3rail Forum

Modelbaanbesturing & Software => Analoge Besturing => Topic gestart door: Hans.B.Francken. op maandag 27 juli 2020, 22:00:48

Titel: Aansturing bovenleiding met transformator 37540.
Bericht door: Hans.B.Francken. op maandag 27 juli 2020, 22:00:48
IK  heb jaren  mijn NS lok 2324 met de transformator 37540 aangestuurd via de bovenleiding zonder problemen.Daarbij reed op de zelfde baan een analoge stoom lok die aangestuurd werd transformator 6491 de transformatoren waren onderling verbonden.Nooit geen probleem.
Nu is mijn NS lok 2324 enkele maanden geleden gerepareerd en werd mij aangeraden om deze aansturen met de transformator 6647,ik heb deze
aangeschaft en hij rijdt er voortreffelijk op, alleen mijn analoge stoom lok rijdt niet meer op de transformator 6491 terwijl ik twee transformatoren het zelfde heb aangesloten zoals voorheen,dus ook onderling verbonden, het lijkt wel of er te weinig spanning op de rails staat.Als wil schakelen naar voor of achteruit gaan de twee lichtjes van de elektrische wissels uit.
Kan iemand mij raad geven hoe ik dit kan oplossen.

Hans.B.Francken.
Titel: Re: Aansturing bovenleiding met transformator 37540.
Bericht door: Marklindak op maandag 27 juli 2020, 22:23:09
Hans,

Kijk hier even, ik denk dat daar iets niet goed is geschakeld. KLIK (https://wiki.3rail.nl/index.php?title=Meerdere_Tafo%27s_gezamenlijk_inzetten)
Titel: Re: Aansturing bovenleiding met transformator 37540.
Bericht door: Cees B op dinsdag 28 juli 2020, 00:39:55
Hans.B.Francken,

De nieuwe trafo 6647 heeft een bus opstelling Netsnoer / Geel / Bruin Bruin / Rood
Je oude trafo's hebben een bus opstelling Netsnoer / Geel / Rood / Bruin

mogelijk heb je hier de vergissing gemaakt.

Cees
Titel: Re: Aansturing bovenleiding met transformator 37540.
Bericht door: joske3 op dinsdag 28 juli 2020, 14:21:21
Staan de trafo's in fase?
Kijk eens even hier in de wiki (https://wiki.3rail.nl/index.php?title=Trafo%27s_in_fase_zetten_(analoog_/_digitaal))