3rail Forum

Modelbesprekingen => Ombouwen Märklin H0 Modellen => Topic gestart door: mcs51 op woensdag 08 april 2020, 16:43:47

Titel: Loksound 5 voor S3/6 stoom loc
Bericht door: mcs51 op woensdag 08 april 2020, 16:43:47
Hallo,
Ik heb een Loksound 5 decoder (58410-S0005) dat ik wil gebruiken voor een S3/6 stoom loc
Naast deze decoder gebruik ik:
1) een DCCpp Basestation met Arduino Mega
2) PC met Rocrail
Deze opstelling is ok want ik kan er Lenz, Hornby & Märklin locs mee aansturen, sound & rijden.

Ik heb de decoder nog niet ingebouwd in de loc, die ligt dus op tafel volledig aangesloten, behalve geen motor.
Dus wel 2 led's voor voor- en achterlicht, luidspreker en voeding uit de DCCpp centrale.

Via Rocrail kan ik alles aansturen sound & led's met de decoder op standaard adres 3

Nu wil ik een lang adres in gebruik nemen dus moet bit 5 in CV29 aangepast worden.
Ik dacht:
a) eerst CV 29 lezen
b) bitje 5 aanvinken
c) CV 29 programmeren
Zoals ik het eigenlijk altijd doe met de andere DCC decoders.

Wel, hier bij lezen van CV 29 krijg ik -1 en alle vakjes zijn aangevinkt in Rocrail software.
Moet ik eerst nog iets anders doen met die ESU decoder??
Bedankt voor jullie hulp in mijn eerst ESU decoder stappen.

Alain
Titel: Re: Loksound 5 voor S3/6 stoom loc
Bericht door: bellejt op woensdag 08 april 2020, 16:50:07
decoder moet normaal voor programmatie een verbruiker op de motoruitgang hebben.Kan je ook met weerstand 150 ohm 3 watt doen.
Titel: Re: Loksound 5 voor S3/6 stoom loc
Bericht door: mcs51 op woensdag 08 april 2020, 17:01:59
 @citaat
Ik zou je wel een glaasje wijn, of twee zelfs, brengen maar we moeten in ons KOT blijven  :-(
Heb de motor aangesloten, werkt perfect!
Dank u wel  :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Titel: Re: Loksound 5 voor S3/6 stoom loc
Bericht door: bellejt op woensdag 08 april 2020, 17:03:29
doen we later wel eens  :thumbup: