3railforum

Modelbaanbesturing & Software => Digitale Märklin Besturing => Topic gestart door: ErwinLamens op woensdag 19 februari 2020, 23:57:24

Titel: Roco loc op CS3
Bericht door: ErwinLamens op woensdag 19 februari 2020, 23:57:24
hoi Roco 69752 IORE ertsloc (digitaal MM) die ik via CS3 wil laten rijden met 8 pins aansluiting welke decoder bevelen jullie aan voor dit model ?

voorlopig zonder sound, maar welke van ESU neem ik dan best als ik werk met Marklin CS3 ?
Titel: Re: Roco loc op CS3
Bericht door: ronaldk op donderdag 20 februari 2020, 08:08:18
Hoi,

De 8-pins aansluiting is een NEM652-stekker. Een standaard aansluiting. Je kan een ESU Lokpilot (v4 of v5 als deze er al is). Dan heb je de keuze om een uitvoering te kiezen die ook het "M4"-protocol, dus MFX-protocol ondersteund. Dan meld hij zich (Automatisch) aan op je CS3, net als alle andere MFX-loks. Anders zal je hem zelf een adres moeten instellen (CV1 instellen) en met dat adres in je CS3 moeten zetten.

Groet Ronald.
Titel: Re: Roco loc op CS3
Bericht door: Pt2/3 op donderdag 20 februari 2020, 11:44:48
esu 59610
Titel: Re: Roco loc op CS3
Bericht door: Laurent op donderdag 20 februari 2020, 17:10:13
Een 69 nummer bij Roco is een AC Lok. Die hebben standaard een decoder. En waarschijnlijk heeft deze nog een decoder uit de ESU OEM tijd, lopi 3.0 OEM gok ik.
Titel: Re: Roco loc op CS3
Bericht door: ErwinLamens op vrijdag 21 februari 2020, 13:42:00
Sommige beweren dat een 8 pins esu lokpilot  4.0 niet zou werken ervoor zat er een esu sounddecoder 4.0 zat die defect is ...
Titel: Re: Roco loc op CS3
Bericht door: ronaldk op vrijdag 21 februari 2020, 13:54:04
Een 652-nemstekker is is een 652-stekker ;) Dus dat moet gewoon werken. Of het nu een sounddecoder was of niet. Een normale lopi 4 moet gewoon passen en werken.

Groet Ronald.
Titel: Re: Roco loc op CS3
Bericht door: Laurent op vrijdag 21 februari 2020, 14:53:59
En anders lekker de pas uitgebrachte lopi 5 erin.
Titel: Re: Roco loc op CS3
Bericht door: McW op vrijdag 21 februari 2020, 20:22:34
Let wel op . Een 652 stekker zou je op twee manieren in de stekker kunnen steken. Bij veel lokomotieven staat er een ster of andere indicatie op de print. Daar moet de rode draad inkomen. Andersom doet de motor het ook, maar werken de verlichting en functies niet.

Groet,
W
Titel: Re: Roco loc op CS3
Bericht door: ErwinLamens op vrijdag 21 februari 2020, 20:59:44
Esu 59610  :D
Titel: Re: Roco loc op CS3
Bericht door: brund55 op vrijdag 21 februari 2020, 21:40:21
Let wel op . Een 652 stekker zou je op twee manieren in de stekker kunnen steken. Bij veel lokomotieven staat er een ster of andere indicatie op de print. Daar moet de rode draad inkomen. Andersom doet de motor het ook, maar werken de verlichting en functies niet.

Groet,
W

Onjuist. Je bedoelt de oranje draad, zie http://www.reichsbahn.nl/digitaal2.html (http://www.reichsbahn.nl/digitaal2.html)
Titel: Re: Roco loc op CS3
Bericht door: McW op zaterdag 22 februari 2020, 10:36:21
Je hebt gelijk, de oranje... Zie ook plaatje geleend van de buren:

https://encyclopedie.beneluxspoor.net/images/8/8c/Nem8-contra.gif