelijk onbewust, vergeten van een bronvermelding kan nare gevolgen hebben, vandaar dat we vanaf heden actiever gaan monitoren, om problemen met de rechthebbende te voorkomen.
Dus nogmaals het dringende verzoek om deze bronvermelding te plaatsen, anders zijn wij genoodzaakt de foto te verwijderen.

Met vriendelijke modelspoorgroetjes,
het forumbeheer